Трима пешеходци са пострадали при пътни инциденти във Варна през денонощието

http://www.moreto.net/novini.php?n=306492

34 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При инцидентите има пострадали трима пешеходци, които са с контузии и няма опасност за живота им, допълниха от полицията.

В МВР заседава оперативният щаб по сигурност и миграция

http://pik.bg/в-мвр-заседава-оперативният-щаб-по-сигурност-и-миграция-news435181.html

В МВР заседава оперативният щаб по сигурност и миграция

В МВР заседава оперативният щаб по сигурност и миграция, съобщиха от пресцентъра на МВР. В сградата на МВР започна заседание на оперативния щаб по сигурност и миграция. Участват министрите на вътрешните работи, отбраната, здравеопазването и на транспорта, информационните технологии и съобщенията, премиерът Бойко Борисов, председателите на НРС и ДАНС. 
След заседанието, между 12.00-12.30 часа, се очаква изявление за медиите.

Тежък пленум на БСП обсъжда оставки заради изборите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112527

Тежък пленум започна на
Тежък пленум започна на "Позитано" 20, очакванията са да се искат оставки. Националният съвет на БСП трябва да обсъди погрома на местните избори и защо партията за първи път остана без нито един областен кмет. Закани да искат оставка на ръководството през седмицата отправиха много от структурите по места.

Валери Симеонов: Да мобилизираме охраната сега, а не като стане белята, като в Париж

http://www.cross.bg/merki-rezhim-simeonov-1488071.html

/КРОСС/Трябва да се вземат незабавни мерки като при военен режим и да се проведе строг пропусквателен контрол по границите. Това каза пред „Фокус" Валери Симеонов, председател на ПГ на ПФ във връзка с терористичните атаки в Париж. „Даже сме закъснели по отношение на мерките. Сега трябва да се направи Консултативен съвет по национална сигурност. Трябва да се вземат незабавни мерки като при военен режим. Даже бих препоръчал да се прекрати незабавно пропускането на лица от неевропейски произход. Много задълбочена проверка на всички, които са в момента. Пт", каза Симеонов. По думите му, е необходимо да се вземат мерки за засилването на охраната на армията и тя да се мобилизира. „По-добре сега да я мобилизираме, отколкото като стане белята, както във Франция. Има и редица други мерки, които са от така наречените оперативни невидими мерки, но мисля, че има все още в България достатъчно добри специалисти, които могат да се погрижат за това. Най-важното е управляващите много бързо да реагират и да разберат, че по никакъв начин ние не сме защитени и не сме извън тази противоборстваща система", посочи Валери Симеонов. По думите му, при този масов наплив от имигранти основно от арабските страни и присъствието на хора с друга религия и хора, на които по никакъв начин не подлежат на проверка, е нормално да се има предвид, че може случилото се в Париж може да стане навсякъде

"Фигаро": Франция очакваше терористично нападение

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/figaro-franciia-ochakvashe-teroristichno-napadenie-6045443

Над 570 френски джихадисти, отишли да се бият в Сирия, се превръщат в бомба със закъснител, когато се върнат, отбелязва изданието

"Фигаро": Никой не е поел отговорност за атентатите

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/figaro-nikoj-ne-e-poel-otgovornost-za-atentatite-6045443

Експерти по борба с тероризма очакваха голямо терористично нападение в Париж, за което силите за борба с тероризма се готвят от отдавна, пише изданието

Черногорец арестуван в Германия, карал оръжия за атентатите?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112514

Полицията на баварския град Розенхайм е задържала миналия четвъртък гражданин на Черна гора, за който се предполага, че е съучастник на терористите, извършили нападенията в Париж, съобщи местната радиостанция Bayerischer Rundfunk, цитирана от
Полицията на баварския град Розенхайм е задържала миналия четвъртък гражданин на Черна гора, за който се предполага, че е съучастник на терористите, извършили нападенията в Париж, съобщи местната радиостанция Bayerischer Rundfunk, цитирана от"Фокус". Полицията е открила в автомобила му автоматично оръжие, боеприпаси,

Турция подготвя сухопътна операция в Северна Сирия?

http://www.investor.bg/drugi/338/a/turciia-podgotvia-suhopytna-operaciia-v-severna-siriia-206036/

Хиляди войници са струпани по границата, предвижда се създаване на зона за сигурност по линията Джераблус-Азез

Бизнесът реже с 33% инвестициите си

http://pik.bg/бизнесът-реже-с-33-инвестициите-си-news435184.html

Бизнесът реже с 33% инвестициите си

Предприемачите очакват през настоящата година направените инвестиции да са с 32,6% по-малко спрямо предходната 2014 г., показва бизнес анкета на НСИ, проведена сред промишлените предприятия. Тревожни са и прогнозите за 2016 г., тъй като предприятията очакват обемът на инвестициите в промишлеността да падне с още 2,4% спрямо 2015 г, пише "Стандарт". Най-голям дял в очакваните инвестиции през 2015 г. формират енергетичните и свързаните с водата отрасли (33,7%), следвани от отраслите, произвеждащи стоки за междинно потребление (31,9%), и отраслите, произвеждащи недълготрайни потребителски стоки (20,4%). 

За 2016 г. около 36% от предприятията въобще не планират разходи за придобиване на дълготрайни активи. Догодина енергетичните и свързаните с водата отрасли отново ще формират най-голям дял от инвестициите - 39,4%. След тях се нареждат отраслите, произвеждащи стоки за междинно потребление, и тези, произвеждащи недълготрайни потребителски стоки - съответно с 32,4% и 15,7%.

Според целта на инвестициите, през 2016 г. с най-голям дял се очаква да бъдат тези за заместване на износено оборудване - 29,3% от общия обем на вложенията в промишлеността. На второ място с дял от 29,1% са предвидените инвестиции за увеличаване на производствения капацитет, следвани от тези за автоматизация на съществуващи производствени процеси и за въвеждане на нови производствени технологии - с 24,2%, и за опазване на околната среда, мерки за сигурност и други - със 17,4%.

Мениджърите са посочили, че факторите "търсене на продукцията", "финансови ресурси или очаквани печалби" и "технически фактори" оказват стимулиращо влияние върху решението им да инвестират през 2016 г.

Паргов призова да се свика съветът по сигурността

http://www.cross.bg/suvet-pargov-sigyrnostta-1488070.html

/КРОСС/По най-бърз и спешен порядък трябва да се свика Консултативен съвет на за национална сигурност при президента и да се вземе решение за засилване на контрола по границата. Това каза пред журналисти председателят на градския съвет на БСП в оставка Калоян Паргов, по повод атаките в Париж снощи. Днес заседава Националният съвет на БСП след поредната тежка изборна загуба на партията на местния вот в края на октомври. "Чухме сравнения с 11 септември, но това поставя нов въпрос как се справяме с бежанците, доколко тази пропускливост на Европа за бежанците и настаняването им на европейския континент гарантира сигурността на европейските граждани", коментира той. Калоян Паргов изрази от свое име и от името на Градския съвет на БСП съболезнования към близките на загиналите и съпричастност с Париж и френския народ. "Това е посегателство върху демократичните устои и най-старата цивилизация. Мисля, че Европа и европейските лидери трябва да отговарят подобаващо и незабавно на това предизвикателство", каза Паргов. Той посочи, че след атентата в Сарафово се видяло, че тероризмът няма граници. "Трябва да се реши и дали полицаите, които видяхме на улицата и към които имаше противоречиви мнения са прави или не в своите искания", каза той и посочи, че те трябва да бъдат стимулирани по отношение опазване на сигурността на гражданите.  

Десетки подкрепиха борбата с диабета

http://pik.bg/десетки-подкрепиха-борбата-с-диабета-news435183.html

Десетки подкрепиха борбата с диабета

Има различни причини, поради които се включвам в тази кампания. Това е една добра кауза за борба срещу диабета. Освен това аз самият обичам да правя упражнения. Това заяви посланикът на Дания Кристиан Кьонигсфелд преди старта на бягането с кауза „Променяме диабета”, което се проведе в Южния парк, предаде БГНЕС.

Десетки столичани се включиха в бягането с кауза. Организаторите бяха предвидили и плодове и сокове за участниците, сред които имаше както възрастни хора, така и родители с деца в колички. Днес бягането е по-специално, защото е с кауза, а тя е променяме диабета. Това се прави сега, защото днес е Световният ден за борба с диабета. Това заяви Георги Самуилов - организатор на петкилометровите бягания всяка събота в София, Бургас, Варна и Пловдив.

Основната кауза на това бягане е, че трябва да се обърне внимание на това, че проблемите с диабета могат да се избегнат, ако хората обръщат внимание на здравето си и ако един два пъти годишно измерват кръвната си захар, заяви Самуилов. Традиционно от година и половина всяка възможна събота сутрин, когато съм в София се включвам в това бягане и няма как да не се включа в една такава благородна инициатива, която е в подкрепа на диабета. Имам познати и близки, които се борят с това заболяване и по този начин. Показвам моята съпричастност към тях, посочи Кънчо Костадинов, един от участниците в бягането. 

Продължава да се понижава нивото на река Дунав при Свищов

http://pik.bg/продължава-да-се-понижава-нивото-на-река-дунав-при-свищов-news435182.html

Продължава да се понижава нивото на река Дунав при Свищов

Със 7 см се е понижило нивото на река Дунав при Свищов през изминалото денонощие, съобщиха от Хидрометереологичната станция. Водният стоеж на реката е 88 см. Температурата на водата е 11.9 градуса. Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. В сутрешните часове на отделни места, главно по западния участък ще има мъгла. През деня ще се появи и усили вятърът от запад-северозапад, ще е предимно умерен. Максимални температури 16-18°C. Утре с до умерен северозападен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, често значителна, но без валежи. Максималните температури ще бъдат между 13°-16°, а минималните - между 5°-7°C.

Очаква ни лято до Никулден

http://www.cross.bg/gradysa-temperatyrite-toplo-1488068.html

/КРОСС/Рекордни 26 градуса заковаха термометрите в Пловдив и Сандански на 11 и 12 ноември. Рекордни 25 градуса имаше във Видин, Стара Загора, Пазарджик, а в Хасково - 24. Подобни стойности са отбелязани през ноември 1923, 1926, 1969 и 2010 г. През 2004 г. в София са отчетени 24 градуса, а в Плевен - 28. През почивните дни температурите ще се понижат, но пак ще са по-високи за средата на ноември, съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев. Максималните стойности в неделя ще са между 11 и 18 градуса. Ще има разкъсана облачност, но без валежи. Вятърът ще отслабне, но пак ще задуха от северозапад в понеделник. Поривите в Дунавската равнина ще стигнат до 60-70 км в час. Във вторник и сряда сутрин в низините ще има мъгли, но за кратко. Следобед пак ще е необичайно топло - до 16-21 градуса. В сряда следобед вятърът ще се усили и ще поразвали времето в четвъртък. От запад на изток ще превали, но не съществено. В петък и събота ще е ветровито, но по-топло. Следобед температурите ще стигнат до 10-15 градуса. Времето през последната седмица на ноември ще е динамично. Постоянно ще се редуват топло и по-хладно. По-съществени валежи се очакват на 24 и 25 ноември, когато предстои и по-чувствително захлаждане. Дъждът ще се обърне в сняг в планините. Максималните температури тогава ще са едва между 5 и 10 градуса. На 26 и 27 ноември обаче пак ще се затопли

В Германия е задържан потенциален съучастник на атентаторите в Париж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112524

Полицията на баварския град Розенхайм е задържала миналия четвъртък гражданин на Черна гора, за който се предполага, че е съучастник на терористите, извършили нападенията в Париж, съобщи местната радиостанция Bayerischer Rundfunk, цитирана от"Фокус".
Полицията е открила в автомобила му автоматично оръжие, боеприпаси,
Полицията на баварския град Розенхайм е задържала миналия четвъртък гражданин на Черна гора, за който се предполага, че е съучастник на терористите, извършили нападенията в Париж, съобщи местната радиостанция Bayerischer Rundfunk, цитирана от"Фокус". Полицията е открила в автомобила му автоматично оръжие, боеприпаси,

Световните лидери остро осъдиха терора и предложиха помощ на Франция

http://www.mediapool.bg/svetovnite-lideri-ostro-osadiha-terora-i-predlozhiha-pomosht-na-frantsiya-news241802.html

Редица световни лидери осъдиха кървавите атентати в Париж, изказаха съболезнованията си и предложиха помощ на Франция след координираните нападения във френската столица, при които загинаха над 120 души и близо 200 бяха ранени. Американският президент Барак Обама изрази солидарност и готовност страната му да застане зад Франция и осъди терористичния акт като насочен срещу цялото човечество и ценностите, които то споделя: ”За пореден път станахме свидетели на жесток опит да бъдат тероризирани невинни цивилни граждани. Това е атака не само срещу Париж, това е атака не само срещу френския народ. Това е атака срещу цялото човечество и срещу универсалните ценности, които споделяме. Оставаме в готовност да осигурим всякаква помощ, от която може да имат нужда френското правителство и народ, за да отговорят на тази атака. Франция е най-старият ни съюзник. Френският народ е бил рамо до рамо с нас отново и отново. Ясно заявяваме нашата подкрепа в борбата срещу тероризма и екстремизма”, каза Обама Британският премиер Дейвид Камерън написа в профила си в Туитър: ”Великобритания е готова да окаже помощ на Франция. Нашите мисли и молитви са с френския народ”. Дълбоко съм потресена от новините и кадрите в Париж. Моите мисли в момента се намират с родствениците на загиналите в резултат на терористичните атаки, както и с всички жители на Париж“, каза германският канцлер Ангела Меркел. Руският президент Владимир Путин е изразил дълбоките си съболезнования за чудовищните терористични актове в Париж. Иранският президент Хасан Рохани, който трябваше да пристигне на първото си посещение в Европа, отмени пътуването си за Рим и Париж този уикенд, заради атаките в Париж, съобщи Франс прес. Рохани остро осъди смъртоносните атаки, като ги наречепрестъпление срещу човечеството в послание до френския си колега Франсоа Оланд. Турция, която е домакин на среща на световните лидери този уикенд, осъди атаките в Париж като престъпление срещу човечеството и заяви, че напълно подкрепя Франция и своите съюзници в борбата срещу тероризма. ”Тези атаки не са само срещу френския народ, но срещу цялото човечество, демокрацията, свободите и универсалните ценности. Терорът няма религия, нито националност и не представлява никакви ценности”, каза премиерът Ахмет Давутоглу. Съветът за сигурност на ООН осъди варварските и страхливи терористични атаки в Париж, съобщи агенция "Ройтерс". ”България посрещна с гняв и възмущение новината за атентатите в Париж тази нощ. Моля приемете в този труден момент израза на моята солидарност с вас, на солидарността на българския народ с народа на Франция”, пише българският премиер Бойко Борисов в съболезнователния адрес до президента на Франция Франсоа Оланд и до премиера Манюел Валс, съобщиха от правителствената информационна служба. ”Потвърждавам нашата готовност за оказване на помощ в този труден за страната момент. Тероризмът ще бъде победен. Тази атака срещу Франция и ценностите, които френският народ символизира и носи, укрепва още по-силно волята ни за победа в борбата с тероризма”, пише още Борисов. Като варварски и нехуманен акт, насочен срещу принципите и устоите на демократичните общества определи президентът Росен Плевнелиев терористичните актове в Париж, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В съболезнователно писмо до президента Франсоа Оланд държавният глава остро осъди атаките, които отнеха живота на невинни хора. ”Новината за най-кървавите терористични атаки в сърцето на Париж, отнели повече от сто човешки животи, дълбоко ме потресе и ужаси. Няма кауза, която да оправдае убийството и насилието над невинни хора”. ”В този толкова тежък за Френската република момент бих искал да ви уверя в съпричастността и солидарността на българския народ. Убеден съм, че демокрацията и ценностите, в които вярваме, са по-силни от тероризма и не могат да бъдат победени”, написа държавният глава в съболезнователно писмо до президента на Франция.  

В Германия задържаха съучастник на терористите?

http://frognews.bg/news_101922/V-Germaniia-zadarjaha-sauchastnik-na-teroristite/

Полицията в германския град Розенхайм, провинция Бавария, е задържала мъж от Черна гора, за когото се предполага, че е съучастник на нападателите в Париж.

В Германия задържаха предполагаем съучастник на терористите

http://frognews.bg/news_101922/V-Germaniia-zadarjaha-predpolagaem-sauchastnik-na-teroristite/

Полицията в германския град Розенхайм, провинция Бавария, е задържала мъж от Черна гора, за когото се предполага, че е съучастник на нападателите в Париж.

България пропуска европейското по шах заради липса на средства

http://www.cross.bg/danailov-sredstva-federatziyata-1488069.html

/КРОСС/България пропуска европейското отборно първенство по шахмат заради липса на средства, обявиха от федерацията. Турнирът в Рейкявик, започнал преди ден, е първият от около две десетилетия, в който страната не е представена. Председателят на българската федерация (БФШ) Силвио Данаилов заяви от Аржентина, че е потърсил финансиране от Министерството на младежта и спорта. "Още в началото на септември направихме официално запитване към министерството за участие в европейскто първенство, но получихме отказ", каза той. Изпълнителния директор на федерацията Николай Велчев обяви пред "Сега", че са били необходими поне 26 000 лв. "Ние правим каквото можем, но бюджетът ни е ограничен. Като резултати и масовост сред децата шахматът е един от трите най-успешни спорта в България. Но държавата не помага достатъчно." Данаилов каза, че участието на България би струвало доста повече от тези 26 хил. лева. "Рейкявик е доста скъпа дестинация. Делегацията е минимум 15 души за 12 дни.Скъпо удоволствие. Но ако от министерството ни бяха отпуснали допълнително средства, щяхме да участваме." По думите му бюджетът на федерацията не е достатъчен, за да осигури подобно участие. "Има 116 000 лева годишен бюджет от министерството, който не стига за нищо. Трябват ни минимум 500-600 хиляди. Решихме тази година да заложим на детския шах и се оказахме прави", добави Данаилов. Преди седмица 12-годишната Нургюл Салимова стана световна шампионка

Свидетели на касапницата в Париж: Мислехме, че е част от шоуто

http://europe.actualno.com/svideteli-na-kasapnicata-v-parij-mislehme-che-e-chast-ot-shouto-news_507545.html

Зрителите на концерта в парижкия клуб Bataclan първоначално са помислили, че терористичната атака е част от представлението. За това си спомнят очевидци на трагедията. В петък вечерта в клуб Bataclan американската група Eagles of Death Metal е имала концерт. Журналистът от радио Europe 1 Жулиен Пирс разказва пред Reuters, че се е обърнал и видял един от нападателите, който имал брада :“В началото си помислихме, че това е част от шоуто – пиротехника или нещо подобно. Но после се

Искания за КСНС и оставки на пленума на БСП

http://politics.actualno.com/iskanija-za-ksns-i-ostavki-na-plenuma-na-bsp-news_507546.html

В най-бърз и спешен порядък да бъде свикано заседание на Консултативния съвет за национална сигурност заради атентатите в Париж. За това призова лидерът в оставка на столичната организация на БСП Калоян Паргов преди началото на Националния съвет на партията, информира bTV. „Много неприятна е ситуацията в момента”, отбеляза той и поднесе съболезнованията си на френския народ. Терористичният акт в Париж засенчи основният въпрос около пленума – евентуалните промени в ръководство

Мерките за сигурност у нас - насищане с полиция и жандармерия, не затваряме границите

http://politics.actualno.com/merkite-za-sigurnost-u-nas---nasishtane-s-policija-i-jandarmerija-ne-zatvarjame-granicite-news_507549.html

Няма конкретни данни за непосредствена терористична заплаха. В геополитически аспект остават конкретните рискове от тероризъм, каза вътрешният министър Румяна Бъчварова след спешно заседание на правителството. Повишава се нивото на мерки за сигурност по стратегическите обекти в страната, засилва се граничен контрол, увеличава се полицейско присъствие в цялата страна, засилва се контролът на транзитния трафик, специално внимание ще се обръща на обезпечаването на масовите мероприятия. Нека всички

През 2015 Гърция е приела 660 000 бежанци

http://www.grreporter.info/prez-2015-grtsiya-e-priela-660-000-bezhantsi/18203

Германският канцлер Ангела Меркел заяви,че Регламентът от Дъблин не работи и положението с бежанците не прави чест на Европа

прочети повече

Време е да се защитим от кражбата на мозъци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5111383

Човешкият капитал у нас е под пресата на сриналата се българска държава и глобализирания пазар

Ако от България са изтекли половин милион висшисти, тези, които са ги получили, са ни отмъкнали около 150 млрд. долара

Наскоро ми се обади племенник, работещ в една от най-големите банки в Лондон, да му намеря завършващи студенти в УНСС с квалификация
Човешкият капитал у нас е под пресата на сриналата се българска държава и глобализирания пазар Ако от България са изтекли половин милион висшисти, тези, които са ги получили, са ни отмъкнали около 150 млрд. долара Наскоро ми се обади племенник, работещ в една от най-големите банки в Лондон, да му намеря завършващи студенти в УНСС с квалификация

Български екскурзианти искат да се прибират от Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112498

Българи, които са на екскурзия до Париж, ще направят опит да се приберат по-рано, това съобщиха семейство Борис и Ирина Николови от Благоевград, които са журналисти. Двамата пристигнали във френската столица със самолет около 16 часа вчера. В самолета е имало общо 180 българи.
Българи, които са на екскурзия до Париж, ще направят опит да се приберат по-рано, това съобщиха семейство Борис и Ирина Николови от Благоевград, които са журналисти. Двамата пристигнали във френската столица със самолет около 16 часа вчера. В самолета е имало общо 180 българи. "Ние сме тук не чрез туристическа агенция,

Войната по пътищата взе нова жертва

http://pik.bg/войната-по-пътищата-взе-нова-жертва-news435176.html

Войната по пътищата взе нова жертва

Един човек е загинал, а други 15 са ранени при катастрофи, станали в страната през изминалото денонощие. От тях един е с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на МВР

Общо в страната са станали 15 произшествия.

На територията на София са станали 155 леки и две тежки произшествия. При тях двама души са ранени, загинали няма.

България пропуска европейското по шах заради липса на средства

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/14/2649128_bulgariia_propuska_evropeiskoto_po_shah_zaradi_lipsa/?ref=rss


България пропуска европейското отборно първенство по шахмат заради липса на средства, обявиха от федерацията. Турнирът в Рейкявик, започнал преди ден, е първият от около две десетилетия, в който страната не е представена.

Председателят на българската федерация (БФШ) Силвио Данаилов заяви за "Дневник" от Аржентина, че е потърсил финансиране от Министерството на младежта и спорта.

"Още в началото на септември направихме официално запитване към министерството за участие в...

Задържаха в Германия евентуален съучастник на терористите в Париж

http://www.cross.bg/teroristite-parizh-suychastnik-1488067.html

/КРОСС/Полицията на германския град Розенхайм, провинция Бавария, е задържала в четвъртък мъж от Черна гора, за когото се предполага, че може да е съучастник на терористите, извършили атаките в Париж, предаде ТАСС, като цитира Байеришер рундфунк. По данни на радиостанцията, служители на службите за сигурност намерили в колата му пистолети, автомати, боеприпаси и няколко килограма тротил.  

Пожарът край Смолян е овладян

http://www.bnews.bg/article-143690

По първоначална информация над 250 декара смесена гора е пострадала от пламъците. Засегнати са насаждения от бял и черен бор.

Това не са аматьори, или кои може да са атентаторите от Париж

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/14/2649278_tova_ne_sa_amatyori_ili_koi_moje_da_sa_atentatorite_ot/?ref=rss


Още никой не е поел отговорност за нападенията в Париж в петъчната вечер, в които загинаха - по последни данни - поне 128 души, а ранените надхвърлят 200. Още е изключително рано да се очакват някакви изявления от полиция, следователи и прокуратура относно виновниците.

Но според очевидци, както и заради самовзривяването на 7 от осемте нападатели, изглежда атентаторите са войнстващи мюсюлмани и на първо място сред заподозрените излиза организацията "Ислямска държава" (ИД), разказва...

Посолството ни в Париж обяви горещ телефон във връзка с атентатите

http://www.cross.bg/atentatite-parizh-posolstvoto-1488066.html

/КРОСС/Всички български граждани, които са във Франция и имат нужда от съдействие или искат да подадат сигнал за свои близки, могат да се свържат с Посолството на България в Париж на дежурния телефон за връзка: + 33 1 45 51 85 90, съобщи БНР. Българското посолство поддържа редовен контакт с местните власти и следи развитието на ситуацията, след атентатите във френската столица, съобщиха от МВнР.  

Ген. Атанасов: Към България няма такъв тип заплаха

http://www.moreto.net/novini.php?n=306491

„Аз смятам, че към България няма такъв тип заплаха”, заяви в студиото на „Събуди се” председателят на комисията за вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание и депутат от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов. Той коментира кървавите атентати в Париж.

Bulgarian FM Strongly Condemns Multiple Attacks in Paris

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260351_Bulgarian+FM+Strongly+Condemns+Multiple+Attacks+in+Paris+

 Bulgarian Foreign Minister Daniel Mitov condemned the multiple attacks in Paris on Friday night, which claimed the lives of at least 120 people and left more than 200 others injured.
 
Mitov was deeply shocked at the cruelty and brutality demonstrated by the attackers, who had claimed the lives of hundreds of innocent people.
 
The Bulgarian foreign minister expressed his deepest condolences to the families and relatives of the victims, the website of the ministry quotes him as saying.
 
He strongly condemned all kinds of terrorism and assured that Bulgaria is standing in solidarity with the French nation at this extremely difficult moment.
 
 

Паргов призова да се свика съветът по сигурността

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/14/2649275_pargov_prizova_da_se_svika_suvetut_po_sigurnostta/?ref=rss


По най-бърз и спешен порядък трябва да се свика Консултативен съвет на за национална сигурност при президента и да се вземе решение за засилване на контрола по границата. Това каза пред журналисти председателят на градския съвет на БСП в оставка Калоян Паргов, цитиран от агенция "Фокус" по повод атаките в Париж снощи.

Днес заседава Националният съвет на БСП след поредната тежка изборна загуба на партията на местния вот в края на октомври.

"Чухме сравнения с 11 септември,...

Bulgaria Expresses Readiness to Aid France in Aftermath of Paris Attacks

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260350_Bulgaria+Expresses+Readiness+to+Aid+France+in+Aftermath+of+Paris+Attacks+

 Bulgarian Prime Minister Boyko Borisov expressed readiness to aid France in the aftermath of the series of attacks, which left at least 120 people dead and more than 200 injured in Paris on Friday night. In a condolence address to French President Francois Hollande and Prime Minister Manuel Valls, Borisov noted that Bulgaria reacted to the news of the attacks with anger and resentment. The prime minister added that the Bulgarian nation stands in solidarity with France and was assured that terrorism will be defeated. According to him, the attack against France and the values symbolised and carried by the French nation reinforced the will for a victory in the fight against terrorism. On behalf of the government, Borisov expressed condolences to the families of the victims and wished speedy recovery to the injured.

 

Индонезия планира да пази осъдените на смърт с...крокодили, пирани и тигри

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/14/2648911_indoneziia_planira_da_pazi_osudenite_na_smurt/?ref=rss


Тази седмица директорът на агенцията за борба с наркотиците на Индонезия лансира провокативната идея на остров да бъде създаден специален затвор за осъдени на смърт, който да е заобиколен от...крокодили, разказва "Ройтерс". Правителството на страната веднага побърза да обясни, че предложението е просто шега. В петък обаче Буди Васесо,шефът на агенцията, отново повдигна темата, като каза, че обмисля тигри и пирани да правят компания на влечугите.

Васесо съобщи, че вече е купил два...

Европа накъде след кървавите атентати

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/evropa-nakyde-sled-kyrvavite-atentati-6045442

"Стига вече с facebook заклинанията и twitter политиката. Време е Европа да се отърве от празните думи и да даде институционален и политически отговор на най-голямата криза на десетилетието, в което жиевеем!", пише бившият външен министър Николай Младенов

"Ислямска държава" пое отговорност за атентатите в Париж

http://petel.bg/Islyamska-darzhava-poe-otgovornost-za-atentatite-v-Parizh__134002

Терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за атентатите в Париж в официално изявление, предаде Ройтерс с гриф...

Тони Николов: Терористичната атака в Париж бе предизвестена

http://pik.bg/тони-николов-терористичната-атака-в-париж-бе-предизвестена-news435175.html

Тони Николов: Терористичната атака в Париж бе предизвестена

Терористичната атака в Париж бе предизвестена. Очакваше се такова нещо, а „Шерли ебдо” бе стъпка в големия план. Всичко това се анализира от терористите. Според доклад на службите се оказва, че едновременни акции правят полицията безсилна. Това обяви философът и журналист Тони Николов пред bTV.„За всяка ситуация се създава щаб. До два три инцидента полицията може да организира и поеме. При повече атаки службите вече не могат реагират. Въпрос на ресурс е. Сега ставаме свидетели на 6 акции по едно и също време. Това е добре планирана и организирана акция”, обясни Тони Николов. 

Той добави, че големи обекти във френската столица като театри, кина, стадиони, музеи и т.н. са разработени като стратегия от страна на спецслужбите. 
„Батаклан” е такава зала и при влизането на спецслужбите те са действали по план. Друг е въпросът, че терористите в залата не са искали да преговарят, а са влезли да убиват. Това е нов стил и почерк на действие”, добави Тони Николов.

33 1 45 51 85 90 е горещият телефон на посолството ни в Париж

http://offnews.bg/news/n_1/n_591345.html

Всички български граждани, които се намират на територията на Франция и имат нужда от съдействие или искат да подадат сигнал за свои близки, могат да се свържат с посолството на България в Париж на дежурния телефон за връзка: + 33 1 45 51 85 90. Това съобщават от пресцентъра на българското външно министерство. Българското посолство поддържа редовен контакт с местните власти и следи развитието на ситуацията след атентатите във френската столица. МВнР на Република България изказва съболезнования на семействата и близките на жертвите.

МВнР обяви телефон за връзка с българското посолство в Париж

http://www.mediapool.bg/mvnr-obyavi-telefon-za-vrazka-s-balgarskoto-posolstvo-v-parizh-news241801.html

Всички български граждани, които се намират на територията на Франция и имат нужда от съдействие или искат да подадат сигнал за свои близки, могат да се свържат с Посолството на Република България в Париж на дежурния телефон за връзка: +33 1 45 51 85 90. Това се казва в извънредно съобщение, публикувано на официални сайт на Министерството на външните работи. Според официалната информация на външно министерство, в момента няма данни за пострадали българи при атентатите в Париж. Българското посолство поддържа редовен контакт с местните власти и следи развитието на ситуацията след атентатите във френската столица. МВнР на Република България изказва съболезнования на семействата и близките на жертвите.

Bulgarian entrepreneurs expect 32.6% less investments in 2015

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260349_Bulgarian+entrepreneurs+expect+32.6%25+less+investments+in+2015

 An investment business inquiry of Bulgaria’s National Statistical Institute carried out among industrial enterprises in October 2015 shows that the entrepreneurs in Bulgaria expect to make 32.6% less investments in the current year in comparison with the previous 2014.
 
According to the main industrial groupings, the highest relative share in expected investments in 2015 is taken by the energy and water-related industries (33.7%), followed by industries producing intermediate goods (31.9%) and industries producing non-durable goods (20.4%).
 
By the business inquiry data a decrease of the volume of investments in the industry over 2016 by 2.4% in comparison with 2015 is predicted, as about 36% of the enterprises do not plan any expenditure on acquiring fixed assets over the next year. In the structure by main industrial groups again the energy and water-related industries formed the highest relative share - 39.4%. They are followed by industries producing intermediate goods and industries producing non-durable goods with 32.4% and 15.7% respectively.
 
According to the direction of investments in 2016, the highest share is expected to be these for replacement of worn-out equipment - by 29.3% of the total amount of investments in industry. On the second place by 29.1% share are the planned investments for an increase of production capacity followed by these for mechanisation or automation of existing production processes and for introduction of new technologies - 24.2% and for protection of the environment, safety measures, etc. - by 17.4%.
 
As regards the factors ‘demand of production’, ‘financial resources or expected profits’ and ‘technical factors’, that may influence on managers’ decisions for investments in 2016 prevail the positive assessments on impact - ‘stimulating’ or ‘very stimulating’. In the group ‘other factors’6 24.7% of the respondents indicated their influence as ‘stimulating’, 38.4% of them abstain from assessment and 24.8% answer that the factor does not impact.

Валери Симеонов: Да мобилизираме охраната сега, а не като стане белята, като в Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112463

Трябва да се вземат незабавни мерки като при военен режим и да се проведе строг пропусквателен контрол по границите. Това каза пред „Фокус” Валери Симеонов, председател на ПГ на ПФ във връзка с терористичните атаки в Париж.
„Даже сме закъснели по отношение на мерките. Сега трябва да се направи Консултативен съвет по национална сигурност.
Трябва да се вземат незабавни мерки като при военен режим и да се проведе строг пропусквателен контрол по границите. Това каза пред „Фокус” Валери Симеонов, председател на ПГ на ПФ във връзка с терористичните атаки в Париж. „Даже сме закъснели по отношение на мерките. Сега трябва да се направи Консултативен съвет по национална сигурност.

Асад: Франция преживя това, което става в Сирия вече 5 г.

http://www.cross.bg/siriya-asad-parizh-1488065.html

/КРОСС/Президентът на Сирия Башар Асад изрази съболезнования пред френски депутати във връзка със серията от терористични актове в Париж, пише РИА Новости. Асад каза, че същото нещо се случва в Сирия вече 5 години. „Във Франция вчера се случи това, което се случва в Сирия вече пет години", цитира радио Europe1 думите на Асад на среща с френски депутати в Сирия. В различни райони на Париж в петък вечерта практически едновременно бяха извършени терористични актове - въоръжени нападения и взривове, при които са загинали най-малко 120 души, над 80 души са в тежко състояние, близо 200 души са в болница. Над 100 души са убити при взимането на заложници в театър „Батаклан", десетки станаха жертва на терористичните атаки в други райони на Париж.    

Валери Симеонов: Да мобилизираме охраната сега, а не като стане белята, като в Париж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112475

Трябва да се вземат незабавни мерки като при военен режим и да се проведе строг пропусквателен контрол по границите. Това каза пред „Фокус” Валери Симеонов, председател на ПГ на ПФ във връзка с терористичните атаки в Париж.
„Даже сме закъснели по отношение на мерките. Сега трябва да се направи Консултативен съвет по национална сигурност.
Трябва да се вземат незабавни мерки като при военен режим и да се проведе строг пропусквателен контрол по границите. Това каза пред „Фокус” Валери Симеонов, председател на ПГ на ПФ във връзка с терористичните атаки в Париж. „Даже сме закъснели по отношение на мерките. Сега трябва да се направи Консултативен съвет по национална сигурност.

Bulgaria’s GDP up 2.9% in Q3 2015

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260348_Bulgaria%E2%80%99s+GDP+up+2.9%25+in+Q3+2015+

  Bulgaria’s Gross Domestic Product (GDP) has increased with 2.9% in the third quarter of 2015 compared with the same quarter of the previous year and with 0.7% compared with the second quarter of 2015, according to the seasonally adjusted data, Bulgaria’s National Statistical Institute announced.

According to the flash GDP estimates for the third quarter of 2015, the GDP at current prices amounted to BGN 23.610 billion.
 
GVA in the third quarter of 2015 amounted to BGN 20.011 billion.
 
In the structure of GDP by the expenditure approach the largest share has the final consumption (68.7%), which in nominal terms amounted to BGN 16.214 billion. In the third quarter of 2015 gross capital formation is BGN 5.382 billion and has a share of 22.8% in GDP. The external balance (exports minus imports) has a positive sign.
 
According to the seasonally adjusted data, the GDP growth rate in the third quarter of 2015 is 0.7% compared to the previous quarter. Gross value added increased in the third quarter of 2015 by 0.2%.
 
According to the flash estimates by final expenditure the GDP growth in the third quarter of 2015 is determined by an increase in the final consumption with 1.1 % and gross fixed capital formation with 0.1%.
 
The third quarter of 2015 GDP at seasonally adjusted data increased by 2.9% compared to the same quarter of the previous year. Gross value added increased by 1.6%.
 
As regards the expenditure components of GDP, the final consumption registered a positive economic growth by 1.1%. Gross fixed capital formation recorded decrease by 0.9% compared to the same quarter of the previous year. Exports and imports of goods and services increased by 2.6% and 1.2%, respectively.

Над 120 убити при терора в Париж, "Ислямска държава" пое отговорност (ОБЗОР към 08.00 ч.)

http://europe.actualno.com/nad-120-ubiti-pri-terora-v-parij-isljamska-dyrjava-poe-otgovornost-obzor-kym-0800-ch-news_507495.html

Най-малко 120 души загинаха при терористични атаки във френската столица Париж тази нощ. 8 от атентаторите са убити, като 7 от тях се самовзривиха, информира БГНЕС. Снощи на 6 различни места в Париж терористи откриха стрелба с автоматично оръжие. Сред атакуваните места са следните ресторанти и барове - La Belle équipe, Le Carillon, Le Petit Cambodge, пицарията La Casa Nostra. Терористите атакуваха и парижката концертна зала "Батаклан" и стреляха в тълпата хора, крещейки възхвали за Аллах

Да оставим цвете пред посолството на Франция

http://society.actualno.com/da-ostavim-cvete-pred-posolstvoto-na-francija-news_507534.html

Призив за поднасяне на цветя пред френското посолство в София в знак на съпричастност към трагедията, сполетяла Франция, обикаля социалните мрежи. Мнозина вече направиха това в ранните часове на днешния ден, съобщава Novini.bg. Очаква се в 19.00 часа стотици българи да се съберат пред сградата на посолството.  

Свители на касапницата в Париж: Мислехме, че е част от шоуто

http://europe.actualno.com/sviteli-na-kasapnicata-v-parij-mislehme-che-e-chast-ot-shouto-news_507545.html

Зрителите на концерта в парижкия клуб Bataclan първоначално са помислили, че терористичната атака е част от представлението. За това си спомнят очевидци на трагедията. В петък вечерта в клуб Bataclan американската група Eagles of Death Metal е имала концерт. Журналистът от радио Europe 1 Жулиен Пирс разказва пред Reuters, че се е обърнал и видял един от нападателите, който имал брада :“В началото си помислихме, че това е част от шоуто – пиротехника или нещо подобно. Но после се

Двама варненци пипнаха грип през седмицата

http://www.moreto.net/novini.php?n=306459

Едва двама варненци са заболели от грип през настоящата седмица. Това съобщиха за Moreto.net от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Пациентите са били приети в Инфекциозната клиника на УМБАЛ "Света Марина". 24 души са получили усложнения след прекарани остри респираторни заболявания.

Германската полиция е задържала предполагаем съучастник на парижките атентатори

http://www.mediapool.bg/germanskata-politsiya-e-zadarzhala-predpolagaem-sauchastnik-na-parizhkite-atentatori-news241800.html

Полицията на баварския град Розенхайм е задържала миналия четвъртък гражданин на Черна гора, за който се предполага, че е съучастник на терористите, извършили нападенията в Париж, съобщи местна радиостанция. Полицията е открила в автомобила му автоматично оръжие, боеприпаси, както и няколко килограма тротил.  

Евродепутатът Емил Радев за атентатите в Париж: Европа трябва да е единна срещу терора и бежанската криза

http://web.barometar.net/82555/

Това, което се случи в Париж, потресе всички граждани на държавите от Европейския съюз. Това заяви в интервю за Радио „Фокус” – Варна евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев във връзка с атентатите в Париж тази нощ, при които загинаха най-малко 127 души, а 180 са ранени. „Трагедията наистина е ужасна, в сърцето на Европа, във […]

Vigil to be held outside French embassy in Sofia

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260347_Vigil+to+be+held+outside+French+embassy+in+Sofia

 There has been strong activity in social networks since the announcement of the deadly terrorist attacks in Paris last night. "Today we are all Parisians, we are all French, we are all Europeans! We must put a wreath in front of the Embassy of France in Sofia in solidarity with the victims of attacks!" This is the message launched on Facebook by a Bulgarian community calling all opponents of terror to make an appointment at 19.00 this evening at the Embassy of France in Sofia, carrying a flower and a candle in hand.

At least 153 people killed in a series of terrorist attacks in Paris

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260346_At+least+153+people+killed+in+a+series+of+terrorist+attacks+in+Paris

 At least 153 people were killed in the Paris and Saint-Denis shootings and bombings, French officials said, cited by CNN. Among the victims, 112 were killed at the Bataclan concert venue, according to the Interior Ministry.
Saint-Denis is home to the national stadium where the match was being played.

On a night when thousands of Paris residents and tourists were reveling and fans were enjoying a soccer match between France and world champion Germany, horror struck in an unprecedented manner. Terrorists - some with AK-47s, some reportedly with bombs strapped to them - attacked sites throughout the French capital and at the stadium where the soccer match was underway. Scores were killed in the coordinated attacks late Friday, leaving a nation in mourning and the world in shock.

Five suspected attackers have been "neutralized", the Paris prosecutor's office said Saturday, French media reported. It was unclear what that term precisely meant. Michael Dorio, brother of a member of the band that was playing at the Bataclan concert venue said he spoke to his brother, Eagles of Death Metal drummer Julian Doris, on the phone 20-30 minutes after the attack. "He said he had been performing and heard the gunshots. They stopped playing and hit the deck and went backstage and exited," Michael Dorio told CNN. CNN affiliate BFMTV reports that SWAT units stormed the Bataclan concert hall and that the siege was over. Two attackers were killed, a police union said. Police brought out at least 100 hostages from the concert hall, a CNN producer said; some appear to be wounded.

President Francois Hollande told reporters outside Bataclan that "terrorists capable of carrying out such atrocities must know that they will face a France that is determined and united." 

France has deployed an additional 1,500 soldiers to Paris in the wake of attacks on Friday, the presidency said cited by AFP. "A council of defence has been convened for Saturday at 9:00 am (0800 GMT). Already, 1,500 additional soldiers have been mobilised," said the Elysee Palace in a statement. 

A total of eight militants were killed, including seven by their suicide belts, a source close to the investigation said, according to AFP. Four of the attackers were killed in the Bataclan concert hall, three by activating their suicide vests and one shot by police. Three more died near the national stadium and a fourth was killed in a street in eastern Paris.

World reacts in shock, solidarity after Paris attacks

World leaders responded with shock and pledges of solidarity for France following the killing of over 140 people in attacks in Paris on Friday night, though there was little action any could immediately take, Reuters reports.

Divided on many issues, including on the war in Syria that has fueled Islamist violence, the United States and Russia both voiced their support in messages to French President Francois Hollande.

U.S. President Barack Obama lead the chorus of world outrage over the attacks, AFP rounds up. "Once again we've seen an outrageous attempt to terrorize innocent civilians," Obama. "We stand prepared and ready to provide whatever assistance that the government and the people of France need." "Those who think that they can terrorize the people of France or the values that they stand for are wrong," he added.

Russian President Vladimir Putin sent his deep condolences to Hollande and all the people of France following the "horrible terrorist attacks in Paris", the Kremlin said in a statement. "Russia strongly condemns this inhumane killing and is ready to provide any and all assistance to investigate these terrorist crimes."

The UN Security Council issued a statement condemning "barbaric and cowardly terrorist attacks" involving assailants using guns and bombs on several venues, including the national sports stadium and a major music venue. The Western defense alliance NATO said it stood with France, a founder member. Secretary-General Jens Stoltenberg said, "I am deeply shocked by the horrific terrorist attacks across Paris tonight. My thoughts are with the families of the victims, with all those affected, and with the people of France. "We stand strong and united in the fight against terrorism. Terrorism will never defeat democracy."

In Europe, German Chancellor Angela Merkel, whose foreign minister was attending a France-Germany soccer match with Hollande when the stadium was attacked, said, "I am deeply shaken by the news and pictures that are reaching us from Paris. The German government is in contact with the French government and has passed on a message of sympathy and solidarity from the German people." British PM David Cameron said, "I am shocked by events in Paris tonight. Our thoughts and prayers are with the French people. We will do whatever we can to help."

In Brussels the leaders of European Union institutions, which have been trying to coordinate security responses since the Islamist attacks in Paris in January, joined the chorus. "I am confident the authorities and the French people will overcome this new trial," European Commission President Jean-Claude Juncker said. European Council President Donald Tusk said he was following events "with horror". 

U.S. security officials believe the attacks were coordinated

U.S. security officials believe the series of attacks that shook Paris on Friday night were likely coordinated based on initial reports, a person familiar with developing intelligence assessments said for Reuters. "This clearly looks like a coordinated series of attacks," the person said.

Meanwhile, United Nations Secretary-General Ban Ki-moon condemned the attacks in Paris on Friday that killed at least 39 people and called for any hostages to be immediately released, AFP reports.

"The secretary-general condemns the despicable terrorist attacks carried out today in various locations in and around Paris," according to a statement from his spokesman. "The secretary-general extends his deepest condolences to the families of the victims and wishes a speedy recovery to those injured. He stands with the government and people of France."

Bulgaria and Liechtenstein to accelerate economic cooperation

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260345_Bulgaria+and+Liechtenstein+to+accelerate+economic+cooperation

 At a meeting with Foreign Minister of the Principality of Liechtenstein Aurelia Frick PM Boyko Borissov stated that being a front post and a migration flow route, Bulgaria had a strong interest in a common migration policy of the EU. The two politicians negotiated the acceleration of both countries’ economic cooperation. According to the Bulgarian side there is potential for interaction between companies from Bulgaria and Liechtenstein in the spheres of electronics, machine building, pharmacy and tourism.
 

 

Unemployment prognoses for Bulgaria for 2015 are surpassed

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260344_Unemployment+prognoses+for+Bulgaria+for+2015+are+surpassed

 Bulgarian Minister of Labor and Social Policy Ivaylo Kalfin said that for the first time in many years, the employed persons in Bulgaria are 3.3 billion, while unemployment is 9.1%. According to data from the Agency for Employment, by end-September the prognoses for a decline in unemployment for the current year were surpassed and the government hopes that this development would remain a tendency by the end of the year.

Кралев: Трябва да имаме повече часове по спорт

http://www.cross.bg/chasove-fizichesko-vuzpitanie-1488064.html

/КРОСС/„Ние сме на първо място по нетипични заболявания в детска възраст и затова трябва да сме на първо място по брой часове по физическо възпитание и спорт", коментира пред Нова тв министърът на младежта и спорта Красен Кралев. „Тези часове в момента са около средното за Европа и се смята, че това е достатъчно, но това е така. В цяла Европа тенденцията е да нарастват часовете по физическо възпитание. Крайната цел е учениците във всички стани в ЕС всеки ден да имат такива часове", добави той. "300 училища нямат физкултурни салони, повечето от тях са в селските райони. Смятаме, че имаме нужда от 700 нови салона", съобщи спортният министър.  

3 500 children migrants seek refuge in Bulgaria

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260343_3+500+children+migrants+seek+refuge+in+Bulgaria

 At a round table in Sofia, dedicated to the problems of unaccompanied children, seeking asylum until end September, information was voiced about nearly 3 500 migrant children. More than 1 100 children coming mainly from Afghanistan, Iraq and Syria, are with no parent or other escort. Most of them arrive without speaking any foreign language, with no ID papers and healthcare status. In Turkey there are over 600 000 migrant children. Even though in Bulgaria their number is much smaller, this country is facing the same problems, the round table convened. Unescorted children should be a subject of special attention, according to Vice President Margarita Popova. Although the legislation on the child’s rights protection is good in Bulgaria, many questions and challenges still require their proper answer, Popova went on to say.

 

PM Borissov meets with China’s Minister of Culture Luo Shugang

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260342_PM+Borissov+meets+with+China%E2%80%99s+Minister+of+Culture+Luo+Shugang

 The cooperation between Bulgaria and China in the cultural area is on a high level and at the same time it has potential for additional development. That is the joint understanding of PM Boyko Borissov and Chinese Minister of Culture Luo Shugang, the cabinet’s press office reports. Both politicians met today at the Council of Ministers. It has been marked during the talks that the two cultural ministries have established good contacts and the presentation of Chinese cultural shows in this country has turned into a tradition over the past years.
 

 

Няма данни за загинали и ранени българи в Париж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112457

Няма данни за загинали или пострадали българи при кървавите атентати в Париж, съобщават от Министерството на външните работи, цитирани от БГНЕС.  По-рано министър Даниел Митов заяви, че ведомството изразява дълбоко възмущение от атаките във френската столица.
„Шокирани сме от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани.
Няма данни за загинали или пострадали българи при кървавите атентати в Париж, съобщават от Министерството на външните работи, цитирани от БГНЕС. По-рано министър Даниел Митов заяви, че ведомството изразява дълбоко възмущение от атаките във френската столица. „Шокирани сме от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани.

Няма данни за загинали и ранени българи в Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112450

Няма данни за загинали или пострадали българи при кървавите атентати в Париж, съобщават от Министерството на външните работи, цитирани от БГНЕС.  По-рано министър Даниел Митов заяви, че ведомството изразява дълбоко възмущение от атаките във френската столица.
„Шокирани сме от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани.
Няма данни за загинали или пострадали българи при кървавите атентати в Париж, съобщават от Министерството на външните работи, цитирани от БГНЕС. По-рано министър Даниел Митов заяви, че ведомството изразява дълбоко възмущение от атаките във френската столица. „Шокирани сме от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани.

Оланд: Ислямска държава извърши терористичните нападения в Париж

http://petel.bg/Oland--Islyamska-darzhava-izvarshi-teroristichnite-napadeniya-v-Parizh__133999

фото: politicsinside.fr Терористичните атентати във Франция са извършени от “Ислямска държава”. Това заяви френският президент Франсоа Оланд....

Футболни таланти на Черно море сразиха Лудогорец. Изкачиха се на върха!

http://petel.bg/Futbolni-talanti-na-CHerno-more-sraziha-Ludogorets--Izkachiha-se-na-varha-__134000

Футболистите на Черно море сразиха Лудогорец с 3:0 в дербито от VIII кръг на елитна група до 15 години, завършило преди минути на терена под...

Борисов, Плевнелиев и Цачева осъдиха касапницата във Франция

http://frognews.bg/news_101921/Borisov-Plevneliev-i-TSacheva-osadiha-kasapnitsata-vav-Frantsiia/

„България посрещна с гняв и възмущение новината за атентатите в Париж тази нощ. Моля, приемете в този труден момент израза на моята солидарност с вас, на солидарността на българския народ с народа на Франция”. Това пише премиерът Бойко Борисов в съболезнователен адрес до френския президент Франсоа Оланд и до премиера Манюел Валс, съобщиха от правителствената пресслужба.

Мутко обвини ИААФ в прикриване на 155 допинг случая

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/14/2649274_mutko_obvini_iaaf_v_prikrivane_na_155_doping_sluchaia/?ref=rss


Министърът на спорта на Русия Виталий Мутко обвини Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) в прикриване на 155 допинг проби. Думите му идват в момента, в който страната беше временно отстранена вследствие на критичния доклад на независимата комисия към Световната антидопингова агенция (WADA).

По думите му от 2008-2009 насам са прикрити 155 случая. Той не уточни за кои казуси говори.

По-късно в телефонно интервю с АП Мутко определи наказанието на Руската...

Британският премиер ще свика кризисна среща след атентатите в Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112440

Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че ще свика кризисна среща във връзка с кървавите атентати в Париж, предаде AFP.  Премиерът обяви, че ще свиква среща на правителствената комисия за извънредни ситуации „Кобра“ тази сутрин след „ужасяващите терористични атаки в
Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че ще свика кризисна среща във връзка с кървавите атентати в Париж, предаде AFP. Премиерът обяви, че ще свиква среща на правителствената комисия за извънредни ситуации „Кобра“ тази сутрин след „ужасяващите терористични атаки в

Тодор Танев: Атаките в Париж са атаки срещу човечеството

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112448

Атаките в Париж са атаки срещу човечеството! Това написа във фейсбук министърът на образованието Тодор Танев.
Съзнанието отказва да приеме, че тези събития са реалност. Изразявам най-дълбоки съболезнования на близките на трагично загиналите! Съчувствие на целия френски народ!
По последна информация загиналите в 6-те координирани терористични акта
Атаките в Париж са атаки срещу човечеството! Това написа във фейсбук министърът на образованието Тодор Танев. Съзнанието отказва да приеме, че тези събития са реалност. Изразявам най-дълбоки съболезнования на близките на трагично загиналите! Съчувствие на целия френски народ! По последна информация загиналите в 6-те координирани терористични акта

При атентатите в Париж са загинали 8 нападатели, жертвите са 127

http://web.barometar.net/82553/

Осем нападатели са загинали при вълната атентати във френската столица, при които загинаха най-малко 127 души, а над 200 бяха ранени. 80 от ранените са в критично състояние, съобщи Франс прес. Седем от нападателите са загинали при самоубийствени нападения, а осмият е убит от силите за сигурност при щурма им на концертната зала „Батаклан“, където […]

Хората нямат работа, но и за работата няма хора

http://www.cross.bg/tryda-hora-pazara-1488063.html

/КРОСС/ За шефовете е по-добре да инвестират в служителите си, а не да търсят кадри навън У нас има 4,403 млн. души в трудоспособна възраст. Осигуряват се около 2,735 млн. души, което е около 62%. Това означава, че около 40 на сто от сънародниците ни в трудоспособна възраст не работят. Да кажем, че около 60-70 хиляди са студентите редовно обучение, процентът на неработещите твърдо остава близо 35% от населението в трудоспособна възраст. Безработните са 13%, къде са останалите? Има около 780 хил. души, които нито работят, нито учат и са извън системата на бюрото на труда. Понятието "обезсърчени" мисля, че трябва да оставим в миналото, защото, общо взето, това е показател, че трудът не е ценност за част от българите. По данни на Еврокомисията активността на пазара на труда у нас е най-ниска. Най-лошото е, че над 300 хил. от неработещите у нас са млади хора, които разчитат на доходи от незнайни канали или издръжка от родители. Вероятно част от тях са в сивата икономика и не се осигуряват. Освен това се наблюдава и нарастваща активност към бързо и дори изпреварващо пенсиониране. Делът на хората, които се пенсионират по болест, е увеличен с 12%. Причините за тази вълна на пенсиониране са промените в законодателството и необходимостта да се увеличи пенсионната възраст. Немалък брой хора на 50-55 г. отпадат от пазара на труда и не могат да си намерят работа. На фона на демографската криза у нас статистиката е стряскаща

Димитър Николов за атентатите в Париж: Адът е на земята

http://pik.bg/димитър-николов-за-атентатите-в-париж-адът-е-на-земята-news435164.html

Димитър Николов за атентатите в Париж: Адът е на земята

„Колко смешни изглеждат дребните ни боричкания. Адът е на земята...‪#‎paris“.

Този коментар сподели в профила си във фейсбук бургаският кмет Димитър Николов. Думите му са по повод поредицата атентати през изминалата нощ в Париж.

По този начин Николов показва съпричастността си към случващото се във френската столица, показвайки, че на този фон всички политически и междуличностни битки у нас изглеждат нелепо.

Над 120 са установените жертви до този момент при шестте терористични акта в Париж, случили се в петък 13-и. Най-много са загиналите в залата "Батаклан", където по време на концерт там нападатели са стреляли и убивали напосоки. Ликвидирани са 8 терористи. Във Франция е обявено извънредно положение.

Борисов: Гневен съм, тероризмът ще бъде победен

http://offnews.bg/news/n_1/n_591328.html

"Следя с гняв и възмущение новините за атентатите в Париж тази нощ", заяви във Фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод терористичните актове във френската столица. "В този труден момент изказвам своята солидарност с френския народ и най-искрени съболезнования на семействата на загиналите", добавя Борисов. Публикуваме пълното съобщение на премиера във Фейсбук: Следя с гняв и възмущение новините за атентатите в Париж тази нощ. В този труден момент изказвам своята солидарност с френския народ и най-искрени съболезнования на семействата на загиналите. Потвърждавам нашата готовност за оказване на помощ в този тежък за Франция момент. Тероризмът ще бъде победен. Тази атака срещу Франция и ценностите, които тя символизира, укрепва още по-силно волята ни за борба с тероризма.

Меглена Кунева за атентата в Париж: Всички сме дълбоко разтревожени

http://www.moreto.net/novini.php?n=306479

Всички сме дълбоко разтревожени и човешкото съчувствие е повече от очевидно. Това коментира вицепремиерът Меглена Кунева във връзка с атентата във френската столица Париж. „Повече от убедена съм, че правителството ще реагира като един от основните членове на ЕС, защото извън човешката и хуманната реакция, трябва да направим така, че Европа да бъде сигурна.

За пътя от Кърджали до Принстън

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/za-pytia-ot-kyrdzhali-do-prinstyn-6045411

Историята на един българин - професор по психология в третия по престиж университет в САЩ

Извънредно! Пуснаха горещ телефон в посолството ни в Париж заради атентатите

http://pik.bg/извънредно-пуснаха-горещ-телефон-в-посолството-ни-в-париж-заради-атентатите-news435163.html

Извънредно! Пуснаха горещ телефон в посолството ни в Париж заради атентатите

Всички български граждани, които се намират на територията на Франция и имат нужда от съдействие или искат да подадат сигнал за свои близки, могат да се свържат с Посолството на Република България в Париж на дежурния телефон за връзка: +33 1 45 51 85 90.“ Това се казва в извънредно съобщение на Министерството на външните работи по повод серията от атентати във френската столица снощи.

„Българското посолство поддържа редовен контакт с местните власти и следи развитието на ситуацията след атентатите във френската столица.
МВнР на Република България изказва съболезнования на семействата и близките на жертвите“, съобщават още от ведомството.

Към момента няма данни за пострадали българи.

Плевнелиев определи като варварски терористичните атаки! Борисов: изказвам своята солидарност с френския народ!

http://www.bnews.bg/article-143687

В съболезнователно писмо до президента на Френската република Франсоа Оланд държавният глава остро осъди атаките, които отнеха живота на невинни хора.

Оцелели при атентатите в Париж: Докато усетим, имаше 6-7 тела на пода - не ранени, а мъртви

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112420

Нереални сцени, разкъсани на парчета тела, клане – така описват очевидците атентатите, които бяха извършени през нощта на 13 срещу 14 ноември в Париж, съобщава La nouvelle republique, цитиран от
Нереални сцени, разкъсани на парчета тела, клане – така описват очевидците атентатите, които бяха извършени през нощта на 13 срещу 14 ноември в Париж, съобщава La nouvelle republique, цитиран от "Фокус". „Когато всичко започна, мислехме, че това са пиротехнически ефекти“, разказва оцелял след атаката по време на концерт в залата „Батаклан“.

Оцелели при атентатите в Париж: Докато усетим, вече имаше 6-7 тела на пода - не ранени, а мъртви

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112431

Нереални сцени, разкъсани на парчета тела, клане – така описват очевидците атентатите, които бяха извършени през нощта на 13 срещу 14 ноември в Париж, съобщава La nouvelle republique, цитиран от "Фокус".
„Когато всичко започна, мислехме, че това са пиротехнически ефекти“, разказва оцелял след атаката по време на концерт в залата „Батаклан“.
Нереални сцени, разкъсани на парчета тела, клане – така описват очевидците атентатите, които бяха извършени през нощта на 13 срещу 14 ноември в Париж, съобщава La nouvelle republique, цитиран от "Фокус". „Когато всичко започна, мислехме, че това са пиротехнически ефекти“, разказва оцелял след атаката по време на концерт в залата „Батаклан“.

БСП на пленум, обсъжда избори и оставки

http://www.cross.bg/zasedanie-sotzialistite-plenyma-1488062.html

/КРОСС/Националният съвет на БСП ще проведе заседание днес. Това е първият пленум след загубата на изминалите местни избори и се очаква да се стигне до сериозно напрежение в червените редици. В началото на заседанието лидерът на социалистите Михаил Миков ще излезе с позиция, която се очаква да бъде основно критики към проектобюджета на правителството за следващата година. След тежката загуба на изборите, каквато оценка сами си поставиха социалистите, Изпълнителното бюро подаде оставка. Точно тази тема ще бъде обсъдена днес на пленума.  Самият лидер на БСП също смята да постави въпроса с оставката си пред Националния съвет.  Освен това, най-вероятно ще се заговори и за свикване на заседание на Конгреса. Редовното заседание трябва да се проведе през пролетта, но не е изключено днес да се поиска това да се случи по-рано и отново темата за оставки по върховете да бъде повдигната. Очаква се по време на пленума все пак да бъдат направени промени в състава на Изпълнителното бюро с цел намаляване на напрежението в партията.    

Оланд: Атаките са организирани отвън, със съдействие отвътре

http://europe.actualno.com/oland-atakite-sa-organizirani-otvyn-sys-sydejstvie-otvytre-news_507536.html

Атентатите са военно действие на "Ислямска държава", предварително подготвени отвън, със съдействие отвътре. Това заяви френският президент Франсоа Оланд след извънредно заседание на министрите. Според официалната информация, при общо седем координирани атаки във френската столица. 128 са жертвите, 99 ранени са в критично състояние, общо над 240 души са ранени. Тепърва се идентифицират самоличността на осемте убити терористи, като процесът е крайно затруднен заради големите поражения по телата.

ВНИМАВАЙТЕ - на Витиня няма осветление в посока София - Варна

http://sofia.actualno.com/vnimavajte---na-vitinja-njama-osvetlenie-v-posoka-sofija---varna-news_507539.html

За липса на осветление в първия тунел от София към Варна, на Витиня, съобщава репортер на Actualno.com. В последния месец, след жестоката верижна катастрофа точно на Витиня, започнаха проверки на осветлението по тунелите в цялата страна. На сайта на АПИ обаче няма предупреждение за спряно осветление в тунелите по АМ "Хемус". Единственото съобщение е за ремонтни дейности от 16-ти до 18-ти ноември, в участъците от км. 59+870 и км. 62+750. Нашата информация на място сега е, че няма предупредителн

Асад: Франция изживява това, което става при нас от 5 години

http://asia.actualno.com/asad-francija-izjivjava-tova-koeto-stava-pri-nas-ot-5-godini-news_507542.html

Сирийският президент Башар ал-Асад изказа съболезнованията си след серията нападения в Париж, като не пропусна да отбележи, че сходни събития се случват на негова територия отдавна, предаде РИА Новости. „Във Франция вчера се случи това, което става в Сирия вече 5 години”, каза държавният глава на среща с френски депутати, дошли на посещение в Дамаск, допълва bTV. Визитата започна вчера и ще включва и среща с външния министър Валид Муалем и народни представители. Припомняме, вчера

Нов пожар над Смолян

http://www.cross.bg/smolyan-pozhar-gorski-1488061.html

/КРОСС/Пожарът над Смолян се разпали на нови две места късно снощи. На място бяха изпратени екипи да гасят разразилото се огнище. Пожарната служба в града е в бойна готовност. По-рано през бедственото положение в Смолян беше отменено. Дотук се стигна, след като в близост до къщите на квартал „Райково" и две съседни села се разрази огромен горски пожар. До евакуация на хората обаче не се стигна. Над 200 пожарникари, доброволци и военни участваха в гасенето на огромния горски пожар, който се разрази в труднодостъпната местност. "Екипите работят неуморно", заяви пред Dnes.bg началникът на пожарната в Смолян Симеон Цървуланов. Кризисният щаб в Смолян сформира три групи, които се включиха в потушаването на огнището. "Тук ме доведе дългът, че трябва да помогна, не мога да стоя и да гледам безучастно как пожарът се разраства", разказа един от доброволците. 24 часа трябваха на властите, за да потушат огнената стихия. 250 декара бял и черен бор в гората са засегнати от пожара. Окръжна прокуратура-Смолян е образувала досъдебно производство за палеж на имущество със значителна стойност. Най-тиражираната версия е, че огънят е пламнал от китайски фенер. "Не мога да коментирам версиите, важното е, че не допуснахме да има жертви", каза кметът на Смолян Николай Мелемов. Предстои разпит на свидетели и изготвянето на различни експертизи, които да установят кой има вина за големия горски пожар.    

Министър Кралев: Трябва да имаме повече часове по спорт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112417

„Ние сме на първо място по нетипични заболявания в детска възраст и затова трябва да сме на първо място по брой часове по физическо възпитание и спорт”, коментира пред Нова тв министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
„Тези часове в момента са около средното за Европа и се смята, че това е достатъчно, но това е така.
„Ние сме на първо място по нетипични заболявания в детска възраст и затова трябва да сме на първо място по брой часове по физическо възпитание и спорт”, коментира пред Нова тв министърът на младежта и спорта Красен Кралев. „Тези часове в момента са около средното за Европа и се смята, че това е достатъчно, но това е така.

Славчо Велков: Франция се намира в състояние на война

http://frognews.bg/news_101920/Slavcho-Velkov-Frantsiia-se-namira-v-sastoianie-na-voina/

Обявяването на извънредно положение означава, че Франция се намира в момента в състояние на война. Атаките в Париж не са обикновен терористичен акт, това е мега терористична операция, в която се използват чисто военни способи с чисто терористични. Това заяви в предаването „Тази събота” Славчо Велков, експерт по исляма.

След касапницата в Париж: Няма пострадали българи!

http://www.bnews.bg/article-143686

Всички български граждани, които имат нужда от съдействие, могат да се свържат с Посолството на Република България в Париж.

Валери Симеонов: Събитията в Париж са отвратителното лице на тероризма и на ислямската агресия

http://pik.bg/валери-симеонов-събитията-в-париж-са-отвратителното-лице-на-тероризма-и-на-ислямската-агре-news435161.html

Валери Симеонов: Събитията в Париж са отвратителното лице на тероризма и на ислямската агресия

Събитията в Париж са отвратителното лице на тероризма и на ислямската агресия. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Валери Симеонов, председател на ПГ на ПФ, във връзка с атентатите в Париж.

По думите му, в основата им стои точно заложеното в Корана изтребване на всички друговерци. „За съжаление и това стана в центъра на Европа за втори път. В рамките на година и половина сме свидетели на ужасяващ терористичен акт. Това показва,че трябва да се вземат мерките, които препоръчваме от 3 години: ограда, контрол по границата, проверка и недопускане на хора с неясни цели”, заяви Симеонов. „Нападенията са удар срещу „враждебната цивилизация” от тяхна гледна точка. Удар, който показва, че тази организация и група арабски джихадисти и фундаменталисти няма да се спрат пред нищо, докато не завладеят набелязаната територия. Лошото е, че техният апетит расте непрекъснато. Там трябва да се приложат крайни мерки.

Странно е защо не са приложени досега, при положение, че „Ислямска държава” е с обособена територия и е много лесна мишена за въздушни атаки на американската и съюзните авиации, защо те не ги удрят. Трябва да се извадят по-дълбоките причини за икономически зависимости, а може би и политически по-дългосрочни проекти, заложени със създаването на ИД и прякото участие в това на Турция и САЩ. Нека не се вглеждаме само в конкретните събития, а да потърсим по-дълбокия анализ. За мене причините са опитите за прекрояване на арабския свят от Турция и САЩ. Това е първопричината”, каза още той. Според Валери Сименоов няма връзка между нападенията в Париж снощи и атентатът срещу френското издание „Шарли Ебдо”.

„Едното е въпрос на емоционален изблик, а второто на продължителна и старателно организирана акция, замислена така, че да даде максимален брой жертви. При „Шарли Ебдо” - едно френско издание и френското общество платиха данъка на своето лекомислие, защото карикатурите, които бяха насочени срещу исляма, провокираха мюсюлманите. Там беше въпрос на необмислени предизвикателни действия, които получиха съответния отговор. Тук става въпрос за организирана терористична акция”, коментира Симеонов.

Обама обеща помощ на Франция: С вас сме!

http://www.cross.bg/obama-ataki-frantziya-1488060.html

/КРОСС/Американският президент Барак Обама осъди серията от смъртоносни атаки в Париж в петък като "атака срещу цялото човечество". Той обеща да работи с Франция, за да бъдат изправени виновните пред правосъдието, предава AFP. "Когато и да се случат тези атаки, ние винаги ще можем да разчитаме на французите да бъдат с нас. Те се оказаха изключителен партньор в контратероризма. И ние възнамеряваме да бъдем заедно с тях по същия начин", каза Обама в кратка реч, разпространена от Белия дом.  

Кунева за атентатите: Всички са в шок в Европа

http://www.cross.bg/kyneva-evropa-sigyrnostta-1488059.html

/КРОСС/Всички сме дълбоко разтревожени и човешкото съчувствие е повече от очевидно, коментира вицепремиерът Меглена Кунева пред БНР във връзка с атентатите във френската столица Париж. "Повече от убедена съм, че правителството ще реагира като един от основните членове на ЕС, защото извън човешката и хуманната реакция, трябва да направим така, че Европа да бъде сигурна. Действително всички са в шок в Европа. Знам, че ще има реакции от страна на целия свят", заяви Кунева. Тя посочи, че работата, която трябва да се свърши по отношение на сигурността и на голямата политика, свързана с всички аспекти, които засягат сигурността, трябва да бъде високо в дневния ни ред. "Не зная дали ще има отново извънредно заседание на страните-членки на ЕС, но знам, че трябва да направим план, който стриктно да изпълняваме и да се прилага във всички страни. Толкова сме силни, колкото е силна всяка отделна страна на Европа. Българските институции ще направят всичко възможно, за да гарантират сигурността на гражданите", обеща Меглена Кунева.    

Миков: Трагедията в Париж поставя въпроси, на които цивилизованият свят трябва спешно да отговори

http://frognews.bg/news_101919/Mikov-Tragediiata-v-Parij-postavia-vaprosi-na-koito-tsivilizovaniiat-sviat-triabva-speshno-da-otgovori/

„Случилото се във френската столица тази нощ е поредната трагедия, която не подлежи на рационално обяснение и поставя много въпроси, чиито отговори цивилизованият свят трябва спешно да потърси. Загубата на човешки живот по този начин и безсмисленото унищожаване на човешки съдби днес са абсолютно неприемливи”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков във Фейсбук по повод терористичните атаки в Париж.

Tова не е просто терористичен акт, а мега операция на джихадисти!

http://www.bnews.bg/article-143685

Според големи специалисти по сигурност има много французи, които по някакъв начин се свързват с терористични структури в Сирия и Ирак, коментира Славчо Велков.

Асад: Франция изживява това, което става при нас от 5 години

http://petel.bg/Asad--Frantsiya-izzhivyava-tova--koeto-stava-pri-nas-ot-5-godini__133997

Сирийският президент Башар ал-Асад изказа съболезнованията си след серията нападения в Париж, като не пропусна да отбележи, че сходни...

Извънредно! Борисов свика оперативния щаб по сигурност и миграция

http://petel.bg/Izvanredno--Borisov-svika-operativniya-shhab-po-sigurnost-i-migratsiya__133998

илюстрация: Булфото   Часове след кървавата баня в Париж Бойко Борисов се е разпоредил да бъде свикан оперативен щаб по сигурност и...

Рискът световната икономика да изпадне в рецесия се увеличава

http://www.investor.bg/drugi/338/a/riskyt-svetovnata-ikonomika-da-izpadne-v-recesiia-se-uvelichava-206034/

Единственият начин да противодействаме на задаващата се нова криза, е да се увеличат инвестициите, според икономист от ОИСР

Българските граждани във Франция могат да се свързват с посолството ни в Париж

http://pik.bg/българските-граждани-във-франция-могат-да-се-свързват-с-посолството-ни-в-париж-news435158.html

Българските граждани във Франция могат да се свързват с посолството ни в Париж

Всички български граждани, които се намират на територията на Франция и имат нужда от съдействие или искат да подадат сигнал за свои близки, могат да се свържат с Посолството на Република България в Париж на дежурния телефон за връзка: + 33 1 45 51 85 90. Българското посолство поддържа редовен контакт с местните власти и следи развитието на ситуацията след атентатите във френската столица, съобщиха от МВнР. МВнР на Република България изказва съболезнования на семействата и близките на жертвите. 

"Ислямска държава": Това е отмъщение за Сирия. Това е 11 септември за Франция

http://www.cross.bg/frantziya-durzhava-islyamska-1488058.html

/КРОСС/Отговорността за кървавите терористични атаки във френската столица е поела радикалната групировка „Ислямска държава" (ИД), твърди италианската телевизия Sky Tg24. Каналът цитира изявление на ИД, с което, както се твърди в съобщението, италианските журналисти разполагат. „Това е отмъщение за Сирия. Това е 11 септември за Франция", заявяват джихадистите, правейки аналогия с взривяването на кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк. Официално потвърждение на информацията на италианската медия засега няма. "Това е заради всички злини, които Оланд извърши срещу мюсюлманите", е крещял единият терорист, който е проникнал в театър "Батаклан" в кървавата френска нощ, твърди от своя страна очевидец пред "New York Times". Младежът, който е пожелал анонимност, пресъздава думите на терориста, който е насочил гнева си към президента на Франция Франсоа Оланд. Според очевидци от "Батаклан" терористите са крещяли "Това ви е за Сирия!", намеквайки за намесата на Франция в коалицията срещу Ислямска държава. Междувременно редакторът на BBC Марк Ърбан написа в Туитър, че поддръжници на "Ислямска държава" приветстват атаките в социалните мрежи с хаштага "Paris in flames"

Демонстрация по кърлинг правят на Ледената пързалка във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=306476

Демонстрация по кърлинг ще се проведе днес от 15.30 часа на Ледената пързалка в "Младост", научи Moreto.net. Инициативата се организира от от СК по ледени спортове - Варна и Българска кърлинг Федерация. Ще присъства и представителен отбор от федерацията, както и нейният председател.

Кървави писма заливат БСП - искат оставката на Миков

http://pik.bg/кървави-писма-заливат-бсп---искат-оставката-на-миков-news435153.html

Кървави писма заливат БСП - искат оставката на Миков

Кървави писма на партийни организации заливат централата на БСП, съобщава "Стандарт". Редовите червени се канят да искат оставка на лидера Михаил Миков, заместниците му Янаки Стоилов и Бойко Великов, Изпълнителното бюро и незабавно стартиране на процедурата по свикване на конгрес в началото на идната година. Очаква се днес да бъде предложено комисия от 7-8 авторитетни фигури да подготви конгреса. Успоредно с призива за оттегляне на ръководството оставки на местни лидери заливат цялата страна. След София и Варна днес и Областният съвет на БСП-Пловдив отчете, че са загубили доверието на хората, затова настояват за нов модел на действие и нов, авторитетен лидер.

Най-силни са настроенията срещу Янаки Стоилов, който е обсебил властта в партията и сее раздор в страната, твърдят социалисти от Пазарджик и Стрелча. В писмо до НС на БСП те го обвиняват в грубо вмешателство, интриги, саморазправа с несъгласните с него и налагане на удобни кандидати, провалили се на местния вот. От Попово пък се оплакват от Бойко Великов, който пробутал бивш атакист и настоящ член на Движение за социален хуманизъм вместо подкрепения от местните социалист. От Тополовград обвиняват Мерджанов, че сключва сделки зад гърба на общинската организация, следвайки "користен интерес".

Последни данни: Най-малко 127 души са загинали, 192 са ранени след терора в Париж (Снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112399

Най-малко 127 души са загинали, а 192 са ранени при терористичните атаки в Париж, съобщава вестник Le Parisien, цитиран от 79 от ранените са в критично състояние.  Ликвидирани са осем нападатели.  Заради атентатите френският президент Франсоа Оланд свика съвет на отбраната в 9 часа местно време в Елисейския дворец.
Най-малко 127 души са загинали, а 192 са ранени при терористичните атаки в Париж, съобщава вестник Le Parisien, цитиран от 79 от ранените са в критично състояние. Ликвидирани са осем нападатели. Заради атентатите френският президент Франсоа Оланд свика съвет на отбраната в 9 часа местно време в Елисейския дворец.

Миков: Трагедията в Париж поставя въпроси, на които светът трябва спешно да отговори

http://www.cross.bg/choveshki-absolyutno-harakter-1488057.html

/КРОСС/Загубата на човешки живот по този начин е абсолютно неприемлива „Случилото се във френската столица тази нощ е поредната трагедия, която не подлежи на рационално обяснение и поставя много въпроси, чиито отговори цивилизованият свят трябва спешно да потърси. Загубата на човешки живот по този начин и безсмисленото унищожаване на човешки съдби днес са абсолютно неприемливи". Това заяви председателят на БСП Михаил Миков във Фейсбук по повод терористичните атаки в Париж. Лидерът на социалистите изрази съболезнования към близките на загиналите в атентатите. Миков посочва, че те поставят на изпитание способността на развитите общества да решават проблемите, свързани със сигурността на техните граждани, да преодоляват противоречия от всякакъв характер и да устройват отношенията си - вътрешни и външни - по отговорен начин. „Трудно се намират думи за коментар на трагични събития с такъв магнитуд. Още по-трудно ще бъде да се стигне до отговорите, но човечеството е длъжно да ги намери!", отбелязва председателят на БСП. Пълният текст на коментара: Приятели, Поднасям своите най-искрени и дълбоки съболезнования на близките на загиналите в терористичните атаки в Париж. Случилото се във френската столица тази нощ е поредната трагедия, която не подлежи на рационално обяснение и поставя много въпроси, чиито отговори цивилизованият свят трябва спешно да потърси

Последни данни: Най-малко 127 души са загинали, 192 са ранени след терора в Париж (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112379

Най-малко 127 души са загинали, а 192 са ранени при терористичните атаки в Париж, съобщава вестник Le Parisien, цитиран от 79 от ранените са в критично състояние.  Ликвидирани са осем нападатели.  Заради атентатите френският президент Франсоа Оланд свика съвет на отбраната в 9 часа местно време в Елисейския дворец.
Най-малко 127 души са загинали, а 192 са ранени при терористичните атаки в Париж, съобщава вестник Le Parisien, цитиран от 79 от ранените са в критично състояние. Ликвидирани са осем нападатели. Заради атентатите френският президент Франсоа Оланд свика съвет на отбраната в 9 часа местно време в Елисейския дворец.

Цачева: България остро осъжда тези варварски терористични атентати

http://pik.bg/цачева-българия-остро-осъжда-тези-варварски-терористични-атентати-news435152.html

Цачева: България остро осъжда тези варварски терористични атентати

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователни адреси до председателите на Сената и на Националното събрание на Френската република по повод кървавите терористични атентати в Париж, довели до стотици невинни жертви и много ранени. В тях председателят на парламента изразява своите и на депутатите в българския парламент най-дълбоки съболезнования и съчувствие, съобщиха от НС. 

"В този тежък момент, разтърсил и шокирал не само френската страна, но и целия свят, позволете ми да изразя най-искрена приятелска и човешка съпричастност и солидарност. Всички в България дълбоко скърбим за жертвите от тази голяма трагедия. Ние сме с вас в този тежък момент и споделяме болката на френския народ и мъката на потопените в скръб семейства на жертвите", пише Цецка Цачева в съболезнователните адреси. «България остро и решително осъжда тези варварски терористични атентати, които са грубо и недопустимо посегателство не само срещу френската страна, но и срещу демокрацията и съвременната цивилизация.

Няма и не може да има оправдание за подобни действия срещу живота на невинни хора. Убедена съм, че този брутален престъпен акт ще удвои енергията на институциите, на гражданското общество и на световната демократична общественост за още по-безкомпромисна борба с тероризма», се казва още в съболезнованията. 

Кой стои зад терора в Париж - Ислямска държава или Ал Кайда?

http://offnews.bg/news/n_1/n_591306.html

Използваните от екстремисти профили в социалните мрежи са препълнени с хвалебствени коментари за нападението в Париж. В момента се ширят спекулации коя точно групировка стои зад нападенията. Множество коментари в използваните от екстремисти профили споделят версията, че зад терора в Париж стои Ислямска държава , съобщава организацията SITE, която провежда всекидневен мониторинг на форумите и профилите на радикалните ислямисти. Същевременно неназован "високопоставен служител по борба с тероризма в разузнаването на САЩ" заяви пред телевизия NBC, че при атаките в Париж се разпознава почерка на Ал Кайда, а не на Ислямска държава : "Предвид координацията и сложността на изпълнение, изглежда, че нападенията са дело на Ал Кайда."

"Ислямска държава": Това е отмъщение за Сирия. Това е 11 септември за Франция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112380

Отговорността за кървавите терористични атаки във френската столица е поела радикалната групировка „Ислямска държава" (ИД), твърди италианската телевизия Sky Tg24.
Каналът цитира изявление на ИД, с което, както се твърди в съобщението, италианските журналисти разполагат. „Това е отмъщение за Сирия. Това е 11 септември за Франция",
Отговорността за кървавите терористични атаки във френската столица е поела радикалната групировка „Ислямска държава" (ИД), твърди италианската телевизия Sky Tg24. Каналът цитира изявление на ИД, с което, както се твърди в съобщението, италианските журналисти разполагат. „Това е отмъщение за Сирия. Това е 11 септември за Франция",

Рибейро отново плаче: Криеха трансферите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112382

Неуспелият треньор на
Неуспелият треньор на "Лудогорец" Бруно Рибейро продължава да търси причина за провала си извън себе си.  "Ситуацията в "Лудогорец" беше много сложна. Оставих отбора, когато беше само на точка от върха. Сега са на 6 точки след първия. Със сигурност проблемът не беше в треньора. Проблемът има общо със структурата в клуба, а тя не беше перфектна.

Посланикът на Франция в България: Стотици французи се присъединяват към ИДИЛ, страх ни е, когато се върнат

http://www.cross.bg/frantziya-parizh-idil-1488056.html

/КРОСС/Има стотици французи, които са тръгнали за Сирия и Ирак, за да участват във войната, която води ИДИЛ, естествено нас ние страх, когато се върнат. Това каза пред bTV посланикът на Франция в България Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан. Във връзка с това дали има пряка зависимост с участието на Франция срещу атаките над ИДИЛ и терористичните нападения Кабан каза, че е трудно да се каже и все още няма информация. „Знаем, че има стотици французи, които са тръгнали за Сирия и Ирак, за да участват във войната, която ИДИЛ води там. Естествено след като французи са тръгнали натам нас ни е страх, когато се върнат. Това е за нас най-страшното нещо", заяви френският посланик. По думите му ,има много добро сътрудничество между българските власти и Франция. „Вашата страна е по пътя за Сирия и за Турция", каза той и посочи, че българските власти арестуват и помагат за залавянето на хора, които искат да се върнат в Европа с цел тероризъм. Във връзка защо отново се случват атентати в Париж, след като зимата имаше отново нападение там над редакцията на френското списание Шарли Ебдо той коментира, че това не е вторият атентат в Париж. „Това е четвъртият и не е само в Париж, но и във Франция, защото имаше един опит за атентат във влака между Лил и Париж, но благодарение на американски войници терористът е бил арестуван", обясни той и припомни, че е имало друг атентат през юни-един френски терорист е убил една жена в течение на опит за атентат

"Ислямска държава": Това е отмъщение за Сирия. Това е 11 септември за Франция (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112365

Отговорността за кървавите терористични атаки във френската столица е поела радикалната групировка „Ислямска държава
Отговорността за кървавите терористични атаки във френската столица е поела радикалната групировка „Ислямска държава" (ИД), твърди италианската телевизия Sky Tg24. Каналът цитира изявление на ИД, с което, както се твърди в съобщението, италианските журналисти разполагат. „Това е отмъщение за Сирия. Това е 11 септември за Франция",

Оланд е бил в „Стад дьо Франс“ по време на атаката пред стадиона

http://www.cross.bg/frantziya-oland-zatvoreni-1488055.html

/КРОСС/Президентът на Франция Франсоа Оланд е бил на мача Франция-Германия в „Стад дьо Франс", когато е избухнала първата експлозия в 21:20 часа в петък вечерта. Той е бил евакуиран веднага, а входовете и изходите на стадиона за били затворени, съобщава вестник Le Figaro. Френският президент Франсоа Оланд посети зала "Батаклан", където терористи откриха огън по над 200 присъстващи, убивайки поне 120 от тях. Той огледа мястото на трагедията и направи кратко изявление пред медиите: "Искам да кажа нещо на всички, станали свидетели на тези ужасни неща - ще поведем война, която ще е безмилостна. Защото когато терористите са способни да извършат подобни зверства, те трябва да са сигурни, че ще срещнат една решителна Франция, една обединена Франция, Франция, която си стои на мястото и няма да позволи да бъде разклатена, въпреки че днес изразяваме дълбока скръб", каза той. Утре в страната ще бъде ден на траур, като всички училища, музеи, библиотеки, салони, плувни басейни и пазари ще бъдат затворени.    

Оланд е бил в „Стад дьо Франс“ по време на атаката пред стадиона

http://www.cross.bg/stadiona-atakata-oland-1488055.html

/КРОСС/Президентът на Франция Франсоа Оланд е бил на мача Франция-Германия в „Стад дьо Франс", когато е избухнала първата експлозия в 21:20 часа в петък вечерта. Той е бил евакуиран веднага, а входовете и изходите на стадиона за били затворени, съобщава вестник Le Figaro. Общо три експлозии избухнаха в непосредствена близост до стадиона. При атаката е загинал един човек. Тримата атентатори самоубийци също са мъртви.  

Какво знаем дотук за трагедията в Париж

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/14/2649267_kakvo_znaem_dotuk_za_tragediiata_v_parij/?ref=rss


За парижани годината, започнала с шокиращото избиване на карикатуристи и журналисти в редакцията на в."Шарли ебдо" и на клиентите на кашер магазин в Париж, завършва с още по-голяма трагедия. Няколко нападатели, включително атентатори самоубийци, извършиха едновременно нападения на няколко места. Ето какво знаем към 10 часа българско време за трагедията:

- поне 120 души са убити, раненине са около 200, от които 80 са в тежко състояние; официалните данни за жертви и пострадали често се...

Рашидов за Париж: Никоя идеология не оправдава отнемането на живот

http://www.cross.bg/atentati-rashidov-parizh-1488054.html

/КРОСС/И културният министър Вежди Рашидов изказа своите съболезнования за кървавите атентати във френската столица Париж. "Потресен съм от ужасяващата серия кървави атентати в Париж тази нощ, скърбя за многобройните човешки жертви и изказвам искрени съболезнования на техните близки за огромната загуба", се казва в изявление на министъра. "Осъждам най-остро тези варварски терористични актове в сърцето на Европа - няма по-висша ценност от човешкия живот и никаква идеология не оправдава насилственото му отнемане. Шокиран съм, че един от тези чудовищни атентати бе и в концертната зала "Батаклан" - това злодейство надхвърля по своята жестокост всичко, което човек може да си представи", заявява министър Вежди Рашидов.  

Аржентина и Бразилия направиха 1:1 (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112367

Аржентина и Бразилия направиха 1:1 в най-очакваната световна квалификация. Мачът бе отложен с 24 часа заради проливен дъжд над Буенос Айрес. В състава на гостите се завърна Неймар. Лавеци откри за аржентинците в 33-ата минута, но Лима успя да изравни в 58-ата. Две минути преди края Давид Луис бе изгонен от съдията и Бразилия остана с човек

Лицемери!

http://actualno.actualno.com/licemeri-news_507532.html

Тази нощ спах. И станах късно. Още преди кафето се логнах във Facebook и разбрах за Париж. Проспала съм го. Сега чета и наваксвам. И отвсякъде ме гледа френското знаме, Айфеловата кула и спрежението в първо лице единствено число на глагола être. И вече ми се повдига. Защото: Колко от вас през тези години са шернали поне снимка на умиращо африканче от глад? Колко от вас са си сменили профилната снимка с плачещо сирийче? Колко от вас не удостоиха със същото внимание и дори не се разпла

Френското посолство у нас се охранява

http://crime.actualno.com/frenskoto-posolstvo-u-nas-se-ohranjava-news_507533.html

Има охрана на жандермерията пред френското посолство. Това заяви френският посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан. Той уточни, че има вече взети мерки за защита на посолството, които са дискутирани с вътрешния министър Румяна Бъчварова. Сега пред френското посолство се вижда камион на жандармерията ни. Довече пред френското посолство ще има бдение в памет на жертвите на кървавите атентати в Париж от изминалото денонощие.

Равносметка на терора във Франция: 128 убити и над 200 ранени (Обобщение към 12.00 ч.)

http://europe.actualno.com/ravnosmetka-na-terora-vyv-francija-128-ubiti-i-nad-200-raneni-obobshtenie-kym-1200-ch-news_507531.html

128 са жертвите на кървавите терористични атаки в Париж, това съобщиха официално от Елисейския дворец. Междувременно френският президент Франсоа Оланд свика съвет на отбраната в 9 ч. местно време в Елисейския дворец, информира БГНЕС. Над 200 са ранените след атаките, 80 от тях са в критично състояние. 8 от атентаторите са мъртви - 7 са се самовзривили, а един е убит. Броят на жертвите по неофициална информация може да достигне 150. Френският президент обяви извънредно положение на територията

Цачева и Миков също осъдиха атентатите в Париж

http://society.actualno.com/cacheva-i-mikov-syshto-osydiha-atentatite-v-parij-news_507517.html

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователни адреси до председателите на Сената и на Националното събрание на Френската република по повод кървавите терористични атентати в Париж, довели до стотици невинни жертви и много ранени. В тях председателят на парламента изразява своите и на депутатите в българския парламент най-дълбоки съболезнования и съчувствие, съобщиха от НС. «В този тежък момент, разтърсил и шокирал не само френската страна, но и целия свят, позв

Ген. Атанасов: Към България няма такъв тип заплаха

http://www.cross.bg/zaplaha-atanasov-bulgariya-1488053.html

/КРОСС/„Аз смятам, че към България няма такъв тип заплаха", заяви пред Нова тв. председателят на комисията за вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание и депутат от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов. Той коментира кървавите атентати в Париж. "Отговорът на случилото се трябва да бъде мощен, трябва да се удари центърът", убеден е той. "Институциите последователно извършиха определени действия, които са необходими. Дадени са насоки на службите и от тук нататък - Господ да ни пази", каза още той.  

Очевидци на атаките в Париж: Хората падаха като домино

http://www.cross.bg/zalata-kruv-vidyah-1488052.html

/КРОСС/Трябваше да бъде петък вечер като всяка друга - местните и посетителите да гледат някой спектакъл, да хапнат или да се разсеят от седмичните грижи на по питие, пише агенция "Ройтерс". Обичаният град обаче стана свидетел на клане за втори път в рамките на година. "Докато вървяхме към колата си, видяхме десетки души да бягат от "Батаклан", казва местната жителка Катерина Жиардино. Почти 100 души бяха избити в театъра от XIX век, превърнат в концертна зала. Снощи калифорнийската група Eagles of Death Metal имаше концерт там. "Много от тях бяха покрити с кръв, хората крещяха", добавя тя. Точният ред, в който са се случили нападенията в залата, стадиона и ресторантите, още не е известен. Първият взрив е избухнал в 21:17 местно време близо до "Стад дьо Франс", където се играеше приятелски мач между Франция и Германия. Две минути по-късно зрителите са чули и втора експлозия. Ксавир Баре - спортен фотограф за L'Equippe, разказва пред "Гардиън" какво е видял на "Стад дьо Франс". Той е бил в частта, отделена за медиите, а 19-годишната му дъщеря и 5-годишният му син - сред публиката. Около 20 минути след началото на мача е чул "нещо като "бум". "Казах си, че това е странно, никога не бях чувал такъв звук на стадион".Три минути по-късно идва и втората експлозия. Все още никой не е поел отговорност за нападението

Миков за атентата: Трудно се намират думи за коментар на трагични събития с такъв магнитуд

http://pik.bg/миков-за-атентата-трудно-се-намират-думи-за-коментар-на-трагични-събития-с-такъв-магнитуд-news435135.html

Миков за атентата: Трудно се намират думи за коментар на трагични събития с такъв магнитуд

Загубата на човешки живот по този начин е абсолютно неприемлива. „Случилото се във френската столица тази нощ е поредната трагедия, която не подлежи на рационално обяснение и поставя много въпроси, чиито отговори цивилизованият свят трябва спешно да потърси. Загубата на човешки живот по този начин и безсмисленото унищожаване на човешки съдби днес са абсолютно неприемливи”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков във Фейсбук по повод терористичните атаки в Париж, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Лидерът на социалистите изрази съболезнования към близките на загиналите в атентатите. Миков посочва, че те поставят на изпитание способността на развитите общества да решават проблемите, свързани със сигурността на техните граждани, да преодоляват противоречия от всякакъв характер и да устройват отношенията си – вътрешни и външни – по отговорен начин.

„Трудно се намират думи за коментар на трагични събития с такъв магнитуд. Още по-трудно ще бъде да се стигне до отговорите, но човечеството е длъжно да ги намери!”, отбелязва председателят на БСП. „Приятели, Поднасям своите най-искрени и дълбоки съболезнования на близките на загиналите в терористичните атаки в Париж.

Случилото се във френската столица тази нощ е поредната трагедия, която не подлежи на рационално обяснение и поставя много въпроси, чиито отговори цивилизованият свят трябва спешно да потърси. Последните атентати са част от серия предизвикателства с такъв характер, поднесени от нашето съвремие. Те поставят на изпитание способността на развитите общества да решават проблемите, свързани със сигурността на техните граждани, да преодоляват противоречия от всякакъв характер и да устройват отношенията си – вътрешни и външни – по отговорен начин. Трудно се намират думи за коментар на трагични събития с такъв магнитуд.

Още по-трудно ще бъде да се стигне до отговорите, но човечеството е длъжно да ги намери! Защото загубата на човешки живот по този начин и безсмисленото унищожаване на човешки съдби днес са абсолютно неприемливи”.

Меркел: Атаките в Париж изглежда са дело на терористи

http://www.cross.bg/parizh-delo-atakite-1488051.html

/КРОСС/Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че е "дълбоко шокирана" от атаките в петък (13 ноември) вечер в Париж, при които загинаха над 112 човека. Изглежда те са дело на терористи, гласи официално комюнике. "Дълбоко шокирана съм от новините и снимките, които пристигат от Париж. В тези часове мислите ми са с жертвите на атаките, които по всяка вероятност са дело на терористи; с близките на загиналите и с всички жители на Париж", заявява канцлерът. Първи атаките коментира американският президент Барак Обама, а малко след това и Франсоа Оланд, който обяви извънредно положение в страната.  

#PorteOuverte - с този хаштаг парижани отвориха домовете си за пострадалите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112302

Парижани показаха безпрецедентна солидарност тази нощ. Много хора излязоха в паника по улиците от Стад де Франс, пред който имаше три взрива. Бягаха от концертната зала, където терористите избиха 112 души, от кафета и барове, театри, улиците бяха блокирани.
Хората бяха без транспорт и без възможност да се приберат.
Парижани показаха безпрецедентна солидарност тази нощ. Много хора излязоха в паника по улиците от Стад де Франс, пред който имаше три взрива. Бягаха от концертната зала, където терористите избиха 112 души, от кафета и барове, театри, улиците бяха блокирани. Хората бяха без транспорт и без възможност да се приберат.

Посланикът на Франция в България: Стотици французи се присъединяват към ИДИЛ, страх ни е, когато се върнат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112355

Има стотици французи, които са тръгнали за Сирия и Ирак, за да участват във войната, която води ИДИЛ, естествено нас ние страх, когато се върнат. Това каза пред bTV посланикът на Франция в България Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан.   Във връзка с това дали има пряка зависимост с участието на Франция срещу атаките над ИДИЛ и терористичните нападения
Има стотици французи, които са тръгнали за Сирия и Ирак, за да участват във войната, която води ИДИЛ, естествено нас ние страх, когато се върнат. Това каза пред bTV посланикът на Франция в България Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан. Във връзка с това дали има пряка зависимост с участието на Франция срещу атаките над ИДИЛ и терористичните нападения

Посланикът на Франция в България: Стотици французи се присъединяват към ИДИЛ, страх ни е, когато се върнат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112350

Има стотици французи, които са тръгнали за Сирия и Ирак, за да участват във войната, която води ИДИЛ, естествено нас ние страх, когато се върнат. Това каза пред bTV посланикът на Франция в България Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан.   Във връзка с това дали има пряка зависимост с участието на Франция срещу атаките над ИДИЛ и терористичните нападения
Има стотици французи, които са тръгнали за Сирия и Ирак, за да участват във войната, която води ИДИЛ, естествено нас ние страх, когато се върнат. Това каза пред bTV посланикът на Франция в България Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан. Във връзка с това дали има пряка зависимост с участието на Франция срещу атаките над ИДИЛ и терористичните нападения

Засилват мерките за сигурност в София

http://www.cross.bg/mestata-grada-dopulnitelno-1488050.html

/КРОСС/Столичната полиция предприема засилени мерки за сигурност в града, съобщи БНР. Допълнително полицейско присъствие ще има на местата в София, където днес се очаква да бъдат проведени масови мероприятия като концерти и други събирания. Допълнително ще бъде усилена и охраната на местата около дипломатическите мисии на чужди държави в града, обясниха от столичната полиция.  

Президентът Росен Плевнелиев определи като нехуманни и варварски терористичните атаки в Париж

http://www.moreto.net/novini.php?n=306490

Като варварски и нехуманен акт, насочен срещу принципите и устоите на демократичните общества определи президентът Росен Плевнелиев терористичните актове в Париж на 13 ноември. В съболезнователно писмо до президента на Френската република Франсоа Оланд държавният глава остро осъди атаките, които отнеха живота на невинни хора.

За трите прасенца и сламените къщи

http://www.dnevnik.bg/zelen/stil_na_jivot/2015/11/14/2645522_za_trite_prasenca_i_slamenite_kushti/?ref=rss


Статията ни за бригадата за природно строителство от поредицата "Предай нататък" предизвика сериозен скептицизъм към сламените бали като строителен материал у пишещите във форума на "Дневник". Затова се обърнахме към специалист, занимаващ се с този вид строителство, който да отговори експертно на възникналите въпроси.

Архитект Ива Делова е завършила Университета по архитектура, строителство и геодезия със специализация здравословна среда и един от основателите на Асоциацията за...

Сърбия: Карикатурите в "Шарли ебдо" са поредна проява на русофобията

http://www.cross.bg/karikatyrite-proyava-rysofobiyata-1488049.html

/КРОСС/Сръбският посланик в Русия е осъдил карикатурите, френското сатирично списание „Шарли ебдо", свързани с катастрофата на руския пътнически самолет в Египет, при която загинаха всички 224 души на борда, предаде ТАСС. В интервю за руски медии, той отхвърли като антихуманен и враждебен акт появата на карикатурите след трагедията. По думите му, това е нова проява на русофобията Тя както и сърбофобията, според него, са израз на страха и предразсъдъците от православието и културата му. Според него, целият цивилизован свят би трябвало да протестира срещу подобни публикации, защото те не са свобода на словото. Москва вече определи като кощунство рисунките, но няма намерение да подава официално оплакване. Една от карикатурите показва отломки от самолета и човешки останки, които падат върху въоръжен терорист от „Ислямска държава" с текст: „Руската авиация интензивно бомбардира", като тук се има предвид руските въздушни удари в Сирия. Френското списание се свързва с терористичната атака през януари в Париж, при която бяха убити 12 служители на изданието заради карикатури на пророка Мохамед.  

Скандалният адвокат Николай Хаджигенов пак се изложи: Скочи срещу държавата, нарече Сидеров неандерталец

http://pik.bg/скандалният-адвокат-николай-хаджигенов-пак-се-изложи-скочи-срещу-държавата-нарече-сидеров--news435129.html

Скандалният адвокат Николай Хаджигенов пак се изложи: Скочи срещу държавата, нарече Сидеров неандерталец

Скандалният адвокат Николай Хаджигенов за пореден път скочи на държавата, този път в лицето на прокуратурата. Според адвоката в съда ще се вкара грешен обвинителен акт, за да няма осъдителна присъда. „Ето видяхте какво стана с Цветанов, така ще стане и със Сидеров”, заяви в ефира на Нова тв той.

За да защити лидерът на „Атака” в студиото учудващо се появи Павел Чернев, който уж беше скаран с Волен. Оказва се, че двамата националисти са стоплили отношения и вече са забравили всички скандали от миналото. „Ние сме християни, аз не знам вие каква религия изповядвате, но аз съм християнин и прощавам. Дете му се роди, той е друг човек. Не одобрявам това, което направи в НАТФИЗ. Аз му бях предложил да отидем на Военна рампа да видим какво правят джихадистите, но не поиска. Това е нападение срещу националист и аз не съм съгласен с това”, заяви отново Чернев. Същите думи той каза и преди дни пред репортер на „ПИК”.

Хаджигенов пък не спести обидни епитети към Сидеров, като го нарече неандерталец.

„Това е неандерталщина. Нямаме нужда от силни политици, а от умни политици. Той иска да се изяви явно в НАТФИЗ на малката сцена. Закона трябва да прилаган към всички. Трябва някой да върви зад него и да му обяснява, че не е безсмъртен. Ами ако беше обикновен човек, щяха да го подкарат с шутове и палки. 

Бежански лагер горя в околностите на град Кале във Франция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112347

Пожар е избухнал снощи в палатков бежански лагер в околностите на френския град Кале, където живеят няколко хиляди незаконни имигранти от Азия и Африка, съобщава БГНЕС.
Никой не е пострадал при инцидента, съобщават от управлението на полицията на Па дьо Кале. Пожарът е обхванал площ от около 2500 кв.м. Огънят е потушен, пострадали няма, каза зам.
Пожар е избухнал снощи в палатков бежански лагер в околностите на френския град Кале, където живеят няколко хиляди незаконни имигранти от Азия и Африка, съобщава БГНЕС. Никой не е пострадал при инцидента, съобщават от управлението на полицията на Па дьо Кале. Пожарът е обхванал площ от около 2500 кв.м. Огънят е потушен, пострадали няма, каза зам.

Бежански лагер горя в околностите на град Кале във Франция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112328

Пожар е избухнал снощи в палатков бежански лагер в околностите на френския град Кале, където живеят няколко хиляди незаконни имигранти от Азия и Африка, съобщава БГНЕС.
Никой не е пострадал при инцидента, съобщават от управлението на полицията на Па дьо Кале. Пожарът е обхванал площ от около 2500 кв.м. Огънят е потушен, пострадали няма, каза зам.
Пожар е избухнал снощи в палатков бежански лагер в околностите на френския град Кале, където живеят няколко хиляди незаконни имигранти от Азия и Африка, съобщава БГНЕС. Никой не е пострадал при инцидента, съобщават от управлението на полицията на Па дьо Кале. Пожарът е обхванал площ от около 2500 кв.м. Огънят е потушен, пострадали няма, каза зам.

Външно: Няма пострадали българи

http://frognews.bg/news_101918/Vanshno-Niama-postradali-balgari/

Според официалната информация на външно министерство, в момента няма данни за пострадали българи при атентатите в Париж.

Полк. Иван Бояджиев: Европа проспа "Ислямска държава", както САЩ проспаха 11 септември

http://petel.bg/Polk--Ivan-Boyadzhiev--Evropa-prospa-Islyamska-darzhava--kakto-SASHH-prospaha-11-septemvri__133996

кадър: Би Ти Ви Домакини сме скоро на детската „Евровизия”... Ние готови ли сме да се пазим? С този въпрос започна гостуването на...

Бойко Борисов: България посрещна с гняв и възмущение новината за атентатите в Париж

http://www.moreto.net/novini.php?n=306489

"България посрещна с гняв и възмущение новината за атентатите в Париж тази нощ. Моля приемете в този труден момент израза на моята солидарност с вас, на солидарността на българския народ с народа на Франция". Това пише министър-председателят Бойко Борисов в съболезнователния адрес до президента на Франция Франсоа Оланд и до премиера Манюел Валс, съобщиха от правителствената пресслужба.

Плевнелиев, Борисов и Цачева изразиха солидарността си с Франция

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/plevneliev-borisov-i-cacheva-izraziha-solidarnostta-si-s-franciia-206033/

България остро осъжда всяка форма на тероризъм и насилие, с общи и решителни усилия можем да се противопоставим на подобни нехуманни действия, пие президентът

Съдът в Пловдив отряза искане за повторно броене на бюлетини

http://www.cross.bg/plovdiv-obshtinski-izbiratelni-1488048.html

/КРОСС/Административният съд в Пловдив отряза искането на коалиция "Кауза Пловдив" за отваряне на чувалите с бюлетини и повторно преброяване в 4 избирателни секции в район "Централен", предаде "Труд". Жалбата на местната коалиция с лидер зам.-кмета по спорта, младежките дейности и социалната политика Георги Титюков бе срещу разултатите от вота за общински съветници. Претенциите на "Кауза Пловдив" са за гласове, достатъчни им за четвърти общински съветник в местния парламент, отнети им заради допуснати нарушения в протоколите на въпросните четири СИК. Съдия Мария Златанова обаче реши да не се отварят чувалите и се броят отново бюлетините, а като свидетели да се призоват членове на тези 4 секционни избирателни комисии и те да кажат кога са правени установените от жалбоподавателите поправки в протоколите. През следващата седмица стартира и делото по искането на Патриотичния фронт за касиране на резултатите от балотажа за общински кмет и за кметове на районите "Западен" и "Тракия".  

Властите търсят още терористи в Париж (Снимки и видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112316

Все още не е ясно колко екипа от терористи са действали в снощните атаки в Париж. Знае се, че един екип от камикадзета е действал в зала
Все още не е ясно колко екипа от терористи са действали в снощните атаки в Париж. Знае се, че един екип от камикадзета е действал в зала "Батаклан", а друг до националния стадион "Стад дьо Франс". Друг е стрелял в парижкия десети район, но за него се знае много малко. Вероятно има и други терористи, които все още не са арестувани.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване