„Кака“ Янева не била инициатор на записите с „кака“ Ченалова

http://www.bnews.bg/article-144002

Ченалова и Янева са били близки семейни приятелки до февруари тази година, когато започват служебните проблеми и в такива случаи приятелствата минават на проверка.

Пловдивският съд потвърди присъда от 23 години строг затвор за убиец на жена си

http://pik.bg/пловдивският-съд-потвърди-присъда-от-23-години-строг-затвор-за-убиец-на-жена-си-news438543.html

Пловдивският съд потвърди присъда от 23 години строг затвор за убиец на жена си

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Пловдивския окръжен съд, с която подсъдимия Янко Йорданов беше осъден на 23 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от съда.

Той беше признат за виновен в това, че на 11 декември 2014 г. в град Пловдив умишлено е умъртвил Троянка Йорданова, като убийството е извършено по особено мъчителен за убитата и с особена жестокост. Подсъдимият Янко Йорданов и пострадалата Троянка Йорданова били женени от 2012 г., като от брака си имали две малолетни деца. По време на брака си с Троянка подсъдимият изпитвал силна ревност към нея и си внушил, че съпругата му има извънбрачна връзка. Той често я разпитвал защо е закъсняла след пазаруване по магазините, а в един от случаите я проследил, за да се убеди, че наистина отива до магазина. Периодично употребявал алкохол и марихуана, като след употребата на такива вещества неоснователната му ревност се засилвала. Почти ежедневно започнал да й нанася побои, за да си признае за изневярата. На 11 декември 2014 г. Йорданов отново започнал да настоява съпругата му да признае с кое лице има извънбрачна връзка и взел брадва, за да я сплаши, като й нанесъл с острието на брадвата 3 леки удара в областта на гръдния кош отляво и отдясно, както и в дясното подребрие. След това, ядосан, че съпругата му не признава да му е изневерявала, взел решение да я умъртви и нанесъл няколко силни удара в главата на пострадалата, с които причинил смъртта й.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред ВКС.

След драмата в Париж къде сме ние?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5124186

В четвъртък, 19 ноември, прокурорът на Париж обяви, че мозъкът на атентатите в Париж - Абделхамид Абаауд - е убит. Един от най-издирваните и опасни хора на планетата бе отстрелян от командосите след брилянтна операция в централния квартал „Сен Дени“.
На същия ден в България на доживотен затвор бе осъден т.нар. Петко Стрелеца от гр. Лясковец.
В четвъртък, 19 ноември, прокурорът на Париж обяви, че мозъкът на атентатите в Париж - Абделхамид Абаауд - е убит. Един от най-издирваните и опасни хора на планетата бе отстрелян от командосите след брилянтна операция в централния квартал „Сен Дени“. На същия ден в България на доживотен затвор бе осъден т.нар. Петко Стрелеца от гр. Лясковец.

Руси Статков: Проектът за Бюджет 2016 противоречи на Конституцията

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/rusi-statkov-proektyt-za-biudjet-2016-protivorechi-na-konstituciiata-206391/

Липсват ангажиментите на държавата, които да гарантират живота, достойнството и правата на личността, коментира експертът

Ген. Кирчо Киров: Ромското население в страната може да бъде радикализирано

http://www.cross.bg/kirov-kircho-durzhava-1488859.html

/КРОСС/Боя се, че ромското населние у нас може да бъде радикализирано, каза ген. Кирчо Киров пред bTV. „България е бедна държава, икономическото положение е изключително тежко и във всички случаи следва да очакваме, че при тях ще има развитие на тези процеси на ислямизация", допълни Киров. Според него преминаващите през България ислямисти установяват контакт на наша територия с целта да ислямизират и радикализират местните малцинства. „Службите ни работят на предела на своите възможности", каза още Киров. В същото време той допълни, че нито една страна не е в състояние да се справи сама със злото, идващо от „Ислямска държава". „Общата охрана на границите на Шенген звучи добре като пожелание, но мисля, че е твърде трудно и сложно за решаване като процес поради различните интереси", каза Киров. По думите му кървавите атентати в Париж на практика са денонсирали Шенген, а интеграционните процеси са загубили темп. „Очевидно ЕС подлежи на едно преразглеждане и преоценка, свързано с лидерските качества на водещите страни", допълни той. „Българската следа е историческо явление още когато се заговори за българския чадър, но в конкретния случай съм склонен да приема мнението на премиера Бойко Борисов", каза Кирчо Киров по повод информация в медиите, че автоматите „Калашников" на парижките терористити са българско производство"

Стрелбата в Кьолн между рокери, не е атентат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5124806

Един човек загина, а петима бяха ранени, двама от тях тежко при стрелба в кръчма в Кьолн-Нипес тази нощ. Става дума за спор между две рокерски групировки, а не за атентат, съобщи полицията.
Петима от стрелците успели да избягат. В последвалото преследавне с полицията двама са арестувани. Другите все още се издирват.
Един човек загина, а петима бяха ранени, двама от тях тежко при стрелба в кръчма в Кьолн-Нипес тази нощ. Става дума за спор между две рокерски групировки, а не за атентат, съобщи полицията. Петима от стрелците успели да избягат. В последвалото преследавне с полицията двама са арестувани. Другите все още се издирват.

Парламентът ще заседава извънредно за договора за ремонт на МиГ 29

http://www.mediapool.bg/parlamentat-shte-zasedava-izvanredno-za-dogovora-za-remont-na-mig-29-news242046.html

Народното събрание реши да заседава извънредно за договора с Полша за ремонта на самолетите МиГ 29 на 24 ноември – вторник от 11 до 17 часа. Извънредните заседания в края на годината са очаквани, тъй като парламентът трябва да приеме бюджета и данъчните закони за следващата година, а амбицията на управляващите сега е да гласуват окончателно и поправките в Конституцията. Дневният ред на депутатите във вторник включва ратификация на споразумението между правителството на България и Полша за осигуряването на логистична подкрепа за самолети МиГ-29. Депутатите ще приемат и програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на България 2020 и за определяне на числеността на въоръжените сили. Парламентът ще обсъди на първо четене и спорните промени в закона за автомобилните превози за новия режим на такситата, който се предвижда да влезе в сила от 1 юли 2016 г.

Кметът на град Стамболийски забрани „Не знам” и „Не мога” в работно време

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5124793

В град Стамболийски кметът е забранил на служителите си в работно време да употребяват изразите „Не знам” и „Не мога”, показа репортаж на Нова телевизия. Местният градоначалник кара собствен автомобил на стойност 180 000 лева и зарежда бензин със собствени средства.
Първото, което направил Георги Мараджиев след спечелването на изборите преди дни е
В град Стамболийски кметът е забранил на служителите си в работно време да употребяват изразите „Не знам” и „Не мога”, показа репортаж на Нова телевизия. Местният градоначалник кара собствен автомобил на стойност 180 000 лева и зарежда бензин със собствени средства. Първото, което направил Георги Мараджиев след спечелването на изборите преди дни е

Кметът на град Стамболийски забрани „Не знам” и „Не мога” в работно време

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5124803

В град Стамболийски кметът е забранил на служителите си в работно време да употребяват изразите „Не знам” и „Не мога”, показа репортаж на Нова телевизия. Местният градоначалник кара собствен автомобил на стойност 180 000 лева и зарежда бензин със собствени средства.
Първото, което направил Георги Мараджиев след спечелването на изборите преди дни е
В град Стамболийски кметът е забранил на служителите си в работно време да употребяват изразите „Не знам” и „Не мога”, показа репортаж на Нова телевизия. Местният градоначалник кара собствен автомобил на стойност 180 000 лева и зарежда бензин със собствени средства. Първото, което направил Георги Мараджиев след спечелването на изборите преди дни е

Буруджиева: Президентът се опитва да формира външната политика

http://pik.bg/буруджиева-президентът-се-опитва-да-формира-външната-политика-news438540.html

Буруджиева: Президентът се опитва да формира външната политика

„Президентът Росен Плевнелиев не за първи път се опитва да формира външната политика на страната. Неговите функции са разписани в Конституцията и там много ясно е казано до колко той има функции във външната политика”, заяви в сутрешния блок на Нова тв политологът Татяна Буруджиева.

Тя коментира думите на държавния глава от преди няколко дни, че „Русия се готви да води "хибридна война" на Балканите, целяща да дестабилизира цяла Европа”.

„Твърде пресилено е съсредоточаването върху думите на президента Росен Плевнелиев за хибридна война. Повече от година се говори за хибридна война и тя се води със всички средства на територията на България. Всячески някои хора се опитват България да бъде дестабилизирана финансово и политически”, коментира от своя страна режисьорът Евгени Михайлов.

„В момента, в който станаха атентатите и в момента, в който се обсъждат общи военни действия на голяма коалиция от страни, включително и Русия, да се иска оставката на българския държавен глава е атака срещу държавността и срещу националната сигурност на България” , каза още той.

Пазарджик се вдига на бунт срещу високите цени на винетките

http://www.bnews.bg/article-144000

Протестиращите определиха ръста като драстичен и несъответстващ на състоянието на пътищата у нас.

Страните от Източна Европа ще бъдат изключени от Шенген заедно с Гърция, Испания и Италия?

http://www.cross.bg/evropa-stupka-onlaiin-1488858.html

/КРОСС/Страните от Източна Европа ще бъдат изключени от Шенген заедно с Гърция, Испания и Италия, като част от нов радикален план да бъде спасен Европейския съюз и свободното преминаване през граници. Това пише изданието „Мейл онлайн", цитирано от бТВ.  Изданието твърди, че новият план предвижда в Шенген да останат само неговите оригинални страни - Германия, Чехия, Австрия, Словения, Франция и Португалия. „Мейл онлайн" посочват като причина сегашната ситуация на бежанската криза и това, че Гърция превозват бежанци до македонската граница. Шенгенската система за свободно движение ще остане под въпрос ако Европа не поеме отговорност да пази границите. Огромен проблем е, че паспортният контрол на практика не съществува. Според много онлайн издания когато „Ислямска държава" превземе даден град започва да продава абсолютно истински и легални паспорти, отпечатани в паспортното на дадения град. Последният пример за това е паспорт, намерен до един от загиналите джихадисти в Париж. При проверка е установено, че само в Прешево, Сърбия, с този паспорт са регистрирани шест различни души. Правителството на Германия се оказва с вързани ръце - те не знаят колко хора са влезнали в страната, а в същото време не искат да използват сила по границите си, за да се осъществи адекватен контрол

Нова драма! Един загина при стрелба в Кьолн

http://frognews.bg/news_102267/Nova-drama!-Edin-zagina-pri-strelba-v-Kjoln/

Един човек загина, а други петима бяха ранени при стрелба тази сутрин в заведение в германския град Кьолн, съобщава местният вестник Der Koellner Stadt Anzeiger, цитиран от "Фокус" .

Пешеходец загина при катастрофа във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=306972

Мъж е загинал вчера, след като бе блъснат на Крайезерен път, в посока гр. Белослав, на разклона за с. Тополи, съобщиха от полицията за Moreto.net. Около 17:40 часа водачът на неустановено до момента ППС, по време на движението си, блъска пешеходец, който се движи вдясно по пътното платно.

Пернишки гълъб със златен медал от Франция показват в спортната зала на VI СОУ "Св. Св. Кирил и Методи"

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pernishki-gulub-sus-zlaten-medal-ot-franciya-pokazvat-v_40642/

Пернишки гълъб със златен медал от Франция ще бъде сред участниците в традиционната изложба на гълъби и декоративни птици в Перник.

Любителите на пернатите ще могат да им се полюбуват на 21 и 22 ноември от 8 до 18 часа в спортната зала на VI СОУ "Св. Св. Кирил и Методи", където обичайно се прави тя. Организаторите от Сдружение на гълъбовъдите и природолюбителите "Кракра Пернишки" обещават, че ще може да се видят около 400 различни птици. На 21 ноември в двора на...

Продължава

Депутатите с извънредно заседание във вторник

http://offnews.bg/news/n_1/n_594794.html

Депутатите ще заседават извънредно следващия вторник, 24 ноември - от 11 до 17 часа, за да наваксат със законодателната си програма. В дневния ред на заседанието за вторник е попълване на състава на временните комисии, както и промени в закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника, в закона за счетоводството и приемане на програма за развитие на отбранителните способности. Най-ключовото решение, което ще трябва да вземат депутатите във вторник е дали да ратифицират договора с Полша за за ремонт на изтребителите МиГ-29. Вчера бюджетната комисия одобри на първо четене подписаното на 22 октомври споразумение между България и Полша, въпреки заплахите от Москва, че поляците нямат лиценз и актуална техническа документация за изпълнение на ремонтни работи по двигатели на самолети МиГ.

Френските власти имат запис, който показва Абделхамид Абауд след терористичните атаки в Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5124792

Френската полиция е открила видеозапис, който показва ликвидирания белгийски джихадист Абделхамид Абауд след серията терористични атаки във френската столица, предава TACC, като се позовава на информация от телевизионния канал BMF TV.
Камера на Автономното управление на градския транспорт в Париж е уловила сочения за главен организатор за
Френската полиция е открила видеозапис, който показва ликвидирания белгийски джихадист Абделхамид Абауд след серията терористични атаки във френската столица, предава TACC, като се позовава на информация от телевизионния канал BMF TV. Камера на Автономното управление на градския транспорт в Париж е уловила сочения за главен организатор за

Френските власти имат запис, който показва Абделхамид Абауд след терористичните атаки в Париж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5124797

Френската полиция е открила видеозапис, който показва ликвидирания белгийски джихадист Абделхамид Абауд след серията терористични атаки във френската столица, предава TACC, като се позовава на информация от телевизионния канал BMF TV.
Камера на Автономното управление на градския транспорт в Париж е уловила сочения за главен организатор за
Френската полиция е открила видеозапис, който показва ликвидирания белгийски джихадист Абделхамид Абауд след серията терористични атаки във френската столица, предава TACC, като се позовава на информация от телевизионния канал BMF TV. Камера на Автономното управление на градския транспорт в Париж е уловила сочения за главен организатор за

Двама варненци взеха медали по Кунг-фу и Карате на световно първенство

http://www.moreto.net/novini.php?n=306909

Двама варненци се окичиха с медали по време на Третото обединено световно първенство по бойни изкуства в Бенидорм, Испания. Красимир Нанев стана световен шампион по Кунг-Фу (мека форма с оръжие) за ветерани, като допълнително се класира с два сребърни медала в стиловете - Ту Шоу (бутащи ръце) и Мека форма без оръжие.

Скандалният запис на съдийките е правен в дома на Ченалова, твърди адвокат

http://frognews.bg/news_102266/Skandalniiat-zapis-na-sadiikite-e-praven-v-doma-na-CHenalova-tvardi-advokat/

Записът на съдийките е правен в дома на Румяна Ченалова, но дали тя е водила записа, не мога да кажа. Това обяви в сутрешния блок на бТВ Антон Станков - адвокатът на бившата председателка на СГС Владимира Янева.

Един убит и петима ранени при стрелба в Кьолн

http://www.cross.bg/kyoln-ybit-strelba-1488856.html

/КРОСС/Един човек е убит, а други петима са ранени при стрелба тази сутрин в заведение в германския град Кьолн, съобщава местният вестник Der Koellner Stadt Anzeiger. Полицията е арестувала двама души във връзка с инцидента, но обясниха, че ще бъде проведено мащабно издирване на още трима души, за които се предполага, че са замесени в произшествието.  

Чистачите с по-високи заплати от учените

http://pik.bg/чистачите-с-по-високи-заплати-от-учените-news438535.html

Чистачите с по-високи заплати от учените

Заплатите на чистачките настигат тези на учените и социалните работници, пише „Телеграф”. Причината е в обявеното вдигане на минималната работна заплата, която от догодина става 420 лева. Така хигиенистка с основно образование ще взима само с 25 лева по-малко от новоназначен учен в БАН. Съвсем близо са психолозите и социалните работници, които и следващата година няма да получат повишение на месечните си пари. Трагично е положението с младите учени, които ще започват кариерата си с 445 лева на месец.

Сега от БАН настояват минималното възнаграждение при тях да се вдигне поне до 600 лева, колкото ще взима млад учител, започващ работа в средното образование догодина. Освен че парите са малко, в бюджета на академията има дупка за заплати, така че напълно е възможно някои институти да пуснат хората си в неплатен отпуск, за да вържат годината без дефицит.

Средното месечно възнаграждение за млад учен, който би искал да работи в Националната обсерватория на Рожен пък е едва 400 лева. Изискванията обаче са големи- изисква се висше образование по физика, компютърна грамотност, владеене на чужд език.

Според Ивайло Калфин, през следващата година социалните работници ще се доближат по месечно възнаграждение до чистачките, защото целия социален сектор е недофинансиран.

От обяви за работа стана ясно, че социален работник, който ще трябва да се занимава с деца от домове, може да постъпи с 440 лева месечни пари. За сравнение, чистачките, които се грижат за хигиената в частни социални домове варира от 800 до 1000 лева. 

Проучване: Над 50% от германците одобряват участието на страната във войната срещу "Ислямска държава"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5124768

Представително проучване на телевизионния канал N 24 показва, че 54 % от германските граждани одобряват присъединяването на страната им във военните действия срещу радикалната групировка
Представително проучване на телевизионния канал N 24 показва, че 54 % от германските граждани одобряват присъединяването на страната им във военните действия срещу радикалната групировка "Ислямска държава", докато противниците на подобен тип ангажимент са 41 на сто от анкетираните. Но 90 % от респондентите са категорични,

Проучване: Над 50% от германците одобряват участието на страната във войната срещу "Ислямска държава"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5124780

Представително проучване на телевизионния канал N 24 показва, че 54 % от германските граждани одобряват присъединяването на страната им във военните действия срещу радикалната групировка "Ислямска държава", докато противниците на подобен тип ангажимент са 41 на сто от анкетираните. Но 90 % от респондентите са категорични,
Представително проучване на телевизионния канал N 24 показва, че 54 % от германските граждани одобряват присъединяването на страната им във военните действия срещу радикалната групировка "Ислямска държава", докато противниците на подобен тип ангажимент са 41 на сто от анкетираните. Но 90 % от респондентите са категорични,

Израелският посланик дава надежда за къщата на Канети

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5124782

Посланикът на Израел Ирит Лилиан се ангажира да помогне за цялостната или поне спасителна рехабилитация на родната къща на Елиас Канети в Русе. Това стана ясно след срещата й с областния управител на Русе Стефко Бурджиев. Нейно превъзходителство е обещала да изпрати молбата за финансова помощ до посолствата на Америка, Норвегия,
Посланикът на Израел Ирит Лилиан се ангажира да помогне за цялостната или поне спасителна рехабилитация на родната къща на Елиас Канети в Русе. Това стана ясно след срещата й с областния управител на Русе Стефко Бурджиев. Нейно превъзходителство е обещала да изпрати молбата за финансова помощ до посолствата на Америка, Норвегия,

Може ли да се разчита на България?

http://viewpoint.actualno.com/moje-li-da-se-razchita-na-bylgarija-news_508726.html

Може ли България да бъде надежден съюзник в обявената от Франция война срещу джихадистите? Едва ли, смята Иван Бедров и припомня три случая, които илюстрират защо не може да се разчита на България. "Помощта ни може и да не е военна, може да бъде логистична, помощ по отношение на информация", каза министърът на външните работи Даниел Митов след поисканата от Франция помощ от останалите страни в Европейския съюз. Поводът вече е известен на всички - обявената от Париж война срещу джихадистите след

Нова Зеландия гласува на референдум за ново име на страната

http://asia.actualno.com/nova-zelandija-glasuva-na-referendum-za-novo-ime-na-stranata-news_508722.html

В Нова Зеландия гласуват на референдум, на който ще се реши дали страната да има ново знаме, предаде БНР. Гражданите разполагат с по-малко от месец, за да изпратят мнението си по пощата за едно от петте предложения. Догодина те трябва да определят и дали избраното знаме ще замени досегашното, в което е включен британският флаг. Според премиера Джон Кий сегашният символ не представлява модерната Нова Зеландия. Освен това знамето твърде много прилича на австралийското. Над 10 хиляди идеи за но

"Нощ на театрите" за Деня на християнското семейство в Асеновград

http://asenovgrad.actualno.com/nosht-na-teatrite-za-denja-na-hristijanskoto-semejstvo-v-asenovgrad-news_508724.html

Редица културни и религиозни мероприятия ще се проведат в Асеновград по повод утрешния празник Въведение Богородично – 21-ви ноември, честван още като Ден на християнското семейство, информира кореспондентът на Actualno.com в града. Събитията в асеновградска община ще стартират още днес. Точно в 17:30 ч. тази вечер в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще бъде открита изложба на художника Ангел Тулев. Половин час по-късно, в зрителната зала на НЧ „Родолюбие” в

В Русе обсъдиха възможности за разширяване на израелското бизнес участие

http://ruse.actualno.com/v-ruse-obsydiha-vyzmojnosti-za-razshirjavane-na-izraelskoto-biznes-uchastie-news_508728.html

В рамките на своята първа визита в града Н. Пр. Ирит Лилиан – посланик на Израел в България, посети доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе. Срещата се е състояла в кабинета на Областния управител в присъствието още на Алон Коен – неин съпруг и представител на Посолството, отговарящ за търговията и сътрудничеството, и заместник областните управители Станимир Станчев и Явор Янчев. Дискутираните въпроси, засягаха възможностите за разширяване на израелското б

Мобилно приложение ще помага на младежите да изберат професия

http://goodnews.actualno.com/mobilno-prilojenie-shte-pomaga-na-mladejite-da-izberat-profesija-news_508731.html

На специално събитие пред 150 ученици от София Samsung представи мобилното приложение My Tomorrow, което ще помага на младежите да изберат най-подходящата за тях професия. Приложението е безплатно и е част от кампанията Trends of Tomorrow, която се организира за пета поредна година. My Tomorrow е уникално средство, което ще помага на младежите в България да направят по-осъзнат, информиран и мотивиран избор на професионален път. То дава възможност на всеки да разбере какъв е неговият личностен п

Загадъчният Пловдив

http://travel.actualno.com/zagadychnijat-plovdiv-news_508732.html

Великолепие, загадъчност, древност... Това излъчва съвременният Пловдив. Толкова притегателна сила има това място, че трудно му устояхме досега и потегляме натам в третата седмица на петъчната рубрика за пътешествия на "Българският пътеводител" в Actualno.com. Както понякога се случва и тук думите се оказват недостатъчни, за да изразят всичко, което може да се открие в това древно място. Градът носи толкова много и дълголетна история, че съвсем заслужено се нарежда сред най-старите населени мес

Пешеходец загина във Варна

http://pik.bg/пешеходец-загина-във-варна-news438533.html

Пешеходец загина във Варна

 Пешеходец е загинал при катастрофа край варненското село Тополи, каза Ивана Милева от МВР Варна, съобщава „Фокус”. Тя посочи, че сигналът за катастрофата е подаден около 17.40 часа снощи. Инцидентът е станал на Крайезерния път при разклона за село Тополи.

„Пешеходецът е бил блъснат от преминаващ автомобил. Самоличността на загиналия пешеходец не е установена. Издирва се и извършителят на престъплението”, каза още Ивана Милева. Процесуално-следствените действия продължават.

Основателят на Facebook с богатство от 50 милиарда долара

http://petel.bg/Osnovatelyat-na--Facebook-s-bogatstvo-ot-50-miliarda-dolara__134652

Снимка: Уикипедия Марк Зукърбърг вече притежава рекордните 47.1 милиарда долара, което е над четири пъти повече от втория най-богат човек...

Към момента от Бамако: Има жертви и заложници в хотела!

http://petel.bg/Kam-momenta-ot-Bamako--Ima-zhertvi-i-zalozhnitsi-v-hotela-__134654

Според свидетели стрелбата в хотел „Радисън“ в Бамако е взела жертви, а нападателите имат заложници, предаде Le Parisien, цитиран от "Фокус"....

Двама пребиха и обраха мъж в Бургас, полицията ги издирва

http://petel.bg/Dvama-prebiha-i-obraha-mazh-v-Burgas--politsiyata-gi-izdirva__134655

Илюстрация: Булфото Полицията в Бургас издирва двама мъже за нанесен побой, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. В Първо Районно...

Лесна и бърза за приготвяне: Китайска пилешка супа с шунка

http://petel.bg/Lesna-i-barza-za-prigotvyane--Kitayska-pileshka-supa-s-shunka__134612

Необходими продукти : пилешко месо - 400 г бяло шунка - 200 г бамбук - 100 г връхчета вино - 1 с.л. олио - 1 с.л. бульон - 800 мл сол - 1 ч.л....

От парламента: Съдът в Страсбург обедини ГЕРБ и ДПС срещу БСП!

http://petel.bg/Ot-parlamenta--Sadat-v-Strasburg-obedini-GERB-i-DPS-sreshhu-BSP-__134656

Обвиненията на депутата от БСП Валери Жаблянов в бюрократичен формализъм на Съда за правата на човека в Страсбург взриви колегите му от...

Ексклузивно! Ето го новия собственик на "Виваком"! Българин е...

http://petel.bg/Ekskluzivno--Eto-go-noviya-sobstvenik-na-Vivakom--Balgarin-e---__134657

Кадър Блиц На фона на очакванията за бърза сделка наддаването за „Виваком" в Лондон продължи близо 16 часа. По-последна информация то е...

Шофьор уби пешеходец и избяга

http://offnews.bg/news/n_1/n_594798.html

Шофьор уби пешеходец и след това избяга от местопроизшествието край град Белослав, съобщават от полицията. Вчера около 17:40 часа на разклона за с. Тополи, водачът на неустановено до момента ППС, по време на движението си, блъска пешеходец, който се движи вдясно по пътното платно. Вследствие на инцидента мъжът е загинал на място. След възникване на ПТП, водачът напуска местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство. Извършват се процесуално – следствени действия за установяване на причините и обстоятелствата довели до инцидента, както и на самоличността на загиналия.

Пл. Константинов обвини Гришо, Казийски и Бербатов в предателство

http://frognews.bg/news_102265/Pl-Konstantinov-obvini-Grisho-Kaziiski-i-Berbatov-v-predatelstvo/

Да не играеш за националния отбор е вид предателство. Не разбирам Григор Димитров, който отказа участие в мачовете за купа "Дейвис". С него щяхме да преминем в по-горна група. Това заяви треньорът на националите по волейбол Пламен Константинов в Шоуто на Слави.

Акциите на Square поскъпнаха с 45% след IPO-то

http://www.investor.bg/aktualni-temi/463/a/akciite-na-square-poskypnaha-s-45-sled-ipo-to--206387/

Опасенията за начина на оценяването на компанията и способността на Джак Дорси да отделя време и внимание за нея натежаха над предлагането

Меркел ще продължи да защитава политиката си на отворени врати за бежанците

http://www.cross.bg/otvoreni-merkel-vrati-1488854.html

/КРОСС/Германският канцлер Ангела Меркел ще защитава политиката си на отворени врати за бежанците на среща със своите съюзници от Християнсоциалния съюз в Бавария. Тя ще отговаря на засилващите се критики към нея по въпроса за приема на мигранти.  

Кирчо Киров: ЕС подлежи на преразгледжане

http://frognews.bg/news_102264/Kircho-Kirov-ES-podleji-na-prerazgledjane/

Шенген е „денонсиран“ с тези събития, които се случиха. Практически бе денонсиран и договорът от Дъблин, също квотите за бежанци. Очевидно Европейският съюз подлежи на едно преразглеждане, на една преоценка. Това каза бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров по БТВ.

Русия затягне мерките за борба срещу тероризма

http://www.cross.bg/gotovi-zasedanie-borba-1488852.html

/КРОСС/Руският парламент ще увеличи тежестта на отговорността за извършване на терористични актове и подпомагането им. Това предвижда проектът за решение, подготвен за днешното съвместно заседание на двете камари. Руските депутати са готови и за усъвършенстване на законодателството в областта на миграционната политика. В документа заляга и намерение за сътрудничество с всички страни, без изключение, които са готови да водят борба с тероризма. Съвместното заседание на Думата и Съвета на федерацията е свикано, след като беше потвърдено, че разбилият се в Египет руски пътнически самолет е бил взривен.  

Парламентът се събира извънредно заради изтребителите

http://pik.bg/парламентът-се-събира-извънредно-заради-изтребителите-news438521.html

Парламентът се събира извънредно заради изтребителите

На извънредно заседание се събират депутатите във вторник заради ремонта на изтребителите МиГ29. Току-що народните избраници гласуваха да се съберат на 24 ноември от 11 ч.

Законопроект за ратифициране на Споразумението между правителствата на България и Полша относно осигуряване на логистична подкрепа за самолети МиГ-29 ще обсъждат депутатите във вторник.

Бюджетната комисия в парламента одобри подписаното на 22 октомври споразумение между правителствата на България и Полша за ремонт на изтребителите МиГ-29. Това стана въпреки че Русия обяви, че не е предоставяла на Полша иценз за ремонта на движатели на изтребителите.

Според зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев стандартите на ремонтите в Полша са стандарти за ремонт на НАТО, които са по-високи от тези в Русия.

Междуправителственото споразумение с Полша предвижда договорености за ремонт на шест двигателя, както и ползване на два полски двигателя за период от 2 години. Договорената цена за ремонта е 1 023 000 евро на двигател, като транспортните разходи са за сметка на полската страна.



Самолет се приземи извънредно в САЩ заради сигнал за бомба

http://www.cross.bg/samolet-se-prizemi-izvunredno-v-sasht-zaradi-signal-za-bomba-1488851.html

/КРОСС/Самолет Еърбъс с 92 пътници и екипаж кацна извънредно на международното летище Форт Лодърдейл в щата Флорида, след като пътник съобщил за опасност от взрив на борда, предаде телевизия Си Би Ес 12. Самолетът е отведен на безопасно разстояние от терминалите. Сапьори проверяват багажното отделение.  

За да се гарантира сигурността у нас, трябва да се обърне внимание на рисковете от бежанската вълна

http://pik.bg/за-да-се-гарантира-сигурността-у-нас-трябва-да-се-обърне-внимание-на-рисковете-от-бежанска-news438529.html

За да се гарантира сигурността у нас, трябва да се обърне внимание на рисковете от бежанската вълна

Атентатите във Франция са само началото на борбата с „Ислямска държава“. Това коментира пред „Фокус” експертът по сигурността ген. Иван Бояджиев. 

Според него, за да се гарантира сигурността в България, трябва да се обърне много сериозно внимание на рисковете, които възникват заради бежанската вълна. Хората не са подготвени за реакция при извънредни ситуации и това трябва да се промени, посочи още експертът. Страхът се е внедрил в цяла Европа, а терористите няма да спрат. Това е един нов период на завладяване, добави ген. Бояджиев. 

„Толерантност и хуманност в тази ситуация са излишни. Това не е в наша полза, защото тези хора не са дошли да работят за нас, а са дошли да ни заробят. Това е наплив и особено внимание трябва да се обърне на тези бежанци, обучавани в Сирия от „Ислямска държава“. Много трудна е работата на нашите органи. Трудно забележимо е кои с какви намерения пристига в България. Особено внимание трябва да се обърне на проверката на цялостната дейност и състав на частните охранителни фирми, които са няколко пъти по-големи по състав от службите за сигурност. При тези охранителни фирми има прекалено много пропуски, особено при обучението на състава им. Трябва да се обърне внимание на охраната на държавните обекти, училищата, детските градини и яслите, които са най-уязвими“, каза ген. Иван Бояджиев. 

Той допълни, че охраната по летищата и в метрото е добра, но трябва да се наблегне на автогарите. Сигурността на превозите се нарушава от самите шофьори, обясни експертът. Увеличаването на видеонаблюдението също повишава сигурността на гражданите, добави ген. Бояджиев. Той бе категоричен, че трябва да се наблегне и на подготовката на болниците за реакция при евентуално нападение с биологични оръжия.

Гърция каза „да“ на новите икономии

http://econ.bg/Новини/Гърция-каза-да-на-новите-икономии_l.a_i.704398_at.1.html

Гръцкият парламент одобри новите мерки за икономии, поискани от международните кредитори. Законопроектът на гръцкото правителство на Алексис Ципрас,...

Бойци на "Ислямска държава" заплашват Европа и САЩ с нови атентати

http://www.cross.bg/atentati-islyamska-frantziya-1488849.html

/КРОСС/Бойци от "Ислямска държава" разпространиха видеозапис, в който заплашват Белия дом със самоубийствени атентати и коли бомби, и се заканват да извършат още атаки във Франция. Шестминутният запис, публикуван от екстремисти от Ирак, приветства парижките атентати, показва превода от арабски език на Американския център за наблюдение на ислямистки сайтове SITE. На записа, озаглавен "Париж преди Рим", боец от "Ислямска държава" се заканва да срине френски паметници и плаши с нападение и срещу Белия дом. Друг екстремист заплашва директно президентите на САЩ и Франция. Ден по-рано групировката разпространи видео с известни места в Ню Йорк, с намек, че те също са мишена. Говорителят на Държавния департамент Джон Кърби каза за Си Ен Ен, че се анализира достоверността на записите. Той увери, че американското правителство се отнася сериозно към заплахите. Директорът на американското Федерално бюро за разследване Джеймс Коми обаче твърди, че на американска земя няма заплаха да бъдат извършени атентати като тези в Париж. Коми заяви, че американските власти работят в тясно сътрудничество с колегите си във Франция. Шефът на ФБР каза още, че американците не бива да живеят в страх, но трябва да продължат да бъдат бдителни и да информират правоохранителните органи, ако забележат нещо подозрително.  

ИД заплаши да взриви Белия дом

http://www.bnews.bg/article-143999

Видеото започва с монтаж на снимки от терористичните атаки на 13 ноември в Париж.

Блокада на пътя Пазарджик – Пловдив заради цените на винетките

http://www.mediapool.bg/blokada-na-patya-pazardzhik-plovdiv-zaradi-tsenite-na-vinetkite-news242045.html

Пореден ден на протести предстои в Пазарджик заради поскъпването на винетките, съобщи Нова телевизия. Тази вечер хората ще блокират главния път между Пловдив и Пазарджик. До протестите се стигна, след като миналата седмица правителството обяви, че цената на годишната винетка за леките автомобили скача от 67 на 97 лева. Според недоволните това е драстично увеличение, което не съответства на състоянието на пътищата у нас.

Данък „Уикенд“ отпада

http://www.moreto.net/novini.php?n=306970

Бюджетната комисия в парламента отхвърли въвеждането на данък „Уикенд“. Това стана с приемането на второ четене на измененията в Закона за корпоративно подоходно облагане. Въвеждането на новия аналог беше отхвърлено единодушно от депутатите в специализираната парламентарна комисия след повече от два часа разгорещени дебати.

ЕС затяга трансграничния контрол

http://www.cross.bg/danni-informatziya-kontrol-1488848.html

/КРОСС/Спешни полицейски мерки за трансграничен контрол на движението на терористите ще обсъждат на извънредно заседание министрите на правосъдието и вътрешните работи от ЕС. От българска страна участват вицепремиерът Румяна Бъчварова и министър Христо Иванов. Франция иска по-строг контрол за това кой влиза и излиза от външната граница на зоната за свободно движение в ЕС, известна като Шенген. Това би означавало граничите полицаи да правят редовни проверки в компютърните системи за криминално минало на всеки европеец, който идва от дестинация, считана за рискова. По данни на ЕК обаче справките в системата по външните граници на Шенген за пътуващи потенциални джихадисти с европейски паспорти са много малко и варират от 1,5 до 17 %. Освен това държавите често въвеждат в базата данни твърде оскъдна информация защо лицето се издирва от властите. Според вътрешния министър Бернар Казньов нито една европейска държава не е предупредила французите, че издирваният още преди 13 ноември терорист Абделхамид Абауд, сочен за организатор на атаките в Париж, е влязъл отново на шенгенска територия, връщайки се от Сирия. Едва 3 дни след атентатите Франция е получила потвърждение от разузнаване извън ЕС, че белгиецът Абауд по-рано е бил засечен в Гърция. Друг атентатор, французинът Сами Амимур, който е бил с присъда за трафик на дрога, безпроблемно е заминал за Сирия, след което се е върнал незабелязан, за да участва в убийствата в Париж

Отлични са условията за туризъм в планините

http://pik.bg/отлични-са-условията-за-туризъм-в-планините-news438527.html

Отлични са условията за туризъм в планините

Отлични са условията за туризъм в планините. Това съобщиха от Планинската спасителна служба към Българският червен кръст. Температурите са между 6 и 9 градуса, положителни са и в най-високите части на върховете - 2 до 3 градуса. На Черни връх духа силен вятър по останалите върхове той е от слаб до умерен. Няма никакви специални условия. Лифтовите съоръжения не работят. Не е имало инциденти през изминалото денонощие.

Издирван терорист се дегизира с очила

http://frognews.bg/news_102262/Izdirvan-terorist-se-degizira-s-ochila/

Издирван под дърво и камък терорист, свързан с атентатите в Париж, се дегизира с очила. Фотосите на Салах Абдеслам бяха разпространи от френската полиция.

Absolut Reinvent преоткрива Модерен/ Независим театър

http://rss.dnes.bg/c/33162/f/539026/s/4ba838e3/sc/26/l/0L0Sdnes0Bbg0Cpr0C20A150C110C20A0Cabsolut0Ereinvent0Epreotkriva0Emoderen0Enezavisim0Eteatyr0B283895/story01.htm

Първото събитие ще преобрази театралното пространство с мащабна инсталация на сценографа Никола Тороманов и музиката на Aerea Negrot от Hercules & Love Affair








Би Би Си: Д-р Юри Йорданов прегледа първите жертви на атентатите в Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5124761

Д-р Юри Йорданов е лекарят, който е посрещнал първите пострадали от атентатите в Париж, разказва Би Би Си.
Д-р Йорданов работи в болница
Д-р Юри Йорданов е лекарят, който е посрещнал първите пострадали от атентатите в Париж, разказва Би Би Си. Д-р Йорданов работи в болница "Сен Антоан". На 13-ти вечерта той имал дежурство в спешното отделение. Очаквал обичайните пациенти - немощни стари хора или среднощни пияници. Болницата се намира близо до много известни барове и ресторанти,

Би Би Си: Д-р Юри Йорданов прегледа първите жертви на атентатите в Париж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5124769

Д-р Юри Йорданов е лекарят, който е посрещнал първите пострадали от атентатите в Париж, разказва Би Би Си.
Д-р Йорданов работи в болница "Сен Антоан". На 13-ти вечерта той имал дежурство в спешното отделение. Очаквал обичайните пациенти - немощни стари хора или среднощни пияници.
Болницата се намира близо до много известни барове и ресторанти,
Д-р Юри Йорданов е лекарят, който е посрещнал първите пострадали от атентатите в Париж, разказва Би Би Си. Д-р Йорданов работи в болница "Сен Антоан". На 13-ти вечерта той имал дежурство в спешното отделение. Очаквал обичайните пациенти - немощни стари хора или среднощни пияници. Болницата се намира близо до много известни барове и ресторанти,

Среща между Северна и Южна Корея на 26 ноември

http://www.mediapool.bg/sreshta-mezhdu-severna-i-yuzhna-koreya-na-26-noemvri-news242044.html

Северна Корея и Южна Корея се разбраха за среща на 26 ноември за предварителни разговори по подготовката на преговори на високо равнище, съобщиха световните агенции. Предложението за срещата бе отправено от севернокорейския Комитет за мирно обединяване на Корея. То предвижда разговорите да се водят в граничното село Панминчжон в демилитаризираната зона. Южнокорейското министерство на националното обединение заяви, че приема предложението. Възобновяването на преговорите на високо равнище е една от договореностите, постигнати между двете страни за подобряване на отношенията след обстрела от страна на КНДР на южнокорейска територия на 25 август.

Йончева: Искат да въвлекат Европа във война

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/ioncheva-iskat-da-vyvlekat-evropa-vyv-vojna-6045804

Атентатът в Париж има конкретна цел и тя е сплашването не само на Франция, но и на цяла Европа, смята журналистът

Параходът "Радецки" гние, 8300 лв. трябват за ремонт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5124760

Дървените обшивки на легендарния плаващ музей – параход „Радецки“, прогниха и трябва да да бъдат сменени. Министерството на културата обяви дарителска кампания за осигуряване на чамов материал, от който да бъдат изработени нови пейки, стъпала и парапети, съобщава БНТ. Корабът – светиня вече е хвърлил котва за зимата, но е отворен за посетители.
Дървените обшивки на легендарния плаващ музей – параход „Радецки“, прогниха и трябва да да бъдат сменени. Министерството на културата обяви дарителска кампания за осигуряване на чамов материал, от който да бъдат изработени нови пейки, стъпала и парапети, съобщава БНТ. Корабът – светиня вече е хвърлил котва за зимата, но е отворен за посетители.

Параходът "Радецки" гние, 8300 лв. трябват за ремонт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5124766

Дървените обшивки на легендарния плаващ музей – параход „Радецки“, прогниха и трябва да да бъдат сменени. Министерството на културата обяви дарителска кампания за осигуряване на чамов материал, от който да бъдат изработени нови пейки, стъпала и парапети, съобщава БНТ. Корабът – светиня вече е хвърлил котва за зимата, но е отворен за посетители.
Дървените обшивки на легендарния плаващ музей – параход „Радецки“, прогниха и трябва да да бъдат сменени. Министерството на културата обяви дарителска кампания за осигуряване на чамов материал, от който да бъдат изработени нови пейки, стъпала и парапети, съобщава БНТ. Корабът – светиня вече е хвърлил котва за зимата, но е отворен за посетители.

Депутатите ще заседават извънредно във вторник за договора с Полша за МиГ-29

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/20/2653128_deputatite_shte_zasedavat_izvunredno_vuv_vtornik_za/?ref=rss


Депутатите решиха да заседават извънредно във вторник, 24 ноември, от 11 до 17 часа. Извънредните заседания в края на годината  са очаквани, тъй като парламентът трябва да приеме бюджета и данъчните закони за следващата година, а амбицията на управляващите сега е да гласуват окончателно и поправките в Конституцията.

Дневният ред на депутатите във вторник включва ратификация на споразумението между правителството на България и Полша за осигуряването на логистична подкрепа за самолети...

Осман Октай: Службите да наблюдават Главното мюфтийство и отношенията на ДПС с Анкара

http://www.cross.bg/oktaii-ankara-tyrtziya-1488847.html

Всяка излишна дума от наши представители на властта допълнително ще нажежи бъдещето ни като държава. Ние като държава, партньор на НАТО, единствено в тишина може да се възползваме, коментира политическите изказвания у нас след атентата в Париж бившият за.-председател на ДПС Осман Октай. Светът е настръхнал. Светът трябва да намери решение в изключително деликатна тишина, защото някой се опитва да ни вкара в сценарий на битка между ислям и християнство, каза в интервю за ТВ7 Октай. Според него определяща за действията на всички сили е срещата на руския президент Владимир Путин с американския му колега Барак Обама на срещата Г-20 в Анталия. Нашият интерес можем да го защитим с изпълняването на логистика. Нищо друго не зависи от България, допълни Октай. Заради погрешното внушение, че тероризмът има религиозен привкус, Октай смята, че мюсюлманските държави трябва да застанат начело на световните сили в търсенето на решение. Много лесно се вербуват млади, неукрепнали хора, и много лесно, деца, родени в Европа, се увличат по тази идеология, коментира Октай и направи паралел с увличането по комунизма. Той посочи, че една тема, която се дискутира, е евентуален натиск от Турция върху страните от Европа

Да не се подценява ислямизацията в Пазарджишко, предупреди ген. Кирчо Киров

http://news.ibox.bg/news/id_1001400296

Нито една държава, и съответните й служби, не е в състояние да се справи сама с това глобално зло, каквото е ИДИЛ", смята бившият шеф на разузнаването

Бойко Ноев: Не сме подготвени за борба с тероризма

http://frognews.bg/news_102261/Boiko-Noev-Ne-sme-podgotveni-za-borba-s-terorizma/

Нямаме никаква готовност. Не можем да стъпим и на малки пръст на Франция с операцията, която видяхме в Сен Дени. И настоящите, и предишните управляващи не обърнаха внимание на потока хора, които ни заливат и преминават нелегално през границата. Това каза в сутрешния блок на БНТ Бойко Ноев, бивш министър на отбраната.

Майката на убит пред "Соло": Ченалова е съучастник, помогна на осъден да избяга

http://pik.bg/майката-на-убит-пред-соло-ченалова-е-съучастник-помогна-на-осъден-да-избяга-news438525.html

Майката на убит пред "Соло": Ченалова е съучастник, помогна на осъден да избяга

"Толкова време се говори за съдия Румяна Ченалова, изнасят се скандални неща за действията й в публичното пространство, после настъпва тишина и никой не реагира". Това каза пред бТВ Радмила Въжарова, майка на убития пред "Соло" Кирил Въжаров по повод обвинението към Ченалова по делото.

Припомняме, че след като бе осъден за убийството, Илиян Тодоров избяга в чужбина и не може да бъде вкаран в затвора.

"Няма да се спрем, ще ходим навсякъде, ще говорим, докато не видим съдия Ченалова осъдена. Тя е съучастник, който е помогнал на Илиян Тодоров да избяга в чужбина", заяви Въжарова.

"Не мога да й кажа нищо на Румяна Ченалова, а се опитвам да кажа на онези, които сега трябва да си свършат работата. На мен ми е пределно ясно, че сега тези действия срещу съдийката обслужват някого като политика. Защото това нещо отдавна трябваше да се случи. Тази жена е извършила престъпление по служба. Надявам се да бъде осъдена, но едва ли", казва Радмила Въжарова.

Извънредно! Джихадисти са открили стрелба в хотел в Бамако

http://petel.bg/Izvanredno--Dzhihadisti-sa-otkrili-strelba-v-hotel-v-Bamako__134653

Снимка: АФП Джихадисти са открили стрелба в хотел „Радисън блу“ в центъра на малийската столица Бамако, предаде AFP, цитирано то "Фокус"....

Самолет се приземи аварийно във Флорида заради сигнал за бомба

http://www.mediapool.bg/samolet-se-prizemi-avariyno-vav-florida-zaradi-signal-za-bomba-news242043.html

Самолет Еърбъс А320 с 92 пътници и екипаж кацна извънредно на международното летище "Форт Лодърдейл" в щата Флорида. Това е станало след като пътник е сигнализирал за опасност от взрив на борда, съобщи телевизия Си Би Ес 12, цитирана от ТАСС. Самолетът е бил отведен на безопасно разстояние от терминалите. Сапьорите са проверили багажното отделение, но взривно устройство на борда не е било открито. Самолетът е на американската нискотарифна авиокомпания "Спирит еърлайнс".

Самолет се приземи аварийно във Флорида заради опасност от взрив

http://www.mediapool.bg/samolet-se-prizemi-avariyno-vav-florida-zaradi-opasnost-ot-vzriv-news242043.html

Самолет Еърбъс А320 с 92 пътници и екипаж кацна извънредно на международното летище Форт Лодърдейл в щата Флорида. Това е станало след като пътник е сигнализирал за опасност от взрив на борда, съобщи телевизия Си Би Ес 12, цитирана от ТАСС. Самолетът е отведен на безопасно разстояние от терминалите. Сапьори проверяват багажното отделение.

Петима откриха огън в кафене в Кьолн, убиха един човек и раниха още пет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5124750

Един човек загина, а други петима бяха ранени при стрелба тази сутрин в заведение в германския град Кьолн, съобщава местният вестник Der Koellner Stadt Anzeiger, цитиран от
Един човек загина, а други петима бяха ранени при стрелба тази сутрин в заведение в германския град Кьолн, съобщава местният вестник Der Koellner Stadt Anzeiger, цитиран от "Фокус" . Полицията е арестувала двама души. Издирват се други трима, които се смята, че също са замесени в

Петима откриха стрелба в кафене в Кьолн, убиха един човек и раниха още пет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5124758

Един човек загина, а други петима бяха ранени при стрелба тази сутрин в заведение в германския град Кьолн, съобщава местният вестник Der Koellner Stadt Anzeiger, цитиран от "Фокус" .
Полицията е арестувала двама души. Издирват се други трима, които се смята, че също са замесени в
Един човек загина, а други петима бяха ранени при стрелба тази сутрин в заведение в германския град Кьолн, съобщава местният вестник Der Koellner Stadt Anzeiger, цитиран от "Фокус" . Полицията е арестувала двама души. Издирват се други трима, които се смята, че също са замесени в

Честват 125 години Адвокатски съвет – Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=306969

125 години от създаването си отбелязва днес Адвокатският съвет във Варна. По този повод във Фестивалния и конгресен център се проведе тържественото заседание на колегията, а на срещата бе бъде представена книгата на Борислав Дряновски - „История на Варненската адвокатура“.

Самолет се приземи аварийно в САЩ заради сигнал за бомба

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/20/2653126_samolet_se_prizemi_avariino_v_sasht_zaradi_signal_za/?ref=rss


Самолет "Еърбъс А320" с 92 пътници и екипаж е кацнал извънредно на международното летище "Форт Лодърдейл" в американския щат Флорида заради сигнал за бомба, съобщи БТА.

Пътник съобщил за опасност от взрив на борда, съобщи телевизия Си Би Ес 12, цитирана от ТАСС.

Самолетът бил отведен на безопасно разстояние от терминалите. Сапьори проверили багажното отделение, но бомба не била открита.

12 неща, които ще ви помогнат да спестите пари

http://curious.actualno.com/12-neshta-koito-shte-vi-pomognat-da-spestite-pari-news_508706.html

Когато става дума за забогатяване, формулата е проста – харчиш по-малко, спестяваш повече. За съжаление е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Заделянето на средства настрана изисква доста усилия, пише Business Insider. Изданието дава примери за 12 неща, които всеки може да приложи в ежедневието си, за да увеличи спестяванията си: 1. Описвайте всички разходи, които правите в тетрадка. Така ще можете да следите по-добре колко харчите в действителност. 2. Гответе вкъщи, вместо д

Работещите в музея и галерията на Добрич излизат на протести

http://dobrich.actualno.com/raboteshtite-v-muzeja-i-galerijata-na-dobrich-izlizat-na-protesti-news_508708.html

Протестно шествие на работещи в сферата на културата в Добрич ще се състои на 24 ноември от 12 до 13 часа по централната пешеходна зона. Организатори са синдикалните секции на КТ „Подкрепа“ към Регионален исторически музей – Добрич и Художествена галерия – Добрич, съобщиха оттам. Същия ден в различни градове на страната ще бъдат проведени митинги и протестни шествия на работещи в сферата на културата, организирани от КТ „Подкрепа”, НФ „Култура”,

Валс: Във война сме, терористите използват бежанската вълна

http://europe.actualno.com/vals-vyv-vojna-sme-teroristite-izpolzvat-bejanskata-vylna-news_508712.html

Мозъкът на терористичните атаки в Париж използва бежанската криза, за да се докопа до Европа. Това каза френският министър-председател Манюел Валс и поясни, че част от заподозрените за клането във френската столица също са използвали бежанската криза, предаде БГНЕС. И ако не е била тя, е нямало как да достигнат до страната. Валс призова Европейският съюз да поеме контрола за границите си и предупреди, че в противен случай Шенгенската зона ще бъде в опасност. „Мозъкът на кървавата

20 цитата за успеха, които ще ви вдъхновят

http://curious.actualno.com/20-citata-za-uspeha-koito-shte-vi-vdyhnovjat-news_508714.html

Успехът не идва лесно. Има хиляди хора, които са пример, че за да постигнеш нещо, трябва да се потрудиш. Да, има моменти, когато ти липсва мотивация, когато не виждаш смисъл да продължаваш, но точно тогава трябва да запазиш вяра в себе си и целта си. Наистина щеше да е прекрасно, ако всичко се получаваше лесно и бързо, но реалността е друга. Ако в момента сте в безизходица, не се отказвайте, съветва iwoman.bg. Тези вдъхновяващи цитати ще ви помогнат. "Познанието не се добива случайно. То тряб

23-годишна присъда за мъж, убил жена си с брадва

http://plovdiv.actualno.com/23-godishna-prisyda-za-myj-ubil-jena-si-s-bradva-news_508716.html

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Пловдивския окръжен съд, с която Янко Йорданов беше осъден на 23 години затвор при първоначалне строг режим, информира Topnovini.bg. На 11 декември 2014 г. в Пловдив Янко уби съпругата си Троянка Йорданова по особено мъчителен за жертвата начин. Янко и Троянка били женени от 2012 г. и имали две малки деца. Съпругът обаче много ревнувал жена си и си внушил, че тя си има любовник. Често я разпитвал защо е закъсняла след пазаруване по магазините

Над 1 100 души подкрепиха изграждането на пътя към манастир "Света Петка" край Асеновград

http://asenovgrad.actualno.com/nad-1-100-dushi-podkrepiha-izgrajdaneto-na-pytja-kym-manastir-sveta-petka-kraj-asenovgrad-news_508715.html

Над 1 100 подписа събраха асеновградчани в подкрепа извършването на ремонта на пътя към мулдавски манастир "Света Петка" край Асеновград. В инициативата се включиха млади и възрастни граждани на общината. Сред тях активно участие взеха членове и приятели на асеновградското Сдружение „Устремени“. "Само при тях бяха събрани няколко листа с подписи", съобщи за Actualno.com монахиня Юлита - инициатор на подписката и игумения на манастир "Света Петка". Желаещите асеновградчани имаха въ

Парламентът ще заседава извънредно на 24 ноември

http://politics.actualno.com/parlamentyt-shte-zasedava-izvynredno-na-24-noemvri--news_508718.html

НС ще заседава извънредно на 24 ноември, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Предложението бе направено от председателят на парламента Цецка Цачева и бе подкрепено от народните представители със 117 гласа „за”, 13 „против” и 20 „въздържали се”. Заседанието ще започне от 11.00 часа и ще продължи до 17.00 часа. Като първа точка от дневния ред на извънредното заседание ще бъдат попълнени съставите на постоянни и временни комисии. На второ гласуване

Джихадисти нападнаха хотел "Радисън" в Мали

http://africa.actualno.com/djihadisti-napadnaha-hotel-radisyn-v-mali-news_508720.html

Стрелба се чу в хотел "Радисън" в столицата на Мали Бамако, съобщи АФП. По информация на френската агенция нападателите са джихадисти. Огънят от автоматични оръжия се е чул в околността на хотела. Около сградата вече има полицейски кордон. „Всичко се случва на седмия етаж. Джихадистите стрелят в коридора,” заяви източник от органите на реда пред АФП. Въоръжените нападатели са взели заложници, твърдят очевидци, на които се позовава Ройтерс. Снимка: архив

Ще ремонтират варненските буни с европари

http://varna.actualno.com/shte-remontirat-varnenskite-buni-s-evropari-news_508721.html

Областната администрация във Варна подготвя проект, с който ще кандидатства за 200 милиона евро по програмата “Югоизточна Европа”. Парите са за проектиране на брегоукрепителни действия, свлачища и буни, информира Topnovini.bg. Сдружението на областните управи във Варна, Бургас и Добрич може да кандидатства с общ проект по програмата, за да се привлече по-голямо финансиране. До този момент брегоукрепителните действия са замразени, защото държавата не е в състояние да отпусне толкова

Преп. Григорий Декаполит. Св. Прокъл, архиепископ Константинополски. Св. мчк Дасий Доростолски

http://www.cross.bg/grigoriii-prepodobniyat-prokul-1488846.html

/КРНОСС/ Житие на преподобния наш отец Григорий Декаполит Преподобният Григорий се родил в град Иринопол в Десетоградие (на гръцки Декапол - съюз от 10 града в Исаврия, неголяма област в планините на Мала Азия, в южната й част; Иринопол - един от тези градове. По името на този съюз от градове преподобният Григорий и получил наименованието Декаполит) от християнски родители - Сергий и Марта, благочестива и богобоязлива жена. На осемгодишна възраст той бил даден да се учи на четмо и писмо и още в младостта си добре изучил словото Божие и се отличавал с усърдие към Божия храм. Стремейки се към небесното, той възненавидял всичко земно: не вкусвал приятни на вкус ястия, употребявал само проста и груба храна, отказал се да носи богати и меки дрехи, изхранвал се с ръкоделието си, като раздавал остатъка на бедните. Често се оттеглял в безмълвие и там насаме се молил на Бога да го удостои да Му бъде верен раб. Когато Григорий навършил пълнолетие, родителите му възнамерявали да го оженят, но той тайно избягал и се оттеглил в един пустинен манастир, където приел монашество и ревностно се подвизавал в пост и въздържание, в молитви и непрестанни нощни бдения, възлагайки върху си всички тежести на най-строго монашеско житие

Илияна Йотова: Европа, САЩ и Русия ще са заедно срещу тероризма

http://frognews.bg/news_102260/Iliiana-Iotova-Evropa-SASHT-i-Rusiia-shte-sa-zaedno-sreshtu-terorizma/

Има различни сценарии след атентата в Париж. Вчера френското правителство одобри извънредни мерки за три месеца . Това означава, че френската граница, ще бъде затворена. Има вероятност да се затворят шенгенските граници и България да остане извън тази граница. Тогава миграционната вълна ще се стовари върху нас. То и сега се е стоварило. Това каза евродепутатът Илияна Йотова по БТВ .

Националите ни по щанги отстранени от Игрите в Рио

http://www.bnews.bg/article-143995

Решението е взето от Изпълнителния комитет на федерацията на заседание в американския град Хюстън.

Сподели...крепостта Мезек

http://www.dnevnik.bg/na_put/2015/11/20/2652652_spodelikrepostta_mezek/?ref=rss


В околностите на свиленградското село Мезек на възвишението Калето се издигат останките от средновековна византийска крепост от края на ХІ в. Тя е най-запазеното отбранително съоръжение в Родопите, а виртуалната панорама на "Сподели България" води читателите на "Дневник" именно там.

Някои историци смятат, че това е известната от писмените източници крепост Неутзикон, а други учени са на мнение, че на това място се е намирала крепостта Версиникия, край която през 813 г. хан Крум...

Майката на убит пред "Соло": Съдия Ченалова е съучастник, помогна на осъден да избяга

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5124723


"Толкова време се говори за съдия Румяна Ченалова, изнасят се скандални неща за действията й в публичното пространство, после настъпва тишина и никой не реагира". Това каза пред bTV Радмила Въжарова, майка на убития пред "Соло" Кирил Въжаров по повод обвинението към Ченалова по делото. Припомняме, че след като бе осъден за убийството,

Майката на убит пред "Соло": Съдия Ченалова е съучастник, помогна на осъден да избяга

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5124751

"Толкова време се говори за съдия Румяна Ченалова, изнасят се скандални неща за действията й в публичното пространство, после настъпва тишина и никой не реагира". Това каза пред bTV Радмила Въжарова, майка на убития пред "Соло" Кирил Въжаров по повод обвинението към Ченалова по делото.
Припомняме, че след като бе осъден за убийството,
"Толкова време се говори за съдия Румяна Ченалова, изнасят се скандални неща за действията й в публичното пространство, после настъпва тишина и никой не реагира". Това каза пред bTV Радмила Въжарова, майка на убития пред "Соло" Кирил Въжаров по повод обвинението към Ченалова по делото. Припомняме, че след като бе осъден за убийството,

Two Bidding in Sale of Bulgaria's Vivacom

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260627_Two+Bidding+in+Sale+of+Bulgaria%27s+Vivacom

There are two bidders to acquire Bulgaira's Vivacom, in an auction that started Thursday morning and has been going on for more than 12 hours.

Bulgarian daily 24 Chasa wrote Thursday evening it was "nearly a hundred percent certain" the two candidates were Spas Rusev (a Bulgarian) and Panos Germanos (a Greek citizen who joined forces with hedge fund Third Point).

A Reuters report, citing "two sources", suggests the same names.

Earlier reports by Capital weekly had suggested the bidders might be three.

Ten hours into the bidding, financial analysts suggest each bidder was ready to give EUR 300 M, up from a deposit of EUR 20 M.

Placed in separate rooms somewhere in London, the two started bidding at 11:00 GMT (13:00 EET). Timing has not been specified by the organizers and it is not yet known whether it will go into the small hours of Friday or will be stopped at midnight to be renewed the day after.

VTB Capital, the investment-banking arm of Russian VTB bank, announced it was launching the sale of a vivacom after a Luxembourg-based indirect holding company that controlled Vivacom defaulted on a EUR 150 M bridge loan.

24 Chasa quotes a source from Bulgaria's Deposit Insurance Fund as saying Bulgaria will try to get some EUR 150-160 M in assets that Sofia says are in reality the funds of depositors at Corporate Commercial Bank (KTB), once Bulgaria's fourth-largest lender which collapsed last year. Authorities are now arguing that businessamn Tsvetan Vasilev, who was KTB's majority shareholder, acquired his 43% share at Vivacom using depositors' money, something which Vasilev denies.

VTB Capital is the second-largest shareholder at Vivacom (33.33%).

Bulgaria Cautious on Reports about Rifles Used in Paris Attacks

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260626_Bulgaria+Cautious+on+Reports+about+Rifles+Used+in+Paris+Attacks

It will be difficult to establish the origin of rifles allegedly used in the deadly attacks in Paris last week which according to some reports were made in Bulgaria.

This is what Defense Minister Nikolay Nenchev told journalists on Thursday after public broadcaster BNT claimed, citing its own "well-acquainted" sources, the weapons were manufactured in the country back in the 1980s.

Nenchev said that, even if one assumes the rifles were assembled here, the country "cannot be held accountable" for them.

"Many countries produce weapons across the globe, Bulgaria included. How a weapon appeared from one place to another can be established," Foreign Minister Daniel Mitov told journalists on the sidelines of a Parliament hearing on Thursday.

Asked about the reports, PM Boyko Borisov explained: "To be able to say the rifle is Bulgarian, it should be sent here so that our experts can examine it. As for this moment there has been no such request and we don't have such information. This kind of rifle has not been exported [from Bulgaria] over the past 15-20 years, I can say that for sure."

The BNT's reports did not suggest whether the attackers bought the weapons in Bulgaria or in another country.

Майката на самовзривилата се жена в Сен-Дени: Жертва е на "промиване на мозъци" (Снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5124747

Майката на жената, която се самовзриви при щурмуването на апартамента в парижкото предградие "Сен Дени", смята, че дъщеря й е била жертва на „промиване на мозъци“, пише "Таймс". Според медиите, 26-годишната Асна Аитбуласен е първата жени-самоубийца в Западна Европа. Тя активира своя колан с експлозиви по време на полицейската акция,
Майката на жената, която се самовзриви при щурмуването на апартамента в парижкото предградие "Сен Дени", смята, че дъщеря й е била жертва на „промиване на мозъци“, пише "Таймс". Според медиите, 26-годишната Асна Аитбуласен е първата жени-самоубийца в Западна Европа. Тя активира своя колан с експлозиви по време на полицейската акция,

Bulgaria Cautious on Reports about Rifles Used in Paris Attacks

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260625_Bulgaria+Cautious+on+Reports+about+Rifles+Used+in+Paris+Attacks

The lack of transparency of media ownership and the decreasing media pluralism are among the main factors contributing to Bulgaria's declining media freedom.

This was one of the most common opinions expressed by participants at a discussion entitled "The risks to freedom of expression".

The event was held at the House of Europe in Sofia on Thursday and was organised by the Information Office of the European Parliament in Bulgaria.

Among the participants were Alexandra Geneste, head of the EU-Balkans desk at Reporters Without Borders, Snezhana Todorova, chairperson of the Union of Bulgarian Journalists and Kristina Hristova from the Association of European Journalists - Bulgaria.

According to the latest annual World Press Freedom Index of Reporters Without Borders, Bulgaria continues to experience noticeable problems in the field of media freedom.

In 2015, the country ranked 106th out of a total of 180 countries, recording a drop of six positions compared to last year. In addition to this, Bulgaria had the lowest ranking among all the 28 member states of the EU.

However Bulgaria is not the only European country to experience decline in media freedom as this is the case across the whole continent.

Although European countries continue to occupy the top of the ranking, their overall performance has decreased.

The erosion of pluralism, lack of transparency and concentration of media ownership are among the most common problems found across Europe.

Furthermore, there were more instances of censorship and more physical attacks, with political and economic circles continuing to exert pressure on journalists.

One of the main reasons for the drop in Bulgaria's ranking were the large-scale anti-government protests in 2013-2014 in which journalists and citizens were subject to violence.

Another factor contributing to the decline in media freedom was the crisis in the banking sector, which led to the public losing confidence in media and the institutions.

Some actions of the Financial Supervision Commission, such as imposing fines on certain media and forcing journalists to reveal their sources, further contributed to the deterioration of media freedom.

The adoption of a legislation on professional journalism by the Bulgarian parliament was one of the suggested measures, which could possibly address the shortcomings at national level.

At the European level, the participants agreed that the efforts on a European Citizens' Initiative on media pluralism should continue.

The discussion also focussed on the annual Sakharov Prize for Freedom of Thought, which is awarded by the European Parliament to people recognised for their contribution to the defence of human rights.

This year's laureate of the Sakharov Prize is Raif Badawi, a Saudi Arabian blogger, writer and activist and the founder of the Free Saudi Liberals website, which is an online platform for political and religious debate.

In 2012, Badawi was arrested on a charge of insulting Islam and sentenced to seven years in prison and 600 lashes in 2013, which a year later was increased to ten years in prison, 1000 lashes and a fine.

The first fifty lashes were administred publicly in January 2015, with the subsequent flogging postponed due to his poor health and international condemnation.

According to Reporters Without Borders, every year, some 500 journalists are arrested, another 1000 are assaulted or threatened and over 500 media outlets censored.

Майката на самовзривилата се жена в Сен-Дени: Жертва е на "промиване на мозъци" (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5124736

Майката на жената, която се самовзриви при щурмуването на апартамента в парижкото предградие
Майката на жената, която се самовзриви при щурмуването на апартамента в парижкото предградие "Сен Дени", смята, че дъщеря й е била жертва на „промиване на мозъци“, пише "Таймс". Според медиите, 26-годишната Асна Аитбуласен е първата жени-самоубийца в Западна Европа. Тя активира своя колан с експлозиви по време на полицейската акция,

Russia Urges Bulgaria to Refrain from 'Ill-Grounded' Claims

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260624_Russia+Urges+Bulgaria+to+Refrain+from+%27Ill-Grounded%27+Claims

Moscow is hoping that Bulgarian authorities will refrain from ill-grounded accusations against Russia, the country's Foreign Ministry spokesperson said on Wednesday.

At a media briefing on current affairs, Maria Zakharova commented on Bulgarian President Rosen Plevneliev's recent interview with The Independent.

Plevneliev then accused Moscow of waging a hybrid war in Southeast Europe seeking to destabilize Bulgaria and the region.

He also blamed Moscow for the cyber attacks which hit several Bulgarian institutions on the day of local elections and a referendum on voting rules. The President suggested in the interview that only several countries in the world were capable of organizing such attacks. Just after the elections, he had also called the incident "sabotage".

Another accusation he hurled at Russia was that its air force was bolstering presence in the Black Sea region and was increasingly resorting to "incursions" into the security zone airspace there, with a number of violations of Bulgarian space as well.

But Zakharova made clear Russian aircraft had not breached Bulgaria's airspace and no such cases had been registered, RIA Novosti agency quotes her as saying.

On the cyber attack allegations, she said: "The President [Plevneliev] has come up with - and I am putting it mildly - a strange conclusion that precisely Russia is behind the recent cyber attacks on Bulgarian government institutions and the Central Election Commission of Bulgaria."

"If you look at the interview, what catches the eye is the absolute lack of arguments, clichés that have been used or refuted already are used everywhere [in the text]," Zakharova asserted.

Other Russian media outlets quote her as saying Bulgarian authorities should look for the right advisors to prevent further "blatant mistakes" from happening.

Полицията в Лондон взриви изоставен автомобил

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/policiiata-v-london-vzrivi-izostaven-avtomobil-6045801

Предизвикалият тревога сребрист автомобил бил в непосредствена близост до станцията на метрото„Бейкър стрийт“

"Ислямска държава" заплаши САЩ и Европа с нови атентати

http://www.mediapool.bg/islyamska-darzhava-zaplashi-sasht-i-evropa-s-novi-atentati-news242042.html

Джихадистите от "Ислямска държава" пуснаха ново видео в четвъртък, в което сипят заплахи срещу САЩ със самоубийствени атентати и взривове на коли и обещаха нови атаки срещу Франция, съобщи Ройтерс. Шестминутното видео, заснето от "Ислямска държава", приветства атентатите в Париж от миналата седмица, при които загинаха най-малко 132 души. Последните заплахи на терористичната организация идват само ден, след като групировката пусна видео с кадри от Ню Йорк, намеквайки, че градът, който никога не спи също е мишена. Записът, озаглавен "Париж преди Рим", започва с телевизионни кадри от парижките атентати, а после в него говорят по отделно двама екстремисти. Боец от "Ислямска държава" заплашва да срине френски паметници и да атакува Белия дом. Вторият екстремист заплашва американския президент Барак Обама и френския му колега Франсоа Оланд. САЩ и Франция предприеха въздушни удари срещу групировката, която твърди, че в техен отговор е организирала кървавите атаки в Париж. Директорът на американското Федерално бюро за разследвания (ФБР) Джеймс Коми заяви, че няма каквато и да било правдоподобна заплаха на американска земя да бъдат извършени атентати като тези в Париж миналата седмица и увери, че службата му извършва терористични разследвания на нужната висота. Коми и главният прокурор Лорета Линч казаха, че американските власти работят в тясно сътрудничество с колегите си във Франция и разследват всяка заплаха в САЩ. Шефът на ФБР заяви, че американците не бива да живеят в страх, но трябва да продължат да бъдат бдителни и да информират правоохранителните органи, ако видят нещо подозрително. Коми подчерта, че няма връзка между парижките атентати и САЩ. Коми отбеляза, че истинската заплаха в САЩ са обърканите души, които се поддават на внушенията на екстремистки групировки да действат от тяхно име. Наблюдаваме тези хора и при необходимост ще действаме, допълни той. Говорителят на Държавния департамент Джон Кърби съобщи за Си Ен Ен, че се анализира достоверността на разпространения запис. Всички в американското правителство се отнасят сериозно към тези заплахи, подчерта Кърби. Американският държавен секретар Джон Кери коментира от своя страна, че САЩ са способни да неутрализират "Ислямска държава" за по-кратко време, отколкото са направили това с "Ал-Кайда". "Ние ще победим "Ислямска държава". Както сме казвали и друг път, това ще отнеме време. Поведохме борба срещу "Ал Кайда" през 2001 година и ни бяха нужни няколко години, за да ликвидираме Осам Бин Ладен и най-висшето ръководство, и да ги неутрализираме като ефективна сили. Надяваме се да се справим с "Ислямска държава" много по-бързо и смятам, че сме в състояние да направим това", заяви Кери.

"Ислямска държава" заплаши Белия дом в ново видео

http://www.mediapool.bg/islyamska-darzhava-zaplashi-beliya-dom-v-novo-video-news242042.html

Джихадистите от "Ислямска държава" пуснаха ново видео в четвъртък, в което сипят заплахи срещу Белия дом със самоубийствени атентати и взривове на коли и обещаха нови атаки срещу Франция, предаде агенция Ройтерс. Шестминутното видео, заснето от бойците на "Ислямска държава", приветства атентатите в Париж от миналата седмица. Последните заплахи на терористичната организация идват само един ден, след като групировката пусна видео с кадри от Ню Йорк, намеквайки, че градът, който никога не спи също е мишена. "Ислямска държава", която контролира големи територии от Сирия и Ирак, пое отговорност за атаките в Париж, при които загинаха 129 души. Директорът на ФБР Джеймс Коми заяви, че няма достоверна информация за каквато и да било заплаха в САЩ да се готви парижки тип атентат. Говорителят на Държавния департамент Джон Кърби каза за Си Ен Ен, че се анализира достоверността на разпространения вчера запис. Всички в американското правителство се отнасят сериозно към тези заплахи, подчерта Кърби. Записът, озаглавен "Париж преди Рим", започва с телевизионни кадри от парижките атентати,а после в него говорят по отделно двама екстремисти. Боец от "Ислямска държава" заплашва да срине френски паметници и плаши с нападение срещу Белия дом. Вторият екстремист заплашва американския президент Барак Обама и френския му колега Франсоа Оланд. Двете държави предприеха въздушни удари срещу групировката.

Bulgaria has done a lot for organ donation but still lags behind leading countries

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260623_Bulgaria+has+done+a+lot+for+organ+donation+but+still+lags+behind+leading+countries

In recent years, Bulgaria has achieved progress in relation to organ donation, but still lags far behind leading countries. This is what Deputy Minister of Health Vanyo Sharkov said during a round table discussion on the topic of organ donation and transplantation in Bulgaria - medical, legal and social aspects. Director of the Executive Agency for Transplantations Dr. Mariana Simeonova said that according to a study from 2014 conducted in various countries, Bulgaria ranks last in relation to share of GDP spent on healthcare, which inevitably affects donation, too. According to a research, 72 percent of Bulgarians believe that the information available related to organ donation and transplantation is not enough. In 2014, brain-dead donors in Bulgaria were 22, while in 2015 their number was 15, it was reported.

Руската авиация е нанесла трети масиран удар по терористите в Сирия

http://www.moreto.net/novini.php?n=306968

В четвъртък сутринта руската авиация е нанесла трети масиран удар срещу терористите в Сирия, съобщи началникът на главното оперативно управление на Генералния щаб на РФ Андрей Картаполов, предаде ТАСС. „Днес в 9.00 ч. московско време ВВС на Русия нанесоха трети масиран въздушен удар по незаконните въоръжени формирования на територията на Сирия“, заяви той.

Салах Абдеслам се разкайвал

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/salah-abdeslam-se-razkajval-6045802

Негов приятел разказал, че той се чувствал много виновен, но не искал да се предаде, защото се опасявал, че „Ислямска държава” ще отмъсти на семейството му

Bulgarian Parliament passes state budget bill at first reading

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260622_Bulgarian+Parliament+passes+state+budget+bill+at+first+reading

The Bulgarian National Assembly has adopted at first reading the Bill on the State Budget of Bulgaria for 2016. A total of 138 MPs supported the bill, 65 voted against it and 9 abstained. The budget was supported by MPs from the ruling GERB party, the Reform Bloc, ABC, the Patriotic Front and Bulgarian Democratic Centre, as well as three MPs, not part of a parliamentary group.

20 ноември в годините назад

http://www.cross.bg/svetovna-voiina-bulgariya-1488845.html

/КРОСС/284 г. - Диоклециан става римски император. 1541 г. - Жан Калвин представя теорията си за реформиране на църквата.1818 г. - Симон Боливар обявява Венецуела за независима държава.1872 г. - В Солун Неделя Петкова основава женското дружество Възрождение, което дава начало на девическото образование в България. 1910 г. - В Мексико избухва буржоазна революция.1914 г. - България обявява неутралитет в Първата световна война.1917 г. - Първата световна война: Великобритания за първи път използва танкове в бойните действия.1926 г. - Великобритания предоставя на Канада, Австралия, Нова Зеландия и ЮАР правото на самоопределение. 1940 г. - Втората световна война: Унгария се присъединява към Тристранния пакт.1945 г. - Започват Нюрнбергските процеси, които са съдебни дела срещу 24 видни нацистки военнопрестъпници от Втората световна война, 12 от които са осъдени на смърт.1959 г. - Общата асамблея на ООН приема Декларация за правата на детето.1962 г. - Карибската криза: След като СССР приключва с демонтажа на ядрените си установки в Куба, САЩ вдига блокадата на Карибските острови. 1979 г. - Около 200 сунитски мюсюлмани превземат мюсюлманския храм Кааба в Мека, Саудитска Арабия, по време на поклонението и вземат около 6 000 заложника. Правителството на Саудитска Арабия получава помощ от пакистанските специални сили за потушаване на въстанието.1985 г. - Пуснат е Microsoft Windows 1.0.1989 г

Migration pressure on Bulgarian borders down to nil in latter days

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260621_Migration+pressure+on+Bulgarian+borders+down+to+nil+in+latter+days

Bulgarian Premier Boyko Borissov said that in the last few days no immigrants have been registered along Bulgaria’s border, because it has become clear that they would not be able to pass through unsanctioned, due to the strict control on the part of security services and border police with the support of army units. Asked to comment whether the information about Friday-night terrorists in Paris using Bulgarian-made Kalashnikov weapons, the Prime Minister assured that in the last 15-20 years such kind of weapons have not been exported from Bulgaria. Whether such transfers have been made in the 1980, he could neither confirm nor refute before experts on the matter say their word, The Premier further said. According to Boyko Borissov, at the moment the Schengen information system is practically not working, and the countries that have signed the Schengen agreement, especially Greece, are not fulfilling their engagements along that line at all. On the other hand Bulgaria, which is not part of the Schengen area, is very strict in guarding the outer borders of the European Union.

Всеки втори служител лъска имиджа на шефа

http://www.cross.bg/firmata-rabotnitzite-poznati-1488844.html

/КРОСС/Всеки втори служител у нас работи за подобряване на имиджа на фирмата си. Това показва проучване за ангажираността на работниците за тази година, цитирано от "Монитор". „61% от работниците в България говорят добре за фирмата си пред приятели, препоръчват я на познати като добро място за работа", обясни ръководителят на изследването Гергана Ганчева от „Аон България". Най-отдадени са ИТ специалистите и фармацевтите, които освен на високи заплати се радват и на най-много социални придобивки. „Именно допълнителните бонуси карат служителите да се ангажират лично с развитието на фирмата. По този начин те работят не само за заплата, но и за възхода на компанията", твърди психологът Ирена Матева. Оказва се, че в компаниите с до 1000 служители ангажираността към развитието на фирмата е по-голяма. В предприятията с над 1000 души средно 47% от персонала е готов да хвали ръководството пред познати.

Bulgaria will not participate in military operations against "Islamic State"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260620_Bulgaria+will+not+participate+in+military+operations+against+%22Islamic+State%22

Bulgaria is not going to participate in any military operations against "Islamic state," Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov said in the city of Blagoevgrad. Asked by the Bulgarian National Radio if Bulgaria would be involved in case of a larger-scale operation against "Islamic State," the Prime Minister reiterated: "No! I have always said that this country is not going to war and we insist on diplomatic means to solve issues. Sending planes and missiles means you cannot expect peace. We need to revise our behavior, meaning EU’s and NATO’s behaviour and ask if our foreign policy has always been adequate and whether it brought the expected results."

Гръцката полиция унищожи трафикантска мрежа в Лесбос

http://www.grreporter.info/grtskata-politsiya-unishchozhi-trafikantska-mrezha-v-lesbos/18237

Арестувани са 10 души, които са снабдявали бежанците и незаконните имигранти с фалшиви документи и им помагали да заминат за континентална Гърция без да бъдат регистрирани от властите срещу 300 - 400 евро на човек

прочети повече

Ген. Кирчо Киров предупреди: Ислямизацията на ромите не трябва да се подценява

http://pik.bg/ген-кирчо-киров-предупреди-ислямизацията-на-ромите-не-трябва-да-се-подценява-news438516.html

Ген. Кирчо Киров предупреди: Ислямизацията на ромите не трябва да се подценява

Ислямизацията на ромското население, засега в района на Пазарджик, не трябва да се подценява. Това предупреди в сутрешния блок на бТВ бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров.

Различни са причините и подбудите, заради което това се случва. Това се случва преди всичко, защото икономическото положение на страната е много лошо, тези прослойки са много бедни, подчерта генералът. През България преминават много хора, които са от Близкия изток, те влизат в контакт с много хора, включително и с това ромско население. По този начин според мен те искат да се увеличи процесът на излямизация и извън това ромско население, заяви ген. Киров.

По думите му, в условията на хаос в Близкия изток, е възможно да бъдат издавани много документи на едно име, които след това да служат на терористите. Попитан дали службите ни са готови за евентуална среща с тероризъм, Киров каза: „Дълбокото ми убеждение е, че нашите служби работят на предела на своите възможности, но тези възможности са много ограничени. Тези служби са хронично недофинансирани. Нито една страна не е в състояние да се справи с това зло, продуцирано от Ислямска държава“.

Според ген. Кирчо Киров Шенген е бил „денонсиран“ с тези събития, които се случиха. „Практически бе денонсиран и договорът от Дъблин, също квотите за бежанци. Очевидно Европейският съюз подлежи на едно преразглеждане, на една преоценка“, добави той.

Bulgaria is not to revise sanctions against Russia

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260619_Bulgaria+is+not+to+revise+sanctions+against+Russia

Bulgaria, like all other EU member countries, are engaged with the agreement from Minsk in view of the sanctions against Russia. No revision of these sanctions can be expected on the part of any EU member, Bulgaria included, unless the entire volume of these agreements are fulfilled, said Bulgarian Foreign Minister Daniel Mitov for journalists in Parliament. He commented that a dialogue with Russia is on, in the context of seeking solutions to the conflict in Syria. Bashar Assad’s remaining in power cannot be a suggestion, but also no one should enter separatist actions the way Russia does, Minister Mitov further commented. Working in better coordination and jointly is a good step forward. You know that Russia is at the table on the Vienna negotiations about Syria. The Syria case and the Ukraine case have nothing in common, Bulgarian Foreign Minister Daniel Mitov added.

EY: Световната икономика е несигурна, крехка и фрагментирана

http://www.investor.bg/sasht/337/a/ey-svetovnata-ikonomika-e-nesigurna-krehka-i-fragmentirana-206324/

Различните направления на паричната политика в световен мащаб водят до огромна несигурност на пазарите на валути и суровини, коментира Марк Уайнбъргър

EC: Bulgaria’s gas connections with neighboring countries are of key importance

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260618_EC%3A+Bulgaria%E2%80%99s+gas+connections+with+neighboring+countries+are+of+key+importance

Inter-connector gas links of Bulgaria with Romania, Serbia, Greece and Turkey have become part of the energy infrastructure projects the European Commission marks of key importance. Out of a total of 195 key projects included in the special list of the Commission, they are among those expected to contribute for the strengthening of the European energy union and the diversification of energy suppliers to Europe. Other Bulgarian projects supported as sites of special importance, is the expansion of the Chiren gas depot, as well as the modernization of the northern part of the national gas grid. This country may receive European financing also for the building of a gas distribution center, suggested by Prime Minister Boyko Borissov after the suspension of the South Stream project.

Адвокатът на Владимира Янева: Тя не е добре, разстроена е

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5124732

Бившата шефка на СГС, която бе отстранена от поста и срещу нея започна проверка, Владимира Янева, не е добре. Тя е жена, разстроена е. Това коментира пред bTV адвокатът й Антон Станков. Около Янева избухна нов скандал в последните дни заради запис на неин разговор с друга скандална съдийка - Румяна Ченалова.
Бившата шефка на СГС, която бе отстранена от поста и срещу нея започна проверка, Владимира Янева, не е добре. Тя е жена, разстроена е. Това коментира пред bTV адвокатът й Антон Станков. Около Янева избухна нов скандал в последните дни заради запис на неин разговор с друга скандална съдийка - Румяна Ченалова.

Проф. Чуков: „Ислямска държава” е класическа мафиотска групировка

http://pik.bg/проф-чуков-„ислямска-държава”-е-класическа-мафиотска-групировка-news438515.html

Проф. Чуков: „Ислямска държава” е класическа мафиотска групировка

"Ислямска държава" показа потенциал в пъти по-голям от този на Ал Кайда. Това каза в сутрешния блок на БНТ арабистът проф. Владимир Чуков. Атентатите в Париж бяха извършени от оперативни работници на ИД. 

Терористичните атаки в Тунис, в "Шарли Ебдо" бяха извършени от привърженици и симпатизанти на ИД. Тези хора бяха самотни вълци, докато във френската столица нещата стоят по различен начин. Редица от бежанците са бивши бойци и войници от различни милиции и служби в Сирия и Ирак. Френските служби нямат агентурен апарат. Там направиха една реформа през 2012 година и заложиха повече на техниката, отколкото на хората. Във Франция имат апаратура, с която могат да разпознаят гласа на терориста, но нямата хора на терен. За акцията в Сен Дени те са получили сведения и помощ от мароканското разузнаване. 

Очевидно е, че на французите им трябват очи и уши. Сега започват редица дипломатически посещения на марокански и тунизийски представители. На тези разговори ще се преговаря точно за това, заключи Чуков. В разговора участие взе и преводачът Мажд Алгафари. В България също липсва агентурата. Аз работих на границата и превеждах. Когато ми направеше нещо впечатление, винаги подавах сигнал на ДАНС. Ние преводачите бяхме първата пресявка, но държавата ни спря, като въведе заплащане от 15 лева на час за преводачите. Хората се оттеглиха. Границата се опразни. Същото очаквам да направят и оперативните работници, пророкува Алгафари. Европа скърца, продължи Чуков. 

Очевидно е, че има някакво недоверие между разузнавателните служби на страните от ЕС. Говоря за отношението на Западните сили към Източноевропейските държави. Онзи ден изтече информация, че британското разузнаване не е споделило информация с румънските си колеги, защото ги е било страх от изтичане на информация. Явно вървим към създаване на един нов Източноевропейски блок. По форумите събитията на ЕС се говори, че всички сме единни и работим заедно, но е очевидно, че говорим на различни езици, разкри арабистът. ИД е класическа мафиотска групировка. Те се издържат чрез рекет, мокри поръчки, изнудване. Занимават се продажба на човешки органи, наркотици и проституция. Великите сили трябва да седнат и ясно да кажат какви са им целите в Сирия. Според мен Сирия ще заприлича на Ливан. Трябва да се спре и бежанската вълна. Великите сили трябва да разберат, че Европа не може да поеме повече бежански вълни, завърши Чуков.

Адвокатът на Владимира Янева: Тя не е добре, разстроена е

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5124725

Бившата шефка на СГС, която бе отстранена от поста и срещу нея започна проверка, Владимира Янева, не е добре. Тя е жена, разстроена е. Това коментира пред bTV адвокатът й Антон Станков. Около Янева избухна нов скандал в последните дни заради запис на неин разговор с друга скандална съдийка - Румяна Ченалова.
Бившата шефка на СГС, която бе отстранена от поста и срещу нея започна проверка, Владимира Янева, не е добре. Тя е жена, разстроена е. Това коментира пред bTV адвокатът й Антон Станков. Около Янева избухна нов скандал в последните дни заради запис на неин разговор с друга скандална съдийка - Румяна Ченалова.

СМЪРТ! Първо пръснали главата на Абауд, след което гранати разкъсали тялото му!

http://www.bnews.bg/article-143992

Необходими са били над 24 часа на съдебномедицински тестове, за да се потвърди, че той е сред мъртвите.

Русия нанесе трети масиран удар по терористите в Сирия

http://www.cross.bg/teroristite-kartapolov-siriya-1488834.html

/КРОСС/ В четвъртък сутринта руската авиация е нанесла трети масиран удар срещу терористите в Сирия, съобщи началникът на главното оперативно управление на Генералния щаб на РФ Андрей Картаполов, предаде ТАСС. „Днес в 9.00 ч. московско време ВВС на Русия нанесоха трети масиран въздушен удар по незаконните въоръжени формирования на територията на Сирия“, заяви той. Първите два масирани удара на руската авиация срещу терористите бяха нанесени на 17 и 18 ноември. Вчера сутринта бомбардировачи Ту-95МС са изстреляли от територията на Русия 12 крилати ракети по обекти на терористичната организация „Ислямска държава“ (ИД) в Сирия, включително и по щаб-квартира на групировката в град Идлиб. „Поразени бяха складове за горивно-смазочни материали, завод за производство на взривни вещества, команден пункт и щаб-квартира на организацията ИДИЛ в град Идлиб“, уточни Картаполов. По думите му, атаката срещу обектите на терористите в сирийските провинции Алепо и Идлиб е била проведена от 09:00 до 09:20 ч. московско време. Ескадрила далечни бомбардировачи Ту-22М3 е атакувала шест обекта в сирийските провинции Ракка и Дейр ез-Зор. „Поразени бяха обекти за нефтопреработка, принадлежащи на терористите на територии, контролирани от организацията ИДИЛ, склад с боеприпаси и цех за производство и ремонт на минохвъргачки“, заяви генералът. Атаката е била проведена от 16:40 до 17:30 ч. московско време

Адвокатът на Владимира Янева: Тя не е добре

http://pik.bg/адвокатът-на-владимира-янева-тя-не-е-добре-news438513.html

Адвокатът на Владимира Янева: Тя не е добре

Бившата шефка на СГС, която бе отстранена от поста и срещу нея започна проверка, Владимира Янева, не е добре. Тя е жена, разстроена е. Това коментира пред бТВ адвокатът й Антон Станков. Около Янева избухна нов скандал в последните дни заради запис на неин разговор с друга скандална съдийка - Румяна Ченалова. На Ченалова й бе повдигнато обвинение заради бездействие по делото "Соло", а вчера тя бе дисциплинарно уволнена.

Владимира Янева обясни в сряда пред Висшия съдебен съвет, че не помни разговора си със съдийката Румяна Ченалова, който даде началото на аферата “Яневагейт”, каза адвокатът на Янева Антон Станков, бивш правосъден министър в кабинета “Сакскобургготски”.

Бившата шефка на Софийския градски съд е обяснила, че разговорите са манупулирани “по време и място”. “Не може да има толкова дълъг монолог от моя страна”, е казала Владимира Янева пред ВСС, имайки предвид факта, че от записите тя излиза като основен разказвач, а Румяна Ченалова предимно я слуша.

На въпрос на водещия има ли куче Янева, тъй като на записите се чува лай, Антон Станков потвърди, че клиентката му има домашен любимец.

Същият въпрос е бил зададен и от етичната комисия на ВСС.

Г-жа Янева каза, че точно такъв разговор (с Румяна Ченалова от записа - бел.ред.) тя не помни. От февруари тази година, тя не се е виждала с Румяна Ченалова, така че не може да твърди кога, как, какво... Преди това са имали нормални професионални отношения. Тя каза, че с главния прокурор е контактувала по повод дейността й като председател на градския съд, но не повече, разказа адвокатът.

Пристанище-Варна е отворено за маневриране на кораби

http://pik.bg/пристанище-варна-е-отворено-за-маневриране-на-кораби-news438512.html

Пристанище-Варна е отворено за маневриране на кораби

Пристанище-Варна е отворено за маневриране на кораби, предаде „Фокус”. По данни на Дирекция „Ръководство на корабния трафик – Черно море” за момента няма въведена забрана за отделните портове и канали. Времето в района на пристанището е предимно облачно, духа слаб вятър.

Националите ни по щанги отстранени от Игрите в Рио

http://offnews.bg/news/n_1/n_594781.html

Националният отбор на България по вдигане на тежести официално получи забрана за участие на Олимпиадата през 2016 година в Рио де Жанейро заради многобройни нарушения на антидопинговите правила.  Това съобщи Международната федерация по вдигане на тежести. Решението е взето от Изпълнителния комитет на федерацията на заседание в американския град Хюстън, след като е получен подробен доклад от антидопинговата комисия.  През март тази година 11 български щангисти (8 мъже и 3 жени) бяха отстранени от състезания заради наличието на анаболни стероиди в организма. По-късно се изясни, че препаратът е попаднал в организма с хранителна добавка, заразена при производствения цикъл.  Освен България до летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година няма да бъдат допуснати щангисти от Хондурас, Панама, Гватемала, Сиера Леоне и Таджикистан. Спортистите от тези държави не се представили информация за местонахождението на система за антидопингова администрация и мениджмънт.  Заради многобройни допингови нарушения Румъния е лишена от една квота за Олимпиада-2016.

Германия одобрява военните действия срещу "Ислямска държава"

http://offnews.bg/news/n_1/n_594780.html

Представително проучване на телевизионния канал N 24 показва, че 54 % от германските граждани одобряват присъединяването на страната им във военните действия срещу радикалната групировка "Ислямска държава", докато противниците на подобен тип ангажимент са 41 на сто от анкетираните, пише "Фокус".  Но 90 % от респондентите са категорични, че най-ефективният метод за борба с екстремистката организация е прекъсването на финансовите потоци и доставките на оръжия. Проучването на новинарския канал улавя ясно напрежението, което се промъква в привидно спокойното германско общество след серията нападения във френската столица. Въпреки че 61 % от анкетираните са споделили, че нямат страхове от терористични атаки в Германия, същевременно 57 на сто от респондентите настояват Берлин да изразходва повече средства за полицията и военните, върху които пада тежестта за защита на населението от подобен тип заплахи.

Буруджиева и Михайлов се сръфаха за Плевнелиев

http://frognews.bg/news_102259/Burudjieva-i-Mihailov-se-srafaha-za-Plevneliev/

Господин Плевнелиев не за първи път се опитва да формира външната политика на България, а той няма такива функции. За това реагира така Москва. Президентът има неадекватни изказвания. Това каза Татяна Буруджиева по НТВ .

Добри пари за добра идея

http://showbusiness.actualno.com/dobri-pari-za-dobra-ideja-news_508608.html

Платформата The Venture с награден фонд 1 милион долара събира идеи в областта на социалното предприемачество до 1 декември. Ако имате бизнес или добра идея в областта на социалното предприемачество или не ви липсва вдъхновение да измислите такава, има и кой да ви помогне да я финансирате. Условието е да сте над 25 години и да побързате – до 1 декември на платфромата The Venture Chivas събира добри идеи, които не само могат да се превърнат в успешен бизнес, но и имат потенциала да промен

54% от германците искат участие във военни действия срещу ИД

http://europe.actualno.com/54-ot-germancite-iskat-uchastie-vyv-voenni-dejstvija-sreshtu-id-news_508698.html

Представително проучване на телевизионния канал N24 показва, че 54% от германските граждани одобряват присъединяването на страната им във военните действия срещу радикалната групировка "Ислямска държава", докато противниците на подобен тип ангажимент са 41 на сто от анкетираните. Но 90% от респондентите са категорични, че най-ефективният метод за борба с екстремистката организация е прекъсването на финансовите потоци и доставките на оръжия. Проучването на новинарския канал улавя ясно напрежени

BMW показа предвестник на компактен седан

http://cars.actualno.com/bmw-pokaza-predvestnik-na-kompakten-sedan-news_508700.html

Концепцията се нарича BMW Compact Sedan Concept и бе представена на автомобилния салон в китното китайско градче Гуанджоу, чието население е около 9 млн. Пред BMW и феновете на марката предстоят интересни времена. Поне това подсказва тази концепция, която показва как би изглеждал серийният вариант на 4-вратата версия на Серия 1. Съдейки по видяното бих казал, че в скоро време баварците ще започнат да променят по-видимо своя дизайн. Отпред виждаме една силно променена интерпретация на LED фарове

Гръцки мюсюлманин е задържан заради съмнения, че се е присъединил към "Ислямска държава"

http://balkani.actualno.com/grycki-musulmanin-e-zadyrjan-zaradi-symnenija-che-se-e-prisyedinil-kym-isljamska-dyrjava-news_508702.html

Гръцки мюсюлманин беше заловен от турските власти заради предположения, че се е присъединил към "Ислямска държава" (ИД), предаде БНР. Според гръцка телевизия 40-годишният мъж пътувал често до Турция и това поставило под тревога местните власти. По-късно мъжът е бил арестуван на границата със Сирия и екстрадиран в южната ни съседка. Междувременно шестима чужденци бяха арестувани при операции на гръцките власти в областта Атика и на остров Лесбос, провеждани срещу мрежи за изготвян

Не е виновен ислямът. Хората, които го използват, са

http://actualno.actualno.com/ne-e-vinoven-isljamyt-horata-koito-go-izpolzvat-sa-news_508704.html

Не, ислямът не е проблемът. Държавите и хората, които целенасочено го използват, за да управляват маси, са проблемът. Да, ислямът може да се тълкува по начини, според които той проповядва насилие. Но нека да не забравяме, че Корана, както всяка друга книга, се чете от хора. Образованите мюсюлмани много добре знаят какво значи тяхната религия и как се чете Корана. Необразованите или тези, които го използват, за да проповядват Джихад на меча, са наясно какво да извлекат и какво да казват на незнае

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване