В Пекин хората не трябва да излизат от вкъщи заради гъстия смог

http://asia.actualno.com/v-pekin-horata-ne-trjabva-da-izlizat-ot-vkyshti-zaradi-gystija-smog-news_510347.html

Местните власти препоръчаха на жителите на Пекин да не излизат от домовете си заради гъстия смог. В събота е измерена концентрация на опасните вещества във въздуха на града от 296 микрограма на кубически метър, като на места тя достига 365 микрограма. Световната здравна организация счита за безопасни за здравето нива до 25 микрограма на кубически метър. Частиците крият сериозна опасност за здравето, тъй като могат да проникнат дълбоко в белите дробове. Гъстият смог обхвана улиците на Пекин

Царят развя бялото знаме и няма да се кандидатира за президент

http://www.bnews.bg/article-144370

Когато една държава е върнала-реституирала нещо, не може да си го поиска, това е европейско право. Друго? Може би защото съм бил „злият премиер”. Та не бих станал и „злият президент”.

Трети турски журналист е арестуван заради критики към Ердоган

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/28/2658558_treti_turski_jurnalist_e_arestuvan_zaradi_kritiki_kum/?ref=rss


Трети турски журналист бе арестуван днес, два дни след задържането на двама негови колеги във връзка с техни материали, съобщава ДПА, цитирана от БТА. Повод за ареста е критика към турския президент Реджеп Ердоган.

Коментаторът от турския в. "Хюриет" Ертугрул Йозкьок може да получи до 5 години и 4 месеца затвор по обвинения за обида на президента. Обвиненията са свързани с материал на Йозкьок от септември, озаглавен "Хей, големецо, засрами се", в който критикува Ердоган, без да споменава името му.

Джан Дюндар, главен редактор на в. "Джумхуриет", и Ердем Гюл, ръководител на анкарския офис на изданието бяха арестувани в четвъртък по обвинения в "шпионаж" и "разкриване на държавни тайни" заради публикуването през май на статия за евентуални доставки на оръжия от турските тайни служби за ислямисти в Сирия.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган внесе индивидуална наказателна жалба срещу Дюндар и в."Джумхуриет" на 2 юни, твърдейки, че "информацията не отговаря на фактите". Тогава той заяви, че човекът, "който е написал тази статия, ще плати тежка цена".

В петък имаше протести в Турция в подкрепа на арестуваните журналисти. Протестиращите обвиниха правителството в опит за налагане на цензура, спиране на критиката и опит за покриване на злоупотреби, които материалите на журналистите са разкривали. В Анкара полицията разгони протестиращите със сълзотворен газ и не им позволи да направят поход до редакцията на в. "Джумхуриет".

"Надяваме се, че турските съд и власти ще запазят фундаменталния принцип на медийната свобода, който е гарантиран от турската Конституция", написа в Twitter посолството на САЩ в Турция.

Предстоящият конгрес е важен за БСП, но и за социалната държава в България

http://pik.bg/предстоящият-конгрес-е-важен-за-бсп-но-и-за-социалната-държава-в-българия-news443349.html

Предстоящият конгрес е важен за БСП, но и за социалната държава в България

49-ят Конгрес на БСП е изключително важен за партията, за нейното бъдеще, но и за демократичното развитие на страната и за шанса в България да има социална държава. Това заяви председателят на БСП пред членовете на Националния съвет на партията. В доклада си на днешното заседание Михаил Миков посочи също, че всеки партиен член и ръководител, всяка партийна организация трябва да оценят ролята и значението на предстоящия партиен конгрес. 

Социалисти да се включат в обсъждането на местните политики

Лидерът на левицата обърна внимание, че вече текат дискусии по общинските бюджети. По думите му в тях и в обсъждането на местните политики трябва да се включат активно всички членове на БСП, като едновременно с това бъдат привлечени и гражданите.  

„От страната има тревожни сигнали, че избрани с листите на левицата общински съветници, са предпочели по-лекия път – да се приобщят към групите на управляващите в местната община или други групи, които изразяват бизнес интереси”, призна Миков. „Очевидно е, че подборът за листите е направен, без да се отчита политическата лоялност на хората, които са приели да защитават лявата политика в общинските съвети – в управление или в опозиция”, констатира председателят на БСП. 

Лидерът на социалистите обяви, че следващата седмица предстои среща с представителите на БСП в местната власт, на която ще се дискутира прокарването на лява политика в общинските съвети. „Ако сега забравим тази политика, заради която отидехме на изборите, недоверието ще продължи да расте и БСП ще бъде разглеждана като една от партиите, участващи във властта за реализацията на неполитически интереси”, предупреди Михаил Миков. 

Призраците са по-добри любовници от мъжете

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5140656

“Сродните души не умират”, се пее в парчето на Placebo - Sleeping with Ghosts, но какво се случва, ако сродната ти душа се окаже вече мъртва, когато я срещнеш? И сексът с нея е по-добър и от най-страстната нощ с реален мъж? Сиан Джеймсън е почти без дъх, докато описва първата си гореща нощ със своя любовник.
“Сродните души не умират”, се пее в парчето на Placebo - Sleeping with Ghosts, но какво се случва, ако сродната ти душа се окаже вече мъртва, когато я срещнеш? И сексът с нея е по-добър и от най-страстната нощ с реален мъж? Сиан Джеймсън е почти без дъх, докато описва първата си гореща нощ със своя любовник.

Преди 41 г. Джон Ленън пя за последно

http://frognews.bg/news_102729/Predi-41-g-Djon-Lenan-pia-za-posledno/

Преди 41 години великият Джон Ленън пя за последно. Това стана точно на днешната дата през 1974 година.

Мел Гибсън и Робърт де Ниро идват у нас, защото тук снимат като в Холивуд

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5140333


Сталоун е чудовище,
мисли само за кино,
казва Веселин Караджов,
директор на продукция
Веселин Караджов - човекът, организирал много от холивудските филми, снимани у нас в последните години, казва нещо много вярно: “Един успешен продуцент става такъв заради 3 неща - усърдието, търпението и късмета си”.
Сталоун е чудовище, мисли само за кино, казва Веселин Караджов, директор на продукция Веселин Караджов - човекът, организирал много от холивудските филми, снимани у нас в последните години, казва нещо много вярно: “Един успешен продуцент става такъв заради 3 неща - усърдието, търпението и късмета си”.

Димитровград също се включи в протеста срещу скъпите винетки

http://pik.bg/димитровград-също-се-включи-в-протеста-срещу-скъпите-винетки-news443346.html

Димитровград също се включи в протеста срещу скъпите винетки

Тази сутрин над 20 шофьори се събраха на паркинга до входа на парк "Марица" в Димитровград. Протестиращите се включиха в Националния протест срещу поскъпването на винетките.

За събитието, обявено в една от социалните мрежи, се очакваха над 100 протестиращи, но след втората обиколка на града те достигнаха близо 50 коли. Автошествието се охраняваше от 4 патрулки и предизвиква задръстване в централната част на града. Протестиращите в Димитровград настояват винетките да останат на досегашните си цени даже да поевтинеят.

На Ришки проход вали дъжд, примесен със сняг

http://pik.bg/на-ришки-проход-вали-дъжд-примесен-със-сняг-news443343.html

На Ришки проход вали дъжд, примесен със сняг

На Ришки проход вали дъжд, примесен със сняг, предаде "Фокус". Мокри и хлъзгави са пътните настилки.

Не се е образувала снежна покривка.

 

Откриха черна дупка, която поглъща звезди и ги повръща обратно

http://petel.bg/Otkriha-cherna-dupka--koyato-poglashha-zvezdi-i-gi-povrashha-obratno__135631

Илюстрация velikabulgaria.eu За първи път астрономи са открили черна дупка, която поглъща звезди, а после ги повръща обратно, съобщи британският...

Свлачище блокира туристи в Балкана, затрупа пътя към хижата им

http://petel.bg/Svlachishhe-blokira-turisti-v-Balkana--zatrupa-patya-kam-hizhata-im__135632

Илюстрация Булфото Свлачище по пътя от курорта Чифлик към хижа „Хайдушка песен“ в Троянския балкан блокира около двайсетина туристи в...

Григор Димитров играе с 50 деца, показва им тънкостите в тениса

http://frognews.bg/news_102728/Grigor-Dimitrov-igrae-s-50-detsa-pokazva-im-tankostite-v-tenisa/

Григор Димитров зарадва около 50 деца, като проведе открит урок с тях. В личен разговор, той им откри тънкостите на тениса.

Кралев: Туристи на Олимпиадата не ни трябват

http://www.cross.bg/kralev-olimpiadata-ychastie-1489830.html

/КРОСС/"Туристи на Олимпиадата не ни трябват", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред Дарик. По думите му българският спорт вървял надолу в последните години. "Затова ще има промяна във финансирането. Следващата година ще финансираме не повече от 47 федерации от над 100", добави той. "За Олимпиадата имаме спортове с големи шансове като бокса и борбата. Но те са изключително съдийски спортове - без лоби много трудно стават нещата", каза още спортният министър. Красен Кралев обяви, че слага край на опитите да съдейства на българските щанги в случая с положителните допинг проби на националите и като цяло на федерацията по вдигане на тежести, тъй като се чувства предаден от ръководството. Той коментира, че доверието към централата е тотално изчерпано. Повод за изказването му е представянето на петимата български състезатели на световното първенство в Хюстън и фактът, че двама от тях не участваха заради контузии "Преди първенството ми се обади един журналист и ми каза, че от петимата ни щангисти, двама ще се контузят, а един ще се разболее и точно така се случи. Гледат ме в очите и ме лъжат. Когато ги попитах дали са добре подготвени, те ми казаха, че са и има смисъл от участие на световното", заяви Кралев."Цяла година се занимаваме и се опитваме да им помогнем в този казус, но стига толкова. Това е спортът който 40 години е свързван само със скандали. На всяко първенство и на всяка олимпиада ние отиваме с допинг

Трагедията на китайци, засегнати от забраната за второ дете

http://frognews.bg/news_102727/Tragediiata-na-kitaitsi-zasegnati-ot-zabranata-za-vtoro-dete/

Китай остави в миналото си своята спорна политика за едно дете, позволявайки на всички двойки в страната да имат по две деца. Решението беше оповестено в края на четиридневен конгрес на управляващата Китайска комунистическа партия през октомври.

Мрачно и ветровито и в неделя

http://society.actualno.com/mrachno-i-vetrovito-i-v-nedelja-news_510337.html

Мрачният уикенд продължава с ветровито, сравнително студено и мрачно време, предаде БГНЕС. На 29 ноември ще духа умерен, в Северна България и по Черноморието временно до силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, над по-голямата част от страната по-често значителна и едва към края на деня ще намалява. Само на отделни места в Родопската област ще превали. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните – между 4° и 9°. В последния

Свлачище затвори пътя от курорта Чифлик към хижа "Хайдушка песен" в Троянския балкан

http://society.actualno.com/svlachishte-zatvori-pytja-ot-kurorta-chiflik-kym-hija-hajdushka-pesen-v-trojanskija-balkan-news_510339.html

Свлачище затвори пътя от курорта Чифлик към хижа „Хайдушка песен” в Троянския балкан. Това каза кметът на община Троян Донка Михайлова, предаде Фокус. „Има сриване на земна маса. Осигурена е техника за разчистване на терена. Има хора в хижата, но ще бъде осигурена проходимост, така че да могат да бъдат изведени”, заяви Михайлова. Тя увери, че няма пострадали. „Ограничена е проходимостта заради свлачището. В момента теренът се разчиства и ще бъде осигурена нормална

КНСБ: Няма смисъл от още 5 дни отпуска

http://society.actualno.com/knsb-njama-smisyl-ot-oshte-5-dni-otpuska-news_510341.html

Пламен Димитров от КНСБ коментира идеята за отпускането на още 5 дни отпуска за годината, предаде Дарик. "Ние смятаме, че стресът е основният бич в момента в съвременните общества. Има анализи, че в някои сектори - например в транспорта, здравеопазването, някои индустрии, стресът е огромен. Не можеш с 5 дни отпуска да го решиш този проблем и да компенсираш тези хора за стреса през цялата година", обясни той. Димитров обясни, че от синдиката искат да се приложи принципа на едно от европейските

Купуваме все повече живи елхи за Коледа

http://society.actualno.com/kupuvame-vse-poveche-jivi-elhi-za-koleda-news_510342.html

Купуваме все повече живи елхички за Коледа. Само за миналата година броят на продадените празнични дръвчета с корен достигна над 20 000, съобщава Нова телевизия. Малко по-предпочитани се оказаха изсечените. И тази година от държавните горски стопанства очакват тенденцията да се запази и съветват да купуваме само легално отсечени дръвчета, маркирани от Агенцията по горите. Тях можем да познаем и по пластина, която е поставена между третото и четвъртото разклонение. Ако изберете живо дърво за Ко

Италия ще закрива нелегалните джамии

http://europe.actualno.com/italija-shte-zakriva-nelegalnite-djamii-news_510343.html

Италианското правителство възнамерява да закрие нерегламентирани джамии в страната, като част от борбата срещу тероризма, обяви министър на вътрешните работи Анджелино Алфано, предаде Mediapool. "В Италия имаме четири джамии и над 800 мюсюлмански молитвени места. Ние ще затворим нелегални и нерегламентирани места, без да се пречи на религията, така че тя да се практикува на узаконени места", поясни министърът, цитират от италианската преса. Анджелино Алфано бе на среща в южния град Лече,

66 ученици от държавните спортни училища ще получат стипендии

http://www.moreto.net/novini.php?n=307571

Правителството одобри днес допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2015 г. Средствата в размер 53 460 лв. са за изплащане на стипендии на 66 ученици от държавните спортни училища, постигнали високи спортни резултати през първото шестмесечие на настоящата година.

Михаил Миков: Новото ляво е идея, а не механичен сбор на формации

http://pik.bg/михаил-миков-новото-ляво-е-идея-а-не-механичен-сбор-на-формации-news443339.html

Михаил Миков: Новото ляво е идея, а не механичен сбор на формации

„Новото ляво е идея. А идея не се ражда от механичното събиране на формации, които имат биографична близост с БСП. Новото ляво е онова, към което трябва да се стремим, за да върнем доверието на хората”. С тези думи лидерът на Българската социалистическа партия отговори на критиките, че партийното ръководство не е направило стъпка в посока изясняване на това какво представлява „новото ляво”.  

„Няма нов социализъм, има социалистически ценности. Има променени в социално-икономическите условия, към които тези ценности следва да се прилагат. Това трябва да става ежедневно и от всеки, защото една промяна в самите ценности не може да е много лява”, поясни Михаил Миков. 

„Има забравено ляво. Има и ляво, което не е забравено, но е доста неудобно за тези, които предпочитат някакво цинично-прагматично надпартийно бизнес-сътрудничество. Не влязох в тази дискусия, защото мнозина фриволно боравят с термина „сектантство”. Аз нито веднъж не си позволих да връщам партията към един друг термин от нейната история – опортюнизъм. Но очевидно, когато става въпрос за наше участие във властта, за наши зависимости, тогава този термин може би е добре да се прочете от миналото – там, където също се говори за лявото сектантство. БСП не се е върнала към сектантството!”, категоричен бе председателят на партията.  

„Не смятам, че е възроден и демократическият централизъм. Ако това беше вярно, щеше ли да тече постоянно в медиите тази оживена дискусия по вътрешнопартийни въпроси и тя да привлича вниманието на гражданите извън онези тежки проблеми пред българското общество и които политиката на правителството изсипва върху главите на хората всеки ден”, каза още лидерът на социалистите.

Турция посъветва гражданите си да не ходят в Русия

http://offnews.bg/news/n_1/n_598983.html

Турското външно министерство прикани гражданите на страната да отложат всякакви пътувания до Русия, ако не са наложителни, предаде Ройтерс. В комюнике на външното министерство на Турция се посочва, че заради трудностите, срещани от турските граждани посетители и пребиваващите в Русия, е препоръчително да бъдат отложени всякакви пътувания до тази страна, ако те не са наложителни. Това е поредното действие за допълнителна ескалация на напрежението между Москва и Анкара след свалянето на руски бомбардировач от турските ВВС, допълва агенцията. От своя страна вчера правителството на Русия обяви, че слага край на безвизовия режим с Турция от 1 януари 2016 г. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след среща със сирийския си колега Валид Муалем. "Заплахата от страна на Турция има съвсем реален характер, тя не е измислена. Заплахата е съвсем реална и ние с отговорност съобщаваме за това", подчерта Лавров.

Опасен смог обхвана Пекин

http://www.dnevnik.bg/zelen/2015/11/28/2658554_opasen_smog_obhvana_pekin/?ref=rss


Пекин бе покрит днес от най-тежкия зимен смог. Замърсяването на въздуха достигна равнища, близо 20 пъти над стандартите за безопасност на Световната здравна организация (СЗО), съобщи БТА.

Властите в китайската столица предупредиха за "сериозно замърсяване" и посъветваха 20-те й милиона жители да не стоят на открито.

Концентрацията на фини прахови частици (по-малки от 2,5 микрометра – бел. ред.) достигна днес по обяд местно време стойности от 434 микрограма на куб. м. Тези...

Миков похвали лявата група за опозиционност, но не всички соцдепутатът работели усърдно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141545

„Имаше критики от отделни членове на Националния съвет за недостатъчна опозиционност на БСП в Народното събрание. Напоследък се наблюдава процес на съживяване на парламентарната ни група. Особено ясно личи това в дискусиите по бюджета за следващата година”. Това заяви лидерът на социалистите Михаил Миков пред червения пленум.
„Имаше критики от отделни членове на Националния съвет за недостатъчна опозиционност на БСП в Народното събрание. Напоследък се наблюдава процес на съживяване на парламентарната ни група. Особено ясно личи това в дискусиите по бюджета за следващата година”. Това заяви лидерът на социалистите Михаил Миков пред червения пленум.

Царят: Няма да се кандидатирам за президент

http://pik.bg/царят-няма-да-се-кандидатирам-за-президент-news443329.html

Царят: Няма да се кандидатирам за президент

Симеон Сакскобургготски заяви, че няма да се кандидатира за президент на изборите догодина и опроверга спекулациите.

"Аз съм казал "не"! И вече съм го решил", каза Сакскобургготски в интервю за в. "Труд". Бившият премиер вече заяви, че връщането му в политиката е "в сферата на фантазията", но за евентуалното му издигане за кандидат за държавен глава заговори през октомври членът на НДСВ проф. Огнян Герджиков. В интервюто днес Сакскобургготски казва, че е наясно с възможностите си и с това какви коментари ще породи евентуална негова кандидатура.

"Гледам се редовно в огледалото и съм наясно с това, което мога. А пък ако бих участвал в президентската надпревара, какви страхотни полемики биха се появили. Трябва ли да предизвикваме хипер реакции?", мотивира се той и продължава: "Видях вече какво е и докъде стига политическото тресавище".

Сакскобургготски казва още, че полага усилия сегашният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова да бъде избрана за генерален секретар на ООН. По думите му не става дума за лобиране.

"Една дума тук, един пример там, да се подсетят едни хора, и така става. Не е точно лобиране, но разговори с подходящи хора, ако може да се допринесе с нещо, да се поясни", казва Сакскобургготски. Той уточнява, че действията му не са координирани с правителството, "защото няма нищо предприето официално". Определя евентуална кандидатура на Бокова като "уникален шанс" за България и "нещо епохално" и допълва, че би било голяма грешка този момент да не се използва.

На въпрос за опасенията, свързани с комунистическото потекло на Бокова, бившият премиер казва: "Понякога хората, които цитират това политическо или потомствено минало - ако се поогледаме, произходът на тия, които критикуват е същият".

В интервюто Сакскобургготски коментира и въпроса с т.нар. "царски имоти", кризата с бежанците в Европа и атентатите в Париж.

Известен прокюрдски адвокат е бил убит при престрелка в провинция Диарбекир

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141539

Известен прокюрдски адвокат е бил застрелян в събота, попадайки насред престрелка по време на въоръжен сблъсък с участието на полицията в размирната югоизточна част на Турция, предаде AFP, позовавайки се на източник от болницата.
Тахир Елчи, председател на адвокатска колегия в провинция Диарбекир и активист за правата на кюрдите,
Известен прокюрдски адвокат е бил застрелян в събота, попадайки насред престрелка по време на въоръжен сблъсък с участието на полицията в размирната югоизточна част на Турция, предаде AFP, позовавайки се на източник от болницата. Тахир Елчи, председател на адвокатска колегия в провинция Диарбекир и активист за правата на кюрдите,

Убитото в Девня момче е Мартин Тодоров!

http://pik.bg/убитото-в-девня-момче-е-мартин-тодоров-news443330.html

Убитото в Девня момче е Мартин Тодоров!

Убитото в Девня момче се казва Мартин Тодоров, твърди БЛИЦ. Той е от съседното село Николаевка и заедно с приятеля си Росен Георгиев е бил на дискотека в града във фаталната нощ.Според първата работна версия на следствието е, че двамата са били нападнати след като са си тръгнали от дискотеката от трима роми и тогава се е случила и трагедията. Мартин е бил намушкан три пъти, единият от които – в сърцето - се оказал и фатален за него. Приятелят му е получил рана на бедрото и в момента е в болница „Света Ана”.

Родителите на убитото момче – Тодор и Златина- са информирани за трагедията със сина им от медицински работник в село Николаевка, като преди това на майката са дадени силни успокоителни. Бащата работи в местната земеделска кооперация, там е бил на работа и Мартин. 

Приятелят на Мартин е син на общински съветник в Суворово, баща му Георги Георгиев държи дискотека там и двамата са ходили именно в тази дискотека. Какво ги е накарало да отидат снощи в Девня, предстои да бъде изяснено от следствието. 

Кралев: Туристи на Олимпиадата не ни трябват

http://offnews.bg/news/n_1/n_598978.html

"Туристи на Олимпиадата не ни трябват", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред Дарик. По думите му българският спорт вървял надолу в последните години. "Затова ще има промяна във финансирането. Следващата година ще финансираме не повече от 47 федерации от над 100", добави той. "За Олимпиадата имаме спортове с големи шансове като бокса и борбата. Но те са изключително съдийски спортове - без лоби много трудно стават нещата", каза още спортният министър. Красен Кралев обяви, че слага край на опитите да съдейства на българските щанги в случая с положителните допинг проби на националите и като цяло на федерацията по вдигане на тежести, тъй като се чувства предаден от ръководството. Той коментира, че доверието към централата е тотално изчерпано. Повод за изказването му е представянето на петимата български състезатели на световното първенство в Хюстън и фактът, че двама от тях не участваха заради контузии "Преди първенството ми се обади един журналист и ми каза, че от петимата ни щангисти, двама ще се контузят, а един ще се разболее и точно така се случи. Гледат ме в очите и ме лъжат. Когато ги попитах дали са добре подготвени, те ми казаха, че са и има смисъл от участие на световното", заяви Кралев. "Цяла година се занимаваме и се опитваме да им помогнем в този казус, но стига толкова. Това е спортът който 40 години е свързван само със скандали. На всяко първенство и на всяка олимпиада ние отиваме с допинг. Държавата повече няма да им дава пари и по никакъв начин няма да се опита да им помага за глобата от световната федерация", каза още министърът. "Идеята на това участие в Хюстън беше ако могат да покажат, че имат талантливи играчи да осъществят трансфери, с които да платят сумата, която дължат. А накрая се оказа една платена от държавата екскурзия", добави Кралев.

Бюджетът вкарва страната в дългова спирала

http://bulgarski.pogled.info/news/69550/Byudzhetat-vkarva-stranata-v-dalgova-spirala

/Поглед.инфо/ „Управляващите приеха на първо четене държавния бюджет за 2016 г. Проектът на правителството за най-важния закон в държавата е безидеен. Той не е ключ към национално отговорни политики, не съдържа визия и идея за развитие на държавата, не дава отговор на проблемите, които вълнуват хората”.

ГДБОП разби група фалшификатори

http://www.cross.bg/grypa-gdbop-grypata-1489828.html

/КРОСС/Задържаха фалшификатори на документи за араби, открита е униформа като полицейска, съобщиха от МВР. Спецакцията със служители на ГДБОП е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. От Спецпрокуратурата в петък са повдигнали обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група, създадена с цел документни престъпления, в т.ч. подправяне и изготвяне на неистински лични документи на преминаващи през България нелегални емигранти. Участниците в групата, на възраст от 22 до 57 години, са задържани на 26 ноември в София и Велико Търново при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група по чл. 321 от НК и за документни престъпления по чл. 308 от НК. Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от ноември 2014 г. на територията на София, Велико Търново и Павликени. Членовете на престъпната група са подправяли, изготвяли и държали с цел продажба фалшифицирани лични карти, международни паспорти, свидетелства за правоуправление, баджове и други удостоверителни знаци. При извършените претърсвания и изземвания в помещения и автомобили на участниците са открити подправени документи и на лица с арабски имена, намерени са и наркотици. Иззета е и униформа, която наподобява полицейска. Предстоя да се установи за какво е използвана тя

Турция посъветва гражданите си да не пътуват до Русия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/28/2658551_turciia_posuvetva_grajdanite_si_da_ne_putuvat_do_rusiia/?ref=rss


Турското външно министерство посъветва гражданите на страната да отложат всякакви пътувания до Русия, ако не са наложителни, съобщава агенция "Ройтерс", цитирана от БТА.

В комюнике на въшното министерство правителството посочва, че турските граждани, които посещават или пребивават в Русия срещат трудности. Това се дава като причина за съвета към останалите граждани на страната да отложат своите пътувания до Русия, освен ако те не са наложителни.

Това е пореден резултат от...

Миков: Дискусиите по вътрешнопартийни въпроси трябва да се водят в партията

http://www.cross.bg/partiyata-mikov-mihail-1489827.html

/КРОСС/„Последното заседание на Националния съвет беше показателно за това как някои другари разбират вътрешнопартийния живот и своята роля в него. Преди всичко трябва да е ясно, че БСП има устав и всички решения на органите на партията трябва да се разполагат на плоскостта на неговите разпоредби". Това заяви председателят на БСП пред членовете на НС на партията.  „Гласуването, което проведохме предния път, беше в противоречие с устава и в интерес на партията", отбеляза Михаил Миков, но едновременно с това попита: „Как ще засилим доверието в партията и надеждността на нейното функциониране, ако продължим да прокарваме личните си, често неполитически интереси, в нарушение на правилата?". „Трябва да е ясно, че дискусиите по вътрешнопартийни въпроси следва да се водят преди всичко в уставните органи на партията. Изнасянето им в медиите и другаде може и да обслужва нечий частен интерес, но не допринася за добрия облик на БСП сред хората", категоричен бе лидерът на левицата. „Ако някой не е разбрал от доклада ми на предишното заседание на НС какви са причините за лошото представяне на БСП на последните избори, той или не е слушал внимателно, или пък не обича да слуша неприятни новини", каза Михаил Миков. Председателят на БСП припомни, че много хора са заявили, че „ръководството не е казало нищо за причините за лошия резултат.  „Смятам, че достатъчно беше казано

Между 15 и 20 литра на квадратен метър дъжд се изсипали над Североизточна България

http://www.moreto.net/novini.php?n=307623

На повечето места в Североизточна България между 15 и 25 литра са падналите валежи за последното денонощие до сутринта. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Мирослав Петров - дежурен синоптик. По значителни са били валежите в Добричко и Силистренско - около 20-25 литра на кв.

Супербогаташите са станали още по-богати

http://www.moreto.net/novini.php?n=307615

Членовете на избрания клуб от 300 супербогати хора в Швейцария, сред които е певицата Тина Търнър и наследниците на Гучи (Gucci), са увеличили състоянието си през 2015 година въпреки трусовете на борсата. Това сочи годишното изследване на швейцарското икономическо списание "Билан", цитирано от Франс прес и БТА.

Михаил Миков: Бюджетът на управляващите застрашава сигурността и мира в държавата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141535

Бюджетът за следващата година застрашава вътрешния мир в страната. За това предупреди в доклада си пред Националния съвет на БСП лидерът на левицата Михаил Миков, съобщиха от пресцентъра на БСП.
„Бюджетът води още бедност, неравенства, социална дезинтеграция и в крайна сметка руши устройството на обществото и държавата.
Бюджетът за следващата година застрашава вътрешния мир в страната. За това предупреди в доклада си пред Националния съвет на БСП лидерът на левицата Михаил Миков, съобщиха от пресцентъра на БСП. „Бюджетът води още бедност, неравенства, социална дезинтеграция и в крайна сметка руши устройството на обществото и държавата.

Големи грешки на мъжете между 30 и 40 г. по отношение на здравето

http://www.cross.bg/vuzrast-ata-dobro-1489826.html

/КРОСС/Ако тъжите за загубата на парти звяра, който сте били на възраст между 20 и 30 г., не се страхувайте - десетилетието между 30-ата и 40-ата годишнина също е хубаво време за изключително добро здраве, особено ако сте полагали грижи за себе си в предходното десетилетие. Ако сте пропускали някои неща, като следене на кръвното налягане и нивото на холестерола, никога не е късно да започнете от днес да се грижите по-добре за здравословното си състояние. Ако сте мъж на възраст между 30 и 40 г., избягвайте тези три грешки: Мислите, че нямате нужда от стречинг Абсолютно имате нужда да се разтягате и това важи за хората на всякаква възраст. Само защото сте в добро физическо състояние, както е било и преди няколко години, това не означава, че в тялото ви не настъпват промени. Ако не следите за тях, коремните мускули лесно могат да изчезнат. Освен това костната маса при мъжете започва да намалява след 30-ата година и това може да доведе до фрактури на по-късен етап в живота, според Университета на Юта.    

Подлога на ГЕРБ яхна протеста срещу скъпите винетки!

http://www.bnews.bg/article-144367

Хамелеоните от „Сила“ не спират да показват своята същност – професионални протестъри срещу заплащане.

"Белканто - наследството на Лучано Павароти" омагьоса Русе

http://pik.bg/белканто---наследството-на-лучано-павароти-омагьоса-русе-news443326.html

"Белканто - наследството на Лучано Павароти" омагьоса Русе

Изключителен успех пожъна и в Русе спектакълът "Белканто - наследството на Лучано Павароти", който бе представен снощи в зала "Булстрад Арена". Публиката преживя емоционално едни от най-хубавите оперни арии и италиански канцонети, смесени със съвременна музика от репертоара на „Куин" и мюзикъли.

На сцената излязоха 12 талантливи ученици от фондацията на големия Лучано Павароти, които представиха италианския стил „белканто“ – в превод „красиво пеене“. Режисьорът Франко Драгоне бе разделил спектакъла на седем части, като в началото бе отдадена специална чест на тенора на 20 век – Лучано Павароти. От сцената, на фона на самотен стол с шапката и белия шал на маестрото, прозвуча запис на гласа му, който разказва какво е за него музиката и изкуството.

В програмата прозвучаха тържествена токата от операта „Орфей“ на Клаудио Монтеверди и „Алелуя“ от операта „Месия“ на Хендел, части от „Севилския бръснар“ на Росини, популярните „Ла Дона е мобиле“ от „Риголето“ и ария от „Травиата“. Следващата част бе посветена на творби на Пучини с арии от „Тоска“ и „Мадам Бътерфлай“. Не бяха пропуснати прочутата “Несун дорма” от операта на Пучини “Турандот”, както и канцонетата „Мама“. След антракта дойде и модерната част на концерта, с поп и рок интерпретации на части от “Бохемска рапсодия” на Фреди Меркюри и „Куин“ и мюзикъла “Парижката Света Богородица”.

Всички изпълнения се редуваха с танци и визуални ефекти, като на сцената заедно с певците бяха 6 танцьори и 10-членен класически оркестър. Днес вечерта спектакълът „Белканто - наследството на Лучано Павароти“ ще гостува в Двореца на културата и спорта във Варна. Турнето в България се организира от продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж“, а билети се продават в мрежата на Ивентим и на касите на съответните зали.

Д-р Менгеле поведе война по всички фронтове срещу лекари и пациенти

http://www.bnews.bg/article-144368

Помните ли уволнението на един от малкото директори на държавни болници без загуба д-р Дечо Дечев, последвано от гръмката фраза "Махам всеки директор, критикувал реформата"?

Протестиращи блокираха АМ „Струма"

http://www.cross.bg/protestirashti-blokiraha-am-stryma-1489825.html

/КРОСС/Около 30 автомобила се включиха в протеста срещу по- високите цени на винетките. Те блокираха АМ „Струма", при разклона за Бобов дол и Дупница.Протестиращите са предимно от Бобов дол, Радомир и Перник. Под очакванията са протестиращите от Дупница. Шофьорите се събраха първоначално при отбивката за село Дяково и Бобов дол, по главен път Е- 79, след което решиха да блокират за няколко минути автомагистралата. На място има и полицейски патрули.

Протестиращи срещу цените на винетките блокираха АМ „Струма"

http://www.cross.bg/bobov-vinetkite-blokiraha-1489825.html

/КРОСС/Около 30 автомобила се включиха в протеста срещу по- високите цени на винетките. Те блокираха АМ „Струма", при разклона за Бобов дол и Дупница.Протестиращите са предимно от Бобов дол, Радомир и Перник. Под очакванията са протестиращите от Дупница. Шофьорите се събраха първоначално при отбивката за село Дяково и Бобов дол, по главен път Е- 79, след което решиха да блокират за няколко минути автомагистралата. На място има и полицейски патрули.

130-години от Сръбско-българската война и Денят на народната памет бяха отбелязани във Варна

http://web.barometar.net/82742/

В знак на признателност заупокойна молитва пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Венци и цветя положиха кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, народни представители, районни кметове, граждани. Поклонението бе организирано от Община Варна, Варненската и […]

Психолог: Семейните у нас с най-високи нива на тревожност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141517

Най-високи нива на тревожност, но и на устойчивост на стрес у нас имат хората със семеен статус, каза психологът Ани Владимирова по bTV, коментирайки анкета на медиата - стрес тест, проведен по интернет.
Най-ниско устойчиви на стрес и лабилни са хората, които живеят с родителите си, според проучването.
Най-високи нива на тревожност, но и на устойчивост на стрес у нас имат хората със семеен статус, каза психологът Ани Владимирова по bTV, коментирайки анкета на медиата - стрес тест, проведен по интернет. Най-ниско устойчиви на стрес и лабилни са хората, които живеят с родителите си, според проучването.

Крим още е без ток, след като Украйна се бави с решението за ремонт на стълбовете

http://www.cross.bg/krim-ykraiina-stulbovete-1489824.html

/КРОСС/Близо седмица след като бяха прекъснати четирите магистрални стълба за електричество от Украйна към Крим, полуостровът все още е без електроенергия, а Украйна не бърза с решението дали да ремонтира стълбовете. Необходимо е политическо разрешение преди ремонтът да започне, съобщава агенция "Ройтерс". Репортер на агенцията е бил на местата, където миналата седмица бяха взривени и прекъснати и четирите стълба, които осигуряват електричеството на полуострова. Само по един от тях са извършени частични поправки, но те са недостатъчни за възстановяването на преноса на енергия. За двумилионното население на Крим единствен източник на електричество остават аварийните генератори в някои институции. "Ако нашите лидери на високо ниво вземат политическо решение да се възстанови захранването, можем да направим това много бързо. За момента такова решение няма. Седим и чакаме", коментира Ихор Боско, регионален ръководител на местната енергийна служба. В момента достъпът до стълбовете остава блокиран от татари и украинци, които твърдят, че няма да позволят възстановяването им докато Русия не изпълни серия политически искания. Русия обвинява Украйна в "измъчване" на жителите на Крим чрез спирането на тока и спря доставките на въглища за страната. Украинското правителство отрича да има общо със случая. То отхвърля и обвиненията, че не прави нищо, за да възстанови електроподаването

Ани Владимирова: Хората, живеещи с родителите си, са най-стресирани

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141527

Най-високи нива на тревожност, но и на устойчивост на стрес у нас имат хората със семеен статус, каза психологът Ани Владимирова по bTV, коментирайки анкета на медиата - стрес тест, проведен по интернет.
Най-ниско устойчиви на стрес и лабилни са хората, които живеят с родителите си, според проучването.
Най-високи нива на тревожност, но и на устойчивост на стрес у нас имат хората със семеен статус, каза психологът Ани Владимирова по bTV, коментирайки анкета на медиата - стрес тест, проведен по интернет. Най-ниско устойчиви на стрес и лабилни са хората, които живеят с родителите си, според проучването.

„Кърваво писмо” ли?

http://bulgarski.pogled.info/news/69549/Karvavo-pismo-li

/Поглед.инфо/ Преди няколко дни в интернет се появи писмо-декларация от едно обсъждане в дискусионен клуб в "Красно село". Редица медии веднага извадиха от това писмо някои твърде неблагоприятни за БСП оценки. То по историческа аналогия бе наречено "Кървавото писмо". Не пропуснаха да напишат имената на тези, които уж са подписали това писмо. Списъкът започва с моето име. И аз се чувствам задължен да поясня няколко неща.

Особености на британския дефицит по текущата сметка

http://www.investor.bg/novini/130/a/osobenosti-na-britanskiia-deficit-po-tekushtata-smetka-205692/

Разликата в сравнение с предишни години е, че днес дефицитът е генериран от стопяването на британските приходи от инвестиции, коментира Иън Стюард от Deloitte

Миков: Дискусиите по вътрешнопартийни въпроси трябва да се водят в партията (обновена)

http://pik.bg/миков-дискусиите-по-вътрешнопартийни-въпроси-трябва-да-се-водят-в-партията-обновена-news443322.html

Миков: Дискусиите по вътрешнопартийни въпроси трябва да се водят в партията (обновена)

„Последното заседание на Националния съвет беше показателно за това как някои другари разбират вътрешнопартийния живот и своята роля в него. Преди всичко трябва да е ясно, че БСП има устав и всички решения на органите на партията трябва да се разполагат на плоскостта на неговите разпоредби”. Това заяви председателят на БСП пред членовете на НС на партията. 

„Гласуването, което проведохме предния път, беше в противоречие с устава и в интерес на партията”, отбеляза Михаил Миков, но едновременно с това попита: „Как ще засилим доверието в партията и надеждността на нейното функциониране, ако продължим да прокарваме личните си, често неполитически интереси, в нарушение на правилата?”.  

„Трябва да е ясно, че дискусиите по вътрешнопартийни въпроси следва да се водят преди всичко в уставните органи на партията. Изнасянето им в медиите и другаде може и да обслужва нечий частен интерес, но не допринася за добрия облик на БСП сред хората”, категоричен бе лидерът на левицата. 

Ако някой не е разбрал причините за загубата, не е слушал внимателно 

„Ако някой не е разбрал от доклада ми на предишното заседание на НС какви са причините за лошото представяне на БСП на последните избори, той или не е слушал внимателно, или пък не обича да слуша неприятни новини”, каза Михаил Миков. Председателят на БСП припомни, че много хора са заявили, че „ръководството не е казало нищо за причините за лошия резултат. 

„Смятам, че достатъчно беше казано. Могат още много неща да се кажат и на нашите заседания и на заседанията на Общинските и Областните съвети, които трябва да конкретизират проблемите, за да търсим заедно решения както на национално, така и на областно и общинско равнище”, подчерта Миков. 

Турция посъветва гражданите си да не пътуват в Русия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141523

Турското външно министерство препоръча на гражданите на страната да отложат пътуванията до Русия, които не са спешни, съобщи в.
Турското външно министерство препоръча на гражданите на страната да отложат пътуванията до Русия, които не са спешни, съобщи в. "Гардиън".   Министерството излезе с официално изявление, според което такива пътувания сега са нежелателни заради трудностите, които срещат турските туристи, както и временно пребиваващите турци в Русия.

Миков: Бюджетът застрашава сигурността и мира в държавата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141516


Бюджетът за следващата година застрашава вътрешния мир в страната. За това предупреди соцлидерът Михаил Миков в доклада си пред червения пленум, който заседава на
Бюджетът за следващата година застрашава вътрешния мир в страната. За това предупреди соцлидерът Михаил Миков в доклада си пред червения пленум, който заседава на "Позитано" 20 в момента. „Бюджетът води още бедност, неравенства, социална дезинтеграция и в крайна сметка руши устройството на обществото и държавата.

Видео: Мишел Обама посрещна официалната елха на Белия дом

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/28/2658543_video_mishel_obama_posreshtna_oficialnata_elha_na/?ref=rss


Висока 5.6 метра ела ще краси Синята стая на Белия дом. Елхата бе докарана в официалната резиденция на американския държавен глава днес и бе приета лично от първата дама Мишел Обама.

Обама излезе да посрещне елхата, водейки на каишка двете кучета на семейството, с които позира за снимка пред събралите се журналисти.

Елхата е отгледана от Джей и Глен Бъстард във фермата им в Лансдейл, Пенсилвания, и е избрана на национално състезание, организирано от Асоциацията на...

Майката на бизнесмена Георги Шимбов е жената, убита от ученик с БМВ Х5 в катастрофата в София

http://pik.bg/майката-на-бизнесмена-георги-шимбов-е-жената-убита-от-ученик-с-бмв-х5-в-катастрофата-в-соф-news443318.html

Майката на бизнесмена Георги Шимбов е жената, убита от ученик с БМВ Х5 в катастрофата в София

Майката на благоевградския бизнесмен Георги Шимбов – Янка, загина в катастрофа в столичния квартал “Павлово“, има и ранени, пише Struma.bg. Инцидентът стана на булевард "Цар Борис Трети" в столицата.

Ударили са се джип БМВ Х5 и пикап "Рено". Немският автомобил, който се е движил към центъра, е бил управляван от 18-годишен водач с шофьорска книжка едва от два месеца. Смята се, че именно той е предизвикал катастрофата. 

По първоначални данни неговият джип се е движил в насрещното платно и е ударил пикапа, който пътувал в посока Благоевград. В него се е возила 72-годишна Янка Шимбова, която е починала на място. 

Водачът на пикапа, който возил починалата, е в болница. Пострадал е още един човек, който също е откаран за лечение. Засега няма информация за състоянието им.

Катастрофата стана в деня, който КАТ обяви за ден без жертви и на водачи, и на пътници на пътя.

Металдетектор за посетители в община Стара Загора до седмица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141479


През следващата седмица в община Стара Загора ще бъде монтиран металдетектор за проверка на посетителите. Това е мярка за повишаване на сигурността след последните събития в Париж, обясни кметът Живко Тодоров. Едно подобно устройство струвало към 4 хиляди лева и общината обмисля как да снабди с металдетектори и всички училища на своя територия.
През следващата седмица в община Стара Загора ще бъде монтиран металдетектор за проверка на посетителите. Това е мярка за повишаване на сигурността след последните събития в Париж, обясни кметът Живко Тодоров. Едно подобно устройство струвало към 4 хиляди лева и общината обмисля как да снабди с металдетектори и всички училища на своя територия.

Михаил Миков: Дебатът по бюджета съживи парламентарната ни група

http://pik.bg/михаил-миков-дебатът-по-бюджета-съживи-парламентарната-ни-група-news443316.html

Михаил Миков: Дебатът по бюджета съживи парламентарната ни група

„Имаше критики от отделни членове на Националния съвет за недостатъчна опозиционност на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Народното събрание. Напоследък се наблюдава процес на съживяване на парламентарната ни група. Особено ясно личи това в дискусиите по бюджета за следващата година”. Това заяви лидерът на социалистите Михаил Миков по време на днешното заседание на НС на БСП. По думите му депутатите на левицата са били активни в парламентарния контрол, в който се поставят редица други въпроси от обществен интерес.

„И ако средностатистически групата ни изглежда все по-жива и опозиционна, то може да се каже, че тежестта на това не се разпределя равномерно между отделните народни представители”, отбеляза обаче Миков. Той добави, че членовете на НС ще получат точна справка за участието на депутатите в работата на парламентарната група.

Миков предлага двама кметове за Изпълнителното бюро на БСП

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/28/2658544_mikov_predlaga_dvama_kmetove_za_izpulnitelnoto_bjuro/?ref=rss


Двама кметове - бившият на Враца Николай Иванов и на Троян Донка Михайлова, ще бъдат предложенията на лидера на БСП Михаил Миков за членове на Изпълнителното бюро на партията, научи "Дневник". Те все още не са обявени официално на Националния съвет - организационните промени са трета точка в дневния ред на днешния пленум, който се провежда в партийната централа при закрити врата.

Пленумът обсъжда в момента актуалната политическа обстановка и ще вземе отношение по бюджета за 2016 г., който предстои следващата седмица да се приеме окончателно от парламента, както и международната ситуация след сваления руски самолет от Турция.

В петък вечерта лидерът на БСП коментира пред "Дневник", че все още не е решил дали и кого ще предложи за Изпълнителното бюро, след като преди седмица трима членове, в това число и зам.-председателят на партията Драгомир Стойнев, а също евродепутата Илияна Йотова и лидера на столичните социалисти Калоян Паргов, хвърлиха оставки.

Михайлова и Иванов са определяни като успешни кметове на левицата. Михайлова спечели втори мандат в Троян, има и опит като депутат в мандата на Тройната коалиция. Иванов загуби на балотаж от Калин Каменов от ГЕРБ, той е лидер на социалистите във Враца, макар и на изборите да участва като независим кандидат.

Социалисти напомниха, че на заседанието на Националния съвет преди две седмици ръководството е заявило намерение да потърси кметове, с които да работи. "Кризисна стъпка и силно закъсняла", коментира пред "Дневник" член на пленума.

Пленумът трябва да утвърди и сроковете за провеждането на следващия 49-ти конгрес, както и отчетно-изборната кампания в партията, която трябва да се проведе от февруари до април.

Царят: Няма да се кандидатирам за президент

http://offnews.bg/news/n_1/n_598970.html

Симеон Сакскобургготски заяви, че няма да се кандидатира за президент на изборите догодина и опроверга спекулациите. "Аз съм казал "не"! И вече съм го решил", каза Сакскобургготски в интервю за в. "Труд". Бившият премиер вече заяви, че връщането му в политиката е "в сферата на фантазията", но за евентуалното му издигане за кандидат за държавен глава заговори през октомври членът на НДСВ проф. Огнян Герджиков . В интервюто днес Сакскобургготски казва, че е наясно с възможностите си и с това какви коментари ще породи евентуална негова кандидатура. "Гледам се редовно в огледалото и съм наясно с това, което мога. А пък ако бих участвал в президентската надпревара, какви страхотни полемики биха се появили. Трябва ли да предизвикваме хипер реакции?", мотивира се той и продължава: "Видях вече какво е и докъде стига политическото тресавище". Сакскобургготски казва още, че полага усилия сегашният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова да бъде избрана за генерален секретар на ООН. По думите му не става дума за лобиране. "Една дума тук, един пример там, да се подсетят едни хора, и така става. Не е точно лобиране, но разговори с подходящи хора, ако може да се допринесе с нещо, да се поясни", казва Сакскобургготски. Той уточнява, че действията му не са координирани с правителството, "защото няма нищо предприето официално". Определя евентуална кандидатура на Бокова като "уникален шанс" за България и "нещо епохално" и допълва, че би било голяма грешка този момент да не се използва. На въпрос за опасенията, свързани с комунистическото потекло на Бокова, бившият премиер казва: "Понякога хората, които цитират това политическо или потомствено минало - ако се поогледаме, произходът на тия, които критикуват е същият". В интервюто Сакскобургготски коментира и въпроса с т.нар. "царски имоти", кризата с бежанците в Европа и атентатите в Париж.

Откъс от "Младост" на Паоло Сорентино

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/11/28/2654257_otkus_ot_mladost_na_paolo_sorentino/?ref=rss


В рубриката "Четиво" публикуваме откъс от "Младост" - режисьорският роман на Паоло Сорентино, който придружава едноименния му филм от тази година. "Младост" възхити публиката в Кан, а в момента може да бъде гледан в програмата на "Киномания". Романът е издаден от "Колибри", а преводът е на Вера Петрова.

Типично британско лице под ясното пролетно слънце. Руменина е избила върху обичайната бледност. Мъжът е с къса светла коса, носи сако и вратовръзка, на възраст изглежда около...

Редки породи котки участват в изложба днес и утре в София

http://pik.bg/редки-породи-котки-участват-в-изложба-днес-и-утре-в-софия-news443314.html

Редки породи котки участват в изложба днес и утре в София

Повече от 140 редки и скъпи породи котки ще участват в международна изложба, която ще се състои на 28 и 29 ноември в Националния музей "Земята и хората" в София. Това съобщиха организаторите от Националната федерация по фелинология (НФФе).

Изложбата може да се види от 10.00 до 17.00 часа, като входът за нея ще е с билети. 

Събитието ще има и конкурсен елемент. - Международно жури ще присъжда награди и сертификати на отличените котки. 

По време на изложбата ще има и съпътстващи събития, като едно от тях е свързано с награждаването във фотоконкурса "Сладки сънища сънувам".

Конкурсът има страница във Фейсбук, на която всички щастливи собственици на домашни любимци /без значение от какъв вид/, могат да споделят техни снимки, запечатали ги в прегръдките на сънищата. Първите десет снимки, класирани по брой на харесванията, ще получат предметни награди и храна за котки. 

Сигнал до ДАНС! На пъпа на Варна изникна ислямско училище

http://frognews.bg/news_102726/Signal-do-DANS!-Na-papa-na-Varna-iznikna-isliamsko-uchilishte/

На пъпа на Варна има ислямско училище. За това сигнализира варненец, който е монтирал камери на това място и е видял с очите си какво точно се случва. Ето и неговият разказ, поместен в Интриги. бг.

Ан Хатауей очаква първото си дете

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/11/28/2658540_an_hatauei_ochakva_purvoto_si_dete/?ref=rss


Американската актриса Ан Хатауей и съпругът й, продуцентът Адам Шулман, очакват първото си дете, съобщи БТА

Източник, който е близък до 33-годишната звезда казва, цитиран от светския сайт "Ионлайн, че Хатауей е във втория триместър на бремеността си. По думите му тя се чувства много добре.

Ан Хатауей е носителка на престижната награда "Оскар", която получи през 2013 г. за най-добра поддържаща женска роля във филма "Клетниците".

От 2012 г. тя е омъжена за...

Как Alibaba отразява промените в китайската икономика?

http://www.investor.bg/analizi/262/a/kak-alibaba-otraziava-promenite-v-kitaiskata-ikonomika-204984/

Потреблението и услугите се превръщат в основен двигател на икономическия растеж в Китай

Бюджетът за следващата година застрашава вътрешния мир в страната

http://bulgarski.pogled.info/news/69548/Byudzhetat-za-sledvashtata-godina-zastrashava-vatreshniya-mir-v-stranata

/Поглед.инфо/ Бюджетът за следващата година застрашава вътрешния мир в страната. За това предупреди в доклада си пред Националния съвет на БСП лидерът на левицата Михаил Миков.

Българската Коледа: "Златни" лекари дадоха втори живот на Паола

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5140340

Паола Моранди е на 10 години, пълна отличничка е, жъне успехи по математика и говори четири езика - български, италиански, английски и руски. Свири и на китара, въпреки че преди 5 години е загубила тотално слуха си и сега чува благодарение на кохлеарните импланти, поставени в двете й уши. Тривиална инфекция,
Паола Моранди е на 10 години, пълна отличничка е, жъне успехи по математика и говори четири езика - български, италиански, английски и руски. Свири и на китара, въпреки че преди 5 години е загубила тотално слуха си и сега чува благодарение на кохлеарните импланти, поставени в двете й уши. Тривиална инфекция,

Японските ВВС са приведени в най-висока степен на бойна готовност

http://petel.bg/YAponskite-VVS-sa-privedeni-v-nay-visoka-stepen-na-boyna-gotovnost__135627

фото: defenseindustrydaily.com Япония спешно вдигна свои изтребители. Внезапната тревога възникна, след като над южни японски острови прелетя...

Гневен вой на клаксони във Варна! Новите цени на винетките доведоха до блокада на центъра! (снимки)

http://petel.bg/Gneven-voy-na-klaksoni-vav-Varna--Novite-tseni-na-vinetkite-dovedoha-do-blokada-na-tsentara---snimki-__135628

фото Веселин Златков Колона от около сто автомобила и мотоциклета блокира центъра на Варна днес. С надути клаксони шофьорите преминаха...

Журито на "Мастър шеф" се събира отново за втория сезон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5140357


Те са изключително добри в готварството. Професията ги обединява, но са много различни по темперамент. И съвсем скоро ще се съберат отново на едно място, за да отсяват и оценяват хоби готвачи от цялата страна като жури в кулинарното предаване “Мастър шеф”.
Би Ти Ви вече обяви записванията за втория му сезон,
Те са изключително добри в готварството. Професията ги обединява, но са много различни по темперамент. И съвсем скоро ще се съберат отново на едно място, за да отсяват и оценяват хоби готвачи от цялата страна като жури в кулинарното предаване “Мастър шеф”. Би Ти Ви вече обяви записванията за втория му сезон,

Изкупиха всички 700 бройки БМВ M4 GTS

http://www.cross.bg/izkypiha-vsichki-broiiki-bmv-m-gts-1489823.html

/КРОСС/Един от най-очакваните модели на БМВ M4 GTS вече не се продава. Само два месеца след световната премиера са изкупени всички 700 броя, които ще бъдат произведени, съобщиха от компанията-производител. Цената е 142 600 евро в Германия, което е почти два пъти повече от стандартното М4. Специалната версия има 3,0-литров мотор с 500 к.с. и 600 Нм. Задвижването е задно през 7-степенна кутия M DCT, а масата е свалена с 62 кг. Благодарение на подобренията колата ускорява до 100 км/ч за 3,8 сек. Като опция се предлага Clubsport Package пакет с централна пожарогасителна система, 6-точков предпазен колан и оранжеви роубари. От бройката 300 коли са за САЩ и само 30 за Великобритания.  

Лидерът на БСП: Липсва баланс във външната политика и воля за отстояване на националния интерес

http://pik.bg/лидерът-на-бсп-липсва-баланс-във-външната-политика-и-воля-за-отстояване-на-националния-инт-news443311.html

Лидерът на БСП: Липсва баланс във външната политика и воля за отстояване на националния интерес

„Управляващите не спират да показват липса на балансирана външна политика”. Това констатира председателят на БСП в доклада си пред Националния съвет на партията. „Президентът се изживява като ястреб, правителството – също като някакъв вид пернати. При всички случаи няма воля за отстояване на националния интерес”, подчерта Михаил Миков. 

Лидерът на социалистите отбеляза продължаващите опити България да се вкара в риторика на квази-война с Русия и отсъствието на българска позиция по случващото се в Близкия Изток и Северна Африка. В тази връзка Миков посочи и въпроси, по които до момента управлението не е определило своето отношение: „Какви са причините, довели до толкова лесното и бързо разпалване на конфликти в различни държави от Близкия Изток и Северна Африка? Кой е заинтересован и кой провежда истинската борба с тероризма? Какви са границите на допустимост на намеса на една държава във вътрешните работи на друга?”

Липсва ясна позиция на България и по въпроса за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции, изтъкна председателят на БСП. Той припомни, че следващите преговори са през февруари, но управлението все още не е формулирало ясно дали и защо подкрепя или не подкрепя това споразумение.

Крим още е без ток, след като Украйна се бави с решението за ремонт на стълбовете

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/28/2658534_krim_oshte_e_bez_tok_sled_kato_ukraina_se_bavi_s/?ref=rss


Близо седмица след като бяха прекъснати четирите магистрални стълба за електричество от Украйна към Крим, полуостровът все още е без електроенергия, а Украйна не бърза с решението дали да ремонтира стълбовете. Необходимо е политическо разрешение преди ремонтът да започне, съобщава агенция "Ройтерс".

Репортер на агенцията е бил на местата, където миналата седмица бяха взривени и прекъснати и четирите стълба, които осигуряват електричеството на полуострова. Само по един от тях са извършени частични поправки, но те са недостатъчни за възстановяването на преноса на енергия. За двумилионното население на Крим единствен източник на електричество остават аварийните генератори в някои институции.

"Ако нашите лидери на високо ниво вземат политическо решение да се възстанови захранването, можем да направим това много бързо. За момента такова решение няма. Седим и чакаме", коментира Ихор Боско, регионален ръководител на местната енергийна служба.

В момента достъпът до стълбовете остава блокиран от татари и украинци, които твърдят, че няма да позволят възстановяването им докато Русия не изпълни серия политически искания. Русия обвинява Украйна в "измъчване" на жителите на Крим чрез спирането на тока и спря доставките на въглища за страната.

Украинското правителство отрича да има общо със случая. То отхвърля и обвиненията, че не прави нищо, за да възстанови електроподаването. В петък говорител на правителството отказа да коментира защо ремонтите се бавят и дали това не се прави нарочно.

Междувременно от украинската енергийна компания Укренерго изразяват притеснение за ситуацията. "Жиците по земята увеличават стреса върху другите стъпбове. Укренерго има интерес да поправи електропроводите. Доколкото знам има работна група в Киев и тя ще вземе решението", коментира Юри Касич, заместник-директор на фирмата.

Евростат: Българите – самотни и застаряващи

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/evrostat-bylgarite-samotni-i-zastariavashti-6046285

Страната е сред петте най-застаряващи в ЕС, всяко четвърто домакинство у нас е било едночленно, като около 60 на сто от тези едночленни домакинства са на самотно живеещи жени

Фирма наета от „Напоителни системи“ – Варна изсича вековни дървета в защитена местност

http://web.barometar.net/82740/

В четвъртък следобяд е получен сигнал за изсичане на вековни дървета в защитената местност „Снежинска кория“, научи www.barometar.net. На място пристига полиция, служители на ДГС-Провадия, които установяват, че фирма наета от „Напоителни системи“- Варна извършвайки санитарна сеч до близката река е започнала да изсича и дървета от защитената местност. В момента се води разследвана по […]

Руски танкер заседна край Сахалин, има разлив, дебне екокатастрофа

http://frognews.bg/news_102725/Ruski-tanker-zasedna-krai-Sahalin-ima-razliv-debne-ekokatastrofa/

Руски танкер, който заседна в плитчина край остров Сахалин, може да предизвика екологична катастрофа н района, предаде агенция ТАСС.

Миков: Безидейният Бюджет 2016 убива перспективите пред България

http://www.cross.bg/mikov-byudzheta-sledvashtata-1489822.html

/КРОСС/„Управляващите приеха на първо четене държавния бюджет за 2016 г. Проектът на правителството за най-важния закон в държавата е безидеен. Той не е ключ към национално отговорни политики, не съдържа визия и идея за развитие на държавата, не дава отговор на проблемите, които вълнуват хората". Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в доклад по време на днешното заседание на Националния съвет на БСП. Според лидера на социалистите не е случайно, че още преди приемането си бюджетът е осъден и от синдикати, и от работодатели, и от полицаи, и от културни дейци, но преди всичко - от хората. Запазва се социалната поляризация Председателят на БСП припомни една от основните критики на левицата по отношение на бюджета - слабата разпределителна роля на държавата, която обхваща 37% от средствата при 50% средно за ЕС. Миков бе категоричен, че проектобюджетът на дясното управление ни връща в годините на Дянков и е антисоциален. Размерът на социалните плащания остава замразен и се запазват данъчните механизми за социална поляризация - плосък данък върху доходите, висок размер на косвените данъци - след като не бе прието предложението на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за въвеждане на по-справедлива прогресивна скала за облагане. В същото време не се увеличава максималният размер на осигурителния праг, за да се държи цената на труда ниска в интерес на капитала

НСИ обяви пускането на услугата ИНФОСТАТ

http://econ.bg/Новини/НСИ-обяви-пускането-на-услугата-ИНФОСТАТ_l.a_i.709474_at.1.html

Националният статистически институт (НСИ) обяви, че вече ще предостави нова услуга – ИНФОСТАТ, посочват от института. Тя представлява платформа...

Красен Кралев: Доверието ми към щангите е изчерпано

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/28/2658533_krasen_kralev_doverieto_mi_kum_shtangite_e_izcherpano/?ref=rss


Спортният министър Красен Кралев обяви, че слага край на опитите да съдейства на българските щанги в случая с положителните допинг проби на националите и като цяло на федерацията по вдигане на тежести, тъй като се чувства предаден от ръководството.

Той коментира, че доверието към централата е тотално изчерпано в интервю за радио "Дарик". 

Повод за изказването му е представянето на петимата български състезатели на световното първенство в Хюстън и фактът, че двама от тях не...

Миков: Бюджетът на управляващите застрашава сигурността и мира в държавата

http://pik.bg/миков-бюджетът-на-управляващите-застрашава-сигурността-и-мира-в-държавата-news443307.html

Миков: Бюджетът на управляващите застрашава сигурността и мира в държавата

Бюджетът за следващата година застрашава вътрешния мир в страната. За това предупреди в доклада си пред Националния съвет на БСП лидерът на левицата Михаил Миков. „Бюджетът води още бедност, неравенства, социална дезинтеграция и в крайна сметка руши устройството на обществото и държавата. Той е израз на разбирания за управление, които застрашават и вътрешната сигурност, и етническия мир”, категоричен бе Миков.

Председателят на БСП отбеляза, че левицата е направила предложения за изменения преди второто четене на Бюджет 2016 в опит за минимизиране на щетите, които нанася той. „Дори да бъдат приети в цялост, няма как да подкрепим този бюджет, защото и по принцип, и по философията си той е несъвместим с лявата политика, която предлагаме”, подчерта обаче лидерът на левицата.

„Ясно е, че новият бюджет е несъвместим с националния интерес на България, още по-малко с интереса на хората. Той обслужва тесен кръг от лица и хора, които се опитват да съсредоточат в себе си още повече от публичните ресурси, които поначало би трябвало да са предназначени за провеждане на политики в интерес на хората”, заяви Михаил Миков. 

По това кой ще подкрепи бюджета и на второ четене, ще стане ясно и кой стои близко до този тесен кръг от хора, които ползват политическата власт за реализиране на конкретни частни икономически интереси. По това кой няма да подкрепи този бюджет ще стане ясно и кой отстоява интереса на хората и националния интерес, смята лидерът на социалистите.

Руски танкер заседна край Сахалин, възможна е екокатастрофа

http://www.cross.bg/gorivo-brega-borda-1489821.html

/КРОСС/Руски танкер, който заседна в плитчина край остров Сахалин, може да предизвика екологична катастрофа на района, предаде агенция ТАСС. Съобщава се, че на борда на кораба „Надежда" 786 тона дизелово гориво. Според предварителна информация, под напора на вятъра котвата се е врязала в кърмата, при което се е образувала пукнатина в машинното отделение. На борда има 8-членен екипаж. Около кораба вече се виждат петролни петна. Преди това от администрацията на руския Невелски район алармират, че на брега вече силно мирише на гориво. „Вероятно горивото вече се излива, но засега то не се вижда от брега, тъй като в морето има силна буря." - коментира пред агенция „Интерфакс" жител на град Невелск, близо до който е станало корабокрушението. Към танкера е изпратен спасителният кораб „Рубин".    

Държавата отсъства, доброволци се грижат за бежанците в Лесбос

http://www.grreporter.info/drzhavata-otsstva-dobrovoltsi-se-grizhat-za-bezhantsite-v-lesbos/18281

От няколко дни в Скала, Сикамя, на остров Лесбос, работи пункт за спешна медицинска помощ, създаден от доброволци професионалисти в областта на медицината

прочети повече

В Стара Загора вече ще събират боклука след 16 часа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141478

От 1 декември сметта в град Стара Загора ще се събира от 16 часа с разчет някъде до 23,30 часа тази дейност за завършва. Това съобщи зам.-кметът Йордан Николов. Досега боклукът се събираше от 5 часа сутринта, но заради шума много граждани протестирали.
От 1 декември сметта в град Стара Загора ще се събира от 16 часа с разчет някъде до 23,30 часа тази дейност за завършва. Това съобщи зам.-кметът Йордан Николов. Досега боклукът се събираше от 5 часа сутринта, но заради шума много граждани протестирали. "Ще започваме от крайните квартали към центъра,

Силен дъжд вали по АМ „Хемус” в района на град Девня

http://www.moreto.net/novini.php?n=307620

Силен дъжд вали по АМ „Хемус”, в района на град Девня. Това съобщи слушател на Радио „Фокус” – Варна. Той добави, че пътните настилки на магистралата са мокри, на места, където има неравности са се образували локви. Трафикът е с умерена натовареност.

Атакуват база на ООН в Мали, 3 жертви

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141482

Трима души загинаха, след като база на ООН в северната част на Мали бе атакувана с ракета, предаде Би Би Си.
Жертвите са двама миротворци от ООН и цивилен, работещ в базата в Кидал.  Други 14 души са ранени при нападението.
Мисията на ООН в Мали бе одобрена през 2014 г., след като Франция проведе там военни действия за изтласкване на ислямистите
Трима души загинаха, след като база на ООН в северната част на Мали бе атакувана с ракета, предаде Би Би Си. Жертвите са двама миротворци от ООН и цивилен, работещ в базата в Кидал.  Други 14 души са ранени при нападението. Мисията на ООН в Мали бе одобрена през 2014 г., след като Франция проведе там военни действия за изтласкване на ислямистите

Турция посъветва гражданите си да не пътуват до Русия

http://asia.actualno.com/turcija-posyvetva-grajdanite-si-da-ne-pytuvat-do-rusija-news_510334.html

Министерството на външните работи на Турция разпространи днес предупреждение към гражданите на страната относно пътуванията в Русия, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС. В разпространена на сайта на министерството декларация се препоръчва пътуванията в РФ да са само при спешна необходимост. Във връзка със събитията напоследък в отношенията между Турция и Руската федерация от 24 ноември 2015 се забелязват някои усложнения при пътуванията в РФ и при пребиваването в страната. До изясняване на

Брюксел отваря тайна стаичка във Външно

http://www.cross.bg/bryuksel-sporazymenie-evropeiiskite-1489820.html

/КРОСС/Европейската комисия ще отвори тайна стаичка във Външно министерство, където народни представители и министри ще могат да четат постигнатите договорености по подготвяното търговско споразумение между ЕС и САЩ. Достъпът да документите ще е при максимално ниво на секретност, като четящите ги няма да могат да си водят бележки, да ги снимат или записват. Те ще подписват и клетвен лист за неразгласяване. Новата придобивка, която ще е факт във всички европейски столици, ще позволи на националните депутати да са информирани за хода на преговорите, съобщи търговският еврокомисар Сесилия Малмстрьом, която води преговорния екип на ЕС. Министрите на търговията и на външните работи от ЕС обсъдиха въпроса в Брюксел, заедно с напредъка на преговорите по Трансатлантическото партньорството за търговия и инвестиции (ТПТИ). Тайните стаички, наричани читални, ще позволят за първи път депутатите да видят освен европейските и американските позиции в преговорите, които досега можеха да се четат само в Брюксел или в някои посолства. "Засега консолидираните текстове са малко но, това скоро ще се промени", добави Малмстрьом. Идеята за стаичките е да се включат повече хора в процеса на изготвяне на ТПТИ и да се чувстват ангажирани с него, каза главната преговаряща. Засега такива „секретни читални" има в Европейския парламент и в някои други сгради на институциите, както и в някои посолства в европейските столици

Рим остана без рикши и центуриони

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/28/2658336_rim_ostana_bez_rikshi_i_centurioni/?ref=rss


След повече от 1500 вярна служба и последният центурион ще трябва да напусне Рим. В края на тази седмица градската управа забрани дейността на мъжете, които се обличат в костюми на войници на древната империя и срещу заплащане позират за снимки с туристите около улиците на Колизеума и останалата част от Вечния град, съобщава "Франс прес".

Със специален декрет комисарят на града Франческо Паоло Тронка забрани и велосипедните рикши и предоставянето на общинска земя на амбулантните...

Националният съвет на БСП определя сроковете за 49-я Конгрес на партията

http://frognews.bg/news_102724/Natsionalniiat-savet-na-BSP-opredelia-srokovete-za-49-ia-Kongres-na-partiiata/

Националният съвет на БСП ще определи сроковете за провеждане на 49-я Конгрес на БСП на свое заседание в централата на партията. В проекторешение на НС се посочва, че той ще бъде свикан в периода от 11 до 30 април 2016 г. Дневният ред, точната датата и мястото на Конгреса ще бъдат конкретизирани през януари.

Михаил Миков: Безидейният Бюджет 2016 убива перспективите пред България

http://pik.bg/михаил-миков-безидейният-бюджет-2016-убива-перспективите-пред-българия-news443304.html

Михаил Миков: Безидейният Бюджет 2016 убива перспективите пред България

„Управляващите приеха на първо четене държавния бюджет за 2016 г. Проектът на правителството за най-важния закон в държавата е безидеен. Той не е ключ към национално отговорни политики, не съдържа визия и идея за развитие на държавата, не дава отговор на проблемите, които вълнуват хората”.

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в доклад по време на днешното заседание на Националния съвет на БСП. Според лидера на социалистите не е случайно, че още преди приемането си бюджетът е осъден и от синдикати, и от работодатели, и от полицаи, и от културни дейци, но преди всичко – от хората. 

Запазва се социалната поляризация

Председателят на БСП припомни една от основните критики на левицата по отношение на бюджета – слабата разпределителна роля на държавата, която обхваща 37% от средствата при 50% средно за ЕС. Миков бе категоричен, че проектобюджетът на дясното управление ни връща в годините на Дянков и е антисоциален. Размерът на социалните плащания остава замразен и се запазват данъчните механизми за социална поляризация – плосък данък върху доходите, висок размер на косвените данъци – след като не бе прието предложението на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за въвеждане на по-справедлива прогресивна скала за облагане. В същото време не се увеличава максималният размер на осигурителния праг, за да се държи цената на труда ниска в интерес на капитала. 

„Увеличението на размера на пенсиите изостава спрямо растежа на средствата, необходими за издръжка и вдигането на линията на бедността, което ще остави десетки хиляди хора извън кръга на получаващите социални помощи”, посочи лидерът на социалистите. По думите му не са предвидени и никакви мерки за борба с демографската криза, а бе отхвърлено предложението на левицата за по-ниска ставка на ДДС за детските храни и стоки. Правителството не изпълни задълженията си да внесе краткосрочни и средносрочни мерки, цялостна стратегия за борба с демографската.

„В образованието средствата намаляват – с 0,1% спрямо БВП през тази и през следващата година. А оскъдният ресурс се пренасочва към търговски дружества, които формират печалба. Бюджет 2016 задълбочава регионалните диспропорции” подчерта още Михаил Миков.

България влиза в дългова спирала
 
Съотношението между дълга и БВП, с оглед на съпротивителните сили на българската икономика, е обезпокоително високо, предупреди председателят на БСП. По думите му с бюджета за следващата година страната влиза в дългова спирала, а финансовата стабилност ще се осигурява на гърба на хората. 

„Интересно е поведението на АБВ, която първо не подкрепи, а после подкрепи милиардните заеми в началото на годината, обеща да следи за какво ще се ползват парите. Днес, когато те подкрепят бюджета, който не дава отговор на този въпрос – 2 млрд. лв. са на разположение на правителството, но незнайно за какво – те дължат отговор на избирателите си, но и на всички българи, кой и за какво изхарчи над 5 млрд. тази година и кой и за какво иска нови 5,5 млрд. за следващата”, заяви лидерът на БСП. Наред с това Миков изтъкна, че съзнателно е занижена приходна част, за да се отчита преизпълнение на бюджета, което да се изразходва по целесъобразност и без бюджетна рамка от правителството и близките до него партии.

Млад мъж е намерен убит в Девня, негов приятел е ранен

http://www.mediapool.bg/mlad-mazh-e-nameren-ubit-v-devnya-negov-priyatel-e-ranen-news242411.html

Тялото на убит млад мъж е открито тази сутрин в квартал „Повеляново” в Девня. Сигналът за трупа е подаден около 6.25 часа, съобщи Дарик радио. От МВР обаче отказват повече подробности за самоличността на жертвата и за извършеното престъпление. Според варненския сайт Petel.bg убитият младеж е на 20 години. Той е от село Николаевка и е бил прободен смъртоносно с нож на няколко места по тялото. Трупът е открит в двора на детската градина, която се намира между Младежкия дом и киното в центъра. Друг мъж пък е нил ранен. Той е от Суворово и е приятел на убития. Двамата през нощта са били на дискотека. На мястото се извършва оглед. Образувано е досъдебно производство под надзора на Варненска окръжна прокуратура.

Славен джудист между общината и залата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5140320

Да тренираш при олимпийски медалист се случва не на всеки. Но такъв късмет имат малчуганите от пазарджишкия клуб “Кодокан”, един от най-големите в България. Всеки ден деца на различни възрасти усъвършенстват тънкостите на японския спорт под ръководството на Георги Георгиев - последния ни призьор от игрите.
 В “Атина 2004” той печели бронз.
Да тренираш при олимпийски медалист се случва не на всеки. Но такъв късмет имат малчуганите от пазарджишкия клуб “Кодокан”, един от най-големите в България. Всеки ден деца на различни възрасти усъвършенстват тънкостите на японския спорт под ръководството на Георги Георгиев - последния ни призьор от игрите. В “Атина 2004” той печели бронз.

Жестоко убийство в Девня. Намериха заклан младеж в двора на детска градина

http://www.cross.bg/sytrin-gradina-dvora-1489819.html

/КРОСС/Жестоко убийство тази сутрин потресе хората в девненския квартал "Повеляново". Малко след 6:30 часа е открито безжизненото тяло на 20-годишно момче в двора на детската градина, която се намира между Младежкия дом и киното в центъра. Въпросният човек е бил прободен смъртоносно с нож на няколко места по тялото. Негов приятел пък е откаран с рани в болница, съобщи petel.bg. Според първата версия, убитият е бил на дискотека, малко преди животът му да бъде насилствено отнет. "Да, има такова тежко криминално престъпление. Сигналът в полицията е получен в 6,25 часа тази сутрин и пристигналите на място полицаи са открили тялото на мъртъв мъж. Окръжна прокуратура се е заела със случая и в момента се изясняват обстоятелствата и причините, довели до престъплението. Към момента не можем да потвърдим самоличността на мъртвия мъж", пресаташето на ОД МВР Варна Ивана Милева.    

От мястото: Протест задръсти центъра на Варна, шофьори изригнаха срещу новите цени на винетките!

http://petel.bg/Ot-myastoto--Protest-zadrasti-tsentara-na-Varna--shofori-izrignaha-sreshhu-novite-tseni-na-vinetkite--__135623

Централният булевард на Варна "Мария Луиза" е блокиран от колона автомобили, които се включиха в протеста срещу новите по-високи цени на...

Младшата на Черно море със зрелищно равенство срещу Левски в София

http://petel.bg/Mladshata-na-CHerno-more-sas-zrelishhno-ravenstvo-sreshhu-Levski-v-Sofiya__135624

Младшата на Черно море със зрелищно равенство срещу Левски в София Отборът на Черно море завърши 3:3 при гостуването си на Левски, в мач...

Купуваме все повече живи елхички за Коледа

http://petel.bg/Kupuvame-vse-poveche-zhivi-elhichki-za-Koleda__135625

кадър: Нова тв   Купуваме все повече живи елхички за Коледа. Само за миналата година броят на продадените празнични дръвчета с корен...

Мигранти атакуваха полицейския кордон на македонската граница

http://www.mediapool.bg/migranti-atakuvaha-politseiskiya-kordon-na-makedonskata-granitsa-news242410.html

Сблъсъци между мигранти и полицаите, охраняващи границата на Македония с Гърция, избухнаха в събота заради започнатото от властите в западната ни съседка изграждане на ограда срещу бежанския поток. Блокираните между двете страни хора опитаха да пробият униформения кордон, провокирани от вида на военните, които пристигнаха, за да участват в строежа, предаде Ройтерс. В района има много бежанци, които са практически блокирани, след като Македония и други балкански страни решиха да спрат да пропускат т.нар. "икономически мигранти" преди около две седмици. От тогава Македония приема единствено хора, бягащи от военните конфликти в Сирия, Ирак и Афганистан. Отчаянието на останалите хора, сред които има граждани на Мароко, Пакистан, Иран и други държави, става все по-голямо. Мароканец се е опитал да се качи на вагон на влак, на което полицията е отвърнала с електрошок. В резултат, група мигранти започва да хвърля камъни срещу полицията и я напада. Полицайте отвръщат с шокови гранати и сълзотворен газ. Няма данни за тежко пострадали при сблъсъка. "Искаме да насочим потока от хора към точките за достъп, където да бъдат регистрирани и да получат хуманно отношение", коментира по-рано в събота говорител на македонското правителство по повод строежа на оградата. Междувременно Европейската комисия (ЕК) официално съобщи, че властите в Македония и Сърбия сами решават на кого от мигрантите да разрешат да премине по т.нар. "Балкански път" в посока към Европейския съюз. Според ЕК Скопие и Белград могат да върнат всички мигранти, които смятат, че са икономически и че не са военни бежанци. "Фронтекс действа само в страните от ЕС. В трети страни, както е случая с Македония и Сърбия, ЕС не издава правила как тези държави трябва да действат по отношение на мигрантите и връщането на икономическите мигранти от тяхна територия", заяви говорителката на комисията Наташа Берто.

ЕК: Македония и Сърбия сами решават кои мигранти да пускат

http://www.mediapool.bg/ek-makedoniya-i-sarbiya-sami-reshavat-koi-migranti-da-puskat-news242410.html

Европейската комисия (ЕК) официално съобщи в събота, че властите в Македония и Сърбия сами решават на кого от мигрантите да разрешат да премине по т.нар. "Балкански път" в посока към Европейския съюз. Според ЕК Скопие и Белград могат да върнат всички мигранти, които смятат, че са икономически и че не са военни бежанци. "Фронтекс действа само в страните от ЕС. В трети страни, както е случая с Македония и Сърбия, ЕС не издава правила как тези държави трябва да действат по отношение на мигрантите и връщането на икономическите мигранти от тяхна територия", заяви говорителката на комисията Наташа Берто. Както е известно, властите в Скопие от миналата седмица връщат всички икономически мигранти обратно на Гърция, допускайки единствено бежанците от Сирия, Ирак и Афганистан. Македония дори започна да изгражда ограда по границата си с Гърция, предаде в събота Ройтерс.

Как стигнахме и задминахме американците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5140721

ПОДЗАГЛАВИЕ Както в САЩ днес, така и у нас след четвърт век преход мнозинството от хората са убедени, че страната им се управлява в интерес на едно олигархично малцинство
АКЦЕНТ Американците имат да ни настигат - усещането им за корумпираност на политическия елит е много по-силно, отколкото у нас
Проф. Васил Проданов
След 10 ноември 1989 г.
ПОДЗАГЛАВИЕ Както в САЩ днес, така и у нас след четвърт век преход мнозинството от хората са убедени, че страната им се управлява в интерес на едно олигархично малцинство АКЦЕНТ Американците имат да ни настигат - усещането им за корумпираност на политическия елит е много по-силно, отколкото у нас Проф. Васил Проданов След 10 ноември 1989 г.

Бащата на Григор Димитров: Никога не е забравял откъде е тръгнал

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/28/2658530_bashtata_na_grigor_dimitrov_nikoga_ne_e_zabravial/?ref=rss


Бащата на Григор Димитров - Димитър Господинов, сподели, че поредицата от открити уроци, които днес тенис звездата ще даде за малки български таланти е чисто доказателство за това, че най-добрият български тенисист не е забравил откъде е тръгнал. С

"Неусетно се случи всичко. Тези 10-12 години, в които тренирахме с Григор, минаха като един филм. Още като малък, гледайки големите звезди, той имаше изключителното желание да е като тях и ме питаше: "Баща ми, аз ще бъда ли някой ден като...

Македония започна изграждане на ограда по границата с Гърция

http://www.cross.bg/gurtziya-granitza-zagrazhdenie-1489818.html

/КРОСС/Македонската армия започна в събота строителството на метално заграждение по южната граница на страната с Гърция на мястото, където мигрантите преминават на път за Западна Европа, съобщава фотограф на агенция Reuters от мястото. Войници са започнали да поставят метални стълбове в земята и да развиват бодлива тел, изграждайки заграждение по подобие на вече построените в Унгария по границите ѝ със Сърбия и Хърватия за спиране на вълната имигранти. Сирийци, афганистанци и иракчани навлизат почти безпрепятствено на Балканите, достигайки с корабчета или гумени лодки до Гърция от Турция. Но всички останали представители на други националности са връщани, което доведе до строителните действия на македонско-гръцката граница и протестите на иранци, пакистанци, мароканци и други.  

Италия планира закриването на нерегламентирани джамии

http://www.mediapool.bg/italiya-planira-zakrivaneto-na-nereglamentirani-dzhamii-news242409.html

Италианското правителство възнамерява да закрие нерегламентирани джамии в страната, като част от борбата срещу тероризма, обяви министър на вътрешните работи Анджелино Алфано. "В Италия имаме четири джамии и над 800 мюсюлмански молитвени места. Ние ще затворим нелегални и нерегламентирани места, без да се пречи на религията, така че тя да се практикува на узаконени места", поясни министърът, цитират от италианската преса. Анджелино Алфано бе на среща в южния град Лече, посветена на терористичните заплахи и влиянието на така наречения "гаражен ислям" - местата, които не са регистрирани за поклонение, но са посещавани от около 1 млн. мюсюлмани, живеещи в Италия. 

Разследват два пъти продажба на кола с фалшива декларация

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141466


Районната прокуратура във Велико търново разследва куриозен случай на два пъти продажба на лек автомобил с фалшива декларация пред КАТ. Проверката била разпоредена по жалба на жена от Горна Оряховица, която се натъкнала случайно на обява в сайт за продажби на собствения си автомобил.
Жената се представила за купувач и се срещнала с продавача.
Районната прокуратура във Велико търново разследва куриозен случай на два пъти продажба на лек автомобил с фалшива декларация пред КАТ. Проверката била разпоредена по жалба на жена от Горна Оряховица, която се натъкнала случайно на обява в сайт за продажби на собствения си автомобил. Жената се представила за купувач и се срещнала с продавача.

Възможна е втора газова криза в Европа, прогнозира руски професор

http://frognews.bg/news_102723/Vazmojna-e-vtora-gazova-kriza-v-Evropa-prognozira-ruski-profesor/

Тази зима, особено ако е много студено може да имаме ситуация, в която Украйна използва част от природния газ, който трябва да достави за Европа. Ако има газова криза, тя ще бъде заради Украйна, която може да открадне част от руския газ, предназначен да мине транзитно през нея и да бъде доставен в Европа. Възможно е през втората половина на зимата, например февруари или март да бъдат много студени, тогава е възможно Украйна да вземе част от газа, който "Газпром" иска да продаде в Европа. Трябва да преосмислим значението на Турция и то не само, когато говорим за сирийския въпрос, н

Автошествие срещу скъпите винетки тръгна в Русе

http://pik.bg/автошествие-срещу-скъпите-винетки-тръгна-в-русе-news443301.html

Автошествие срещу скъпите винетки тръгна в Русе

Автомобилно шествие, в което се включиха над 30 леки автомобила, се състоя днес в Русе в знак на протест срещу новите цени на винетките.

Русенци станаха част от националното недоволство, като изразиха категоричното си несъгласие да плащат за винетен стикер по 97 лева.

Участниците в протеста споделиха, че при сегашното състояние на пътищата е истинско безумие да се увеличава цената на винетките. Те определиха това като поредния скрит данък. Русенци припомниха, че в Северна България няма магистрали, за разлика от южната част на страната, а пътищата в малките населени места са трагични.

Хората, които често пътуват из България, коментираха, че им се налага непрекъснато да дават пари за ремонти. В същото време, в западните страни, винетка се плаща само за магистрала, а иначе безплатно могат да се ползват други пътища, които не са скоростни. У нас такава възможност няма. Русенци заявиха, че се надяват да бъдат чути. В противен случай ще продължават с протестите си. 

Канада заделя 2.65 млрд. канадски долари за борба с климатичните промени

http://www.mediapool.bg/kanada-zadelya-265-mlrd-kanadski-dolari-za-borba-s-klimatichnite-promeni-news242408.html

През следващите пет години Канада ще отдели 2.65 млрд. канадски долара за развиващите се страни в борбата срещу климатичните промени. Това обяви канадският премиер Джъстин Трюдо на срещата на Общността на нациите в Малта, съобщи БНР. Трюдо, който спечели изборите с обещания за по-твърд ангажимент към екологията, обяви, че неговото правителство ще удвои досегашния принос към международния фонд за борба с изменението на климата. Предишното правителство на консерваторите предостави общо 1.2 млрд. канадски долара в рамките на своя мандат. Средствата ще се използват за намаляване на вредните емисии, например чрез финансиране на проекти за производство на чиста електроенергия. С новия ангажимент отделените средства от Канада надхвърлиха сумата от 4 милиарда долара, за която призоваваха природозащитните организации като съразмерна с националното богатство на страната, коментира канадската телевизия "Си Би Си". УНИЦЕФ приветства мярката и обяви, че заделените средства превръщат Канада в световен лидер за защита на децата в неравностойно положение в бедните държави, засегнати от климатичните промени. Обявената от Канада мярка на срещата на Общността на нациите има за цел да насърчи и останалите държави, които ще участват в започващата след броени дни конференция за климата в Париж, към конкретни действия в борбата срещу изменението на климата.

Говорителят на Путин: Синът на Ердоган има интереси в петролния бизнес

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141459

Синът на турския президент Реджеп Ердоган има определени интереси в петролния бизнес, а зетят оглавява министерството на енергетиката. Това каза по руска телевизия прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.
По думите му има определена заинтересованост в тази насока, но информацията не е подробна.
Синът на турския президент Реджеп Ердоган има определени интереси в петролния бизнес, а зетят оглавява министерството на енергетиката. Това каза по руска телевизия прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. По думите му има определена заинтересованост в тази насока, но информацията не е подробна.

Говорителят на Путин: Синът на Ердоган има интереси в петролния бизнес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141455

Синът на турския президент Реджеп Ердоган има определени интереси в петролния бизнес, а зетят оглавява министерството на енергетиката. Това каза по руска телевизия прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.
По думите му има определена заинтересованост в тази насока, но информацията не е подробна.
Синът на турския президент Реджеп Ердоган има определени интереси в петролния бизнес, а зетят оглавява министерството на енергетиката. Това каза по руска телевизия прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. По думите му има определена заинтересованост в тази насока, но информацията не е подробна.

Десислава Танева: Китайският пазар е стратегически много важен

http://www.cross.bg/taneva-pazar-protzedyri-1489817.html

/КРОСС/Безспорно китайският пазар е стратегически много важен пазар, ако той стане възможен за българските производители.Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Министър Танева посочи, че той вече е възможен за три продукта - царевица, люцерна, рибар и рибни продукти. Тя обясни, че за износ на основните земеделски суровини - месо, мляко и млечни продукти, пресни плодове и зеленчуци, е необходим фитосанитарен, ветеринарен сертификат, като уточни, че Китай издава такива сертификати на отделните европейски страни. „Особено след руското ембарго всяка от страните-членки на ЕС, тъй като общността беше нетен износител и то основно за руския пазар, търси алтернативни пазари и Китай е един от най-интересните в тази посока. Няколко страни сме в такива процедури. България е инициирала общо 21 процедури, с тази за която в Китая връчихме документите - за пресни плодове и зеленчуци (череши, праскови и сливи) станаха 22", обясни Танева. По думите ѝ, дотук имаме приключени 3 процедури, а в най-скоро време очакваме такава и за млякото и млечните продукти.  

Андрей Делчев: "Сивият сектор" при горивата е огромен, а държавата бездейства

http://business.actualno.com/andrej-delchev-sivijat-sektor-pri-gorivata-e-ogromen-a-dyrjavata-bezdejstva-news_510330.html

Държавата трябва да засили контролните си функции и да налее пари в контролните органи, за да се справи с реализацията на незаконно гориво. Това каза на специална пресконференция пред журналисти в Пловдив Андрей Делчев, изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация, предаде "Фокус". По думите му, „сивият сектор” в бизнеса с горива е огромен, а реализацията на незаконно гориво уврежда комплексно пазара, държавата и обществото. „Държавата полага някакви усили

Най-психически лабилни са българите, живеещи с родителите си

http://society.actualno.com/naj-psihicheski-labilni-sa-bylgarite-jiveeshti-s-roditelite-si-news_510333.html

Най-високи нива на тревожност имат българите, които са със семеен статус. В същото време обаче те са и най-устойчиви на стрес. Това показват данните от националния стрес тест за степента на тревожност в българите, съобщи пред бТВ психологът Ани Владимирова. Тя допълни, че най-лабилни и най-ниско устойчиви са хората, които живеят с родителите си. „На пръв поглед изглежда, че тези хора са се уредили чудесно, като един паразит на гърба на някой друг, който да го води, но те имат много р

30% от нивите смениха собствениците си

http://www.moreto.net/novini.php?n=307617

Стайко Стайков, председател на Асоциацията на собствениците на земеделски земи, каза в предаването "Преди всички" на "Хоризонт", че цената на земеделската земя е вече над психологическата граница от 1000 лева за декар в районите, известни като "житницата на България".

Убиха млад мъж в Девня, друг е ранен

http://frognews.bg/news_102722/Ubiha-mlad-maj-v-Devnia-drug-e-ranen/

Млад мъж е намерен мъртъв след като е бил намушкан в кв. „Повеляново“ в Девня. Сигналът за трупа е подаден около 6:25 часа, съобщиха от полицията.

Ненчев пак обяви, че теоретично България може да участва в операция в Сирия

http://www.mediapool.bg/nenchev-pak-obyavi-che-teoretichno-bulgaria-mozhe-da-uchastva-v-operatsiya-v-siriya-news242407.html

Военният министър Николай Ненчев за втори пореден път в рамките на десетина дни декларира, че теоретично е възможно България да вземе участие в сухопътна операция срещу "Ислямска държава" в Сирия. Подобно на предишното му изказване, в събота той отново уточни, че все още "няма такъв казус". Изявленията на Ненчев продължават да се разминават линията на поведение, възприета от премиера Бойко Борисов, който твърдо заяви, че страната ни няма да участва в подобни действия, макар че такива изобщо не са обсъждани. "Винаги съм декларирал, че сме страна, която не воюва и настояваме по дипломатически път да се решат тези проблеми. Защото, когато пращаш самолети и ракети, не можеш да очакваш мир от другата страна. Ние трябва да си направим ревизия на нашето поведение, говоря на нашето като ЕС, като НАТО, дали винаги външната ни политика е адекватна и дали това, което сме правили, е донесло очакваните резултати", коментира той на 19 ноември. "Без сухопътна акция в Сирия няма да се размине. На този етап от нас не е искано да участваме в нещо подобно. Теоретично е възможно страната ни да участва в сухопътна операция в Сирия, но нямаме такъв казус. Ако такъв казус се появи, ще разговаряме тогава", заяви на този фон Ненчев в събота пред Нова телевизия. Във връзка с очакваното ново засилване на миграционния натиск към България, военният министър съобщи, че армията има готовност да изпрати на границата още до 1000 униформени, които да я охраняват. "Напрежението в Сирия ескалира, което би следвало да доведе до засилване на бежанската вълна, включително и към България, но ние сме готови за всичко, ако е необходимо бихме могли за часове да увеличим многократно военнослужещите по границата ", коментира още Ненчев. Колкото до ескалиралото напрежение между Москва и Анкара след свалянето на руския бомбардировач Су-24 от турски изтребител, министърът посочи, че "вярваме в здравия разум, вярваме, че ще се намери мирно и политическо решение, вярваме, че създалото се напрежение трябва да спадне и да се намери решение, което да удовлетворява и двете страни". По думите му през последните дни не е имало нарушаване на българското въздушно пространство от чужди летателни средства. Заключи и, че "към този момент няма непосредствена заплаха за националната сигурност". 

Македония започна изграждане на ограда по границата с Гърция

http://offnews.bg/news/n_1/n_598966.html

Македонската армия започна в събота строителството на метално заграждение по южната граница на страната с Гърция на мястото, където мигрантите преминават на път за Западна Европа, съобщава фотограф на агенция Reuters от мястото. Войници са започнали да поставят метални стълбове в земята и да развиват бодлива тел, изграждайки заграждение по подобие на вече построените в Унгария по границите ѝ със Сърбия и Хърватия за спиране на вълната имигранти. Сирийци, афганистанци и иракчани навлизат почти безпрепятствено на Балканите, достигайки с корабчета или гумени лодки до Гърция от Турция. Но всички останали представители на други националности са връщани, което доведе до строителните действия на македонско-гръцката граница и протестите на иранци, пакистанци, мароканци и други.

Разкриват специалност "Софтуерното инженерство" във ВТУ по идея на IT специалист

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141450

"Софтуерното инженерство" е новата и най-перспективна специалност във ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий". Идеята за нея е на IT специалист, който дълго време е работил в Америка.Върнал се в България, създал фирма и открил офиси в София и Пловдив.
"От компанията предложиха да си сътрудничим. Искат да наблегнат на практиката от първи курс и теорията да
"Софтуерното инженерство" е новата и най-перспективна специалност във ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий". Идеята за нея е на IT специалист, който дълго време е работил в Америка.Върнал се в България, създал фирма и открил офиси в София и Пловдив. "От компанията предложиха да си сътрудничим. Искат да наблегнат на практиката от първи курс и теорията да

Властта в Турция се клати! Ердоган губи доверието след свалянето на руския самолет!

http://www.bnews.bg/article-144365

Асоциацията на турския бизнес не може да намери обяснение на действията на президента Ердоган и "бие тревога".

Македония вдига ограда по границата с Гърция

http://frognews.bg/news_102721/Makedoniia-vdiga-ograda-po-granitsata-s-Gartsiia/

Македонската армия започна в събота строителството на метално заграждение по южната граница на страната с Гърция на мястото, където мигрантите преминават на път за Западна Европа, съобщава фотограф на агенция Reuters от мястото.

Марина Войкова е новата Мис България 2015

http://www.bnews.bg/article-144361

Победителката в тазгодишния конкурс "Мис България 2015" е 21-годишната Марина Войкова от Елин Пелин.

Лара Гут спечели гигантския слалом в Аспен след падане на Шифрин

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/28/2658527_lara_gut_specheli_gigantskiia_slalom_v_aspen_sled/?ref=rss


Американката Микаела Шифрин не успя да спечели първа победа в алпийските ски пред собствена публика, след като малко преди финала на гигантския слалом за Световната купа в Аспен падна лошо.

Шифрин докосваше успеха, но в последните метри загуби баланс, излезе от един ъгъл много лошо, в резултат на което падна. Така тя подари победата на швейцарката Лара Гут, която завърши с общо време 2:02,51 минути.

Второто място зае австрийката Ева-Мария Брем, а трета остана Федерика...

Снежно утро в Северозападна България

http://pik.bg/снежно-утро-в-северозападна-българия-news443293.html

Снежно утро в Северозападна България

В 8 часа сутринта снежната покривка във Враца беше 6 см, в Монтана 5 см, във Видин: 9 см, в Ново село: 4, на вр. Мургаш: 2, на Черни връх: 15 см. Снегът в Северозападна България вече спря и на места се топи, информира бТВ.

През следващите часове валежи ще има предимо в източната половина на страната, все още са възможни и значителни количества.

Македония е започнала изграждане на ограда по границата с Гърция

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/28/2658524_makedoniia_e_zapochnala_izgrajdane_na_ograda_po/?ref=rss


Армията на Македония е започнала изграждане на оградата по границата с Гърция, съобщава агенция "Ройтерс". Изграждането е стартирало тази сутрин, допълва репортер на агенцията.

Оградата тръгва от едно от най-популярните места сред имиграните, където те навлизат в страната от Гърция. Тя се състои от дълги метални прътове и телена мрежа като е подобна на тази, която Унгария изгражда на своите граници със Сърбия и Хърватия, за да контролира по-лесно притока на мигранти.

През...

Десислава Танева: Китайският пазар е стратегически много важен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141442

Безспорно китайският пазар е стратегически много важен пазар, ако той стане възможен за българските производители.Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред „Дарик ”.
Министър Танева посочи, че той вече е възможен за три продукта – царевица, люцерна, рибар и рибни продукти. Тя обясни,
Безспорно китайският пазар е стратегически много важен пазар, ако той стане възможен за българските производители.Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред „Дарик ”. Министър Танева посочи, че той вече е възможен за три продукта – царевица, люцерна, рибар и рибни продукти. Тя обясни,

Десислава Танева: Китайският пазар е стратегически много важен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141447

Безспорно китайският пазар е стратегически много важен пазар, ако той стане възможен за българските производители.Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред „Дарик ”.
Министър Танева посочи, че той вече е възможен за три продукта – царевица, люцерна, рибар и рибни продукти. Тя обясни,
Безспорно китайският пазар е стратегически много важен пазар, ако той стане възможен за българските производители.Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред „Дарик ”. Министър Танева посочи, че той вече е възможен за три продукта – царевица, люцерна, рибар и рибни продукти. Тя обясни,

База на ООН в Северно Мали е станала обект на нападение

http://www.cross.bg/baza-na-oon-v-severno-mali-e-stanala-obekt-na-napadenie-1489816.html

/КРОСС/Неизвестни въоръжени мъже са атакували база на мироопазващите сили на ООН в северната част на Мали, в град Кидал, в събота, съобщават пред Reuters очевидци и източник от базата. Те допълват, че се чува стрелба с миномети. Силите на ООН (MINUSMA) все още не са потвърдили информацията. Френски военни части и сили на ООН се опитват да стабилизират бившата френска колония, където ислямистки екстремисти атакуваха хотел на 20 ноември в столицата и убиха 20 души.  

Представят днес уникалното наследство на Павароти във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=307597

В седем музикални части е уникалната постановка “Белканто – наследството на Лучано Павароти“, която българските зрители ще гледат веднага след успеха й в Париж, Лондон и Ню Йорк. Програмата започва с тържествена токата от операта „Орфей“ на Клаудио Монтеверди и „Алелуя“ от операта „Месия“ на Хендел, съобщиха организаторите за Moreto.

Абделхамид Абауд е имал връзки с германски ислямисти?

http://europe.actualno.com/abdelhamid-abaud-e-imal-vryzki-s-germanski-isljamisti-news_510326.html

Терористът Абделхамид Абауд, когото френските спецслужби смятат за една от ключовите фигури в организирането на атентатите в Париж, е имал контакти с германски ислямисти, известни като „бригадата от Лохбергер“, много от членовете на която през 2013 г. са воювали в Сирия, съобщава Der Spiegel. Лохбергер е район на град Динслакен в Западна Германия. По данни на властите над двадесет младежи от Лохбергер, които местните власти нарекли „огнище на салафитско движение“, са ст

Три пъти повече случаи на отровени с психоактивни вещества деца

http://petel.bg/Tri-pati-poveche-sluchai-na-otroveni-s-psihoaktivni-veshhestva-detsa__135621

кадър: Би Ти Ви Три пъти повече случаи на отравяне сред ученици след употреба на психоактивни вещества. Само в токсикологията на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване