Още един грип ни атакува от юг

http://pik.bg/още-един-грип-ни-атакува-от-юг-news482688.html

Още един грип ни атакува от юг

Трети грип ни атакува от юг. След "Калифорния" и "Виктория", които върлуват у нас от няколко седмици, дойде и щамът "Швейцария", пише "Телеграф". Той вече е доказан при трима болни в Хасково, показват данните на Националната референтна лаборатория.Миналата година "Швейцария" предизвика епедемия в страната."Интересно ,че тогава именно в Хасково преобладаваше пандемичния щам A/H1N1, пизвестне още като "Калифорния" или свински грип. Сега обаче нещата се обръщат и докато в страната вилнее предимно "Калифорния", там много от хората имат изграден имунитет и затова ги разболява другият щам от тип А-H3N2", обясни пред "Телеграф" професор Тодор Кантарджиев- директор на Националния център по заразни и паразитни болести. 

Две от положителните проби на новодошлия щам са на деца на 2 и 7 години, които са получили усложнения и са настанени в болница. От началото на годината в Националната референтна лаборатория са били изследвани 307 клинични проби , от които 71 са положителни. В близо 80 процента от случаите виновник е свинският грип. 

Според прогнозите на Световната здравна организация /СЗО/за състава на ваксините той трябваше да циркулира заедно с "Швейцария" и "Пукет". Вместо "Пукет" обаче се появи "Виктория", който уби 3-годишно дете в Стара Загора. Там бе обявена и първата грипна епидемия в страната за тази година.

Сидеров към високопоставени гости в НС: Признайте, че Съветът на Европа е в криза и нямате решение за мигрантите

http://www.cross.bg/evropa-siderov-hora-1497550.html

/КРОСС/Нито едно решение на проблема с миграционната вълна в Европа не се чу на конференцията в парламента. Съветът на Европа е в криза. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров на излизане от форума „Демократична сигурност, основана на европейското единство и сътрудничество". Той се проведе с участието на председателите на комисиите по външна политика на парламентите на държавите-членки на Съвета на Европа. Председателят на АТАКА, който беше единственият представител на парламентарна група, първо изрази недоумението си от безумното наименование на конференцията и попита какво точно означава „демократичната сигурност, базирана на европейската солидарност". След изказванията на основните гости, той взе думата за кратко, за да изрази разочарованието си от този форум, който е плод на сериозен финансов ресурс. „Това са разходи, които поема България, тъй като тя е домакин", уточни той. Тъй като на срещата присъстваха заместник-генералният секретар на Съвета на Европа Габриела Батаини-Драгони, бившия ген.-секретар д-р Валтер Швимер и високопоставени европейски бюрократи, Сидеров отбеляза, че не е лошо да кажат какво е заплащането на генералния секретар на Съвета на Европа. Сидеров се възмути от двойния стандарт по повод изявлянието на Драгони. „Тя изрази тревога как сме щели да се справяме с проблема „Стокхолм". Има предвид, че в Стокхолм се проведе демонстрация против мигрантите

Цацаров търси помощ от Европа за екстрадицията на Цветан Василев

http://www.moreto.net/novini.php?n=313140

Главният прокурор Сотир Цацаров отправи искане до Генералния секретариат на Съвета на Европа и до Европейския комитет по проблемите на престъпността за спешно разглеждане на информация за възникнали трудности във връзка с приложението на Европейската конвенция за екстрадиция (ЕКЕ) по повод екстрадицията на Цветан Василев от Сърбия в България.

Расте броят на блудствата с малолетни и непълнолетни в Пловдив

https://www.24chasa.bg/Article/5289357

Ръст на броя на блудствата с малолетни и непълнолетни в Пловдив през изминалата година отчита Общинската комисия за борба с противообществените прояви при деца. От изнесените данни става ясно, че има регистрирани 15 случая на блудства с деца, както и 3 изнасилвания, съобщава Ръст на броя на блудствата с малолетни и непълнолетни в Пловдив през изминалата година отчита Общинската комисия за борба с противообществените прояви при деца. От изнесените данни става ясно, че има регистрирани 15 случая на блудства с деца, както и 3 изнасилвания, съобщава "Дарик". Според зам.-председателят на комисията Петко Василев 156

Арестуваха 18-годишен, заплашил ресторант в Пловдив с бомба

https://www.24chasa.bg/Article/5289332

18-годишен от Пловдив, който е криминално проявен и осъждан, е задържан, след като вчера в 11, 50 ч. подал фалшив сигнал за бомба в ресторант. Заведението се намира в същата сградата, където е и прокуратурата.
Антимафиоти отцепили веднага района и извели персонала и клиентите на ресторанта. Взривно устройство не било открито.18-годишен от Пловдив, който е криминално проявен и осъждан, е задържан, след като вчера в 11, 50 ч. подал фалшив сигнал за бомба в ресторант. Заведението се намира в същата сградата, където е и прокуратурата. Антимафиоти отцепили веднага района и извели персонала и клиентите на ресторанта. Взривно устройство не било открито.

Иван Грозни и Хитлер в зрелищната постановка „Мы” на „Тодес”

http://frognews.bg/news_106697/Ivan-Grozni-i-Hitler-v-zrelishtnata-postanovka-Mы-na-Todes/

Зашеметяващият балет „Тодес” идва в България с новата си програма “Мы” на 24 март София, 25 март Русе , 26 март Варна.

Превозвачи искат оставката на Митов, ако не реши проблема на границата

http://offnews.bg/news/n_1/n_623855.html

Сдружения от транспортния сектор ще поискат оставката на външния министър Даниел Митов, ако в срок от 7 дни не предприеме стъпки за решаване на проблема с блокадата на границата с Гърция. "Настояваме българското правителство, представлявано от министъра на външните работи Даниел Митов, в едноседмичен срок да предприеме конкретни стъпки за защита на българските интереси, тъй като в противен случай ще предприемем необходимите стъпки за неговото отстраняване от заемания пост", се посочва в декларация на Българската Асоциация на Сдруженията в Автомобилния Транспорт (БАСАТ). Oт асоциацията подчертаха, че отхвърлят опитите за внушение, които се правят през последните дни, че транспортния коридор България - Гърция може да бъде заменен с маршрут през Сърбия, Хърватия и Словения. Според тях това би оскъпило почти два пъти транспортните разходи и съответно ще доведе до поскъпване на съответните превозвани стоки. „Ние настояваме най-категорично за незабавно свикване на Съвета на министрите на външните работи, на които страните от ЕС в спешен порядък да бъдат запознати с действителните размери на възникналия проблем”, подчертават още от БАСАТ.

Фенове на „Локомотив“ пребиха свой връстник, преминал на страната на „Ботев“

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550257

Непълнолетни фенове на пловдивския футболен клуб Локомотив са пребили зверски свой доскорошен другар, съобщават от Комисията за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни, от където уточняват, че случаят е от преди няколко месеца. Причина за побоя е, че жертвата бил фен на Локомотив, но сменил клубната си принадлежност и преминал на страната на местния „враг“  „Ботев“. Конкретната свада започнала след размяна на реплики в социалните мрежи, след което бившият смърф бил подмамен в Градската градина от доскорошните му другари,...

Петьо Иванов ще замести Жаклен Коен начело на БЕХ

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/petio-ivanov-shte-zamesti-jaklen-koen-nachelo-na-beh-211008/

Промяната в управлението на енергийния холдинг е с цел оптимизация, посочват от Министерството на енергетиката

Актьорите, които се преквалифицираха в разследващи журналисти

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/02/09/2698655_aktyorite_koito_se_prekvalificiraha_v_razsledvashti/?ref=rss


За един актьор винаги е предизвикателство "да влезе в роля", когато обаче пресъждаваш действително съществуващи хора, които ще са и сред първите зрители на лентата, нещата стават още по-сложни. С чест с тази задача се справят актьорите в свързания с новата игра на "Дневник" филм "Спотлайт". Според реалните разследващи журналисти от екипа "Спотлайт", който стои зад разследването на случаите на педофилия от страна на католически свещеници, техните екранни двойници са изключително убедителни....

9 станаха жертвите от влаковата катастрофа в Германия, 50 много тежко ранени

https://www.24chasa.bg/Article/5289352

Девет са жертвите на влаковата катастрофа, станала в Германия тази сутрин. Два пътнически влака се сблъскаха челно край Розенхайм в 6,40. Все още не е ясна причината за катастрофата, предполага се, че е предизвикана от технически дефект.
Девет души са загинали, а над 150 са ранени, 50 от които особено тежко.Девет са жертвите на влаковата катастрофа, станала в Германия тази сутрин. Два пътнически влака се сблъскаха челно край Розенхайм в 6,40. Все още не е ясна причината за катастрофата, предполага се, че е предизвикана от технически дефект. Девет души са загинали, а над 150 са ранени, 50 от които особено тежко.

Чистят улиците във Велико Търново от пясък

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550258

Във Велико Търново започна почистването на улиците от остатъците от пясъка, който бе разпръснат по време на последните валежи от дъжд и сняг за предотвратяване на заледявания, информираха от Общината. Около 60 служители на общинското дружество „Зелени системи” вече събират остатъците от инертния материал. В момента почистването е ръчно, тъй като вечерните, нощните и сутрешните температури все още са отрицателни. След събирането на инертните материали улиците в централната част и жилищните зони ще бъдат измити. Камионите с вода и авто-метачката ...

Пиян без книжка удари кола в плевенско село

https://www.24chasa.bg/Article/5289350


Почерпен шофьор без книжка удари с пежото си ситроен, след като отне предимството му на кръстовище в плевенското село Чомаковци около 1 ч през нощта срещу вторник.
Водачите на 2-те коли са невредими, но блъснатият ситроен е намачкан, щетите още не са изчислени. Според пътни експерти ситроенът се е движел правилно, когато го е засякло пежото. Почерпен шофьор без книжка удари с пежото си ситроен, след като отне предимството му на кръстовище в плевенското село Чомаковци около 1 ч през нощта срещу вторник. Водачите на 2-те коли са невредими, но блъснатият ситроен е намачкан, щетите още не са изчислени. Според пътни експерти ситроенът се е движел правилно, когато го е засякло пежото.

Кола бомба избухна пред полицейски клуб в Дамаск, осем загинали

http://www.cross.bg/damask-politzeiiski-klyb-1497548.html

/КРОСС/Най-малко осем души са били убити, след като кола бомба е избухнала пред полицейски клуб в сирийската столица Дамаск, съобщават от Сирийския център за наблюдение на правата на човека, цитирани от „Франс прес". От центъра допълват, че около 20 души са били ранени, като сред жертвите и ранените има полицаи. Сирийската държавна телевизия също е съобщила за взрива, първоначално посочвайки, че той е поразил зеленчукова борса в квартал в северните части на Дамаск. Но впоследствие телевизията е цитирала източник от вътрешното министерство, който уточнил, че кола се е опитала да се вреже в полицейски клуб в района, но бил спрян от охраната. „Атентатор самоубиец след това взриви експлозивите си, което доведе до жертви и ранени хора", добавя държавната телевизия, цитирайки източника, без да дава повече подробности за броя на жертвите. Коли бомби често са използвани във войната в Сирия, което причинява много жертви. Докато столицата е била до голяма степен пощадена от подобни атаки, множествена бомбена атака близо до храм извън града уби поне 71 души миналия месец. Повече от 260 хил. души са загинали в конфликта в Сирия от започването му през март 2011 г.  

"Уолстрийт джърнал": Стои ли Клинтън зад кандидатурата на Бокова за ООН?

http://www.mediapool.bg/uolstriyt-dzharnal-stoi-li-klintan-zad-kandidaturata-na-bokova-za-oon-news245340.html

В публикация, посветена на предстоящия избор на генерален секретар на ООН, влиятелното американско издание "Уолстрийт джърнал" разглежда кандидатурата на Ирина Бокова, посочвайки, че начело на ЮНЕСКО тя е демонстрирала враждебност към интересите на САЩ и че по-добрата алтернатива е Кристалина Георгиева. Публикацията поставя въпроса дали кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън стои зад кандидатурата на Бокова. Хилари Клинтън успя да направи посланието за избор на жена президент основна част от своята кампания и идеята стана заразителна. Един от водещите кандидати за следващ генерален секретар на ООН е българска с комунистическо минало, която е работила неприятелски по отношение на американските интереси и която е промотирана от свекървата на Челси Клинтън, пише "Уолстрийт джърнал" . По традиция изборът на генерален секретар на ООН става чрез ротация на регионите в света и сега е ред на Източна Европа да излъчи кандидатът, който ще заеме мястото на Бан Ки-мун след изтичането на мандата му в края на 2017 г. Българското правителство може да номинира за поста 63-годишната Ирина Бокова, която от 2009 г. ръководи ЮНЕСКО и това я прави фаворит, освен ако не се появи сериозна опозиция. Кандидатурата на Бокова заслужава по-голямо внимание, не на последно място заради дейността й в ЮНЕСКО. Съедините щати се оттеглиха от тази организация през 1984 г. след години антиамериканска агитация. САЩ се завърнаха в ЮНЕСКО през 2003 г., след като организацията се реформира. Но през 2011 г. под ръководството на Бокова ЮНЕСКО се опита за заобиколи близкоизточния мирен процес, приемайки Палестинската автономия като страна член на организацията въпреки възраженията на САЩ. Тогава Държавният департамент на САЩ, оглавяваният от Хилари Клинтън, бе принуден от американския закон да ореже около 80 млн. долара годишно финансиране, което САЩ предоставя за ЮНЕСКО. Този закон отразява виждането на Конгреса, че признаването на Палестинската държава от агенция на ООН, преди да е постигнато мирно споразумение с Израел, насърчава палестинците да избягват преки преговори. Прекратеното американско финансиране за ЮНЕСКО вероятно е възпряло други агенции на ООН да признаят Палестинската държава, за да не останат без парите от САЩ. Президентът Барак Обама обаче се възпротиви на спрените плащания за ЮНЕСКО и през декември поиска от Конгреса да преразгледа решението си, но той отказа. До момента не може да се открие какви са вижданията на Хилари Клинтън за финансирането на ЮНЕСКО, но тя без съмнение е наясно с г-жа Бокова, която участва в събития на организацията на Клинтън "Глобална инициатива". Ирина Бокова освен това е в приятелски отношения с активистката за защита правата на жените Маржъри Марголис, бивш член на Конгреса от Демократическата партия, научен сътрудник във Fels Institute of Government към Пенсиланския университет и свекърва на Челси Клинтън (дъщерята на Хилари и Бил Клинтън -бел.ред.) Във вторник, след като Бокова изнесе лекция във Fels Institute, тя заедно с г-жа Марголис ще се изправи на сцената, за да отговаря на въпроси от публиката. На следващия ден бившият посланик Естер Купърмит ще е домакин на вечеря за г-жа Бокова във Вашингтон, "за да научим повече за нейната кандидатура за генерален секретар на ООН", както пише в поканата. Вашингтонски вестник писа през 2013 г., че г-жа Купърмит "е близка до бившия държавен секретар Хилари Клинтън". "Икономист" писа, че Ирина Бокова също така е "предпочитаният кандидат на Русия". Миналата година тя присъства на организирания от Владимир Путин парад в Москва по случай Деня на победата, най-голямата военна демонстрация в руската история. Повечето западни лидери отказаха да участват във фарса на Путин в знак на протест на безчинствата му в Украйна. Но Ирина Бокова беше под ръка заедно с гости като президентите на Китай Си Цзинпин и на Куба Раул Кастро. Ирина Бокова е била активен член на Българската комунистическа партия в ерата на Студената война, а нейният баща е бил редактор на партийния печатен орган. През 1976 г. тя е завършила Московския държавен институт за международни отношения – място, на което са изпращани талантливи студенти, за да станат добри комунистически дипломати. Тя остава докрай член на Комунистическата партия, която си променя името на Българска социалистическа партия. Вярно е, че Студената война приключи отдавна и много бивши комунисти в бившия Варшавски пакт станаха демократи с добра репутация. Но авторитарните лидери по света отново са в подем и Путин е главният сред тях. Като генерален секретар на ООН Ирина Бокова би имала глобално влияние и може да създаде проблеми за САЩ. Още повече, ако начело на американската администрация е Хилари Клинтън, която ще иска одобрение и консенсус от ООН за своите дипломатически начинания. Ако следващият генерален секретар на ООН трябва да е жена от Източна Европа, има по-добра алтернатива. Кристалина Георгиева в момента е зам.-председател на Европейската комисия и е работила в Световната банка. Макар че тя не е идеалният кандидат – сред феновете й е Джорж Сорос – тя не носи такъв политически багаж като Бокова. Сегашното дясноцентристко правителство в София може да номинира Георгиева, ако има глобална опозиция срещу Бокова. Ролята на САЩ е решаваща. Няма вероятност генерален секретар на ООН да бъде избран, ако Съединените щати активно се противопоставят. Обама излиза от играта за 11 месеца и следващият президент ще се нуждае от ръководител на ООН, който не е враждебен към американските интереси. Искаме да знаем дали г-жа Клинтън стои зад кандидатурата на г-жа Бокова, а Сенатът и Конгресът би трябвало да проучат нейната дейност в България и ЮНЕСКО, пише в заключение "Уолстрийт джърнал".

Колоните на рухналия при земетресението тайвански блок - от тенекии с олио

https://www.24chasa.bg/Article/5289344

Предприемачът, отговорен за строителството на блока в Тайван, който се срути след мощното земетресение е арестуван. Най-малко 39 души загинаха при рухването на комплекса „Златен дракон” в Тайнан, съобщи ВВС.
Според местни медии, сред отломките на сградата до носещите стълбове са открити тенекии от олио за готвене.Предприемачът, отговорен за строителството на блока в Тайван, който се срути след мощното земетресение е арестуван. Най-малко 39 души загинаха при рухването на комплекса „Златен дракон” в Тайнан, съобщи ВВС. Според местни медии, сред отломките на сградата до носещите стълбове са открити тенекии от олио за готвене.

РБ заплаши с предсрочни избори, ако законът против корупцията не мине

https://www.24chasa.bg/Article/5289341

Ако антикорупционният закон не мине, това означава да отидем на предсрочни избори. Това заяви говорителят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски току-що. Той обясни, че обществото изисква от управляващите да има бързо антикорупционно законодателство.
Зеленогорски съобщи, че подготвеният от вицепремиера Меглена Кунева нов вариант на законаАко антикорупционният закон не мине, това означава да отидем на предсрочни избори. Това заяви говорителят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски току-що. Той обясни, че обществото изисква от управляващите да има бързо антикорупционно законодателство. Зеленогорски съобщи, че подготвеният от вицепремиера Меглена Кунева нов вариант на закона

В момента! В небето над Панагюрище неизвестен самолет извършва странни заходи

http://petel.bg/V-momenta--V-nebeto-nad-Panagyurishhe-neizvesten-samolet-izvarshva-stranni-zahodi__144479

Наш читател сигнализира, че в момента самолет кръжи в района на Панагюрище и Копривщица. Движението му е странно, става ясно от сайта w...

Мъж се самозапали пред дома на принц Уилям и съпругата му Кейт

http://petel.bg/Mazh-se-samozapali-pred-doma-na-prints-Uilyam-i-saprugata-mu-Keyt__144480

Мъж се самозапали пред дома на принц Уилям и съпругата му Кейт в двореца Кенсингтън в централната част на Лондон и по-късно почина от рани...

Миков: Трябва да се вземе от магистралите и да се даде на хората

http://petel.bg/Mikov--Tryabva-da-se-vzeme-ot-magistralite-i-da-se-dade-na-horata__144482

Снимка: Булфото, архив БСП ще предложи данъчна реформа, която да стимулира раждаемостта. Сред идеите са въвеждането на прогресивно подо...

Петте най-добри страни за пътуващите сами

http://econ.bg/Новини/Петте-най-добри-страни-за-пътуващите-сами_l.a_i.714030_at.1.html

Best Countries 2016 е новото издание на изследване, подпомагано от usnews.com, в което страните се подреждат в няколко различни групи, в зависимост...

Свилен Крайчев: Фонд "Юнкер" ще финансира и рискови бизнес идеи

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550157

До края на месеца ще заработи европейски онлайн портал, който е добра възможност за варненския бизнес. Сайтът е част от т. нар. "План Юнкер", който цели подпомагане на бизнеса в цяла Европа. Всяка фирма с регистрация в портала може да кандидатства с предложение, а инвеститорите да следят какво би им харесало да финансират. Това заяви във варненския ефир на Дарик Свилен Крайчев - председател на „ГЕРБ предприемачи“ – Варна. Според него така се дава шанс за достъп до лесни пари и от интереса на фирмите би си проличало дали има предприемачество и и...

„Булгартабак” е изплатил 103 млн. лева на тютюнопроизводителите

http://www.cross.bg/tona-grypa-sortova-1497547.html

/КРОСС/"Булгартабак" е изплатил 103 млн. лв. на тютюнопроизводителите за последните пет години, съобщават от компанията. 25 230 тона тютюн е изкупила компанията за последните пет реколти от всички сортови групи. От тютюни от сортова група Басми - 7142 тона, от сортова група Каба кулак - 1769 тона, от сортова група Бърлей - 6385 тона, и от сортова група Виржиния - 9925 тона. До момента, за изкупна кампания 2015, компанията е изплатила на 100 % всички дължими суми към тютюнопроизводителите. Изкупени са общо 3100 тона тютюн за над 13 млн. лева. От „Булгартабак" подчертават, че са със стабилен пазарен дял от около 20 % на изкупуваните количества и запазват постоянен обем в сравнение с другите компании. Едно от основните направления на „Булгартабак" е изкупуването на тютюни, промишлената им обработка и търговията с тях. Политиката на компанията в тази насока е активна и устойчива, посочват още от „Булгартабак". Компанията е инициатор на множество инициативи, целящи устойчиво развитие и популяризиране на българския ориенталски тютюн. Тя участва активно в създаването на „Асоциация Български Тютюн" - сдружение с нестопанска цел, чиято основна цел е стабилизиране на сектор „Тютюн". Компанията е и член на Консултативния съвет по тютюна към Министерство на земеделието и храните, както и активен участник в законодателните инициативи

Правим лъжематури

http://www.cross.bg/avtori-literatyra-obrazovanieto-1497549.html

/КРОСС/ - Г-н Милчев, как гледате на промените в учебните програми по литература, които бяха предложени? Обосновано ли е според Вас това разместване на материал? - Аз работя близо 25 години в сферата на образованието като учител. А преди това, като журналист и като човек, който се е занимавал с обществена работа, също много отдавна наблюдавам тази сфера. Непрекъснато съществуват амбиции за промяна. Или се пишат нови закони, или се измислят поправки към тях, или допълнително се правят някакви усъвършенствания. Така цялата система на образованието се държи под напрежение. Имам чувството, че непрекъснато някой я държи включена в контакта и я разтриса електрически ток. Искам да бъда разбран правилно - нормално е промени да бъдат правени, но те трябва да бъдат много добре обмислени. Трябва да бъдат съгласувани, обговаряни, да бъдат правени от хора, които са близо до системата. Които са изпитали нещата на гърба си. Иначе всичко това се превръща в самоцел, в опит да се извлекат дивиденти. От бивш високопоставен служител на министерството на образованието и науката знам, че са усвоени някъде милиони за писането на новите програми и че условието е било - или се приема новият закон и новите програми, или се връщат парите. Мисля, че зад всичко това стоят и големи икономически интереси. - Какво според Вас трябва да се промени в преподаването на литература? Има ли знакови произведения, които не трябва да пипаме, каквото и да се случва? - Тези произведения се знаят

Крис от X Factor: Мечтая за солови концерти, но не с кавъри, а с мои песни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550255

Кристиан Костов е една от емблемите на тазгодишното издание на X Factor. 15- годишното момче, родено в Москва, разтърси България с таланта си, който го отведе до финала на шоуто и му завоюва второто място. Крис се превърна в любимец на тийнейджърите и дори го сочат за модна икона. За да зарадва многобройните си фенове, талантливият изпълнител се втурна на обиколка из цялата страна- пее, снима се с почитатели, раздава автографи и усмивки… Втората му спирка след столицата е Велико Търново. Посрещам го за интервю в студиото на “Дарик”. Очаквам да ...

Индийци снимат екшън филм в Девинско

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550256

Звездата на боливудското кино Аджай Девган е част от екипа, който ще снима екшън сцени в Девинско тази седмица, научи Дарик. Според информация от родопския град, екипа и актьорите са запазили места в няколко хотела. Информацията бе потвърдена и от офиса на „Ню Бояна“. Оттам уточниха, че още тази вечер се очаква да пристигне целият екип, който в продължение на десетина дни ще снима в Девин и близкото село Триград. “Участват повече от една звезда на индийското кино, филма е екшън“, лаконични бяха от софийския офис на филмовата продукция. Девга...

Евстатиев проговори, съдействал на лекуващия го екип

https://www.24chasa.bg/Article/5289310

Обвиняемият за изнасилването на 16-годишно момиче бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев е започнал да съдейства на лекуващия го екип след повече от две седмици пълно мълчание, съобщи за Обвиняемият за изнасилването на 16-годишно момиче бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев е започнал да съдейства на лекуващия го екип след повече от две седмици пълно мълчание, съобщи за "24часа" зам. директорът на болницата в Пазарджик д-р Дора Шопова. Той вече отговарял с "да" и " не" на медиците и рехабилитаторите,

Спипаха софиянец, изнудвал жена, че ще качи нейни снимки в нета

http://frognews.bg/news_106696/Spipaha-sofiianets-iznudval-jena-che-shte-kachi-neini-snimki-v-neta/

Криминално проявен столичанин е аресутван за изнудване, съобщиха от пресцентъра на МВР. Работата по случая започнала в края на януари, след като 42-годишна жена сигнализирала в полицията, че е обект на изнудване.

Шефът на "Булгаргаз" Петьо Иванов сменя Жаклен Коен в Борда на директорите на БЕХ

https://www.24chasa.bg/Article/5289316

С протоколно решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова на мястото на Жаклен Коен член на съвета на директорите на Българския енергиен холдинг става досегашният изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД Петьо Иванов, съобщиха от пресцентъра на министерството на енергетиката.
На събрание на Съвета на директорите на енергийния холдинг заС протоколно решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова на мястото на Жаклен Коен член на съвета на директорите на Българския енергиен холдинг става досегашният изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД Петьо Иванов, съобщиха от пресцентъра на министерството на енергетиката. На събрание на Съвета на директорите на енергийния холдинг за

Арестуваха строителя на рухналата сграда след труса в Тайван

http://www.cross.bg/sgradi-tehnika-namiraneto-1497546.html

/КРОСС/Строителят на една от сградите, която рухна при земетресението, което удари Тайван в събота, е бил арестуван, съобщават местни медии, цитирани от БиБиСи. Най-малко 39 души загинаха в апартаментния комплекс „Златен дракон" в град Тайнан. Около 320 души бяха спасени, но повече от 100 души се водят за изчезнали и вероятно са все още под руините. Това беше една от малкото сгради, която претърпя сериозни щети, което повдигна въпроси относно нейното изграждане. С избледняването на надеждите за намирането на още оцелели, спасителите в момента използват тежка техника да премахват части от катурналата се сграда. Стотици войници участваха в спасителните усилия, подпомогнати от модерна техника, специално обучени кучета и кранове. Обезумели роднини често са прекъсвали кмета Уилям Лай, докато е давал пресконференция за хода на издирването на изчезналите, след като мина т. нар. 72-часов „златен прозорец" за намирането на оцелели. Започнало е разследване за това дали строителството на сградата е допринесло за нейното рухване. Припомняме, земетресението със сила 6,4 по Рихтер, чийто епицентър е бил на много малка дълбочина, е било мощно, но само няколко други сгради са понесли сериозни щети, благодарение на строгите стандарти за строителство на често сполитания от земетресения остров.  

Нов рентген за по-бърза диагностика в Онкологичния център

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550254

Нова система за ускоряване на диагностиката ще бъде закупена за нуждите на Комплексния онкологичен център в Бургас. В докладна до общинския съвет, управителят на здравното заведение д-р Христо Дечев посочва, че апаратурата, която в момента се момента, работи с рентгенови филми и за проявяването им се използват вредни реактиви. Времето за промиване на филмите до разчитането им е продължително и забавя диагностиката. Освен това разходите са значителни. Медицинския център със собствени средства може да закупи рентгенов апарат и мамограф, с които н...

Миков: Да се съкрати от магистралите и да се даде на хората

http://frognews.bg/news_106695/Mikov-Da-se-sakrati-ot-magistralite-i-da-se-dade-na-horata/

“Няколко са основните теми, които ще бъдат приоритети през следващия сезон пред БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Става въпрос за образование, здравеопазване, демографска политика”. Това обяви на пресконференция председателят на БСП Михаил Миков след провеждането на двудневния семинар на левицата в Хисаря.

Мария Габриел: Поставили сме си задачата, мановият мед да бъде защитено географско указание

http://pik.bg/мария-габриел-поставили-сме-си-задачата-мановият-мед-да-бъде-защитено-географско-указание-news482684.html

Мария Габриел: Поставили сме си задачата, мановият мед да бъде защитено географско указание

Нещо, което сме си поставили като задача, е мановият мед да бъде защитено географско указание. Това каза пред журналисти в Бургас зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, цитирана от Фокус.

„Това е нещо, което България трябва да отстоява, а за област Бургас това би било още по-голям символ”, допълни Габриел. По думите й, в тази насока в Плевен в четвъртък ще се организира национална конференция, в която заедно с чуждестранни гости ще се обсъдят опитите, които съществуват в другите страни, както и начина, по който там са организирани пчеларите. „Така в България ще можем да мислим за най-адекватната форма, която да им позволи чрез такова обединени по-силно да отстояват мястото си в цялото земеделие на Българи”, каза още евродепутатът.

Тя допълни, че проблемите на пчеларите в Бургаска област са проблеми на България и Европа.” Трябва да изтъкнем неуморния труд на пчеларите в Бургас. Тук е една от най-активната пчеларска общност в страната. Те са тези, които неуморно поставят на дневен ред въпроси в чисто организационен план за това пчеларите да се обединят,з а да могат по-силно да защитават мнението си. От друга страна показват ясно, че не чакат единствено и само някой по-висшестоящ да свърши работата на тяхно място. Те са тези, които организират изложения, фестивали”, каза още Мария Габриел. 

Жаклен Коен ще бъде освободен като директор на БЕХ

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2016/02/09/2701408_jaklen_koen_shte_bude_osvoboden_kato_direktor_na_beh/?ref=rss


С решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова Жаклен Коен вече няма да е изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг, съответно той отпада и от съвета на директорите. Това се разбира от съобщение на Министерството на енергетиката.

На негово място в съвета на директорите влиза досегашният изпълнителен директор на "Булгаргаз" ЕАД Петьо Иванов.

На събрание на съвета на директорите на енергийния холдинг за изпълнителен директор ще бъде предложен Петьо...

Българските шофьори също блокираха Кулата, викат оркестър и разпъват скари

https://www.24chasa.bg/Article/5289281

Български шофьори, чакащи с камионите си на опашката пред блокирания за движение ГКПП - Кулата, се събраха на КПП-то и блокираха трафика, както за товарни, така и за леки коли. Действията им са в отговор на продължаващата вече няколко дни блокада на гръцките земеделци, заради която тираджиите са принудени да висят с дни в колоната, съобщи struma.Български шофьори, чакащи с камионите си на опашката пред блокирания за движение ГКПП - Кулата, се събраха на КПП-то и блокираха трафика, както за товарни, така и за леки коли. Действията им са в отговор на продължаващата вече няколко дни блокада на гръцките земеделци, заради която тираджиите са принудени да висят с дни в колоната, съобщи struma.

Само 24 блока в Шумен поискаха саниране

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5289319

Едва 24 жилищни блока в Шумен са успели да се организират и ще получат средства от Националната програма за енергийна ефективност. Обявена е обществена поръчка за строително-монтажни работи за първите три блока и най-вероятно през м.април обновяването ще започне. Шуменските дебютанти са на улиците "Тича"16, "Марица"47 и на "Ришки проход".
Едва 24 жилищни блока в Шумен са успели да се организират и ще получат средства от Националната програма за енергийна ефективност. Обявена е обществена поръчка за строително-монтажни работи за първите три блока и най-вероятно през м.април обновяването ще започне. Шуменските дебютанти са на улиците "Тича"16, "Марица"47 и на "Ришки проход".

C-Block отново част от „Обичам 90-те“

http://offnews.bg/news/n_1/n_623854.html

C-Block се завръщат отново в 5-тото юбилейно издание на концерта "Обичам 90-те". Изпълнителите на "Time is Ticking Away" бяха на върха на класацията Топ 100 на 90-те на радио "Energy", както и на второ място в гласуването сред феновете на музиката от изминалото десетилетие за желан гост-изпълнител с над 3000 гласа. C-Block ще се качат за трети път на сцената на деветдесетарското парти в компанията на La Bouche, Fun Factory и още гост-изпълнители. Събитието ще се проведе на 11 юни 2016 г. в София. В месеца на любовта организаторите от "Коко Ейджънси" са подготвили и специални изненади за почитателите на 90-те - промоционален билет за двама за концерта, както и игра на територията на "The Mall". Влюбените ще могат да изненадат половинката си с двоен билет на цена от 60 лв. за стандартен билет и 100 лв. за ВИП билет. Празничните билети ще са в продажба в мрежата на Eventim и Ticketlogic от 5-ти до 14-ти февруари. Посетителите на "The Mall" пък ще могат да нарисуват на "Стената на любовта" авторска валентинка за своята половинка в периода 12-14 февруари. Петима ще получат двойни билети за "Обичам 90-те". Тазгодишното издание ще бъде едно от най-мащабните, чествайки петата годишнина от старта на деветдесетарската вълна в България. Още с първото издание на "Обичам 90-те" организаторите спечелиха родната публика с уникалния по рода си формат и възможността да срещнат любими евроденс и хип-хоп звезди от 90-те.

Европейските социалисти в Рим: Не на ограниченията, повече пари за социални плащания

http://www.cross.bg/ogranicheniya-plashtaniya-sotzialni-1497545.html

/КРОСС/ „Време е да се изправим срещу идеологията на строги икономически ограничения и да върнем Европа обратно на пътя към растежа и работните места. След 8 години на жертви и еднопосочни политики, гражданите очакват от нас да им предоставим възможности." Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев по време на среща в Камарата на депутатите в Рим. Италианският министър на икономиката и финансите Пиер Карло Падоан също взе участие в нея. Лидерът на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела се обяви за фискална гъвкавост от страна на институциите на ЕС. По идея на Станишев на срещата бяха поканени председателите на националните парламенти, представители на лявото политическо семейство, и лидерите на националните парламентарни групи на левите партии в ЕС. Целта е да се създаде работеща мрежа от парламентаристи, чрез която да се обменят добри практики и успешни законодателни инициативи. За координатор на парламентарната мрежа към ПЕС бе избран Андреас Шидер, лидерът на групата на социалдемократите в австрийския парламент. Партията на европейските социалисти иска да обедини силите на всички свои партии-членки на национално ниво, за да представи ясна алтернатива на политиката на строги икономически ограничения в Европа. Премиерът на Италия Матео Ренци вече започна този разговор с искането за компенсиране на страната му заради бежанската криза, като средствата ще бъдат използвани за социални плащания през бюджета

Минчев за Фрог: Местан е поредна люспа в белещата се луковица на ДПС

http://frognews.bg/news_106693/Minchev-za-Frog-Mestan-e-poredna-liuspa-v-beleshtata-se-lukovitsa-na-DPS/

Според Конституцията регистрацията на етнически партии у нас не е разрешена, заяви за Фрогнюз политологът Огнян Минчев. Доган винаги е държал в ръководството на партията му да присъстват българи, което е един вид индулгенция за това, че партията му не е етническа.

Расте броят на блудствата с малолетни и непълнолетни в Пловдив

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550252

Ръст на броя на блудствата с малолетни и непълнолетни в Пловдив през изминалата година отчита Общинската комисия за борба с противообществените прояви при деца. От изнесените данни става ясно, че има регистрирани 15 случая на блудства с деца, както и 3 изнасилвания. Според зам.-председателят на комисията Петко Василев 156 малолетни и непълнолетни са станали жертва на различни посегателства, но се наблюдава и ръст на потърпевшите от престъпления извършени от деца. По думите му през изминалата година физическите извършители на криминални деяния...

Предупреждават за разпространението на опасна марихуана

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550253

"Нов опасен вид марихуана се разпространява в Русе. След нейното използване хората стават изключително агресивни". Това заяви в интервю за Дарик началникът на Центъра за психично здраве д-р Теменужка Матева. Предполага се, че марихуаната може да се внася от Румъния. Москов: Марихуана за медицински цели у нас само след точна преценка 18 младежи на възраст между 14 и 17 години, са постъпили в Отделението за лечение на зависимости към Психодиспансера в Русе, в много тежко състояние. Поведението им е било и...

Жълт код е обявен в 19 области заради бурен вятър

http://www.vesti.bg/bulgaria/zhylt-kod-e-obiaven-v-19-oblasti-zaradi-buren-viatyr-6049730

Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, а максималните ще са високи за първата половина от февруари - между 12° и 17°

Маскирани нахлуха в пощата в Анево, искали да вземат пенсиите

https://www.24chasa.bg/Article/5289275

Двама младежи се опитали да задигнат пенсиите на жителите на Анево от селската поща. Вчера около 8:00 часа сутринта маскираните нахлули в стаята на кисерката, когато се очаквало, че в местния клон ще е пристигнала сумата за пенсиите на възрастните хора. Единият от тях размахал нож и дори го опрял в гърлото на жената, съобщава Двама младежи се опитали да задигнат пенсиите на жителите на Анево от селската поща. Вчера около 8:00 часа сутринта маскираните нахлули в стаята на кисерката, когато се очаквало, че в местния клон ще е пристигнала сумата за пенсиите на възрастните хора. Единият от тях размахал нож и дори го опрял в гърлото на жената, съобщава "Марица".

Дъжд, облаци и ветровито време в следващите дни

http://www.vesti.bg/bulgaria/dyzhd-oblaci-i-vetrovito-vreme-v-sledvashtite-dni-6049730

Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, а максималните ще са високи за първата половина от февруари - между 12° и 17°

Даниел Митов има една седмица, за да защити българските интереси, иначе ще му ритнат стола

http://www.bnews.bg/article-147906

„Ние настояваме най-категорично за незабавно свикване на Съвета на министрите на външните работи"

Наглият Крамник атакува Веско Топалов 10 години след Елиста

http://moresport.actualno.com/naglijat-kramnik-atakuva-vesko-topalov-10-godini-sled-elista--news_522884.html

Владимир Крамник все още таи лоши спомени от драматичния си сблъсък с Веселин Топалов за световната корона преди близо десет години в Елиста. Руснакът продължава да се чувства обиден и не смята да дава прошка на най-добрия български шахматист за "тоалетния скандал", който през 2006 г. разтърси света на шахмата. Припомняме, че тогавашният сблъсък се сдоби със скандална слава, след като съвсем основателно Крамник беше заподозрян в ползване на помощ - докато ходи до тоалетната. На ден Крамник ходеш

Деси Тенекеджиева и Миро в Живот като на кино

http://www.cross.bg/desi-miro-kino-1497543.html

/КРОСС/Точно 10 години след излизането на съвместния им хит "Когато всичко свърши", Деси Тенекеджиева и Миро са готови с нов арт проект, който ще представят в 5 български града. "Миро е уникален певец и артист и се радвам, че се съгласи с удоволствие да стане част от този наш толкова интересен експеримент - 12 музиканта, 17 филмови песни и композиции, 17 специални мултимедийни видео клипа и 33 фотографии, всичко това вдъхновено от любовта ни към киното. Ще изпълним едни от най-любимите филмови песни и музикални произведения и ще се опитаме да разкажем историята им лично. Защото изкуството е точно това- умението да разказваш истории по свой собствен начин. Прекрасно е и че има европейско финансиране към Министерството на културата, благодарение, на което такива идеи биха могли да се осъществят."- сподели Деси Тенекеджиева, която е и продуцент на проекта. "Живот като на кино" е арт проект на Фондация "Стоян Камбарев" и събира в едно музика, кино и художествена фотография, като дава поле за изява на над 100 както утвърдени, така и млади артисти, музиканти, художници, фотографи, които Фондацията подкрепя. Музикален продуцент на проекта е композиторът и диригент Страцимир Павлов, който е носител на Голямата награда за полет в изкуството на Фондацията преди две години. Oсвен звездите Деси и Миро в концертите участват певците Mr

Михаил Миков: Да се съкрати от магистралите и да се даде на хората

http://www.cross.bg/mikov-demografskata-kriza-1497544.html

/КРОСС/ "Няколко са основните теми, които ще бъдат приоритети през следващия сезон пред БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Става въпрос за образование, здравеопазване, демографска политика". Това обяви на пресконференция председателят на БСП Михаил Миков след провеждането на двудневния семинар на левицата в Хисаря. По думите му в областта на икономиката интерес представляват въпросите, свързани с промените в законодателството за концесиите, а в областта на демографската криза - от ляво предвиждат специални мерки по отношение на демографската криза. В тази връзка Миков подчерта, че за първия месец на годината 700 деца по-малко са родени в сравнение с 2015. "Този процес е убийствен за България. Трябва да се повишат средствата от държавния бюджет и да се насочат към младите хора, които имат смелостта да отглеждат деца. Да се съкрати от магистралите и да се даде на хората", обясни лидерът на БСП. По думите му няма значение, че бюджетът е приет и добави, че има възможност за преразглеждането му. Миков заяви, че депутатите от ляво ще продължат последователнте си инициативи в законодателството, свързано със здравеопазването и образованието и с една друга данъчна система, която да преодолява огромните неравенства в българското общество. "Тук включихме не само въпроса за прогресивното подоходно облагане, а и цяла система от данъчно законодателство

Община Варна с програма за управление на отпадъците до 2020 година

http://www.moreto.net/novini.php?n=313145

Проект на програма за управление на отпадъците в периода 2015-2020 година публикува Община Варна с цел обществен достъп до документа, научи Moreto.net. Основни изводи от анализа на състоянието и прогнозите за бъдещо развитие в управлението на отпадъците на територията на общината сочат, че в периода 2012-2014 година се отчита леко увеличение в количествата на събраните битови отпадъци.

Заради субсидия от близо 10 хил. лeвa - трагедията във фермата в Кричим

https://www.24chasa.bg/Article/5289309

Заради субсидия от близо 10 хил. лeвa, която животновъдът Георги Котларов е трябвало да получи до дни, е една от версиите за мелето във фермата му в Кричим, съобщава Marica.bg.
Парите трябвало да дойдат от държавен фонд Заради субсидия от близо 10 хил. лeвa, която животновъдът Георги Котларов е трябвало да получи до дни, е една от версиите за мелето във фермата му в Кричим, съобщава Marica.bg. Парите трябвало да дойдат от държавен фонд "Земеделие" за близо 100 дка земи, които Котларов обработвал. Повечето сеел с овес, останалите били пасища.

Не се пропускат коли и камиони и през ГКПП Капитан Петко войвода

http://pik.bg/не-се-пропускат-коли-и-камиони-и-през-гкпп-капитан-петко-войвода-news482682.html

Не се пропускат коли и камиони и през ГКПП Капитан Петко войвода

Преустановено е пропускането на моторни превозни средства през ГКПП Капитан Петко войвода за неуточнен период от време. От 10.00 часа е спряно преминаването на всички видове автомобили през ГКПП Илинден – Ексохи заради стачни действия преди гръцкия пункт.

По неофициална информация, получена от гръцки служители, между 15 и 17 часа ще бъдат пропускани леки коли и автобуси, след 17 часа движението на всички превозни средства отново ще бъде преустановено до 22 часа. През ГКПП Кулата – Промахон също не преминават моторни превозни средства. Трафикът през останалите пунктове на българо-гръцката граница засега е нормален. 

Зарязан любовник пребил новото гадже на любимата си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5289288

Зарязан любовник пребил наследника в сърцето на дамата си. Побоят е станал на 1 февруари вечерта в двора на автосервиз в Търговище. Тогава 28-годишен мъж е бил нападнат с тояга от двама мъже, които не разпознал в тъмното. Биячите го налагали без да проронят дума. Пристигането на приятелката му с автомобил стреснало нападателите, които избягали.
Зарязан любовник пребил наследника в сърцето на дамата си. Побоят е станал на 1 февруари вечерта в двора на автосервиз в Търговище. Тогава 28-годишен мъж е бил нападнат с тояга от двама мъже, които не разпознал в тъмното. Биячите го налагали без да проронят дума. Пристигането на приятелката му с автомобил стреснало нападателите, които избягали.

Промяна в Съвета на директорите на БЕХ ЕАД

http://www.cross.bg/direktorite-direktor-izpulnitelen-1497542.html

/КРОСС/С протоколно решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова на мястото на Жаклен Коен член на съвета на директорите на Българския енергиен холдинг става досегашният изпълнителен директор на „Булгаргаз" ЕАД Петьо Иванов. На събрание на Съвета на директорите на енергийния холдинг за изпълнителен директор ще бъде предложен Петьо Иванов, а за изпълнителен директор на „Булгаргаз" ЕАД - Николай Павлов. Петьо Иванов е работил като ръководител финансов контролинг и главен счетоводител в Националната електрическа компания, а Николай Павлов е бил финансов директор и член на съвета на директорите на НЕК. Промените целят оптимизация на работата на Българския енергиен холдинг и влизат в сила след вписване в Търговския регистър към Агенцията по вписванията.

Десетки души са загинали при нападение на турската армия в Анадола

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/02/09/2701383_desetki_dushi_sa_zaginali_pri_napadenie_na_turskata/?ref=rss


Десетки души са убити в югоизточния турски град Джизре след нападение на силите за сигурност, за което кюрдски активисти твърдят, че е било насочено срещу цивилни, а Анкара – че е било антитерористична операция, съобщава Middle East Eye.

Редица противоречиви изявления заляха медиите след нападението, а в различни европейски столици се проведоха протести на кюрдската общност. Държавната телевизия TRT съобщи, че 60 "терористи" са били "неутрализирани" след атаката в Джизре.
...

Невръстните жертви на бежанската криза

http://www.grreporter.info/nevrstnite-zhertvi-na-bezhanskata-kriza/18618

Все повече деца напускат Сирия сами. Някои от тях, за да избягат от войната, а други – за да се присъединят към семействата си, които вече са успели да стигнат до някоя европейска страна

прочети повече

Русия създава „надзирател“ за Турция и САЩ

http://www.cross.bg/sistema-sporazymeniya-dogovorut-1497541.html

/КРОСС/ Русия пристъпва към създаването на система за набиране и обработка на информация дали международните споразумения в областта на въоръжаването се спазват. Търгът за провеждането на изследователски дейности по това направление бе публикуван на сайта за държавни поръчки от името на Министерството на отбраната на Руската федерация (РФ). Военното ведомство е готово да задели за дейностите с код „Обединение“ 25,9 милиона рубли (близо 577 000 лв. по курс към 9 февруари 2016 г. – бел. ред.), а за тези пари изпълнителят по договора е длъжен до 15 октомври 2016 г. да представи резултатите от научно-изследователските дейности (НИД) за теоретичната възможност за внедряване на новата система и готови технически решения. В тръжната обява на Министерството на отбраната се посочва, че ведомството „планира да получи локална изчислителна мрежа на база апаратно-програмен комплекс, включително работни станции за „интернет“, сървъри с операционни системи, база данни и функционално програмно осигуряване за обработка, предаване, визуализиране на данните и контрол на състоянието на средствата за индивидуален анализ на автоматизираните работни места и за колективна употреба“. Този сложен комплекс е наречен „Единна информационно-аналитична система“ (ЕИАС). Да наблюдава и да съобщава Системата, според замисъла на военните, ще бъде „световен надзирател“

Български шофьори отговориха на блокадата на "Кулата" с контраблокада (видео)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/09/2701403_bulgarski_shofyori_otgovoriha_na_blokadata_na_kulata_s/?ref=rss


Граничният пункт "Кулата – Промахон", който от дни периодично е затварян от протестиращите гръцки фермери, днес бе блокиран от български шофьори.

Те направиха жива верига и не пропускат нито леки, нито товарни автомобили в България, съобщи БГНЕС. "Тук сме благодарение на българските политици, на гръцките, на европейските политици, които не могат да решат проблема", заявиха протестиращите.

Би Ти Ви съобщи, че през нощта пък два български автовоза са пробили фермерската...

През 2016 г. светът ще складира повече петрол отвсякога, сочи прогноза

http://www.dnevnik.bg/biznes/2016/02/09/2701353_prez_2016_g_svetut_shte_skladira_poveche_petrol/?ref=rss


През тази година светът ще сложи на склад повече петрол отвсякога докато спадът в добива в САЩ се отрази на пазара и на фона на малката вероятност страните от ОПЕК да прекратят договорката си с други големи производители да се намаляват добивите. Това прогнозира Международната агенция по енергетиката (МАЕ), цитирана от "Ройтерс".

МАЕ все пак не подкрепя най-крайните прогнози за цената на петрола, които гласят, че тя може да падне до 10 долара за барел, като в същото време смята, че е...

С 5 години затвор се отърва рецидивист, ограбил френско семейство на Мадарските скали

https://www.24chasa.bg/Article/5289266

33-годишният циганинът от крадливия род Чирикови нито ден не е работил, през 2001-ва лежа 9 години след като пак там ограби жената и сина на служител от НСО
На 4 години и 11 месеца беше осъден рецидивист, който ограби възрастно семейство френски туристи на Мадарските скали през юни м.г.. Беше излязъл от затвора само 5 дни преди това,33-годишният циганинът от крадливия род Чирикови нито ден не е работил, през 2001-ва лежа 9 години след като пак там ограби жената и сина на служител от НСО На 4 години и 11 месеца беше осъден рецидивист, който ограби възрастно семейство френски туристи на Мадарските скали през юни м.г.. Беше излязъл от затвора само 5 дни преди това,

Времето на 10 февруари: Облачно, с валежи

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550250

  Прогноза за 10 февруари, сряда През нощта над Западна България облачността ще е значителна, а над Централна и Източна все още ще е предимно ясно. След полунощ започналото от запад увеличение на облачността ще продължи и до обяд над цялата страна ще е предимно облачно. Привечер в западните райони ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат цялата страна, съобщават от НИМХ-БАН. Южният вятър ще се усили, ще е умерен, в Източна България и районите северно от планините - временно и силен. Минималните температури ще са ...

БЧК: Отново раздаваме храна и вода на българските шофьори по границата с Гърция

https://www.24chasa.bg/Article/5289274

БЧК отново започва раздаване на храна и вода на българските превозвачи по границата с Гърция. Това съобщи пред БЧК отново започва раздаване на храна и вода на българските превозвачи по границата с Гърция. Това съобщи пред "Фокус" председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. Според него напрежението по границата ескалира и нещата излизат извън контрол, а българските шофьори действително бедстват.

20-годишен мъж загина на пътя

http://www.cross.bg/razgrad-putya-vustanie-1497540.html

/КРОСС/ 20-годишен мъж е загинал при пътен инцидент на бул. „Априлско въстание" в посока изхода на Разград към село Гецово. Сигналът за преобърнат автомобил и тяло на мъж до него е получен към 11:00 часа днес на телефон 112, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Разград, цитиран от "Фокус". Преминаващи по бул. „Априлско въстание" в посока изхода на Разград към село Гецово забелязали колата в храстите вдясно от пътя. Инициалите на загиналия са Г.Е.Т. на 20 години от град Лясковец, област Велико Търново.

Износът записа ръст от 5,2% за 2015 г.

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/iznosyt-zapisa-ryst-ot-52-za-2015-g-211003/

Растежът се формира основно от по-силното нарастване на експорта за Европейския съюз, докато износът за трети страни се увеличава по-слабо

Община Пазарджик търси алтернативен доставчик на ток

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550249

Община Пазарджик подготвя обществена поръчка за доставка на електрическа енергия, съобщи кметът Тодор Попов. Поръчката включва всички общински обекти в града и в 31 села от общината. Целта е да бъдат намалени общите разходи за ток при запазване техническите параметри на електрозахранването.     Очакванията са, че така разходите ще спаднат с 15-20%, или с около 300 000 лева. По сметки на общински експерти, сега на толкова се равняват начисляваните държавни такси върху цената на киловатите. Градоначалникът се надява до Великден вече да е сключен ...

Английската Висша лига си сменя логото

https://www.24chasa.bg/Article/5289426

От сезон 2016-2017 г. смятаната за най-силно клубно първенство в света - английската висша лига, вече ще е с ново лого.
Досегашната е от самото основаване - 1992 г., когато бившата I дивизия беше преименувана във Висша лига.
От наименованието пък се премахва името на основния спонсор - банката Barclays.От сезон 2016-2017 г. смятаната за най-силно клубно първенство в света - английската висша лига, вече ще е с ново лого. Досегашната е от самото основаване - 1992 г., когато бившата I дивизия беше преименувана във Висша лига. От наименованието пък се премахва името на основния спонсор - банката Barclays.

Доналд Туск: Помагайки на Асад, Русия засилва потока на бежанци към ЕС

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2016/02/09/2701402_donald_tusk_pomagaiki_na_asad_rusiia_zasilva_potoka_na/?ref=rss


Руския въздушни удари в Сирия помагат на правителството на Башар ал-Асад и предизвикват нови вълни от бежанци към Европейския съюз. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от "Ройтерс".

"Руските действия в Сирия правят вече лошата ситуация дори още по-лоша", заяви Туск в Брюксел и добави, че смъртоносният режим на Асад става все по-силен и това е пряк резултат от руската военна кампания на територията на страната.

"Умерената сирийска опозиция...

Вдигат заплатите на митничарите с 350 лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=313142

Средно с около 350 лева ще бъдат повишени заплатите на митническите служители. Точната сума ще бъде определена в зависимост от представянето им, но минимално тя ще е 200 лева. „Това е част от системата от мерки за намаляването на корупцията в сектора“, коментира директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

От Жан насам: Цените скочили 65 пъти, заплатите - 115 пъти

http://offnews.bg/news/n_1/n_623850.html

От вчера насам всички медии забръмчаха по повод внезапно откритата новина, че видите ли от 1995 насам цените на хранителните продукти били нараснали над 50 пъти, а от 2000 насам заплатите били нараснали 4 пъти. А пък цените на доматите на едро на Софийската стокова борса само за януари били нараснали с 41%. От тези прости факти започват да се правят някакви гигантски изводи за невероятно обедняване, за галопиране на цените, за какво ли не още. Хубаво е, обаче, преди да се нахвърлим с обичайната си страст върху емоционалното преживяване на съобщеното, първо да се запознаем с фактите. С всички факти. Не само с някои, отделно, несвързано подбрани или поради невежество, или поради по-лошо. Ако ще сравняваме 2015 с 1995, нека сравняваме 2015 с 1995! Ако ще сравняваме 2015 с 2000, нека сравняваме 2015 с 2000! Аз предлагам да хвърлим в огъня и 2005 и 2010, ей така за цвят, пък и всичко да стане на едни равни естетични петгодишни периоди – някога им викахме петилетки. Ето ги фактите: Кратко обяснение на тези данни. Първите две колони са от НСИ, могат да бъдат намерени в този файл: http://www.nsi.bg/sites/default/files/files/data/timeseries/CPI_1.1.xls Във файла данните са месечни, годишните се получават като се усреднят месечните индекси за 12-те месеца на съответната година. Третата колона е с данните за средната годишна заплата. Те са от НСИ, Статистически Годишник на Република България. За 1995 данните са за заплатите на наетите само в обществения сектор, данни за частния няма. Доколкото традиционно в България средните заплати в обществения сектор са чувствително по-високи от тези в частния, числото за средната заплата в първия ред на третата колона е със сигурност надценено, няма как да знаем с колко. За 1995 числото идва то Статистически Годишник 1996 (с данни за 1995), таблица на стр. 89. За 2000 числото идва от Статистически годишник 2001 (с данни за 2000), таблица на стр. 97. За 2005 числото идва от Статистически Годишник 2006 (с данни за 2005), таблица на стр. 103. За 2010 числото идва от Статистически Годишник 2011 (с данни за 2010), таблица на стр. 114. Годишникът с данните за 2015 още не е излязъл, затова ползваме данни от текущата статистика на пазара на труда, в която са налични заплатите за три тримесечия на 2015 http://www.nsi.bg/sites/default/files/files/data/timeseries/Labour_1.1.2.1.xls, като за последното тримесечие екстраполираме без да забравяме, че сезонно през четвърто тримесечие средните заплати са доста по-високи, отколкото преди това през годината (поради бонуси и други подобни). Въз основа на тези данни могат да се правят и сравнения: Сравнение на 2015 с 1995: общо цените са нараснали 65 пъти. Цените на хранителните стоки са нараснали 55 пъти. Заплатите са нараснали 115 пъти. Сравнение на 2015 с 2000: общо цените са нараснали с 90 % (близо 2 пъти). Цените на хранителните стоки са нараснали с 81 % (близо 2 пъти). Заплатите са нараснали близо 4 пъти. Сравнение на 2015 с 2005: общо цените са нараснали с 47 % (един път и половина). Цените на хранителните стоки са нараснали с 55 % (един път и половина). Заплатите са нараснали над два пъти и половина. Сравнение на 2015 с 2010: общо цените са нараснали със 7 %. Цените на хранителните стоки са нараснали с 12 %. Заплатите са нараснали с 35 %, или с една трета. Това са фактите, доколкото статистическите данни са способни да отразят факти. Тълкуванията са свобода и право на всеки, но все пак е добре те да се съобразяват с фактите. Например, вярно е, че между 1995 и 2015 индексът на цените на хранителните стоки е нараснал 55 пъти. Вярно е, че между 2000 и 2015 средните заплати са нараснали 4 пъти. Но фактите ясно сочат, че това няма как да бъде тълкувано в посока, че средната заплата днес може да купи по-малко хранителни стоки, отколкото през 1995. Фактите просто ясно показват, че между 1995 и 2000 е имало много бързо нарастване (тридесеткратно) както на цените на хранителните стоки, така и на средните заплати. А от 2000 насам заплатите нарастват над два пъти по-бързо от цените. Що се отнася до поскъпването на оранжерийните домати на борсата през януари, надявам се със същия плам българските журналисти да отразят и срива в техните цени през май, когато той по силата на елементарни природни закони неминуемо се случи, както всяка година. Важният факт в случая е, че борсова цена и цена за краен потребител са две различни неща. Много различни.

Кмет праща пловдивски пенсионери на безплатна екскурзия

https://www.24chasa.bg/Article/5289254

Кметът на пловдивския район Кметът на пловдивския район "Западен" Димитър Колев е осигурил безплатна екскурзия за пенсионерите от двата клуба "Отдих" и "Прослав". Всеки, който желае, може да посети Карлово за отбелязване на 134 г. от обесването на Апостола, каза управникът. Подсигурени са транспорт и сандвичи. Вече изготвят списъци на хората, които ще пътуват за Карлово.

ЕК безсилна пред блокадата на границата

http://www.vesti.bg/bulgaria/ek-bezsilna-pred-blokadata-na-granicata-6049726

Брюксел не може да санкционира Гърция в момента, заяви говорителят на Комисията за вътрешния пазар и индустрията Хели Пиетила

Общински съветници са сред длъжниците на местната хазна в Пазарджик

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550248

Общински съветници са сред длъжниците на местната хазна в Пазарджик, съобщи вчера кметът на общината Тодор Попов. Той гневно ги прикани да си платят, вместо да се заяждат от трибуната. От изнесена преди време справка се разбра, че сред тях са фирми на независимия Благо Солов. На въпроса кои са останалите градоначалникът отвръща: „Не коментирам имена”.   До края на тази седмица ще бъдат изпратени 82 226 съобщения за дължимите местни данъци и такси (за недвижими имоти, превозни средства, смет и патентен данък) и сроковете за тяхното плащане. Писм...

Рухна вековната Баварска къща в лозето на Габровски в Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5289265



Напълно рухна 100-годишната Баварска къща в лозето на Никола Габровски във Велико Търново, което е превърнато в парк. Постройката се срина, докато планират възстановяването й в автентичен вид. След облините снегове тази зима, пропадна почти целия покрив и западната фасада на емблематичната сграда.
Напълно рухна 100-годишната Баварска къща в лозето на Никола Габровски във Велико Търново, което е превърнато в парк. Постройката се срина, докато планират възстановяването й в автентичен вид. След облините снегове тази зима, пропадна почти целия покрив и западната фасада на емблематичната сграда.

Гъркиня почина в хотелската си стая в Кулата, два дни не излизала от стаята си

https://www.24chasa.bg/Article/5289261

54-годишна гъркиня бе намерена мъртва в стаята си в хотел в село Кулата, след като не била излизала в продължение на два дни, съобщава struma.bg.
Това направило впечатление на персонала и майстор отворил вратата на стаята. Не се знае кога точно е починала, вероятната причина за смъртта е инфаркт.
Вчера трупът й бе транспортиран в Благоевград за 54-годишна гъркиня бе намерена мъртва в стаята си в хотел в село Кулата, след като не била излизала в продължение на два дни, съобщава struma.bg. Това направило впечатление на персонала и майстор отворил вратата на стаята. Не се знае кога точно е починала, вероятната причина за смъртта е инфаркт. Вчера трупът й бе транспортиран в Благоевград за

От ВМЗ-Сопот няма да протестират

http://www.bnews.bg/article-147905

Предприятието беше принудено до днес да внесе по сметката на общината цялата дължима сума от 2 600 000 лева.

Къща пламна от комина в плевенско село

https://www.24chasa.bg/Article/5289259


Пожар изпепели 120 квадрата покрив на къща в плевенското село Градина през нощта срещу вторник. Няма пострадали хора, съобщи плевенската полиция.
Сигналът за пламъците е получен в 1,34 ч. Две коли с 6-има пожарникари от Плевен загасили горящата къща. Огънят обаче погълнал стаите с площ 140 кв. м., овъглено е обзавеждането и елуреди. Пожар изпепели 120 квадрата покрив на къща в плевенското село Градина през нощта срещу вторник. Няма пострадали хора, съобщи плевенската полиция. Сигналът за пламъците е получен в 1,34 ч. Две коли с 6-има пожарникари от Плевен загасили горящата къща. Огънят обаче погълнал стаите с площ 140 кв. м., овъглено е обзавеждането и елуреди.

Влиза в сила първата наредба за спа центровете в България

http://www.cross.bg/tzentrove-naredbata-tyristicheski-1497538.html

/КРОСС/Наредбата за условията и реда за сертифициране на балнеолечебни, спа, уелнес и таласотерапевтични центрове днес бе обнародвана в Държавен вестник. С подзаконовия акт за първи път се въвеждат минимални задължителни законови изисквания, на които да отговарят тези специализирани центрове. От сега нататък право да ползват съкращението "спа" ще имат само сертифицираните по реда на наредбата обекти. Подробните изисквания към центровете са подредени в няколко групи: изграждане; оборудване и обзавеждане; обслужване; предлагани туристически услуги; квалификация и стаж на кадрите. С влизането в сила на наредбата ще бъде прекъсната и порочната практика хотели с минимално оборудване сами да се определят като спа центрове. Това ще защити и потребителите, които вече ще са наясно какво да очакват когато плащат за дадена услуга и къде могат да я получат. За целта ще бъде създаден и регистър на сертифицираните центрове като част от Националния туристически регистър, който ще бъде достъпен онлайн. Приемането на Наредбата бе сред основните приоритети на министерството и е чакана десетилетия от бранша. Страната ни е на второ място в Европа по ресурси от минерална вода и е необходима ясна регламентация, за да бъдем още по-конкурентоспособни на международния туристически пазар. През последните години все по-голямо значение придобива и съчетаването на спа, балнео и уелнес услугите с другите форми на туризъм - морски, зимен, планински, селски, голф и др

9 станаха жертвите от влаковата катастрофа в Германия, 50 много тежко ранени

http://petel.bg/9-stanaha-zhertvite-ot-vlakovata-katastrofa-v-Germaniya--50-mnogo-tezhko-raneni__144475

Девет са жертвите на влаковата катастрофа, станала в Германия тази сутрин. Два пътнически влака се сблъскаха челно край Розенхайм в 6,40. Вс...

Банкови служители спасиха баба от телефонна измама

http://petel.bg/Bankovi-sluzhiteli-spasiha-baba-ot-telefonna-izmama__144477

Снимка: Булфото, архив Хасковските криминалисти предотвратиха опит за телефонна измама над 75-годишна жена, след като обаче бдителни бан...

Кольо Спасов бесен на своите! Пуска титулярите срещу Добруджа

http://petel.bg/Kolo-Spasov-besen-na-svoite--Puska-titulyarite-sreshhu-Dobrudzha__144478

Никола Спасов бе крайно разочарован от продукцията на Черно море срещу Балкан (Ботевград). Както вече писахме, с експериментален състав „...

Ексклузивна снимка! Варненец снима от колата си как БМВ пререди 10 коли на светофар на "Сливница" и...

http://petel.bg/Ekskluzivna-snimka--Varnenets-snima-ot-kolata-si-kak-BMV-preredi-10-koli-na-svetofar-na-Slivnitsa-i---__144474

Варненец с BMW премина и остана напречно на бул. "Сливница", при кръстовището на бул. "Сливница" и бул. "Христо Смирненски" , за да пререди кол...

20-годишен загина на пътя на изхода на Разград

http://frognews.bg/news_106694/20-godishen-zagina-na-patia-na-izhoda-na-Razgrad/

20-годишен мъж е загинал при пътен инцидент на бул. „Априлско въстание” в посока изхода на Разград към село Гецово.

ЕКСКЛУЗИВНО! Пореден обир на пенсии, този път нападнаха Анево

http://pik.bg/ексклузивно-пореден-обир-на-пенсии-този-път-нападнаха-анево-news482690.html

ЕКСКЛУЗИВНО! Пореден обир на пенсии, този път нападнаха Анево

Пореден обир на пенсии се случи в България. Вчера сутринта  двама младежи се опитали да задигнат пенсиите на жителите на Анево от селската поща,  когато се очаквало, че в местния клон ще е пристигнала сумата за пенсиите на възрастните хора.

Двамата с маски нахлули в стаята на касиерката.Единият от тях размахал нож и дори го опрял в гърлото на жената, съобщава "Марица". Чекмеджето, където очаквали да намерят парите обаче се оказало празно. А касиерката запазила самообладение и се развикала.

Младежите хукнали да бягат. Минута по-късно жената повикала полиция. Според описание на свидетели, маскираните са били младежи на видима възраст около 18-20 годишни.

Това е вторият опит за грабеж в Анево през последните седмици. Преди около 20 дни трима маскирани нападнали хранителния магазин в центъра на селото. Атаката била около 3 часа през нощта. Един от тях разбил прозорец и влязъл в магазина, двама останали да пазят отвън.

Младежът, който нахлул в магазина успял да отвори чекмеджето на касата. Там обаче имало само 20 лева. Той взел банкнотата и хукнал да бяга. Крадецът имал само минута за действие, тъй като СОТ се задействал мигновено.

Много скоро след това на място пристигнала дежурната кола на охранителната фирма и полицейската патрулка. Крадците не са взели хранителни продукти - или поради липса на време, или защото са търсили само пари. 

Уволниха шефа на БЕХ, мястото му заема директорът на "Булгаргаз"

http://offnews.bg/news/n_1/n_623852.html

Жаклен Коен, член на борда на Български енергиен холдинг, е уволнен. Мястото му заема досегашният изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД Петьо Иванов. Протоклното решение е на министър Теменужка Петкова, съобщиха от министерството на енергетиката.  На събрание на Съвета на директорите на енергийния холдинг за изпълнителен директор ще бъде предложен Петьо Иванов, а за изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД - Николай Павлов. Петьо Иванов е работил като ръководител финансов контролинг и главен счетоводител в Националната електрическа компания, а Николай Павлов е бил финансов директор и член на съвета на директорите на НЕК.  Промените целят оптимизация на работата на Българския енергиен холдинг и влизат в сила след вписване в Търговския регистър към Агенцията по вписванията. 

Спасител от наводненията в Дългопол спечели наградата "Пожарникар на годината" (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_623838.html

Пожарникар от Дългопол взе наградата "Пожарникар на годината". Началникът на пожарната в Дългопол главен инспектор Валентин Николов е ръководил спасителните операции при наводненията през февруари. Лично той и ръководил евакуирането на 7 болни и трудно подвижни хора от 65 наводнени домакинства, както и на 135 човека, застрашени от изпуснатите води на язовир Цонево през февруари миналата година. "Формулата за успеха в нашата мъжка професия се крепи според мен на професионализма, изграден върху любовта към професията, трудолюбието и дисциплината", каза Николов. Наградата му беше връчена от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.  

Италиански специалисти смятат, че са открили гроба на Мона Лиза

https://www.24chasa.bg/Article/5289234

Експерти по история смятат, че са открили гробницата на модела на Леонардо, погребан под олтара на изоставен манастир във Флоренция, пише Експерти по история смятат, че са открили гробницата на модела на Леонардо, погребан под олтара на изоставен манастир във Флоренция, пише "Дейли Мейл". Изследване с въглерод на костите на три жени, ексхумирани в манастира са датирани с момента на смъртта на италианската аристократка Лиза Джерардини дел Джокондо.

Кампанията "Ваксинко" ще печели доверието на родителите за ваксините

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2016/02/09/2701395_kampaniiata_vaksinko_shte_pecheli_doverieto_na/?ref=rss


Достъпна, достоверна и изчерпателна информация, отговори на въпросите, които глождят родителите и всичко, което биха искали да знаят за задължителната имунизация на едно място. Това обещава новата национална информационна кампания "Ваксинко", която беше представена днес по време на форум за ваксините и обществените нагласи и дебютира в общественото пространство под формата на сайт и страница във "Фейсбук". 

Кампанията се организира от Национална пациентска организация, съвместно с...

Изпращаме на ООН номинацията си за генерален секретар до дни

http://www.cross.bg/bokova-generalen-sekretar-1497539.html

/КРОСС/ Министърът на външните работи Даниел Митов заяви, че до няколко дни в ООН ще бъде изпратено официалното писмо с българската номинация за генерален секретар на организацията. Той обаче не конкретизира дали това ще е Ирина Бокова. Засега друго име не се е обсъждало в публичното пространство, с изключение това на еврокомисаря Кристалина Георгиева. Тя обаче вчера заяви официално в телефонен разговор пред премиера Бойко Борисов, че ще продължи да изпълнява функциите си в комисията. Митов поясни, че няма да научим от ООН новината кое е името, а когато българското правителство изпрати писмото, щял да го оповести.Новината идва след острите критики не само от опозицията, в лицето на БСП, но и на две от партиите, подкрепящи управляващата коалиция - АБВ и ПФ, които също застанаха зад Бокова. В полза на нейната кандидатура и с остри предупреждения за фаталното й забавяне излязоха и двама бивши външни министри - Соломон Паси и Кристиан Вигенин, които също казаха ясно, че страната ни е на път да изпусне огромен шанс да има българин начело на ООН.  

Обявено за мъртво бебе оцеля след нощ в моргата

http://www.cross.bg/morgata-bashtata-dena-1497537.html

/КРОСС/Бебе оцеля, след като беше обявено за мъртво и прекара цяла нощ при температура минус 12 градуса по Целзий в моргата, съобщи АФП. Служители на погребална агенция се готвели да кремират тялото на кърмачето, когато то започнало да стене. Те веднага се обадили на бащата и на Бърза помощ и бебето било прието в интензивно отделение. Инцидентът е станал в провинция Чжъцзян. Драматичната история разказват много китайски медии, като публикуват и снимки на възкръсналото дете редом до смъртния акт. Бебето се е родило преждевременно в началото на януари. То останало в кувьоз 23 дена, но бащата го взел от болницата, за да посрещне Годината на маймуната у дома. Състоянието му обаче се влошило само за два дена. То постъпило посиняло в болница и на 4 февруари там установили смъртта му. Преди да го предаде в моргата, бащата го облякъл в дебели дрехи и го поставил в топла торба. Вероятно това го е спасило, макар че лекарите са много резервирани за шансовете му да оцелее.  

Плевен ще е домакин на Национална конференция „Пчеларският сектор в България: пътят напред"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550247

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел организира в Плевен Национална конференция „Пчеларският сектор в България: пътят напред". Форумът се осъществява по инициатива на Сдружение „Клуб на пчеларите №1 в България" с подкрепата на в-к „Пчела и кошер" и домакинството на Областен пчеларски съюз - гр. Плевен. Официален гост ще бъде министърът на земеделието и храните Десислава Танева. По покана на Мария Габриел, ключови оратори в конференцията ще бъдат Етиен...

Брус Уилис и Деми Мур ще бъдат влюбени 16 години след развода си

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550245

Холивудските звезди Брус Уилис и Деми Мур 16 години след развода си ще се съберат, но само на екрана, в ролите на влюбени съпрузи, съобщи ТАСС. Филмът е мащабен, но други подробности не са известни. Двамата актьори още се запознават с предложения им сценарий. Напоследък 53-годишната Деми Мур се снима рядко. Брус Уилис по-често се изявява на снимачната площадка. Неотдавна той прие да участва в още едно продължение на "Умирай трудно" - поредицата, която го направи световноизвестен през 1988 г.

Заловиха мъже с дрога във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=313124

Мъже с дрога бяха заловени от полицията във Варна, съобщиха от МВР за Moreto.net. Вчера около 02:40 часа на паркинг пред блок в "Младост", полицаите проверили 29-годишен шофьор на рено. На полицаите той доброволно предал шишенце с бяло кристално вещество, пликче със суха растителна маса и саморъчно свита цигара.

Внасят вота на недоверие към кабинета „Борисов 2” тази седмица

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550246

Предсрочни парламентарни избори могат да бъдат предизвикани само от ГЕРБ и премиера Бойко Борисов. Това коментира лидерът на БСП Михаил Миков в края на двудневния семинар на левицата в Хисаря. По думите му ако правителството продължава така, няма да изкара пълен мандат. Тази седмица ще бъде внесен вотът на недоверие на кабинета „Борисов 2". БСП и ДПС се обединиха, за да поискат вот на недоверие заради политиката в сферата на здравеопазването. От Атака миналата седмица казаха, че не са били потърсени за подкрепа, но от левицата заявиха днес, че...

Кюрдите в Ирак искат помощ от 300 млн. долара месечно от САЩ за борба с ИД

http://asia.actualno.com/kurdite-v-irak-iskat-pomosht-ot-300-mln-dolara-mesechno-ot-sasht-za-borba-s-id-news_522875.html

Кюрдските сили пешмерга имат нужда от финансова подкрепа от САЩ в размер на 300 млн. долара месечно, за да воюват срещу терористичната организация "Ислямска държава" (ИД). Това заяви официален представител на кюрдите. Парите са необходими за „техните заплати, за логистика и транспортиране в усилията срещу ИД“, каза Хемин Хаврами, съветник по външната политика на Масуд Барзани, президента на Кюрдското регионално правителство (КРП) в Ирак. Пред мозъчния тръст "Институт Вашингтон"

Полицаи от Елхово обвинени, че са получавали подкупи от каналджии

http://yambol.actualno.com/policai-ot-elhovo-obvineni-che-sa-poluchavali-podkupi-ot-kanaldjii-news_522880.html

Специализираната прокуратура обвини петима гранични полицаи от Елхово за получаване на подкупи от каналджии, съобщиха от институцията. Днес Спецпрокуратурата повдигна обвинения на петима полицаи от граничния пункт в Елхово към Гранично полицейско управление – Свиленград за получаване на подкупи от каналджии, нелегално прекарващи чужди граждани от Турция към Западна Европа. Трима от тях заемат ръководни длъжности на граничния пункт. Участниците в групата са задържани на 8 февруари при спе

Зеленогорски с "лично мнение": Ако няма антикорупционен закон, да отиваме на избори

http://politics.actualno.com/zelenogorski-s-lichno-mnenie-ako-njama-antikorupcionen-zakon-da-otivame-na-izbori-news_522878.html

Ако антикорупционният закон не мине отново, според мен трябва да се отиде към предсрочни парламентарни избори. Това е мое лично становище. Това каза Найден Зеленогорски, съпредседател на ПГ на Реформаторския блок (РБ) след заседание на Изпълнителния съвет на РБ, предаде БГНЕС. „Обществото няма да търпи това. Трябват мощни мерки в борбата с корупцията”, посочи още той. Законът за антикорупция днес е бил внесен в Изпълнителния съвет (ИС) на Реформаторския блок и трябвало да го гледат,

Заплаха да взриви училището си отправи малко ромче

http://plovdiv.actualno.com/zaplaha-da-vzrivi-uchilishteto-si-otpravi-malko-romche-news_522881.html

Малолетно циганче е заплашило да взриви цяло училище в Пловдив. Става въпрос за дете от семейство с множество криминални прояви, твърди Plovdiv24.bg. Родителите на детето са извън страната, като за момчето се грижи баба му, разказа зам.-председателят на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Петко Василев. В час циганчето заплашил на турски език, че към училището идва група хора от малцинствата, за да взривят учебното заведение. В друг случай п

Обновено затворническо общежитие ще разтовари затвора във Варна

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/09/2701390_obnoveno_zatvornichesko_obshtejitie_shte_raztovari/?ref=rss


Затворническото общежитие в село Разделна към затвора във Варна е обновено за малко над 1.5 млн. лв. и ще бъде открито официално утре, съобщи правосъдното министерство.

В общежитието ще могат да бъдат преместени около 100 души, лишени от свобода, които в момента излежават присъдата си в най-пренаселения затвор - този във Варна.  

Модернизирането е осъществено по проект "Подобряване на стандартите в затворите и арестите чрез ремонтиране на инфраструктурата, за да се осигури...

Фалшиви маратонки, достатъчни за цял магазин, задържаха край Русе

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550243

Голямо количество фалшиви маратонки и цигари задържаха русенските митничари. Над 150 чифта маратонки, имитация на световно известни марки, както и 355 кутии цигари без бандерол, са открити при специализирана операция, проведена на пътя Велико Търново - Русе със съдействието на Гранична полиция. Два турски автобуса, пътуващи от Турция за Румъния, са спрени на главния път и след това са ескортирани до митническо хале за щателна проверка. В едното от транспортните средства митничарите са открили сред багажа торби със спортни обувки, достатъчни за ...

WSJ: Кого да изберат САЩ - Бокова или Георгиева

http://www.vesti.bg/bulgaria/wsj-kogo-da-izberat-sasht-bokova-ili-georgieva-6049725

Бокова трябва да бъде наблюдавана, предупреждава авторитетната финансова медия

Днес се чества руският професионален празник "Ден на дипломата"

http://www.cross.bg/bulgariya-rysiya-graf-1497536.html

/КРОСС/На 10 февруари т.г. в 12.30 ч. по случай руския професионален празник "Ден на дипломата" Извънредният и Пълномощен Посланик на Русия в България, Военният, военновъздушен и военноморски аташе на Руската Федерация в Република България, служителите на Посолството и на Апарата на Военния аташе, сътрудници на Руския културно-информационен център ще положат венци и цветя на паметника на граф Игнатиев в София. Паметникът на граф Игнатиев (Докторската градина, на ъгъла на ул."Шипка" и ул."Сан-Стефано") беше открит на 18 януари 2008 г. от Министрите на външните работи на Русия и България в рамките на посещението на Президента на Русия Владимир Путин в България.

Агенцията за предприятията финансира български фирми в Техномебел и Светът на мебелите

http://frognews.bg/news_106692/Agentsiiata-za-predpriiatiiata-finansira-balgarski-firmi-v-Tehnomebel-i-Svetat-na-mebelite/

Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия (ИАНМСП) ще финансира частично участието на български фирми в специализираните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ. Двата форума, които тази година ще се проведат от 19 до 23 април, се организират от Интер Експо Център съвместно с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП).

Телевизор ще предава усещания за миризма и вкус

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/televizor-shte-predava-useshtaniia-za-mirizma-i-vkus-6049723

Тази тактилна телевизия ще даде възможност за създаване на програми, които "улавят пълното внимание на зрителите и ги потапят в мултисензорен свят", каза ръководителят на проекта д-р Мариана Обрист

Уволниха шефа на Българския енергиен холдинг

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5289215

Изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен е бил уволнен, твърди в. "Сега". Заповедта за освобождаването му идва само четири месеца преди края на мандата му, който изтича в края на юни. От министерството на енергетиката не съобщиха какви са причините за решението. Коен бе назначен като временен директор на холдинга през лятото на 2014 г.
Изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен е бил уволнен, твърди в. "Сега". Заповедта за освобождаването му идва само четири месеца преди края на мандата му, който изтича в края на юни. От министерството на енергетиката не съобщиха какви са причините за решението. Коен бе назначен като временен директор на холдинга през лятото на 2014 г.

Откриха 20-годишен, починал до преобърната кола

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5289212

20-годишен шофьор от Лясковец е бил намерен мъртъв до автомобил "Рено Клио" в Разград, съобщиха от полицията.
Сигналът, за преобърнатата кола и тяло на мъж до нея, е получен към 11 часа във вторник на тел. 112. Преминаващи по бул."Априлско въстание", на изхода на Разград към село Гецово, забелязали колата в храстите вдясно от пътя.
20-годишен шофьор от Лясковец е бил намерен мъртъв до автомобил "Рено Клио" в Разград, съобщиха от полицията. Сигналът, за преобърнатата кола и тяло на мъж до нея, е получен към 11 часа във вторник на тел. 112. Преминаващи по бул."Априлско въстание", на изхода на Разград към село Гецово, забелязали колата в храстите вдясно от пътя.

Рускиня и швейцарка най-бързи в Пампорово

https://www.24chasa.bg/Article/5289216

Рускинята Ксения Алопина и швейцарката Киара Гмюр поделиха победата в първия слалом от европейската купа в Пампорово.
Двете завършиха за 1:42,10 мин. Само на 28 стотни след тях се класира Лиза-Мария Целер от Австрия. Водачката в генералното класиране за европейската купа Марен Скьолд от Норвегия остана четвърта.Рускинята Ксения Алопина и швейцарката Киара Гмюр поделиха победата в първия слалом от европейската купа в Пампорово. Двете завършиха за 1:42,10 мин. Само на 28 стотни след тях се класира Лиза-Мария Целер от Австрия. Водачката в генералното класиране за европейската купа Марен Скьолд от Норвегия остана четвърта.

Български шофьори блокираха ГКПП-Кулата

http://www.moreto.net/novini.php?n=313139

ГКПП-Кулата е блокиран от жива верига от български шофьори. Не се пропускат нито леки, нито товарни автомобили, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. „Тук сме благодарение на български политици, на гръцките, на европейските политици, които не могат да решат проблема - като премиера Борисов, като транспортния министър Москов – да си ходят.

Евродепутатът от ВМРО към МС: Защитете българските интереси

http://www.cross.bg/dzhambazki-gurtziya-bulgariya-1497535.html

/КРОСС/Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО, изпрати писмо до Министерски съвет с настояване страната ни да претендира Гърция да понесе санкции заради блокадата на общата граница с България, а българските фирми, пострадали пряко и косвено от блокадата, да бъдат компенсирани от бюджета на Европейския съюз. Подобна търговска блокада, защото по своята същност действията на гръцките фермери и други подпомагащи ги лица са точно такива, нанася сериозни вреди на българската икономика. Хиляди са търговските дружества, занимаващи се с транспорт и спедиция, които губят финансов ресурс, договори и клиенти, защото гръцката страна не осигурява коридори за нормалния трафик и стокообмен между България и Гърция, посочва Джамбазки Той уточнява, че това е системна практика, която очевидно се толерира от гръцката държава, и става ако не със съдействието, то с мълчаливото одобрение и бездействие на гръцките официални институции. Джамбазки настоява българската държава да предяви иск срещу Гърция пред съда в Люксембург за нарушаване на международното право, припомняйки че самият той вече се е обърнал към Европейската комисия по казуса. Евродепутатът смята, че ЕК би трябвало да постави Гърция под особена форма на мониторинг, защото гърците не спазват фундаменталния принцип за свободата на придвижване на стоки. Ангел Джамбазки е категоричен, че за пореден път гърците разиграват фарс по границата в сезона, когато нямат работа

Джамбазки: Гръцкото правителство е длъжно да прекрати незаконната блокада

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550240

"Тази наглост започва вече да минава всякакви граници. Гръцкото правителство е задължено до прекрати незаконната блокада на граничните пунктове от тяхна страна. Това, че не го правят, на мен ми говори, че те бягат от своята отговорност и не искат да имат вътрешнопартийни, политически разправии, но това си е изцяло техен проблем". Това заяви българският представител в Европейския парламент и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в Благоевград. "Уважавам тяхното право на протест, но не и когато то е за сметка на нашите сънародници", добави той...

Пловдив изпрати скромно дисидента Петър Манолов в последния му път (снимки)

https://www.24chasa.bg/Article/5289183

Скромно множество от 50-ина души дойде на опелото на дисидента Петър Манолов в храма на централните гробища в Пловдив. Поетът почина на 76 г. До ковчега бяха съпругата му Вера и синът му Манол. Творците бяха представени от Йордан Велчев, художника Емил Миразчиев и поета Недялко Славов. 
Скромно множество от 50-ина души дойде на опелото на дисидента Петър Манолов в храма на централните гробища в Пловдив. Поетът почина на 76 г. До ковчега бяха съпругата му Вера и синът му Манол. Творците бяха представени от Йордан Велчев, художника Емил Миразчиев и поета Недялко Славов.  "Губим скала", каза Людмил Попов,

Само във Фрог: Търсят славей в МВР, който пее на Пешо Сумиста

http://frognews.bg/news_106691/Samo-vav-Frog-Tarsiat-slavei-v-MVR-koito-pee-na-Pesho-Sumista/

МВР търси ченгето, което изнася информация на лидера на групата за мокри поръчки „Килърите” Петър Стоянов-Сумиста. Това научи Фрог нюз от високопоставен полицейски източник.

Майката на Камерън подписа петиция срещу мерки за икономии

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550239

Майката на британския премиер Дейвид Камерън се е включила в петиция срещу бюджетните ограничения, засягащи детските дневни центрове в графство Оксфордшър, западно от Лондон, където се намира избирателния район на сина й, предаде Франс прес, цитирайки в. "Дейли мирър". "Името ми е в подписката, но не бих искала да обсъждам това", казва Мери Камерън пред британския таблоид. Петицията, събрала досега повече от 7000 подписа, настоява за запазването на 44 детски дневни центъра, които властите възнамеряват да закрият и заменят с осем центъра за край...

Иглесиас – младши и Маноло ще изнесат концерт в София през май

http://www.cross.bg/hylio-iglesias-mladshi-1497534.html

/КРОСС/По покана на „Жокер медиа" Хулио Иглесиас - младши и Маноло ще изнесат концерт на 28 май 2016г. в зала Универсиада. Първородният син на испанския певец Хулио Иглесиас и журналистката Изабел Прайслер е роден в Мадрид, но е израсъл в САЩ. Екзотичната му външност, елегантност и вроденият артисцизъм предопределят професионалната му, напълно успешна кариера на модел. Той дефилира за марките Версаче и Геп, за швейцарските часовници Базел и други световно известни брандове. Междувременно се снима в шоута, телевизионни комедийни сериали и популярни забавни формати в Испания. През 90-те години, Хулио Иглесиас- младши тръгва по стъпките на баща си и се отдава на музикална кариера. Той става един от харесваните изпълнители в родината си. Визуално и музикално, той много напомня на баща си. Талантлив, чаровен и артистичен той пее на няколко езика. През 1995г. излиза първият му албум Under My Eyes, компилация от рок и соул, изцяло на английски език. За следващите си два албума, Tercerе Dimension и Por La Mitad , Хулио се връща към своите корени и ги записва на испански език. С тях той печели любовта на зрителите и става много популярен в Испания и Латинска Америка. Албумът Tercerе Dimension излиза с участието на компанията Warner Music Latina и е презентиран първоначално пред латиноамериканска публика. През 2015г., за първи път Хулио Иглесиас - младши стъпва на българската сцена заедно с баща си

Германците се запасяват с електрошокови пушки

http://www.moreto.net/novini.php?n=313102

След парижките атентати от ноември и новогодишните сексуални посегателства в Кьолн германците са започнали да се запасяват с оръжия за самозащита като електрошокови пушки. Това е добра новина за чешкия производител на такива оръжия, който е практически монополист ва производството и доставката им, предаде Асошиейтед прес.

Днес е международият ден за безопасен интернет

http://www.bnews.bg/article-147899

Международният ден на безопасния интернет се чества за 13-та поредна година.

Вампирско повдигане на бюста е в подаръчната кошница на Оскарите

https://www.24chasa.bg/Article/5289186

Дори Леонардо ди Каприо за шести път да се размине със заветния Оскар, тазгодишната кошница с подаръци на стойност рекордните 232 000 долара със сигурност ще приповдигне настроението му, посочва сайтът News.com.au.
Дори Леонардо ди Каприо за шести път да се размине със заветния Оскар, тазгодишната кошница с подаръци на стойност рекордните 232 000 долара със сигурност ще приповдигне настроението му, посочва сайтът News.com.au. "Всеки печели тази година", според лосанджелиската фирма "Distinctive Assets", която раздава луксозните подаръчни кошници на

Кокичетата цъфнаха, март наближава, а коледната украса във Варна още стои

http://petel.bg/Kokichetata-tsafnaha--mart-nablizhava--a-kolednata-ukrasa-vav-Varna-oshhe-stoi__144464

Хубавото време, цъфналите кокичета, еуфорията от идващите празници, всичко напомня на пролет, а коледната украса още стои в центъра на Вар...

"Хизбула" към саудитите: Ще ви отворим вратите на ада, ако влезете в Сирия

http://petel.bg/Hizbula-kam-sauditite--SHHe-vi-otvorim-vratite-na-ada--ako-vlezete-v-Siriya__144473

Твърдо против изпращането на саудитски войски в Сирия или Ирак се обявява военното крило на "Хизбула”. Ако войници на Саудитска Араби...

Черно море на финал на „Балчик къп“ след минимална победа над Балкан

http://petel.bg/CHerno-more-na-final-na----Balchik-kap----sled-minimalna-pobeda-nad-Balkan__144470

Отборът на Черно море победи с 1:0 четвъртодивизионния Балкан (Ботевград) във втория си мач от „Балчик къп“ на терен 2 в Албена и се класира...

Майка на обиден хлапак търси саморазправа с момиче, преследвала ученически рейс

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5289190

Проверка за хулиганство срещу 30-годишната М.К., тръгнала на саморазправа с момиче, нагрубило сина й, прави полицията в Търговище. Инцидентът, който преминал и с преследване с коли на ученически автобус, е станал към 16,30ч. в понеделник в района на село Ралица.
15 ученици от селата се прибирали от града към домовете си с автобуса,
Проверка за хулиганство срещу 30-годишната М.К., тръгнала на саморазправа с момиче, нагрубило сина й, прави полицията в Търговище. Инцидентът, който преминал и с преследване с коли на ученически автобус, е станал към 16,30ч. в понеделник в района на село Ралица. 15 ученици от селата се прибирали от града към домовете си с автобуса,

Броят дупките след зимата в Шумен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5289188

Комисия от пътни специалисти обикаля улиците на Шумен, оглежда и описва дупките, които са се отворили след зимата. От общинския бюджет са предвидени 200 000 лв. за спешното им изкърпване, каза зам.кметът по строителство Боян Тодоров.
Ще се обяви обществена поръчка за избор на изпълнител и веднага щом времето позволи, започва запълването на ямите.
Комисия от пътни специалисти обикаля улиците на Шумен, оглежда и описва дупките, които са се отворили след зимата. От общинския бюджет са предвидени 200 000 лв. за спешното им изкърпване, каза зам.кметът по строителство Боян Тодоров. Ще се обяви обществена поръчка за избор на изпълнител и веднага щом времето позволи, започва запълването на ямите.

Превозвачи искат оставката на Митов заради блокадата на границата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5289189

Настояваме българското правителство, представлявано от министъра на външните работи Даниел Митов, в едноседмичен срок да предприеме конкретни стъпки за защита на българските интереси, тъй като в противен случай ще предприемем необходимите стъпки за неговото отстраняване от заемания пост. Това се посочва в декларация на Българската асоциация на
Настояваме българското правителство, представлявано от министъра на външните работи Даниел Митов, в едноседмичен срок да предприеме конкретни стъпки за защита на българските интереси, тъй като в противен случай ще предприемем необходимите стъпки за неговото отстраняване от заемания пост. Това се посочва в декларация на Българската асоциация на

Първа по рода си Хайфу конференция провеждат в МУ-Плевен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550242

На 22 април 2016 г. Медицински университет - Плевен съвместно с МБАЛ "Света Марина" - Плевен ще бъде организатор и домакин на първата по рода си международна Хайфу конференция на тема "Хайфу терапия: клинична практика и бъдещи перспективи", която ще се проведе в Телекомуникационния ендоскопски център. Официалният език на форума е английски, като участие ще вземат много чуждестранни лектори. Това съобщиха от пресцентъра на МУ-Плевен. Целта е екипът на Хайфу Център при МБАЛ "Света Марина" - Плевен да представи натрупания 3-годишен опит в прилага...

Кметът на Плевен подписа Кодекса на Левски - ще работи почтено и открито като Апостола

https://www.24chasa.bg/Article/5289184

Не можем да влезем в неговите стъпки - те са титанични. Но можем да ги следваме и да работим за общото благо. Това каза кметът на Плевен Георг Спартански преди да подпише Етичния кодекс, събрал заветите на Васил Левски за поведение и народна работа. Подписвайки Кодекса, все едно сключваш договор със себе си да бъдеш добър българин и гражданин.Не можем да влезем в неговите стъпки - те са титанични. Но можем да ги следваме и да работим за общото благо. Това каза кметът на Плевен Георг Спартански преди да подпише Етичния кодекс, събрал заветите на Васил Левски за поведение и народна работа. Подписвайки Кодекса, все едно сключваш договор със себе си да бъдеш добър българин и гражданин.

20-годишен загина при катастрофа в Разград

https://www.24chasa.bg/Article/5289182

Катастрофа отне живота на 20-годишен младеж на бул. „Априлско въстание” в посока изхода на Разград към село Гецово,  съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Разград.
Сигналът за инцидента е подаден към 11:00 часа днес на тел.112 от хора, забелязали колата в храстите вдясно от пътя.
При огледа на местопроизшествието е установено,Катастрофа отне живота на 20-годишен младеж на бул. „Априлско въстание” в посока изхода на Разград към село Гецово,  съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Разград. Сигналът за инцидента е подаден към 11:00 часа днес на тел.112 от хора, забелязали колата в храстите вдясно от пътя. При огледа на местопроизшествието е установено,

Европейските социалисти в Рим: Не на ограниченията

http://frognews.bg/news_106690/Evropeiskite-sotsialisti-v-Rim-Ne-na-ogranicheniiata/

„Време е да се изправим срещу идеологията на строги икономически ограничения и да върнем Европа обратно на пътя към растежа и работните места. След 8 години на жертви и еднопосочни политики гражданите очакват от нас да им предоставим възможности.” Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев по време на среща в Камарата на депутатите в Рим.

Външно: Няма пострадали българи във влаковата катастрофа в Германия

http://pik.bg/външно-няма-пострадали-българи-във-влаковата-катастрофа-в-германия-news482670.html

Външно: Няма пострадали българи във влаковата катастрофа в Германия

"Към момента няма информация за българи в списъка с пътниците на катастрофиралия влак в България. Държим постоянна връзка с консула в Мюнхен, който пък от своя страна подържа връзка с немската полиция", обяви за BIG5.BG Велислава Панова от пресцентъра на МВнР.

В зверската катастрофа в южната част на Германия, след сблъсък на два влака жертвите вече станаха 8 души, а над 150 са ранени, съобщават световните агенции, като цитират информация от властите.

55 от пострадалите са по-тежко ранени, 15 души са в критично състояние.

Инцидентът е станал в 6:40 тази сутрин на 41 километра от Мюнхен, близо до Бад Айблинг в Бавария. Двата влака са се сблъскали челно, като все още не е ясно каква е причината.

 

Свекървата на Челси Клинтън подкрепяла Бокова за шеф на ООН

https://www.24chasa.bg/Article/5289173

В кампанията си за Белия дом Хилари Клинтън заложи много на половата равнопоставеност и този въпрос е все по-популярен. Водещият кандидат за генерален секретар на ООН е българка с комунистическо минало и неприятелски за американските интереси действия, която е подкрепена от свекървата на Челси Клинтън, пише В кампанията си за Белия дом Хилари Клинтън заложи много на половата равнопоставеност и този въпрос е все по-популярен. Водещият кандидат за генерален секретар на ООН е българка с комунистическо минало и неприятелски за американските интереси действия, която е подкрепена от свекървата на Челси Клинтън, пише "Уолстрийт Джърнал", цитиран от Фокус.

Песков: Заявленията на Ердоган, че Русия е окупирала част от Сирия, са абсурдни

http://www.cross.bg/rysiya-siriya-peskov-1497532.html

/КРОСС/ Заявленията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за това, че Русия е окупирала част от Сирия, са абсурдни от гледна точка на международното право. Това съобщи пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предаде ТАСС. „Що се отнася до заявленията на президента Ердоган за това, че Русия окупира част от Сирия, то от юридическа гледна точка и от гледна точка на международното право те са неверни и абсурдни“, каза той. Песков поясни, че военно-космическите сили на РФ са в Сирия по молба на легитимното сирийско ръководство. „Съответно за каквато и да било окупация не може да става дума нито де юре, нито де факто“, добави той. Относно перспективите за подобряване на отношенията между Москва и Анкара, Песков отбеляза, че те са в най-лошото си състояние от десетилетия насам, но нормализирането им към момента не изглежда възможно. „Отношенията сега са в най-лошото си състояние от последните няколко десетилетия. И ние много съжаляваме в тази връзка, но еднозначно констатираме, че Русия не е виновникът за това състояние“, каза Песков. Той припомни, че „Турция е извършила агресивни предателски действия по отношение на Русия“. „Турция продължава да не дава адекватна квалификация на тези действия и не поднесе съответните извинения

Д. Ганев: Въпросът не е колко депутати ще се отцепят от ДПС а дали Местан ще успее да разцепи структури

http://www.cross.bg/mestan-yspee-ganev-1497533.html

/КРОСС/Врачуванията какво ще стане с ДОСТ са на твърде ранен етап, за да говорим с категоричност. Тепърва трябва да видим доколко новата партия на г-н Местан ще успее да откъсне живо месо от ДПС. До момента наблюдавахме как няколко депутата от ДПС минаха като независими около г-н Местан, коментира пред БНР политологът Димитър Ганев. Той направи аналог с опита на Касим Дал да създаде собствено движение преди време, който не успя да направи „съществен пробив". Въпросът тук не е колко депутати ще минат в НС към независимите и ще се отцепят от ДПС. Същественият въпрос е доколко г-н Местан ще успее да разцепи структури на ДПС. В тази парламентарна конфигурация няма значение дали ДПС има 36 или 30 депутата, но има много голямо значение дали ключови структури като тази на ДПС в Кржджали биха заели страната на г-н Местан, каза политологът. Днес в студиото на Нова телевизия бившият председател на ДПС Лютви местан обяви името на новата му формация - Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ). Ние ще създадем автентична либерална българска политическа партия, каза той и посочи, че тя не идва в отговор на атаките срещу него, а за да представи онази част от електората на  ДПС, която не се счита вече за представена от Движението, особено след речта на почетния лидер Ахмед Доган

Обявено за мъртво бебе оцеля след нощ в моргата

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550236

Бебе оцеля, след като беше обявено за мъртво и прекара цяла нощ при температура минус 12 градуса по Целзий в моргата, съобщи АФП. Служители на погребална агенция се готвели да кремират тялото на кърмачето, когато то започнало да стене. Те веднага се обадили на бащата и на Бърза помощ и бебето било прието в интензивно отделение. Инцидентът е станал в провинция Чжъцзян. Китаец възкръсна в ковчега си и се разплака Драматичната...

Наши депутати отиват да видят гръцката стачка с вино и кюфтета

https://www.24chasa.bg/Article/5289181

Евродепутатът Ангел Джамбазки, депутатът от ВМРО Атанас Стоянов, депутатът от ГЕРБ Димитър Танев и кметът на Петрич Димитър Бръчков пристигнаха при нашите шофьори на тирове на ГКПП Кулата-Промахон, които са изнервени до крайност от продължаващата блоката на гръцките земеделци. 
Евродепутатът Ангел Джамбазки, депутатът от ВМРО Атанас Стоянов, депутатът от ГЕРБ Димитър Танев и кметът на Петрич Димитър Бръчков пристигнаха при нашите шофьори на тирове на ГКПП Кулата-Промахон, които са изнервени до крайност от продължаващата блоката на гръцките земеделци.  "Гръцките фермери нарушават европейски и международни закони и това не

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване