Тома Биков: С емисар на Ердоган никога не съм се срещал

http://www.cross.bg/bikov-tyrtziya-partiyata-1497778.html

/КРОСС/Не знам дали изобщо ще се стигне до създаване на партията на Лютви Местан. Мисля, че няма да е тя партията, която ще разруши ДПС. Местан няма влияние сред българските турци. Това каза съветникът на вътрешния министър Румяна Бъчварова - Тома Биков, в пред bTV. Местан няма толкова силни лидерски качества, а и ще бъде обречен на политическа изолация в рамките на българската политическа система, включително и заради името на партията, което е директен сигнал към Турция - това ще го направи неприемлив партньор за когото и да било, смята той.  Тома Биков коментира и изказването на политолога Антон Тодоров. Вчера в същото предаване Тодоров заяви, че комисар на турския президент Реджеп Тайип Ердоган поне два пъти се е срещал с Касим Дал, Корман Исмаилов и човек, който по описанието на Тодоров много прилича на Биков. С емисар на Ердоган никога не съм се срещал. Не се сещам да познавам турци от Турция. Познавам много турци и мюсюлмани от България, в това число и Касим Дал, но се запознах с него след като той напусна ДПС, каза той. Хората, които навързват такива конспирации, са „разузнавачи на свободна практика, но малко ме надценяват, не съм толкова важна фигура", каза Биков. На въпрос дали Турция се опитва да влияе на българската политика, той отговори, че го прави сигурност, както вероятно се опитва да влияе и на други държави, но не чак с емисари.

Сдружение "Пчела Добрич" ще ползва сградата на пенсионерски клуб

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550751

Сдружение „Пчела Добрич” вече ще ползва сградата на пенсионерски клуб „Европейски гласове”, съвместно с клуба. Това става ясно от подписаното споразумение между председателя на сдружение "Пчела Добрич" Стойчо Стойчев и председателя на пенсионерския клуб Иванка Димитрова. Сградата е общинска собственост и се намира на ул. Александър Стамболийски №43. Сдружение „Пчела Добрич” е ползвало различни други сгради, но поради увеличаване на броя на членовете му, които са вече около 100, е имало нужда от по-нормално помещение за срещи. Сбирките ...

Над 1600 души декларират пред НАП доходи от наем в Добричко

http://pik.bg/над-1600-души-декларират-пред-нап-доходи-от-наем-в-добричко-news483736.html

Над 1600 души декларират пред НАП доходи от наем в Добричко

Над 1600 добруджанци са декларирали през данъчната кампания на 2015 година пред НАП, че са получили доходи от отдаване на помещения под наем. Физическите лицата, които са отдавали помещения под наем през изминалата 2015 година на други физически лица, трябва да декларират доходите си пред приходната агенция до 3 май на 2016 година.

При подаването на годишната декларация наемодателите попълват приложение № 4, което е неразделна част от годишната данъчна декларация. Физическите лица с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност, отдаващи помещения под наем, дължат авансов данък, едва когато получаваната през годината от тях сума надхвърли 7 920 лв. от всички източници на доходи на лицето. Наемодателите, които подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация.

Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г. От НАП Добрич напомнят на физическите лица, отдаващи помещения под наем на други физически лица, че и през 2016 година трябва да подават декларация по чл. 55 от ЗДДФЛ /образец 4001/ и да внасят авансово дължимия данък всяко тримесечие, с изключение на IV-то тримесечие, тъй като за него не се дължи авансов данък. Дължимият авансов данък е в размер на 10 на сто, като законът е предвидил данъчната основа да се намалява с 10 % нормативно признати разходи. Повече информация за попълване на декларациите и плащане на данъци отдаващите помещения под наем могат да получат на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на един разговор.

Подземни води рушат нов участък от метрото

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5293111

Чисто нов участък от първата метролиния в София се руши от подземни води. Между метростанциите „Цариградско шосе" и „Дружба" се е образувала кухина и в момента в нея се инжектира циментов разтвор, за да спаси тунела, съобщи бТВ.
Този участък от метрото беше тържествено открит на 2 април миналата година.
Чисто нов участък от първата метролиния в София се руши от подземни води. Между метростанциите „Цариградско шосе" и „Дружба" се е образувала кухина и в момента в нея се инжектира циментов разтвор, за да спаси тунела, съобщи бТВ. Този участък от метрото беше тържествено открит на 2 април миналата година.

Михаил Миков: Изнесената информация за пари на БСП-Варна в КТБ е груба манипулация и лъжа

http://www.cross.bg/mikov-informatziya-pravitelstvoto-1497777.html

/КРОСС/ „Изнесената информация за пари на БСП-Варна в КТБ е сериозна манипулация, една лъжа, която е редно синдиците да опровергаят, защото трети ден тази информация се тиражира в медиите". Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на БСП Михаил Миков. Той не скри съмнението си за режисирана подредба на лицата в списъка на банката. „Как така се оказа, че БСП е изтипосана с 1 милион, който го няма, а на други партии са намалени парите", попита Миков. В тази връзка той припомни, че синдиците на КТБ са назначени по време на това управление и са пряка функция на изпълнителната власт. Според него изнасянето на невярна информация подкопава доверието като цяло във функционирането на институциите в България и такива грешки са удобен случай за пореден път да се внушава на гражданите, че партиите са лоши и политиците непременно са разбойници. Лидерът на БСП изрази съмнение, че някой ден истината за КТБ ще излезе наяве. Според Миков правителството не успява да реализира политики, които да дадат перспектива на България и гражданите. В тази връзка той посочи изследване, според което 80 % от младите хора не виждат защо трябва да бъдат в България. „Има усещане за нестабилност и напрежение и противоречие в управляващата коалиция. Последните персонални промени в кабинета показаха, че правителството функционира в условия на малцинство

Флората ще бъде домакин на "Национален дебатьорски форум"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550752

"Национален дебатьорски форум" е събитието, което ще събере над 250 млади хора от цялата страна в гр. Бургас В дните от трети до шести март те ще участват в различни обучения, упражнения и дебати.Форумът представлява съчетание от интерактивни обучения. Водят ги опитни треньори от страната и чужбина. С обучителна цел ще се проведат и състезания по дебати.С предишните си две издания Националният дебатьорски форум се доказа като полезна инициатива, която помага на младежите да усвояват изкуството на дебата.Организатор на събитието е Асоциация "Деб...

Twitter променя потока от публикации, за да увеличи потребителите

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2016/02/11/2702504_twitter_promenia_potoka_ot_publikacii_za_da_uvelichi/?ref=rss


Twitter променя потока от публикации в профилите на потребителите. Микроблогът ще показва препоръчани туитове най-отгоре в потока от публикации вместо най-новите, както беше досега.

Компанията представи промяната заедно с финансовите си резултати за последното тримесечие на миналата година. Според Twitter така хората по-лесно ще откриват полезна информация. Тестовете на микроблога са показали, че хората взаимодействат повече с препоръчаните туитове, отколкото с тези по хронологичен...

Крадци опитаха да оберат банкомат в Костинброд

https://www.24chasa.bg/Article/5293117

Злосторници опитаха неуспешно да оберат банкомат в Костинброд, съобщи bTV.
Около 4 часа тази сутрин е получен сигнал за опит за разбиване на устройството, което е било прикрепено към офис на банка.
В момента се извършва оглед и се събират доказателства.
Няма информация за задържани Злосторници опитаха неуспешно да оберат банкомат в Костинброд, съобщи bTV. Около 4 часа тази сутрин е получен сигнал за опит за разбиване на устройството, което е било прикрепено към офис на банка. В момента се извършва оглед и се събират доказателства. Няма информация за задържани

Нов участък от столичното метро е за ремонт след пропадане на почвата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/11/2702529_nov_uchastuk_ot_stolichnoto_metro_e_za_remont_sled/?ref=rss


Участък от столичното метро, който бе пуснат преди по-малко от година, вече е за ремонт, заради пропадане на площ от 12 метра, съобщи Би Ти Ви. Проблемът се е появил при метростанция "Дружба", в отсечката от "Младост" до "Летище София", която бе открита през април миналата година. Причината за пропадането са подпочвени води, които отмиват пръстта и така се е образувала кухината.

Сега мотрисите преминават през проблемната отсечка със скорост от 20 км в час, обясни Кирил Зайков, зам.-началник на "Инвестиционна дейност" в "Метрополитен".

"С течение на времето тази кухина започва да нараства и вече създава условия за деформации на конструкциите над нея", обясни той. По думите му са предприети мерки за пресичане на водното течение, а образувалите се кухини вече се запълват с циментов разтвор. Разходите са за сметка на строителите, тъй като участъкът от метрото все още е в гаранция. Тя изтича на 2 април тази година.

През юни миналата година подобен проблем възникна при строящото се метро на бул. "Черни връх", когато до бъдещата метростанция на "Хладилника" се отвори голяма дупка и пропаднаха части от булеварда и тротоара. Впоследствие от столичния "Метрополитен" обясниха, че причина за пропадането е преовлажняване на почвата.

Учени замразиха и размразиха мозъка на заек

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550750

Американски учени успешно размразиха криогенно замразен мозък на заек, който се оказа в почти идеално състояние, съобщи ЮПИ. Екипът твърди, че няма причина методът да не може да се използва и за дългосрочно криогенно запазване на мозъка на по-големи бозайници, включително крави и примати. Учени присадиха изкуствен бял дроб на прасе Методът, използван от учените от фирмата "21st Century Medicine" с ръководител Робърт Макинтайър, е нов. Той се нарича алдехидно стабилизирано криозапазване

Шефът на тютюнопроизводителите: Няма повод за протести

http://pik.bg/шефът-на-тютюнопроизводителите-няма-повод-за-протести-news483733.html

Шефът на тютюнопроизводителите: Няма повод за протести

Няма повод за протести на производителите на тютюн, каквито бяха анонсирани за днес в столицата, каза председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев, съобщи БНР. Филев обясни, че изкупната кампания се развива в нормален ритъм и ще приключи „на сто процента“ до края на месеца:

"В момента изкупната кампания от реколта 2015-а. На фона на произведени около 22-24 хиляди тона тютюн в страната има неизкупени все още около 2 хиляди и 700 тона тютюн, това са 10 – 11 % . Абсолютно е нормално, след като се има предвид, че изкупната кампания стартира през месец ноември. По празниците беше спряла изкупната кампания, но се получи рестарт на изкупната кампания през месец януари на 2016-а и се надявам до края на февруари изкупната кампания да приключи на 100%.  В тези цифри, които цитирах, има тютюни, за които има договори между тютюнопроизводители и търговци, което означава осигурен пазар за суровината и може би около 50% от тези количества не са договорирани, но от контакта ни с фирмите, от контакта ни с Министерство на земеделието, фирмите дават уверения, че, освен че приоритетно ще изкупят договорираните количества, ще се нагърбят и с изкупуването на количества, за които тютюнопроизводителите нямат договори с операторите", поясни Филев..

"Господари на ефира": Сидеров със сензационно разкритие за Рачков

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550749

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров разкри сензационна "новина" в телевизионния ефир. Според него министърката на околната среда и водите е майка на Рачков. Министър Ивелина Василева е родена през 1969 г. Рачков е роден през 1972 г. Разликата им е 3 години. Тя в детската градина ли го е раждала, питат „Господарите". "Тригодишни родилки не се срещат често. Важното е безрезервно да вярваш на Сидеров, щом си от неговата телевизия, дори и да си измисля факти в движение", отбелязват от екипа на "Господарите". "Всъщност става дума за лице на кампания, к...

„Асарел Медет“ е инвеститор на годината

http://econ.bg/Новини/-Асарел-Медет-е-инвеститор-на-годината_l.a_i.714158_at.1.html

„Асарел Медет“ АД стана инвеститор на годината. Компанията грабна приза на 10-тите годишни юбилейни награди. Отличието бе връчено от вицепремиера...

Жена почина, след като беше блъсната на пешеходна пътека в Стара Загора

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550755

Автомобил блъсна 60-годишна жена на пешеходна пътека в Стара Загора и тя почина на място. Инцидентът е станал тази сутрин. Сигнал за него е подаден около 07:00 ч., информират от полицията. Издирва се водачът, който е напуснал мястото на инцидента. По непотвърдена информация е било такси, което се движило с много висока скорост. Заедно със загиналата жена е имало и друга, която също е блъсната. Тя е на 65-години и е пострадала тежко, откарана е в старозагорската болница. Все още се прави оглед на мястото на пътния инцидент и се установяват причи...

Представят "Обичам те, любов" на Катя Кремзер

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550500

В Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора от 18 часа ще бъде представена стихосбирката "Обичам те, любов" на Катя Кремзер, издателство "Лъчезар Минчев", редактор Маргарита Петкова. За книгата и авторката ще говори Виолета Бончева. Катя Кремзер е родена в София, но от тринадесет години живее и работи през повечето време във Виена. Завършва Техническия университет, специалност „Радио и телевизионна техника" и Магистърска степен по Електроника през 1987 г. През 2002 г. получава диплома с „Отличие" от Хъмбърсайдския университет „Лин...

Шофьор уби жена на пешеходна пътека в Стара Загора и избяга

https://www.24chasa.bg/Article/5293114

Две жени са ударени от автомобил на пешеходна пътека в Стара Загора тази сутрин, едната е починала на място, другата е тежко ранена и е настанена в болница, съобщи bTV.
Инцидентът е станал на бул. Две жени са ударени от автомобил на пешеходна пътека в Стара Загора тази сутрин, едната е починала на място, другата е тежко ранена и е настанена в болница, съобщи bTV. Инцидентът е станал на бул. "Славянски" малко преди 7 часа, шофьорът е избягал, съобщи кореспондентът на bTV от региона. Двете жени са над 50-годишни. Полицията издирва шофьора.

Ватерполистите от "Черноморен" на финал

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550747

Юношите старша възраст на "Черноморец" завършиха без загуба в квалификационната си група от държавното първенство по водна топка. Въпреки перипетиите, през които преминаха състезателите и треньорите на бургаския клуб, ватерполистите ни успяха да се справят с конкуренцията и ще играят във финалната шестица заедно с "Локомотив-Н.Н", "Славия", "Аква спорт", ЦСКА и "Комодор".Часове преди мача на нашите със "Славия", микробусът, превозващ състезателите, аварира на магистралата, което доведе до форс мажорни ситуации. Едва седем от ватерполистите прис...

128 фестивала и творчески проекти се борят за пари от фонд „Култура“ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=313264

Общо 128 проектни предложения се надяват на финансиране от общинския фонд „Култура“. Това става ясно от списъка с подадени искания на първа сесия, научи Moreto.net. Най-много предложения са постъпили във втората категория „Творчески проекти“.

Наско си залепи 2 винетки без да иска и попита във "Фейсбук": Как да я сваля едната? Последва "лавина"...

http://petel.bg/Nasko-si-zalepi-2-vinetki-bez-da-iska-i-popita-vav-Feysbuk--Kak-da-ya-svalya-ednata--Posledva-lavina----__144728

Снимка Булфото Шофьор от Стара Загора се превърна в сензация в социалните мрежи, след се сдоби с две винетки за колата си. Когато разбрал...

Няма да се строи втори лифт на Банско

http://petel.bg/Nyama-da-se-stroi-vtori-lift-na-Bansko__144729

Илюстрация: Булфото Няма да се строи втори лифт на Банско. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова.   Обясн...

Току що! Тежка катастрофа на Евксиноград във Варна

http://petel.bg/Toku-shho--Tezhka-katastrofa-na-Evksinograd-vav-Varna__144730

Тежка катастрофа е станала преди минути на пътя Варна-Златни пясъци към Евксиноград. В мелето участват няколко коли. Едната е обърната. На мястото има полиция.  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ МЯСТОТО!   

Васил Петров на русенска сцена, днес гостуват и известни актьори

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550746

Васил Петров пристига днес в Русе за участие в концерта на Русенска филхармония „Любов и вино“. Той е част от афиша на Операта. На известния певец ще партнира Русалина Мочукова, а диригент ще бъде Владимир Бошнаков. Началото е в 19 ч. в зала Филхармония. Също днес, в Канев център ще гостува и „Етажна гроздова комедия“, с участието на Антон Радичев, Милена Маркова, Невена Бозукова и др.Началото е в 19 ч. В рамките на арт салона „Любов и вино“ ще бъде представена книгата на Гълъбина Митева „Минавам случайно“ , от 19 ч. в зала „Европа“ на Доходно...

Тръмп щял да подобри отношенията с Путин, ако стане президент

http://www.mediapool.bg/tramp-shtyal-da-podobri-otnosheniyata-s-putin-ako-stane-prezident-news245422.html

Американският милиардер Доналд Тръмп, претендент за президентската номинация на Републиканската партия, изрази увереност, че ако победи на изборите, Вашингтон ще установи добри отношения с руския президент Владимир Путин, съобщи ТАСС, цитирана от БТА. "Уверен съм, че с Владимир Путин може да се установят добри отношения. Няма никакви причини САЩ да не могат да постигнат договорености с Русия по редица важни проблеми, в частност близкоизточния", посочва Тръмп в публикувано в четвъртък интервю за френския седмичник "Вальор актюел". По думите му, няма нищо по-лошо от сегашната ситуация в отношенията между двете страни, когато президентът на САЩ Барак Обама и Путин практически не си говорят. В интервюто Тръмп изразява задоволство от оценката, дадена му от Путин на годишната му пресконференция, че милиардерът е "ярък и талантлив човек".

Шофьор погуби старозагорка на пешеходна пътека и избяга

http://pik.bg/шофьор-погуби-старозагорка-на-пешеходна-пътека-и-избяга-news483728.html

Шофьор погуби старозагорка на пешеходна пътека и избяга

Две жени са ударени от автомобил на пешеходна пътека в Стара Загора тази сутрин. Инцидентът е станал на бул. "Славянски" малко преди 7 часа.

Едната жена е починала на място, другата е тежко ранена и е настанена в болница, съобщи Би Ти Ви. Шофьорът е избягал. 

Жените са на над 50-годишна възраст.

Полицията издирва водача на автомобила. 

Абсурд в МВР! Назначават пазачи с по-високи заплати от тези на ченгетата

http://frognews.bg/news_106805/Absurd-v-MVR!-Naznachavat-pazachi-s-po-visoki-zaplati-ot-tezi-na-chengetata/

Реформата в МВР стартира с абсурдна обява за набиране на 36 пазачи за охрана и пропусквателен режим на сградата на МВР и други административни сгради. Предвижда се така да започне поетапна замяна на редовите ченгета за охрана на сгради на МВР с пазачи, работещи по Кодекса на труда. Това научи Фрог нюз от източници в системата.

Бърни Сандърс: Демократичният социалист

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5292805

“Идеалният кандидат за президент на САЩ трябва да разбира, че в страната има дълбоко социално неравенство и че богатите не бива да купуват избори.” Тези думи от 1988 г. са на Бърни Сандърс, тогава кмет на Бърлингтън в щата Вермонт и определящ се като “демократичен социалист”. 28 години по-късно Бърни се е прицелил в Белия дом.
Чалнатият социалист.
“Идеалният кандидат за президент на САЩ трябва да разбира, че в страната има дълбоко социално неравенство и че богатите не бива да купуват избори.” Тези думи от 1988 г. са на Бърни Сандърс, тогава кмет на Бърлингтън в щата Вермонт и определящ се като “демократичен социалист”. 28 години по-късно Бърни се е прицелил в Белия дом. Чалнатият социалист.

При перфектна организация премина Европейската купа по ски в Пампорово

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550748

За поредна година Пампорово бе домакин на ски състезание от висок ранг от календара на Международната ски федерация FIS - Европейска купа. На 9-ти и 10-ти февруари т.г. почитателите на зимните спортове видяха едни от най-добрите скиори в дисциплината Слалом жени (SL). Ана Свен-Ларсон от Швеция спечели втория слалом Европейската купа по ски-алпийски дисциплини в курорта, където официално бяха връчени наградите на победителките във втория ден от състезанието. Отборът на шведката ликуваше от нейната победа и я вдигнаха на ръце. 24-годишната скиорк...

Нова измама застрашава българите! Вижте!

http://www.bnews.bg/article-148007

У дома пристигна известие, че в близкия клон има писмо за мен. Взех го. Оказа се, че е това, което е на снимките – измамата.

Шофьор уби жена на пешеходна пътека в Стара Загора и избяга

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5293112

Две жени са ударени от автомобил на пешеходна пътека в Стара Загора тази сутрин, едната е починала на място, другата е тежко ранена и е настанена в болница, съобщи бТВ.
Инцидентът е станал на бул. "Славянски" малко преди 7 часа, шофьорът е избягал. Двете жени са над 50-годишни. Полицията издирва шофьора.
Две жени са ударени от автомобил на пешеходна пътека в Стара Загора тази сутрин, едната е починала на място, другата е тежко ранена и е настанена в болница, съобщи бТВ. Инцидентът е станал на бул. "Славянски" малко преди 7 часа, шофьорът е избягал. Двете жени са над 50-годишни. Полицията издирва шофьора.

От април ще можем да избираме най-подходящата аптека и чрез интернет

http://healthy.actualno.com/ot-april-shte-mojem-da-izbirame-naj-podhodjashtata-apteka-i-chrez-internet-news_523249.html

С Национална аптечна карта ще се определят потребностите на населението от достъп до лекарствени продукти и фармацевтични услуги, осигурявани от аптеки и ще се идентифицират населените места, в които има недостиг. Българският фармацевтичен съюз (БФС) ще участва в подготовката й, което е заложено в проекта за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това заяви проф. Илко Гетов, председател на съюза по време на пресконференция в Кюстендил по повод Деня на

Не пропускайте невероятната гледка на небето

http://cosmos.actualno.com/ne-propuskajte-neverojatnata-gledka-na-nebeto-news_523044.html

Февруари 2016 година наистина подарява интересни астрономически събития – край на парада на планетите, сближаване на Меркурий и Венера и метеорен поток Центауриди. Научен термин "парад на планетите" не съществува, но той все пак се използва за описание на астрономическото явление, при което няколко планети се събират в една неголяма област на небето. След 7 февруари наблюдаваният парад от планети – Юпитер, Сатурн, Марс, Венера и Меркурий – започна да се разпада, но все още те

Top Gear атакува с шестима водещи и Стиг

http://cars.actualno.com/top-gear-atakuva-s-shestima-vodeshti-i-stig-news_523256.html

Всичко е хубаво, имената са на много известни в автомобилните среди хора (без един), дано обаче остане време да гледаме и коли в това шоу. Top Gear трябва да предложи нещо кардинално ново, за да се опита да избяга от абсолютно задължителната аналогия със Светата троица Кларксън, Хамън, Мей. Е, ето че първият ход е направен. Днес BBC обяви официалния списък на водещите на новия формат на Top Gear. Те ще са цели 6! Стиг не го броим, той не е човек, а извънземно. Коментарът му за новите колеги: &b

Аврамопулос за границите: България е стълб, който подпира основите на Европа

http://society.actualno.com/avramopulos-za-granicite-bylgarija-e-stylb-kojto-podpira-osnovite-na-evropa-news_523259.html

Европейският комисар за имиграцията Димитрис Аврамопулос заяви по време на срещна с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, че трябва да се засили охраната на външните граници на Европейския съюз. "България се намира на стратегически кръстопът. Вие носите голяма отговорност за опазването на външните граници на Европейския съюз. Трябва да подкрепим България в тази трудна мисия. България е стълб, който подпира основите на Европа", каза Аврамопулос, цитиран от БНР. Той постави като важна

Ненчев: В НАТО не е обсъждана възможността за изпращане на АУАКС в България

http://offnews.bg/news/n_1/n_623968.html

На срещата днес не е обсъждано изпращането в страната ни на АУАКС и конкретен брой войници, това се казва в изявление на министъра на отбраната Николай Ненчев. То беше направено по повод съобщение за това, че алиансът ще засили военното си присъствие в Черноморския регион. Споед руската осведомителна агенция НАТО вече е засилило наблюдението със самолети-радари от типа АУАКС, които се намират в Румъния, България и Турция, като ще бъде пратен и контингент от батальон от 500-1000 войници в Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния и България. "В публикациите са посочени цифри и факти, които не се базират на дискусиите и взетите решения до момента", се казва в изявлението на Ненчев. По думите му: "Заявленията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред пресата, както и дискусиите в рамките на Алианса, бяха свързани с възможностите за повишаване на сигурността в Източна Европа. Широко известен факт e, че на срещата на Върха на НАТО в Уелс през 2014 г. бяха взети решения, насочени към гарантиране сигурността на съюзниците. След ескалацията на военните действия в Сирия, НАТО откликна позитивно на молбата на Турция за засилване на мерките за гарантиране на сигурността й, в т.ч. и чрез използване на АУАКС.“

Анкара и Атина ще поискат НАТО да наблюдава бежанския поток в Егейско море

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/02/11/2702520_ankara_i_atina_shte_poiskat_nato_da_nabljudava/?ref=rss


Анкара и Атина са се споразумели да поискат мисия на НАТО да наблюдава бежанския поток в Егейско море и да се бори с каналджиите, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на висш германски източник.

Турция и Гърция заедно ще поискат от НАТО да съдейства на бреговата охрана и на европейската гранична агенция Frontex, заявява той.

Анкара е обявила готовност да приеме обратно търсещи убежище, заловени в морето, а алиансът ще предава на Турция информация, чрез която тя да може...

Американският лек петрол отново се търгува под 30 долара за барел

http://econ.bg/Новини/Американският-лек-петрол-отново-се-търгува-под-30-долара-за-барел_l.a_i.714157_at.1.html

Цената на петрола поевтиня по време на сесията през предпоследния търговски ден от седмицата. При петролът сорт Brent поевтиняването достигна 0,19%...

Видео: Роналдо понася критики заради участие в израелска реклама

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/11/2702518_video_ronaldo_ponasia_kritiki_zaradi_uchastie_v/?ref=rss




Звездата на "Реал" (Мадрид) и световния футбол Кристиано Роналдо понася критики заради участието си в реклама. Палестинци изразяват недоволството си от това, че нападателят има водеща роля в клип на интернет доставчик от Израел.

Забавното видео показва как Роналдо е привлечен в местен отбор за учудване на трима футболисти.

Португалецът публикува рекламата в профила си в Twitter. "Има слухове, че ще бъда звезда в Израел. Няма да е във футбола... а в реклама на...

Експерти от Световната банка и водещи европейски фирми и учени пристигат за Първия конгрес по биоземеделие

http://www.cross.bg/bulgariya-biozemedelie-kyyls-1497776.html

/КРОСС/ На 22 и 23 февруари 2016 г. в хотел „Санкт Петербург" в град Пловдив ще се проведе Първи конгрес по биоземеделие на тема „В следващия век". На този първи по рода си форум в България ще вземат участие експерти от Световната банка, както и представители на европейски университети и фирми, водещи в областта на биоземеделието. „По време на Био конгреса най-успешните мениджъри и изследователи ще споделят свои познания в областта на биоземеделието, за факторите, които допринасят за бързото нарастване на пазара с биопродукти. Ще обменим полезна информация, ще представим идеи, както и ще обсъдим основните проблеми в тази област", съобщава за медиите инициаторът Йоханнес Куулс, главен управител на „Кива БЦС Еко-Гаранти". Холандецът, известен експерт в Европейския съюз, е автор на резюме и план за кръгообразна икономика и биоземеделие, за преработването на храните и за тяхната безопасност, а също и за биологичното сертифициране. Резюмето и планът бяха приети през 2015 година от Европейската комисия. Според Йоханнес Куулс конгресът в Пловдив ще е първата стъпка за представянето и налагането на България като страна с огромен потенциал в биоземеделието. „Трябва да се възползваме от факта, че голяма част от земята от години не е третирана с химически вещества, което е отлична предпоставка за отглеждането на биопродукти", категоричен е г-н Куулс, който от 10 години живее в България

Европол предупреди за терористични лагери на Балканите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5293104

За опасност от възникването на терористични лагери на Балканския полуостров предупреждава Европол, пише германското издание Der Spiegel, цитирано от "Фокус".
Европейската полицейска служба не разполага с конкретни доказателства за наличието на подобни тренировъчни лагери за екстремисти, но съгласно данни на австрийски медии такъв има в околностите
За опасност от възникването на терористични лагери на Балканския полуостров предупреждава Европол, пише германското издание Der Spiegel, цитирано от "Фокус". Европейската полицейска служба не разполага с конкретни доказателства за наличието на подобни тренировъчни лагери за екстремисти, но съгласно данни на австрийски медии такъв има в околностите

Село на бунт заради неукрепен път

http://pik.bg/село-на-бунт-заради-неукрепен-път-news483726.html

Село на бунт заради неукрепен път

Повече от година над 700 жители на сатовчанското село Осина напразно чакат да се укрепи пропадналия път към селището. След поройни дъждове свлачище падна на 1 февруари миналата година и отнесе половината шосе за населеното място, пише Стандарт.

От този ден хората живеят в страх, че могат да останат откъснати от света. Защото нямат друга алтернатива. „Отворено е само едното платно за движение. Отдолу зее пропаст 30-40 метра. Готови сме на протести, ако не отпуснат спешно пари за укрепването на единствения път, който ни свързва със света", споделят жители на Осина. Община Сатовча изготви проект, ще са необходими 700 000 лева. Има положително становище от областния управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Чака се обаче Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане да отпусне пари за укрепването на земните маси, за да не рухне цялото шосе в пропастта. „Звъня често и се моля за решаването на проблема", призна кметът на село Осина Славчо Хаджиев. Той твърди, че положението е много сериозно и опасно. Пътят е компрометиран в продължение на почти 500 метра. Възможно е при топенето на снеговете и пролетните дъждове да пропадне единственото здраво пътно платно, по което минава целият трафик от и до населеното място. Затова жителите му алармират за пореден път за проблема и настояват да се отпуснат по-бързо финансови средства, за да се реализира проектът за укрепването на свлачището. За да не се стига до протести и гражданско неподчинение.

Вашингтон прие проект за нови санкции срещу Пхенян заради ядрената му програма

http://www.mediapool.bg/vashington-prie-proekt-za-novi-sanktsii-sreshtu-phenyan-zaradi-yadrenata-mu-programa-news245421.html

Сенатът на САЩ прие законопроект за нови санкции срещу Северна Корея заради ядрената й програма, състоянието на човешките права и дейностите й срещу киберсигурността, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. Камарата на представителите прие подобен документ миналия месец, но разликите между двата текста се очаква да бъдат изгладени бързо и той да бъде изпратен на президента Барак Обама за подписване.  Сенаторите гласуваха единодушно законопроекта, който прави задължителни повечето съществуващи вече санкции срещу всяко физическо лице или компания, помагаща на режима в Пхенян в придобиването на материали за производство на оръжия за масово поразяване, пране на пари, производство на фалшиви стоки и търговия с наркотици. В текста се налага забрана върху доставките на луксозни стоки в КНДР и се предвиждат санкции срещу нарушителите на човешките права в страната, както и за незаконната дейност на Пхенян в киберпространството.  Подкрепата за законопроекта беше толкова голяма, че двама републиканци, борещи се за президентската номинация, Тед Круз и Марко Рубио, оставиха кампаниите си, за да отидат във Вашингтон да гласуват, отбелязва Ройтерс. 

Любимецът на малчуганите претърпя операция

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550745

8-годишният воден дракон, който е най-предпочитан за детските фотосесии на екзотичната експозиция в Казиното, претърпя лека манипулация.Дружелюбното животинче загуби близо 30 см. от опашката си и сега се възстановява при специални грижи и наблюдение в терариума си в изложбената зала."Загнилите тъкани са резултат от появил се дълбок абсцес. Това наложи оперативното отстраняване на опашката до здрава кост" - коментира биологът Марко Иванов.Към момента дружелюбният гущер е в добро здравословно състояние. До дни ще бъде свалена и медицинската превр...

Американците ще похарчат над 1 милиард долара за шоколад за Свети Валентин

https://www.24chasa.bg/Article/5293099

Над 1 милиард долара ще похарчат американците за шоколадови изделия по случай Деня на влюбените. Това показва проучване на Националната асоциация на сладкарите в Съединените щати, цитирана от Над 1 милиард долара ще похарчат американците за шоколадови изделия по случай Деня на влюбените. Това показва проучване на Националната асоциация на сладкарите в Съединените щати, цитирана от "Нова телевизия". 94% от участниците в проведеното от асоциацията допитване биха желали шоколад или друг вид сладост за 14 февруари.

Ще има рок фестивал в Каварна

http://frognews.bg/news_106818/SHTe-ima-rok-festival-v-Kavarna/

„Със сигурност тази година ще има рок фестивал в Каварна, вече сме избрали фирма, която да го организира, в петък ще бъде сключен договор с нея”, съобщи заместник-кметът на Каварна Ивелина Илиева.

Стрелча на протест: Иска кмета-изнасилвач Евстатиев зад решетките!

http://www.bnews.bg/article-148000

Според недоволните граждани върху съда и прокуратурата се оказва огромен натиск Евстатиев да бъде освободен, като се изтъкват здравословни причини.

Международната общност обсъжда варианти за примирие в Сирия

http://www.mediapool.bg/mezhdunarodnata-obshtnost-obsazhda-varianti-za-primirie-v-siriya-news245420.html

Русия и САЩ ще обсъдят идеи за постигане на примирие в Сирия, както и хуманитарните въпроси, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Руският постоянен представител в ООН Виталий Чуркин потвърди, че на срещата на Международната група за подкрепа на Сирия в четвъртък в Мюнхен предсавителите на Москва ще изложат идеи за примирие. Той обаче не съобщи подробности в какво се състоят руските предложения. На конференцията в Мюнхен ще участват външни министри и представители на 17 държави, сред които Русия, САЩ, Саудитска Арабия, Иран и Турция. Междусирийските преговори в швейцарския град Женева бяха прекъснати едва пет дни след началото им. Те може да бъдат подновени на 25 февруари. Междувременно страните участнички в ислямската военна коалиция за борба с тероризма, създадена от Саудитска Арабия, обявиха, че ще проведат първото си заседание през март. Това се казва в съобщение на военния блок, разпространено по тв канала "Ал Арабия". Сформирането на ислямска коалиция бе обявено в Рияд на 15 декември. В състава ѝ влизат 33 държави, а още 10 ислямски страни обявиха, че поддържат това обединение. От своя страна саудитският външен министър Адел Джубейр каза, че ако политическият процес в Сирия се провали, има резервен план, без да посочи подробности за него.

Синтетичната дрога може да доведе до смърт още при първия прием, заяви експерт

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550744

Нова дрога - хит сред учениците. В Русе осем младежи са настанени в психиатрия с тежки разстройства и агресивни прояви, след като са пушили от опасен "чай". Според разследващите дозите от билката, която вероятно са пушили младежите, са пълни с амфетамини. На летището в София само за последната година са хванати 100 000 дози на обща стойност 5 милиона лева. Предупреждават за разпространението на опасна марихуана "Разликата между добре познатите наркотици - кокаин, амфетамини, марихуана - и тези нови синтетични наркотици е, ...

Любопитни факти за Свети Валентин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5293054

Има различни теории за произхода на деня на Св. Валентин, но най-популярните датират от времето на Римската империя по време на управлението на Клавдий II 240 г. пр.н.е. Клавдий не искал мъжете да се женят по време на война, защото вярвал, че необвързаните мъже са по-добри войници. Епископ Валентин се противопоставил на този закон и провеждал
Има различни теории за произхода на деня на Св. Валентин, но най-популярните датират от времето на Римската империя по време на управлението на Клавдий II 240 г. пр.н.е. Клавдий не искал мъжете да се женят по време на война, защото вярвал, че необвързаните мъже са по-добри войници. Епископ Валентин се противопоставил на този закон и провеждал

Обединените арабски емирства вече ще имат министър на щастието

https://www.24chasa.bg/Article/5293094

Обединените арабски емирства (ОАЕ) - богатата на петрол федерация в Персийския залив, обединяваща 7 емирства, вече могат да се похвалят с министър на щастието, министър на толерантността и министър на младежта. Всички те са жени, а най-младата е само на 22 години, съобщи Франс прес.
Шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум,Обединените арабски емирства (ОАЕ) - богатата на петрол федерация в Персийския залив, обединяваща 7 емирства, вече могат да се похвалят с министър на щастието, министър на толерантността и министър на младежта. Всички те са жени, а най-младата е само на 22 години, съобщи Франс прес. Шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум,

Кюрдите превзеха голяма част от военновъздушна база, северно от Алепо

http://www.mediapool.bg/kyurdite-prevzeha-golyama-chast-ot-voennovazdushna-baza-severno-ot-alepo-news245419.html

Кюрдите, подкрепяни от арабски бунтовнически групи, превзеха по-голямата част от важна военновъздушна база и съседния град Миниг в северната сирийска провинция Алепо, контролирани от ислямистите. Това съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Франс прес и БТА в четвъртък. Кюрдските Сили за защита на народа и арабските им съюзници прогониха ислямистките бойци и други бунтовници от град Миниг и установиха контрол върху "повече от половината" от съседната база на ВВС, се казва в съобщението на неправителствената организация, базирана във Великобритания и разполагаща с голяма мрежа от източници в цяла Сирия. Сблъсъците продължават във вътрешността на летището, което е посладната военна база, контролирана от ислямистите в провинция Алепо, заявил директорът на организацията Рами Абдел Рахман.

Кюрдите превзеха голяма част военновъздушна база, северно от Алепо

http://www.mediapool.bg/kyurdite-prevzeha-golyama-chast-voennovazdushna-baza-severno-ot-alepo-news245419.html

Кюрдите, подкрепяни от арабски бунтовнически групи, превзеха по-голямата част от важна военновъздушна база и съседния град Миниг в северната сирийска провинция Алепо, контролирани от ислямистите. Това съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Франс прес и БТА в четвъртък. Кюрдските Сили за защита на народа и арабските им съюзници прогониха ислямистките бойци и други бунтовници от град Миниг и установиха контрол върху "повече от половината" от съседната база на ВВС, се казва в съобщението на неправителствената организация, базирана във Великобритания и разполагаща с голяма мрежа от източници в цяла Сирия. Сблъсъците продължават във вътрешността на летището, което е посладната военна база, контролирана от ислямистите в провинция Алепо, заявил директорът на организацията Рами Абдел Рахман.

Расте броят на милионерите в България

http://www.moreto.net/novini.php?n=313292

Милионерите у нас пак започнаха да се множат. През последното тримесечие на 2015-та в банките ни са се появили 69 нови депозита за над 1 млн. лева, или средно по 23 на месец. Така общият им брой става 680. След като на 20 юни 2014 г.

Румен Йончев: България трябва да има повишено ниво на сигурност и готовност за отбрана

http://www.cross.bg/iionchev-nato-bulgariya-1497775.html

/КРОСС/ ПП „ЗНС", част от Народен съюз, ще търси правата си в съда. Партията никога не е разполагала с банкова сметка в КТБ, заяви пред БНР председателят й Румен Йончев. Той смята, че да имаш вложения в КТБ не е престъпление, но бе категоричен, че Земеделският народен съюз (ЗНС) никога не е разполагал с банкова сметка в КТБ. Първо съобщиха, че сме имали милион и триста, сега ни казаха, че сме имали 50 лева, но аз категорично казвам отново - такава банкова сметка не е съществувала никога. Консултирам се с нашите юристи да потърся нашите права в съда, защото това се превърна в един начин на оплюване на този и на онзи. Опетняването на една политическа партия по този начин е абсолютно недопустимо и ние ще търсим своите права, коментира депутатът от Народен съюз.  Румен Йончев подчерта също, че не е участвал по никакъв начин и няма ангажименти към фирма, която да е клиент на КТБ. Румен Йончев, който е и член на Парламентарната асамблея на НАТО, коментира и взетото принципно решение от министрите на отбраната на НАТО за повече войски в Източна Европа. Още след срещата във Великобритания беше разработена т.нар. "стратегия за бърза реакция" и план за действие на бързи обороти, каза каза той и допълни: Силите са готови вече, няколко страни - членки на НАТО поведоха в това отношение, те поеха ангажимента да осигурят сили за бързо реагиране, които да могат да бъдат разполагани в рамките на 48 часа

Нова дрога у нас може да убие от първи прием

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/nova-droga-u-nas-mozhe-da-ubie-ot-pyrvi-priem-6049848

Експерт разказва за новата дизайнерска дрога в България, а наркозависими младежи от Русе споделят, че "крокодилската дрога и чаят са най-опасните в момента"

Димитър Главчев: Стана ясно, че КТБ е на една от властите

https://www.24chasa.bg/Article/5293095

Дълго време се засаждаше мнението, че КТБ е банка на властта. От списък на синдиците става ясно, че е банка на една от властите.
Това заяви пред БНТ Димитър Главчев, заместник-председател на Народното събрание. „Банката е имала няколко награди за банка на годината.
Не е съществен въпросът, кои са депозитанти в банката,Дълго време се засаждаше мнението, че КТБ е банка на властта. От списък на синдиците става ясно, че е банка на една от властите. Това заяви пред БНТ Димитър Главчев, заместник-председател на Народното събрание. „Банката е имала няколко награди за банка на годината. Не е съществен въпросът, кои са депозитанти в банката,

ЗНС не са имали сметка в КТБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_623967.html

Земеделският народен съюз (ЗНС) не е имал сметка във фалиралата КТБ. Това заяви председателят на партията и депутат Румен Йончев.  Според списъците с вложители в банката, които бяха оповестени от синдиците партията разполагала с 1.3 млн. лв.  "Да имаш вложения в КТБ не е престъпление. Искам да кажа ясно и категорично, че Земеделският народен съюз (ЗНС) никога, никога не е разполагал с банкова сметка в КТБ. Първо съобщиха, че сме имали милион и триста, сега ни казаха, че сме имали 50 лева, но аз категорично казвам отново – такава банкова сметка не е съществувала никога. Консултирам се с нашите юристи да потърся нашите права в съда, защото това се превърна в един начин на оплюване на този и на онзи. Опетняването на една политическа партия по този начин е абсолютно недопустимо и ние ще търсим своите права", каза Йончев пред БНР. Той подчерта, че не е участвал по никакъв начин и няма ангажименти към фирма, която да е клиент на КТБ. По-рано днес адвокатът на банкера Цветан Василев заяви , че списъците са манипулирани. "Не е проблем, че хората имат пари, а дали са законни, дали са платили данъците си", посочи той в интервю за bTV.  От партията на Светльо Витков "Глас Народен" също обявиха, че изнесената информация не е вярна. "Открихме си сметка от 120 000 лева през май, а през юни банката фалира и след няколко месеца ни изплатиха обратно сумата. 840 000 лв. обаче не са на Глас Народен", заяви Витков. Лидерът на БСП Михаил Миков също твърди, че БСП-Варна не е имала 1 млн. лв., както е посочено в списъците.

Над 1600 добруджанци декларират пред НАП доходи от наем

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550742

Над 1600 добруджанци са декларирали през данъчната кампания на 2015 година пред НАП, че са получили доходи от отдаване на помещения под наем. Физическите лицата, които са отдавали помещения под наем през изминалата 2015 година на други физически лица, трябва да декларират доходите си пред приходната агенция до 3 май на 2016 година. При подаването на годишната декларация наемодателите попълват приложение № 4, което е неразделна част от годишната данъчна декларация. Физическите лица с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност, отдаващи помещен...

Френското посолство прави конкурс между общините за екопроекти

https://www.24chasa.bg/Article/5293098

Френския институт в София, заедно с три наши министерства ще организират конкурс между всички общини у нас за най-добри проекти и практики в областта на екологията. Това съобщи френският посланик Ксавие дьо Кабан на среща с председателя на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков. Френския институт в София, заедно с три наши министерства ще организират конкурс между всички общини у нас за най-добри проекти и практики в областта на екологията. Това съобщи френският посланик Ксавие дьо Кабан на среща с председателя на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков. "Вие първи научавате за тази инициатива.

Ето какво става с гумите на инкасо автомобил, ако се стреля по тях

https://www.24chasa.bg/Article/5293053

Шеф и служител на охранителна фирма разкриха пред Шеф и служител на охранителна фирма разкриха пред "Нова тeлевизия" какви са екстрите на един инкасо автомобил и как действат охранителите в него. Темата е актуална, след като преди дни двама братовчеди решиха да ограбят инкасо автомобил. „Автомобилът ни е изцяло е брониран – тавана, пода, стените, всичко.

Издирват вече по света турчина, в чийто автобус загинаха 9 души на магистрала "Тракия"

http://pik.bg/издирват-вече-по-света-турчина-в-чийто-автобус-загинаха-9-души-на-магистрала-тракия-news483720.html

Издирват вече по света турчина, в чийто автобус загинаха 9 души на магистрала "Тракия"

Бургаската окръжна прокуратура е отправила предложение до ВКП турският гражданин Ениз Ченгел да бъде обявен за международно издирване. Това е поредната стъпка от процедурата за изпълнение на наказанието на Ченгел - 10 години лишаване от свобода, съобщи TNS.

Собственикът на фалиралата фирма "Ентуртранс" бе признат за виновен на тежката катастрофа на магистрала "Тракия" от 15 юни 2011 г. В нея загинаха 9 души, а други 11 получиха тежки и средни наранявания. Решението на Бургаския окръжен съд бе потвърдено от втора и трета инстанция, след което на 4 ноември м.г. то е получено за изпълнение в Окръжна прокуратура. На следващия ден съдебната охрана отведе в затвора другите двама осъдени - Николай Точев, шеф на транспортния отдел на фирмата, и шофьорът Светослав Димитров.

От областни дирекция "Охрана" ни върнаха присъдата, тъй като Ченгел не е намерен на адреса си в Бургас, затова на 10 ноември ние изпратихме документацията на отдел "Издирване" на ОДМВР, каза говорителят на Окръжна прокуратура Красимира Кателиева.

Ченгел е обявен за общодържавно издирване, но данните сочели, че той е напуснал страната на 9 август м.г. през ГКПП-Малко Търново и не е засечен да влиза обратно. Затова започна събиране на необходимата документация той да бъде обявен за международно издирване, след което изпратихме предложението до ВКП, уточни прокурор Кателиева.

Ще бъде поискано съдействие и от Интерпол, казаха от пресцентъра на Главна прокуратура. Ако Ченгел бъде издирен, ще стартира процедура по естрадицията му. След фалита на транспортната фирма бизнесменът започна бизнес с турски закуски. Двете му пекарни в Бургас работят успешно, но те се водели официално на друго име.

Другите осъдени - Точев и Димитров, са в затворническо общежитие вече четвърти месец.

Манолова: "Топлофикация" да каже дали дава топлина, или е юристконсултска кантора

http://www.cross.bg/manolova-toplofikatziya-nasilie-1497774.html

/КРОСС/ "Топлофикация - София" напълно да се откаже от събирането на юристконсултски възнаграждения от клиентите на дружеството. За това ще настоява омбудсманът Мая Манолова. Според нея плащането на съдебни разноски от гражданите е неоснователно обогатяване на "Топлофикация", тъй като те вече са включени в цената на топлоенергията. Така излиза, че плащаме два пъти, заяви Манолова. Тя ще настоява тази недължима от клиентите такса да бъде изцяло отменена. Ще изпратя писмо до всеки един от общинските съветници в столицата и ще настоявам да гласуват по съвест - трябва ли да съществува такса, с която да се товарят столичани, или не. Крайно време е "Топлофикация" да каже дали е дружеството, което дава топлина в София, или е юристконсултска кантора, каза омбудсманът пред БНТ.Манолова съобщи, че хората се оплакват и от работата на топлинните счетоводители. На практика фирмите за дялото разпределение сключват договор с "Топлофикация", а цената я плаща клиентът. Тя зададе въпроса трябва ли да съществуват тези топлинни счетоводители. По думите й те реализират около 10 млн. лева оборот всяка година. и ако Топлофикация е в тежко състояние, нека да получава тези приходи. Манолова обяви, че чака решението на върховните съдии по отношение и на таксата "сградна инсталация". Тя обясни, че според Закона за защита на потребителите такава такса не се дължи от хората, които са се отказали да ползват парно

Приморско зарязва лозите за Трифон Зарезан

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550743

Винарите, лозарите и кръчмарите от община Приморско и тази година подобаващо ще почетат празника, посветен на Трифон Зарезан. Лозари ще зарежат лозите за здраве и берекет във Веселие, Ясна поляна и Писменово. На 14 февруари /неделя/ от 10:30 часа във Веселие празникът ще започне от центъра, където ще бъде зарязана най-близката лозница. След ритуала за здраве и берекет през цялата година местните жители ще се отправят към читалището, където ще продължат популярния обичай. Отново най-добрите местни производители на вино и ракия ще се съревновава...

Конфискуваха имотите на един от първите чужди инвеститори в Пловдив

http://pik.bg/конфискуваха-имотите-на-един-от-първите-чужди-инвеститори-в-пловдив-news483722.html

Конфискуваха имотите на един от първите чужди инвеститори в Пловдив

Пловдивският апелативен съд уважи изцяло иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу италианския гражданин Лино Тонан на стойност 1 312 617 лв. Процедурата срещу него е по реда на отменения Закон за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Той е осъден за данъчни престъпления.

С решението на Пловдивския апелативен съд се постановява отнемането на 7 апартамента в Пловдив, както и 4 ниви, едно дворно място и 3 стопански постройки на територията на областта. На отнемане подлежат още левовата равностойност на фирмени дялове и три автомобила, с един от които Тонан е напуснал страната. Италианецът е в неизвестност от 2009-а година, когато напуска страната.

Той има Европейска заповед за арест, издадена през ноември същата г., по повод получена присъда от 4 г. за укрити данъци в размер на над 2 млн. лв. Лино Тонан беше един от първите чужди инвеститори в Пловдив, той се засели в града през 1990-та година. Действаше с размах. Развиваше много силна социална дейност- в продължение на години хранеше по 1000 пенсионери на месец, плащал е много операции на бедни хора, беше главен спонсор на турнир "Странджата", на рали.

Конкурс за нов председател на Районен съд- Кюстендил

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550741

Висшият съдебен съвет приема заявления за участие в конкурса за председател на Районен съд- Кюстендил. Крайният срок изтича утре.Конкурсът се обяви, защото в края на месеца изтича последния възможен мандат на председателят Андрей Радев. Той е начело на Районен съд- Кюстендил от 15 години и 4 месеца, като спечели два последователни мандата."ВСС ще вземе решение за изпълняващ функциите на председател до избора на нов. Колко време ще отнеме процедурата не зная", каза пред Дарик Андрей Радев.Има 1 свободно място за съдия в Районен съд- Кюстендил, н...

Родителите на насиленото момиче проговориха пред медиите

http://www.cross.bg/evstatiev-bashtata-maiikata-1497773.html

/КРОСС/Родителите на насиленото момиче проговориха пред бТВ и Нова телевизия. Майката и бащата на 16-годишната ученичка, изнасилена от бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев искат справедлив процес и наказание за насилника. Беше неадекватна, мръсна, от устната й течеше кръв. Помислих си всичко най-лошо. Това разказва пред Нова телевизия майката на 16-годишната ученичка, която беше изнасилена от бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев. Цялата й коса беше оповръщана, телефонът й беше оповръщан, разказва и  бащата на насиленото момиче Георги Белухов пред бТВ. Всичко се преобърна, нищо не е същото, казва майката. Описва дъщеря си като изключително доверчива и наивна: „То си е дете още, вярва на всеки и си мисли, че всеки само добро й мисли" С момичето сега работят двама психолози. Непрекъснато се страхува, стряска се, мисли, че някой я следи. След като е свършила училище, не се е обадила на родителите си, както прави обикновено. Майката и бащата започнали да й звънят, но не са я открили. Дъщеря им се е прибрала около 18 часа в неадекватно състояние. Без да говори. Евстатиев я е докарал до дома й и й наредил да не казва на родителите си какво се е случило, да каже, че е била при приятелка. След случилото се 16-годишното момиче е в шок и не говори. След няколко часа разговори с психолози признава, че е била изнасилена от човек, когото добре познава. Когато е бил задържан Евстатиев е звъннал на майката на момичето

Преглед на печата, четвъртък, 11 февруари

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-четвъртък-11-февруари_l.a_i.714156_at.1.html

Танева: През 2016 г. към бизнеса ще бъдат насочени над 500 млн. евро През настоящата 2016 година бизнесът ще има на разположение финансов...

Казанлъшка художничка изписва 100 годишен храм

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550496

Художничка от Казанлък изографисва 96 годишен храм в в свиленградското село Капитан Петко. За възпитаничката на Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет Албена Здравкова това е поредно арт предизвикателство. Преди църквата „Свети Йоан Предтеча" в свиленградското село Албена изографисва поредица храмове, параклиси в цялата страна. Сред тях са: параклиса „Света Ана" в двора на казанлъшката болница. Албена е зографката , създавала икони и стенописи в храма в село Асен, Павелбанско, в Старозагорската Митрополия, възс...

Голямо десантно учение на НАТО край Ямбол

https://www.24chasa.bg/Article/5293042

Над 150 парашутисти от САЩ, България и други страни от НАТО ще участват в голямо планирано десантно учение, което ще се проведе на летището край село Тенево, южно от Ямбол, и база Над 150 парашутисти от САЩ, България и други страни от НАТО ще участват в голямо планирано десантно учение, което ще се проведе на летището край село Тенево, южно от Ямбол, и база "Ново село", съобщава "Стандарт". В един и същи момент ще скочат всичките 150 военни парашутисти. Общият брой на участниците в учението може да приближи 1000.

Четирима инженери с един проблем: как да открият жената на живота си в реалния свят?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550738

Поредната прожекция на киноклуб „Синята къща“ Русе ще се състои днес.  Организаторите от сдружение "Европейски пространства" ще представят на зрителите коопродукцията на Финландия, Германия, България „Любов и инженерство“ /84 мин., английски език, български субтитри, 2014/. Филмът на Тонислав Христов разказва за четирима инженери с един проблем: как да открият жената на живота си в реалния свят? Тонислав Христов е от Враца, но е ...

Жена загина на място, блъснаха я на пешеходна пътека

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550740

60-годишна жена загина на място, след като автомобил я блъсна на пешеходна пътека. Инцидентът е станал тази сутрин. Сигнал за него е подаден в 6.49 часа, информират от полицията. Към момента се установява вида на автомобила и виновния водач, който напуснал местопроизшествието, станало на пешеходната пътека до магазин "Практис" на бул. "Славянски". По непотвърдена информация е било такси, което се движило с висока скорост. Заедно със загиналата жена е имало и друга, която също е блъсната. Тя е на 65-години и е пострадала тежко, откарана е в стар...

Новото метро вече е в ремонт

http://frognews.bg/news_106820/Novoto-metro-veche-e-v-remont/

Участък от първата метролиния, тържествено открит на 2 април м.г. от премиера Бойко Борисов, вече е за ремонт. Образувала се е кухина между станциите "Цариградско шосе" и "Дружба". За да се спаси тунелът, в кухината се инжектира циментов разтвор.

Кой ще отведе Ирина Бокова до ООН

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/koj-shte-otvede-irina-bokova-do-oon-6049843

Вижте как реагира на номинацията на МВнР председателят на АБВ Георги Първанов

Длъжници горят с един милиард

http://petel.bg/Dlazhnitsi-goryat-s-edin-miliard__144725

Снимка: Булфото Публичните продажби на частните съдебни изпълнители стават все по-популярни сред обикновените хора. Те обикновено учас...

Най-вкусната пица Аламинут

http://petel.bg/Nay-vkusnata-pitsa-Alaminut__144665

Необходими продукти: хляб - тънки филии 10 - 12 бр. олио - за намазване на тавата маргарин - 100 г. лютеница - 5 - 6 с.л. колбас - 200 г. цареви...

Трагедия разтърси Франция! Шест деца загинаха след челен сблъсък между автобус и камион

http://petel.bg/Tragediya-raztarsi-Frantsiya--SHest-detsa-zaginaha-sled-chelen-sblasak-mezhdu-avtobus-i-kamion__144724

Снимка: АФП Шест деца загинаха, след като училищен автобус се сблъска челно с камион близо до град Рошфор в Западна Франция днес предобе...

Волейболистките на Спартак губят служебно! Търсят 1000 лева, за да доиграят сезона

http://petel.bg/Voleybolistkite-na-Spartak-gubyat-sluzhebno--Tarsyat-1000-leva--za-da-doigrayat-sezona__144726

Волейболистките на Спартак губят служебно с 0:3 съботното си гостуване на Левски. „Уведомихме федерацията, че няма да пътуваме, тъй като ...

И вторият крадец от Устина бере душа в болница

http://petel.bg/I-vtoriyat-kradets-ot-Ustina-bere-dusha-v-bolnitsa__144727

Снимка: bTV Йордан Габерски, крадецът, който със сина си нахлу преди дни във ферма в пловдивското село Устина, бере душа в пловдивска болни...

Втора катастрофа с ученически бус във Франция

http://europe.actualno.com/vtora-katastrofa-s-uchenicheski-bus-vyv-francija-news_523242.html

Шестима души загинаха при катастрофа на училищен бус и камион във Франция. Челният удар между двете превозни средства е станал край град Рошфорт, западна Франция. Автобусът е превозвал 17 души, трима ученици са с леки наранявания, съобщиха от полицията. Припомняме, че вчера, 10 февруари загинаха две деца на 12 и 15 години при друга катастрофа в страната, при която училищен автобус се преобърна заради мокра настила до границата с Швейцария. В автобуса са пътували 32 ученици.

19-годишна роди сама и гледа 1 месец бебето си, добри хора ѝ помогнаха

http://blagoevgrad.actualno.com/19-godishna-rodi-sama-i-gleda-1-mesec-bebeto-si-dobri-hora--pomognaha-news_523243.html

Няколко майки от Петрич вчера занесоха дрехи, храна, памперси и други необходими детски принадлежности на 19-годишната Надя от петричкото село Коларово, която роди момченцето си съвсем сама в дома си. След като тайната ѝ бе разкрита, самотната майка кръсти сина си Божидар, пише "Струма". Бащата на детето напуснал Надя, когато била бременна в 5-ия месец, родителите ѝ са разделени, майка й е на работа в чужбина. Останало само, момичето взело решение да роди детето в дома си, без да каже на никого

Депутатите приеха без дебати на второ четене Закона за културното наследство

http://politics.actualno.com/deputatite-prieha-bez-debati-na-vtoro-chetene-zakona-za-kulturnoto-nasledstvo-news_523245.html

Депутатите приеха без дебати Закона за културното наследство на второ четене. Законът регламентира връщането на откраднатите движими културни ценности. С приемането на този закон депутатите решиха движимите културни ценности, които са изнесени незаконно или откраднати на територията на държава-членка на ЕС, да подлежат на връщане. Разпоредбите по този текст се прилагат за културни ценности, в случай че са изминали не повече от 30 години от датата на незаконния износ, предаде Фокус. Според за

Госпъл и спиричуъл в „Музиката на Америка“

http://music.actualno.com/gospyl-i-spirichuyl-v-muzikata-na-amerika--news_523244.html

За концерта на 10 март гостуват прочутият американски хоров диригент Андре Дж. Томас и солистите Нагуанда Нобълс и Бенджамин Полайт. Програма с автентични госпъл и спиричуъл песни предстои през март в цикъла „Музиката на Америка“, представен от агенция „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“. Концертът е озаглавен Soul of America и ще се състои на 10 март от 19:30 ч. в столичната зала „България“. Публиката ще чуе хорови и солови песни, ко

Ангелкова: Въпреки трудната 2015 г., посрещнахме повече от 7 млн. чужди туристи

http://society.actualno.com/angelkova-vypreki-trudnata-2015-g-posreshtnahme-poveche-ot-7-mln-chujdi-turisti-news_523247.html

Независимо от трудната 2015 г., посрещнахме повече от 7 милиона чуждестранни туристи. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на 33-то Международната туристическа борса "Ваканция & СПА ЕКСПО". Министърът заяви, че за нея е удоволствие да открие тази борса, която определи като изключително важна за нас. "Всяка поредна година броят на участниците се увеличава. Тази година той достига почти 400 и това е голяма признателност за усилията, които се полагат, така че Бъл

Избраха JEREMY?

http://music.actualno.com/izbraha-jeremy-news_523248.html

Българската инди рок група Jeremy? бе избрана от QUEEN + Adam Lambert да подгрее публиката на дългоочаквания им концерт у нас. Така те ще са част и от фестивала АРЕНА МУЗИКА. Но това няма да е единствното участие на Jeremy? на една сцена с великата група! Бандата ще подгрява QUEEN + Adam Lambert и на техни участия в Полша и Румъния. Благодарение на усилията на СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЕРПРАЙСИС за първи път българска група има шанс за световна кариера. Jeremy? бяха одобрени от екипа на QUEEN и лично от л

Михаил Миков: Изнесената информация за пари на БСП-Варна в КТБ е груба манипулация и лъжа

http://offnews.bg/news/n_1/n_623966.html

Изнесената информация за пари на БСП-Варна в КТБ е сериозна манипулация, една лъжа, която е редно синдиците да опровергаят, защото трети ден тази информация се тиражира в медиите. Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на БСП Михаил Миков в коментар на оповестените списъци с имената на политици, магистрати и на партии, които са имали пари в банката. Миков смята, че има "режисирана подредба на лицата в списъка". „Как така се оказа, че БСП е изтипосана с 1 милион, който го няма, а на други партии са намалени парите?”, попита Миков. В тази връзка той припомни, че синдиците на КТБ са назначени по време на това управление и са пряка функция на изпълнителната власт. Според него изнасянето на невярна информация подкопава доверието като цяло във функционирането на институциите в България и такива грешки са удобен случай за пореден път да се внушава на гражданите, че партиите са лоши и политиците непременно са разбойници. Лидерът на БСП изрази съмнение, че някой ден истината за КТБ ще излезе наяве. Той каза, че в обществото има усещане за нестабилност и напрежение в управляващата коалиция. "Последните персонални промени в кабинета показаха, че правителството функционира в условия на малцинство. Ако тази тенденция се затвърди и по други поводи, то тогава сериозно възниква въпросът за предсрочни избори”, каза още лидерът на социалистите. Миков смята, че политиката на управляващите създава опасност за живота и здравето на милиони българи По думите му политиката в здравеопазването по-скоро създава опасност за здравето и живота на българите. „Всъщност правителствената политика е да разтовари тежестите от здравното осигуряване и да донатовари джоба на българския данъкоплатец”, обясни лидерът на БСП. Той добави, че това е изразено дясна, фискална политика, в която на първо място е бизнесът в здравеопазването, а на второ място конституционното право на здравеопазване за българските граждани. Михаил Миков определи номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН като една хубава новина. Той е категоричен, че имаме много сериозни шансове по няколко причини. „Досега ООН не е имало жена за генерален секретар. Г-жа Бокова се е доказала не само в българския политически живот, тя има значителен международен опит и като първата жена генерален директор на Юнеско, която даде друга динамика на организация. Това не става с назначаване, с политическо ходатайство, става с качества и ежедневно доказване”, каза още Миков.

Нов участък от метрото за ремонт, появило се подводно течение

http://offnews.bg/news/n_1/n_623965.html

Нов участък от първата метролиния в София вече е за ремонт. Между метростанциите „Цариградско шосе" и „Дружба" се е образувала кухина и в момента в нея се инжектира циментов разтвор, за да спаси тунела.  Участъкът бе открит на 2 април миналата година, 10 месеца по-късно пътниците забелязват, че влаковете се клатушкат и преминават с много бавна скорост в района на станция „Дружба", информира бТВ.  Ръководителят на проекта за разширението на метрото инж. Кирил Зайков обясни, че точно в този участък от метротунела се е появило подводно течение и затова скоростта на влакчетата е ограничена до 20 км/ч. „От това течение на земните води установихме извличане на земни маси под фундаментната плоча на тунела. Това извличане на земни маси от тези подземни води създава условия за образуване на кухини. В течение на времето водата започва да извлича земни маси и тази кухина започва да нараства. Вече създава условие за деформации на конструкциите, които се намират над нея”, обясни инж. Зайков. Той успокои, че няма опасност за пътниците в метрото, а „Метрополитен” е предприел превантивни мерки за пресичане на това водно течение чрез запълване на тези кухини с циментов разтвор. 80% вече са запълнени. До два месеца инжектирането на циментов разтвор трябва да завърши и кухините да се укрепят. Разходите са изцяло за сметка на фирмата строител. „Това е по договор, докато изтече гаранционния период, каквито и дефекти да се появят, а в случая не става дума за дефект, става дума за превантивни мерки, разходите са за сметка на строителя”, допълни Зайков. Гаранцията на този участък изтича на 2 април тази година.

Откриват днес международното изложение „Пчеларство-Плевен 2016"

https://www.24chasa.bg/Article/5293046

Днес от 10 часа в Плевен ще бъде открито Международно изложение-договаряне Днес от 10 часа в Плевен ще бъде открито Международно изложение-договаряне "Пчеларство-Плевен 2016". Официални гости на събитието ще бъдат евродепутатът Мария Габриел и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, земеделският министър Десислава Танева, областният управител Ралица Добрева и кметът на Плевен Георг Спартански.

Авария на магистрален водопровод оставя хиляди варненци без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=313291

Поради авария на магистрален водопровод без вода и със смущения във водоподаването ще бъдат хиляди абонати, съобщиха от ВиК-Варна за Moreto.net. Районът на курорта "Св. Св. Константин и Елена", местностите Акчелар, Свети Никола, Траката, Евксиноград, "Виница", Манастирски рид, Ален мак, Бялата чешма, Дъбравата и и курортен комплекс "Чайка" ще са без вода до 21 часа.

Евродепутатът от ГЕРБ Владимир Уручев: Преди бежанците е грижата за нашите собствени граждани

https://www.24chasa.bg/Article/5293043



"Нашият приоритет са собствените ни граждани", заяви в Монтана евродепутатът от ГЕРБ в Групата на ЕНП в Европейски парламент Владимир Уручев. Според нег повече са икономическите емигранти, отколкото бежанците. И ако сега Близкият Изток е източник на бежанци, то в бъдеще може да се очакват такива явления и от други посоки.

Депутатите най-после събраха кворум, започнаха да работят

http://pik.bg/депутатите-най-после-събраха-кворум-започнаха-да-работят-news483714.html

Депутатите най-после събраха кворум, започнаха да работят

С кворум от 125 народни представители Народното събрание започна работа, предаде репортер на Фокус. При първия опит за регистрация се регистрираха 104 народни представители, което е недостатъчно за събирането на кворум и това наложи обявяването на 15-минутна почивка. След почивката се регистрираха 125 депутати и парламентът започна работа. 

Предложи девиз на Поморие

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550739

Една творческа инициатива вече цяла седмица вълнува Поморие и провокира вдъхновението на десетки жители и гости на града, а именно - обявеният от кмета Иван Алексиев конкурс за девиз.На електронната поща и сайта на Община Поморие ежедневно пристигат интересни идеи. Думи като: море, слънце, бъдеще, вечност, минало и античност са едни от най-често срещаните, с които кандидатите се заиграват. Но сред писмата се срещат и редица забавни рими, каламбури и мъдри послания.Вече има над 100 предложения както от местните хора, така и от жители на София, ...

Плевен събира пчеларската общност за международно изложение

http://pik.bg/плевен-събира-пчеларската-общност-за-международно-изложение-news483713.html

Плевен събира пчеларската общност за международно изложение

За 13-а поредна година Плевен събира пчеларската общност на традиционното Международно изложение "Пчеларство – Плевен 2016".

Във форума, който ежегодно представя тенденциите и новостите в пчеларския сектор, освен производители на мед от цяла България, ще се включат депутати от Комисията по земеделие в Европейския парламент и представители на бранша от съседни страни. 

Пчеларите ще получат разяснения за националната пчеларска програма за настоящия и следващия период до 2019 година, ще споделят новостите в биологичното пчеларство, ще се включат в различни конкурси. Производителите на мед ще дискутират идеи и предложения, за преодоляване на разделението и общо представителство в пчеларския сектор, като гарант за успешно развитие на пчеларството. 

Общината разплати част от дълговете си

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550582

130 000 лева стари задължения разплати община Сливен. Средствата са от 2014 година за храна на детските градини, ясли и социален. Сумата е равна на доставените продукти за месец януари, заяви зам. финансовия кмет Румен Иванов и допълни, че „Правим всичко възможно да разплащаме текущите си задължения и да спрем потъването на общината от натрупани дългове във времето. Иванов съобщи още, че общината е разплатила и последните си задължения към момента за ремонта на концертния орган, предназначен за зала „Сливен". Последното общинско задължение към ...

Виртуална изложба, посветена на Райчо Каролев

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550735

Виртуална изложба, посветена на 170 години от рождението на Райчо (Рачо) Михов Каролев предтавя Регионална библиотека "Априлов-Палаузов" в Габрово. Изложбата може да видите на: http://libgabrovo.wix.com/raicho-karolev Райчо Каолев, 15.02.1846 г., Габрово - 12.03.1928 г., София, е просветен деец, общественик и книжовник, дописен член на БАН, министър на просветата в кабинета на Петк...

Съдът отряза мераците на затворник да прибере 10 хил.лв. от държавата, не си платил държавната такса

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550737

Административен съд – Смолян остави без разглеждане исковата молба на мъж срещу Затворническо общежитие "Герзовица“ и прекрати делото, поради неотстранени в срок нередовности по нея  - липсващи реквизити на исковата молба и невнасяне на дължимата държавна такса. Лишеният от свобода предяви иск за 10 000 лв. срещу Затворническото общежитие "Герзовица“, тъй като не му е осигурена консултация с психолог и лечение при стоматолог, което се е наложило сам да си плати. ...

Лъснаха нови манипулации в списъците на синдиците от КТБ

http://www.bnews.bg/article-148008

Според адв. Симеонов там например не фигурират роднините на вицепрезидента Маргарита Попова.

Хиляди варненци цял ден без вода заради авария

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550733

Хиляди варненци ще останат без вода през целия ден днес заради авария на магистрален водопровод, съобщават от ВиК. Сухият режим ще засегне абонатите в квартал „Виница”, курортите  „Св. св. Константин и Елена" и „Чайка”, както и местностите Акчелар, Свети Никола, Траката, Евксиноград, Манастирски рид,  Ален мак, Бялата чешма и  Дъбравата. Повредата се очаква да бъде отстранена до 21 ч. В тези райони през почти целия ден в сряда отново имаше сух режим. Част от живущите по ул. „Карамфил" няма да имат вода до 14 ч....

Бургас участва във "Ваканция и СПА Експо"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550734

Община Бургас ще има самостоятелен щанд на най-мащабния туристически форум в България "Ваканция и СПА Експо". Той събира представители на туристическия бизнес от България и света. 33-то издание на форума ще се проведе от 11 до 13 февруари в София.Общинско предприятие "Туризъм" ще представи новите възможности за отдих и ваканция в Бургас и ще напомни за вече наложили се продукти. Сред тях са туристическият комплекс "Акве Калиде" - най-новото допълнение на атрактивния облик на морския град, и остров Света Анастасия. Освен туристическите обекти,...

Само леки коли към Гърция

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550736

Гръцките фермери затвориха граничните пунктове за тежкотоварните камиони.На ГКПП - Кулата вече има повече от 5 километрична опашка от чакащи да преминат през Промахон.От Главна дирекция „Гранична полиция“ информират, че към момента на граничния пункт се пропускат само леки коли и автобуси.На другия пропускателен пункт в Югозападна България, Илинден – Ексохи,  от 23.20 часа също не пропускат ТИР-ове. Преминават само леки коли и автобуси....

Тръмп: Ще установя добри отношения с Путин, ако стана президент

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5293038

Милиардерът Доналд Тръмп, който засега е фаворит за номинацията на Републиканската партия за американските президентски избори, е уверен, че ако спечели битката, Вашингтон ще установи добри отношения с руския президент Владимир Путин.
"Уверен съм, че с Владимир Путин може да се установят добри отношения.
Милиардерът Доналд Тръмп, който засега е фаворит за номинацията на Републиканската партия за американските президентски избори, е уверен, че ако спечели битката, Вашингтон ще установи добри отношения с руския президент Владимир Путин. "Уверен съм, че с Владимир Путин може да се установят добри отношения.

Ще получим ли компенсация заради гръцката блокада?

http://www.moreto.net/novini.php?n=313283

Европейският комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос пристига у нас. Той ще се срещне с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Двамата ще посетят района на Елхово. Аврамопулос ще има среща и с външния ни министър, с когото ще разговарят по казуса с гръцките блокади.

Руското бюро на Интерпол обяви за издирване Михаил Ходорковски

https://www.24chasa.bg/Article/5293032

Руското бюро на Интерпол обяви за издирване основателя на „Открита Русия“ Михаил Ходорковски по делото за убийството на кмета на град Нефеюганск Владимир Петухов“, предаде Интерфакс.
„Националното бюро на Интерпол в Русия на основание на материалите, пристигнали от прокуратурата и следствието обяви Ходорковски за издирване.Руското бюро на Интерпол обяви за издирване основателя на „Открита Русия“ Михаил Ходорковски по делото за убийството на кмета на град Нефеюганск Владимир Петухов“, предаде Интерфакс. „Националното бюро на Интерпол в Русия на основание на материалите, пристигнали от прокуратурата и следствието обяви Ходорковски за издирване.

Състезание, което трябва да спечелим

https://www.24chasa.bg/Article/5292397

Добре, че официалната номинация на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН вече е факт. Защото у нас дълго време вървяха някакви странни сценки и интриги, около напълно логичната номинация витаеше някаква двойственост и недомлъвки и всичко това напомняше класическата история за българския казан, в който издигащите се биват издърпани обратно Добре, че официалната номинация на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН вече е факт. Защото у нас дълго време вървяха някакви странни сценки и интриги, около напълно логичната номинация витаеше някаква двойственост и недомлъвки и всичко това напомняше класическата история за българския казан, в който издигащите се биват издърпани обратно

Адвокатът на Цветан Василев: Списъците на КТБ са манипулирани

http://www.cross.bg/vasilev-simeonov-tzvetan-1497772.html

/КРОСС/ Обявените преди дни нови списъци с физически и юридически лица, които са държали пари в банката и които впоследствие се оказаха грешни, всъщност и сега са непълни и манипулирани, коментира в студиото на btv адв. Константин Симеонов, защитникът на Цветан Василев. Според адв. Симеонов там например не фигурират роднините на вицепрезидента Маргарита Попова, а нейният син и дъщеря ѝ имали над 1 млн. лв. Бившият градски прокурор Роман Василев пък имал спестени над 600 хил. лв. "Не е проблем, че хората имат пари, а дали са законни, дали са платили данъците си", посочи той. Адв. Симеонов отговори и на въпроса кой е коригирал списъците: "Делян Пеевски и хората които стоят зад него. Ние сме олигархична държава с подчинена на тази олигархична държава прокуратура, която прави това, което ѝ се нареди." "Нито синът ми, нито дъщеря ми имат влогове в милиони. Хубаво е да знаем все пак , че достоверността и чистотата на информацията много често зависи от нейния източник. Знам какви са моите влогове и възможностите на нашето семейство, няма как да коментирам синдиците", заяви вицепрезидента Маргарита Попова, която се включи по телефона в разговора. "Синът ми и дъщеря ми нямат влогове в милиони нито в КТБ, нито в друга банка", подчерта тя. Адвокат Симеонов разказа още, че Василев се чувства средно добре, тъй като не е добре, когато си в изгнание и в България ти виси Дамоклиевия меч на прокурорската държава

Театърът във Велико Търново дължи 70 000 лева на фирми

http://pik.bg/театърът-във-велико-търново-дължи-70-000-лева-на-фирми-news483709.html

Театърът във Велико Търново дължи 70 000 лева на фирми

От Министерството на културата опростиха дълг от близо половин милион лева на МДТ “Константин Кисимов” във Велико Търново. Културното ведомство ще покрие от собствения си бюджет преразхода на средства в общо осем държавни театри в страната.

В този списък, освен Храмът на Мелпомена в старата столица, попадат още театрите в Благоевград, Смолян, Кърджали и Враца, Държавния музикален и балетен център в София, операта в Стара Загора и Държавния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев". Преразходът в бюджета на търновския театър бе натрупан от 2014 до края на 2015 г., а от първия месец на новата година МДТ ще може да започне да работи на чисто.

По този начин от Министерството на културата дават шанс на държавните театри, които са генерирали голям преразход на средства, да заработят активно, да увеличат броя на сценичните си изяви и да представят изкуството си пред по-многобройна публика, обясни директорът на театъра Васил Вълчев. Министерството ни опрощава по-голяма част от задълженията, но ние имаме чакащи плащания в размер на 70 000 лв. към местни фирми, каза Васил Вълчев. Този дълг също е трупан през последните две години, когато директор на театъра бе Христофор Йонов. Най-солидна е дължимата сума към "Пътнически превози" АД - близо 20 000 лв. Още 12 000 лв. трябва да бъдат платени на охранителната фирма, която пази театъра, 13 000 лв. - на Общината за такса битови отпадъци и 2200 лв. на ВиК Йовковци. Театралният шеф не скри притеснението си, че на база на финансовите показатели на МДТ през миналата година, проектобюджетът за 2016 г. е намален с 24 %.

"Това означава, че всеки месец за заплати на персонала няма да ни достигат 20 000 лв. Не можем да си позволим да съкращаваме хора, тъй като всички творчески и технически звена в театъра са на критичния минимум", посочи Васил Вълчев. "Убеден съм, че нашият театър ще се справи с тази кризисна ситуация. МДТ "Константин Кисимов" доказа, че може да работи добре в системата на делегираните бюджети, като през 2013 г. постигна устойчив финансов и репертоарен растеж.

Тогава театърът получи отлична комплексна оценка от Министерството на културата", не скри оптимизма си директорът. Във вторник той е участвал в работна среща в министерството, за да представи оздравителен план за финансовото стабилизиране на МДТ. Такива програми трябва да изработят и неговите колеги от другите седем културни института, чиито задължения също остават за сметка на МК. Програмите за финансово стабилизиране на театрите трябва да включват актуализиран репертоарен план до края на тази година, разчет на очакваните приходи и разходи, програма за разплащане на просрочените задължения, мерки за повишаване на размера на приходите, оптимизиране на разходите.

Ген. Атанасов: Кандидатурата на Бокова разделя България

http://frognews.bg/news_106812/Gen-Atanasov-Kandidaturata-na-Bokova-razdelia-Balgariia/

Кандидатурата на Ирина Бокова още от самото начало е минирана, защото тежко разделя българското общество. Заради това, че това е продукт на българската комунистическа номенклатура. Правителството е направило този избор и аз много тежко го критикувам заради този избор. Това каза по bTV реформаторът ген. Атанас Атанасов.

Парламентът събра кворум от втори опит

https://www.24chasa.bg/Article/5293036

104-ма депутати се регистрираха в зала, народното събрание не събра кворум за да започне редовното парламентарно заседание, съобщи „Фокус”.
Народните представителите ще направят втори опит да се съберат за заседанието на парламента. За да започне редовно заседание на Народното събрание трябва да има 121 народни представители.104-ма депутати се регистрираха в зала, народното събрание не събра кворум за да започне редовното парламентарно заседание, съобщи „Фокус”. Народните представителите ще направят втори опит да се съберат за заседанието на парламента. За да започне редовно заседание на Народното събрание трябва да има 121 народни представители.

Имаме аптеки, но няма качество на фармацевтичната услуга

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550731

В България има два пъти повече аптеки от необходимото, но няма достъпна фармацевтична услуга. Аптеките са струпани в големите градове, а отдалечените, планински и полупланински райони са лишени от лекарства, отчетоха от Българският фармацевтичен съюз в Кюстендил.България е на 3- то място в Европа по брой аптеки на глава от населението, на едно от последните места по достъпност и качество на фармацевтичната услуга. Решението е в изработването на Национална аптечна карта, което е заложено в проекта за Закон за лекарствените продукти в хуманната ...

По-малко от 24 часа до първата историческата среща между православието и католицизма след разкола преди десет века

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5293035

Само ден остава до първата историческа среща между православието и католицизма след десет века прекъсване. Папа Франциск и Руският патриарх Кирил ще се срещнат в петък в Куба за пръв път след разкола между източното и западното течение в християнството през 1054 г.
Срещата ще бъде на летището в Хавана,
Само ден остава до първата историческа среща между православието и католицизма след десет века прекъсване. Папа Франциск и Руският патриарх Кирил ще се срещнат в петък в Куба за пръв път след разкола между източното и западното течение в християнството през 1054 г. Срещата ще бъде на летището в Хавана,

79-годишна баба от Поморие надхитри ало измамник

http://pik.bg/79-годишна-баба-от-поморие-надхитри-ало-измамник-news483707.html

79-годишна баба от Поморие надхитри ало измамник

Баба от Поморие успя да надхитри ало измамник и го предаде в ръцете на полицията. Вчера около обед 79-годишната жена е получила телефонно обаждане от непознат, който я пробвал по схемата "пострадал роднина, нуждаещ се от спешна операция".
Възрастната жена не се издала по никакъв начин. Уговорила среща с него и веднага се обадила в полицията. В момент на предаване на паричната сума е задържан ало измамникът - 44-годишният руснак О. А. Мъжът по-рано е участвал и в друга телефонна измама. Жертва станала 77-годишна жена от Свети Влас, която е предала сумата от 1500 лева за хирургична операция за дъщеря й. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на руския гражданин продължава от служители на Районни управления – Поморие и Несебър.

 

 

Ерменков и ген. Атанасов обединени за ООН, но в спор за комунизма

http://pik.bg/ерменков-и-ген-атанасов-обединени-за-оон-но-в-спор-за-комунизма-news483708.html

Ерменков и ген. Атанасов обединени за ООН, но в спор за комунизма

За КТБ, кандидатурата ни за ООН и комунистическия режим говориха в сутрешния блок на бТВ ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок и депутатът от БСП лява България Таско Ерменков. Очаквано последното породи скандал. Синдиците на КТБ или не са ходили добре на училище, или са ходили на поправителен. Не може да излезеш със списъците и после да кажеш – ами, аз тука леко сбърках, категоричен бе Таско Ерменков.

„Проблемът на КТБ не е внасянето, а изнасянето на парите“, изрази мнение пък ген. Атанас Атанасов. „Някой трябваше да се заеме с това кой източи банката. Стигна се дотам народни представители да водим дела в съда, за да видим какво се случва. Неслучайно този списък беше изкаран вчера (онзиден, б.р.), за да може да омаловажи действията на правителството по скандала Бокова“, категоричен бе той. „Тезата Кристалина ( Кристалина Георгиева, б.р.) или Ирина (Ирина Бокова, б.р.) издиша още от самото началото. Поради потеклото им. Да не споменавам за името, с което е била кръстена първоначално Кристалина Георгиева – ми тя се е казвала Сталинка“, възмути се отново Ерменков.

Ген. Атанасов също не одобрява кандидатурите, в частност и официално избраната – Ирина Бокова. „Тази кандидатура още от самото начало е минирана, защото тежко разделя българското общество. Заради това, че това е продукт на българската комунистическа номенклатура. Правителството е направило този избор и аз много тежко го критикувам заради този избор“, изтъкна реформаторът.

Очаквано принадлежността на Бокова и Георгиева предизвика смут в разговора и Ерменков и Атанасов се поскараха. „Вие десните, г-н Атанасов, като демонтирахте социализма, демонтирахте и държавата“, подчерта социалистът. „Абе, вие в коя държава живеете и не я ли управлявахте повече от половината от времето?“, не се остави обаче генералът.

Мислят опростяване на механизма за прилагане на „данък уикенд“

http://econ.bg/Новини/Мислят-опростяване-на-механизма-за-прилагане-на-данък-уикенд-_l.a_i.714155_at.1.html

Законът за данък добавена стойност може да бъде променен с цел по-лесното прилагане на данък "уикенд". За това са се разбрали ръководството на...

Вдигат таксата за забавачка на 40 лева във Велинград

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550732

Таксата за детска градина във Велинград скача от 35 на 40 лева, решиха общинските съветници в курорта. Общата сума е разделена на два компонента. Постоянната част е 15 лева и не зависи от дните, в които детето е било на забавачка, а диференцираната - 25 лева, според броя на посещенията. За полудневни детски градини таксата е 15 лева месечно за 3 и 4-годишни малчугани, а разликата до пълната сума се дофинансира от общината. От общината коментират, че поскъпването се налага заради натрупаните задължения. В началото на февруари стана ясно, че Вели...

Откриват Международно изложение-договаряне „Пчеларство-Плевен 2016"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550730

Днес от 10:00 часа в Плевен ще бъде открито Международно изложение-договаряне "Пчеларство-Плевен 2016". Официални гости на събитието ще бъдат евродепутатът Мария Габриел и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, земеделският министър Десислава Танева, областният управител Ралица Добрева и кметът на Плевен Георг Спартански. Поканени са и евродепутати от Комисията по пчеларство към Европарламента. Изложението се провежда под патронажа на Министерството на земеделието, областния управител на Плевен Ралица Добрева и Община Плевен. Организ...

Маргарита Петкова публикува първото си любовно стихотворение

https://www.24chasa.bg/Article/5292210

“Любовта е моята тема, за заводи и юзини не мога да пиша”, казва в новата си книга “Болката отляво” поетесата Маргарита Петкова. Томчето с твърда подвързия и цветни илюстрации (снимки от личния архив на поетесата и картини на художничката Ралица Денчева) събира емблематичните ѝ творби с обичана любовна лирика, както и няколко нови,“Любовта е моята тема, за заводи и юзини не мога да пиша”, казва в новата си книга “Болката отляво” поетесата Маргарита Петкова. Томчето с твърда подвързия и цветни илюстрации (снимки от личния архив на поетесата и картини на художничката Ралица Денчева) събира емблематичните ѝ творби с обичана любовна лирика, както и няколко нови,

Открива се международното туристическо изложение Ваканция&СПА Експо

http://www.cross.bg/tyrizma-ekspo-ministerstvoto-1497771.html

/КРОСС/ Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие от 10.30 часа 33-тото издание на международното туристическо изложение Ваканция&СПА Експо. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Борсата се провежда под патронажа на Министерството на туризма, като тази година в нея се включват близо 400 компании, общини, региони и др. от страната и чужбина. Форумът се провежда от 11 до 13 февруари в столичния Интер Експо Център (бул. „Цариградско шосе" 147).В рамките на изложението, Министерството на туризма организира и среща-дискусия, на която ще бъдат обсъдени възможностите за развитие на планинския туризъм в България. Събитието ще се състои от 14.30 часа, в зала Витоша (етаж 1) на Интер Експо Център.Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие международната среща, а в церемонията ще се включат също министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-министърът на околната среда и водите Бойко Малинов, зам.-министърът на земеделието и храните Георги Костов, съветника на министъра на икономиката Владимир Каролев, както и петкратният шампион по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели.В рамките на дискусията анализ на тема „Общ преглед на зимния/ски туризъм на глобално ниво и мястото на България в него" ще направи известният международен експерт по зимен и планински туризъм Лоран Ванат. Андреас Щайбъл, управител на австрийския ски курорт Ишгл/Тирол, ще презентира принципите за успешно управление на зимен/ски курорт.

Международната общност търси начини за възобновяване на преговорите за Сирия

http://www.cross.bg/arabiya-koalitziya-sayditska-1497770.html

/КРОСС/Международната общност ще разисква днес възможностите за възобновяване на сирийските мирни преговори. Конференцията в баварската столица Мюнхен ще събере външни министри и представители на 17 държави, сред които Русия, САЩ, Саудитска Арабия, Иран и Турция. Междусирийските преговори в швейцарския град Женева бяха прекъснати едва пет дни след началото им. Те може да бъдат подновени на 25 февруари. Междувременно страните участнички в ислямската военна коалиция за борба с тероризма, създадена от Саудитска Арабия, обявиха, че ще проведат първото си заседание през март. Това се казва в съобщение на военния блок, разпространено по тв канала "Ал Арабия". Сформирането на ислямска коалиция бе обявено в Рияд на 15 декември. В състава ѝ влизат 33 държави, а още 10 ислямски страни обявиха, че поддържат това обединение.От своя страна саудитският външен министър Адел Джубейр каза, че ако политическият процес в Сирия се провали, има резервен план, без да посочи подробности за него.  

Люси Зяковска с ново гадже, заряза Снежана Макавеева

http://pik.bg/люси-зяковска-с-ново-гадже-заряза-снежана-макавеева-news483702.html

Люси Зяковска с ново гадже, заряза Снежана Макавеева

Рижавата певица е приключила връзката си със Снежана Макавеева, сега движи с чужденка

Певицата Люси Дяковска има нова забивка. След като преди около месец и половина тръгна слухът, че тя е интимна с младата актриса Снежана Макавеева, репортер на Nbox засече рижавата изпълнителка с поредното й гадже.

Видната плевенска лесбийка е прекратила отношенията си с актрисата от „Под прикиртие“ – потвърдиха приближени до нея. Затова няма нищо учудващо, че тя се разкарва в столицата с нова половинка под ръка. Момичето, което я придружаваше беше с къса подстрижка и носеше небрежно облекло, по-удачно за гардероба на силния пол.

По време на разходката си, Люси беше и с кучето си порода кавалер кинг чарлз шпаньол. Двете дами го разкарваха по столичната улица „Аксаков“, а след това се „скриха“ в автомобила на певицата паркиран наблизо.

„Изглеждаше чужденка. Говореха си на немски език“, отбелязаха столичани, които също забелязаха двойката. Преди около година Дяковска се беше залюбила с омъжена германка, която има и деца. Връзката им обаче не издържа за дълго и двете се разделиха. Доста сърцераздирателен беше романа й с софиянката Камелия Веселинова. Двете се афишираха за първи път в риалити форамата "ВИП Брадър", а след време стигнаха до съдебни делби на общи имущества. Повод за раздялата им беше изневярата на Камелия с дъщерята на Йорданка Христова - Ивана.

Кулата пак е блокирана с опашката от ТИР-ове - 5 км

http://frognews.bg/news_106819/Kulata-pak-e-blokirana-s-opashkata-ot-TIR-ove---5-km/

Българо-гръцката граница при Кулата отново е блокирана. На ГКПП „Кулата-Промахон" има близо 5-километрова колона от товарни автомобили, показва справка на сайта на Главна дирекция „Гранична полиция".

Видеокарикатура: В ООН сме, в ООН сме!

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550729

Видеокарикатурата на Чавдар Николов тази сутрин е посветена на номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Обявявайки официално номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, премиерът Бойко Борисов предпочете да се позове на решението на кабинета "Орешарски" от лятото на 2014 г. Още от творбите на Николов гледайте в канала му във vbox7.com.  ...

Две катастрофи за час край Пловдив, трима в болница

https://www.24chasa.bg/Article/5293024

Трима шофьори са закарани в болница, след като пострадаха при две катастрофи на Трима шофьори са закарани в болница, след като пострадаха при две катастрофи на "Асеновградско шосе". Произшествията са станали едно след друго в рамките на час, на разстояние от около 100 метра едно от друго. Едната катастрофа е на разклона за Долни Воден, а втората до аутлета на Асеновградско шосе.

До момента не са обсъждани конкретни параметри на допълнително разполагане на сили и техника на НАТО в България

http://www.cross.bg/nato-ayaks-sigyrnostta-1497768.html

/КРОСС/ Във връзка с тиражираната информация в медиите днес, 10 февруари, от срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО в Брюксел, че Алиансът ще изпрати в България АУАКС и до 1000 войници, министър Николай Ненчев, който участва в заседанията, коментира следното: „На срещата днес не е обсъждано изпращането в страната ни на АУАКС и конкретен брой войници. В публикациите са посочени цифри и факти, които не се базират на дискусиите и взетите решения до момента.Заявленията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред пресата, както и дискусиите в рамките на Алианса, бяха свързани с възможностите за повишаване на сигурността в Източна Европа. Широко известен факт e, че на срещата на Върха на НАТО в Уелс през 2014 г. бяха взети решения, насочени към гарантиране сигурността на съюзниците. След ескалацията на военните действия в Сирия, НАТО откликна позитивно на молбата на Турция за засилване на мерките за гарантиране на сигурността й, в т.ч. и чрез използване на АУАКС."  

Стара Загора домакинства на кръг от турнира за "Купа България" по фехтовка

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1550320

Стара Загора ще бъде домакин на кръг от турнира за "Купа България" при децата до 11 и до 13 годишна възраст. Община Стара Загора включи събитието в спортния си календар за поредна година и предоставя на "Фехтовален клуб Железник" възможност да използва изградената спортна база. Турнирът ще се проведе на 13 и 14 февруари. В резултат на добрата съвместна работа на спортния клуб и общината, и след отличните отзиви от проведените през миналата година състезания в града на липите, Българската федерация по фехтовка отново повери на клуба организацият...

"Голдън стейт" постигна нов рекорд с победа преди Мача на звездите

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/11/2702496_goldun_steit_postigna_nov_rekord_s_pobeda_predi_macha/?ref=rss


"Голдън стейт уорърс" постигна нов рекорд в неукротимия си поход в НБА. Шампионите спечелиха 11-ата си поредна победа за 112:104 срещу изпадналия в криза "Финикс сънс".

С това Стеф Къри и съотборниците му подобриха постижението за най-добро представяне преди паузата за Мача на звездите. Те вече са с 48 победи и само четири поражения (92.3% успеваемост) и оставиха в историята рекорда на "Филаделфия севънтисиксърс" от 1967 г. (90.7%).

Шампионите преследват рекорда на "Чикаго...

Как да скриете личните данни в телефоните си от нежелани очи

http://curious.actualno.com/kak-da-skriete-lichnite-danni-v-telefonite-si-ot-nejelani-ochi-news_523217.html

В днешно време смартфоните съдържат огромна количество лична информация за притежателите си - снимки, видеа, съобщения. Понякога обаче устройството ви може да попадне в чужби ръце и други хора да получат достъп до неща, които бихте предпочели да не споделяте, пише PC Wolrd. От изданието дават примери за приложения, чрез които можем да предпазим данните си от любопитни очи. 1. Vault Vault е една от най-добрите апликации в сферата. С нея можете да скриете видео, снимки, контакти, входящи съобще

1400 деца в Бургаско получават стипендия за отличен успех

http://burgas.actualno.com/1400-deca-v-burgasko-poluchavat-stipendija-za-otlichen-uspeh-news_523230.html

1367 ученици от Община Бургас получават стипендии за отличен успех. Това съобщи за Радио „Фокус”– Бургас зам.-кметът на Община Бургас по образование, култура и туризъм Йорданка Ананиева. Най-много са тези в ПМГ „Акад. Никола Обрешков”-265 ученици, след тях са възпитаниците на Английска гимназия- 242- ма, Немска гимназия -230, Търговска гимназия-159. Ананиева обясни, че получаването на стипендии е регламентирано според постановление на Министерски съвет. „С

ЕС обвинява Италия, ме не изпълнява споразуменията по репатриране на мигрантите

http://europe.actualno.com/es-obvinjava-italija-me-ne-izpylnjava-sporazumenijata-po-repatrirane-na-migrantite-news_523231.html

Европейската комисия смята, че разпределението на мигрантите сред страните-членки на ЕС тече бавно заради Италия, която зле организира репатрирането на тези, които нямат право на бежански статут и е открила само 2 центъра за тяхната идентификация, вместо предвидените 5, предаде Regnum. „Италия е депортирала 14 000 души без право на политическо убежище през 2015 г.“, пише в доклад на ЕК, смятайки това за недостатъчно. На практика 14 000 репатрирания за 160 000 пристигнали е прекален

Проблемната Гърция е отново на европейския дневен ред

http://analysis.actualno.com/problemnata-gyrcija-e-otnovo-na-evropejskija-dneven-red-news_523232.html

Кворум на водещите европейски финансови технократи се събра миналата седмица, за да направи болезнената оценка за статуса на гръцкия дълг. Срещата премина при познат сценарий: кредиторите на Гърция се оплакаха, че страната тепърва има да предостави исканите данни. Гърците от своя страна протестираха това твърдение, обяснявайки, че са изпратили информацията предния ден. Гърция отново е на дневен ред, но не по начина, който се искаше на Европа, пише Politico.eu. Шест месец след получаване на трет

Техническите грешки за КТБ - практическите глупости, които още търпим

http://actualno.actualno.com/tehnicheskite-greshki-za-ktb---prakticheskite-gluposti-koito-oshte-tyrpim-news_523235.html

"Технически грешки". Това беше обяснението относно разминаването в данните от двата поредни списъка, които синдиците на КТБ извадиха през тази седмица (08.02 - 14.02.2016). Коментар на редактора Определено имам все по-големи затруднения относно това какви епитети да използвам относно ситуацията така, че да спазвам някакво приличие. Абсурдно е по толкова важна тема - грабеж за милиарди, да пускаш официална информация и да коригираш след това заради "техническа грешка". Моливите ли им се счупих

14 причини да мразим Деня на влюбените

http://curious.actualno.com/14-prichini-da-mrazim-denja-na-vlubenite-news_523236.html

Как изобщо някой би могъл да обича Св. Валентин? Този празник е толкова глупав, досаден и дразнещ! И няма никаквo значение дали сте обвързани, или необвързани, за да го мразите. Ето 14 причини за това: 1. Розите Има ли нещо по-изтъркано от дузина червени рози с дълги дръжки, доставени от куриер, особено в офиса? Те са толкова неудобни за носене вкъщи, а розите са толкова неоригинални. Ако искаш да си романтичен, изпрати ми дузина тигрови лилии на 18 март. Какво има на 18 март, ще попиташ. НИЩО

Революция на Opel с електромобила Ampera-e

http://cars.actualno.com/revolucija-na-opel-s-elektromobila-ampera-e-news_523239.html

Новият електромобил с акумулаторни батерии на Opel ще разбие бариерите пред електрическата мобилност. Opel ще представи на пазара през следващата година революционен нов електромобил с акумулаторни батерии, като продължение на най-голямата и всеобхватна продуктова офанзива в историята на германския автомобилен производител, включваща 29 нови модела в периода между 2016 и 2020 година. Новият модел с пет врати и пет места ще носи името “Ampera-e”. Той не само ще предлага по-продължит

Хафъзов: ДОСТ е насочена към избирателите в Турция, но не само

http://politics.actualno.com/hafyzov-dost-e-nasochena-kym-izbiratelite-v-turcija-no-ne-samo-news_523241.html

Името на новата партия на Лютви Местан - ДОСТ е въпрос на гледна точка. Търсен е емоционалният ефект, така че да изрази позицията си, че е приятелски настроена към всички и всичко. Това обясни независимият депутат Хюсеин Хафъзов. Според него основата се намира не в думата "ДОСТ" (от турски "приятел"), а в абревиатурата. "Смисълът в тези думи е именно това липсващо звено в страната и именно, ако имаме една пълноценна, равноправна, всеобхватна демокрация, смятам, че ще бъдат решени по-голямата ча

Болни от рак питат министър Москов: За кого се грижи новата Наредба на МЗ?

http://healthy.actualno.com/---bolni-ot-rak-pitat-ministyr-moskov-za-kogo-se-griji-novata-naredba-na-mz-news_523240.html

"Ужас! Убийци! Това ли е хуманизмът на министъра на здравеопазването?! Защо пак посяга на най-тежко болните и обречените?!" С тези въпроси на пловдивчани, болни от рак и техните близки, заливат социалните мрежи, след като разбраха, че леглата за онкоболни в Пловдив ще бъдат намалени от 300 на 20. Това е залегнало в Проект на Наредба за утвърждаване на интердисциплинарен медицински стандарт за комплексно медицинско обслужване на болни с онкологични заболявания. „Истина е – нашите па

Варна отново ще е волейболна столица през това лято

http://petel.bg/Varna-otnovo-shhe-e-voleybolna-stolitsa-prez-tova-lyato__144720

Варна ще приеме турнир от един от големите международни форуми за мъже, които България спечели през настоящата 2016 г. Морската столиц ...

Преди минути: Мъж предизвика поредица от катастрофи в София

http://petel.bg/Predi-minuti--Mazh-predizvika-poreditsa-ot-katastrofi-v-Sofiya__144721

Илюстрация: Булфото 50-годишен мъж с лек автомобил предизвика поредица от катастрофи в София тази сутрин, съобщи БНР.  От КАТ обясниха п...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване