06/28/08 12:30
(http://www.kulinarno-joana.com/)

Предястие от Мароко

Briouates

Средиземноморската кухня в необятна и винаги с интерес приготвям всяка нова рецепта, която открия. Темата сега е Мароканска кухня, а предястието, което приготвих се нарича briouates. Това са малки „банички“ от разточено на тънка кора тесто, запържени в силно нагорещена мазнина. Пълнежите могат да бъдат много разнообразни – с месо, зеленчуци, морски дарове. Формата им също може да бъде различна – триъгълни, квадратни или кръгли. Обикновено се сервират като предястие, но е възможно да се направят с бадеми и мед и да се поднесат за десерт.

Продукти:

  • 4 листа кори за баница
  • 2 яйца
  • 200 гр. сирене
  • 50 гр. обезкостени черни маслини
  • 1 ч. лъж. прясна мащерка
  • 150 гр. сладка царевица от консерва

Приготвя се плънката. В купа се смесват натрошеното сирене, нарязаните маслини, мащерката и царевицата. Отделно се разбива едното яйце и се прибавя към сместа със сиренето.

Корите се режат по широчина на 4 или 5 ленти, в зависимост от желания размер на „баничките“. Аз ги нарязах на 4 ленти. В края на всяка лента се слага по една чаена лъжица от плънката. Завиват се на триъгълник, като едната страна се завива на ляво, получения триъгълник се сгъва нагоре, след това на дясно и така докато се завие цялата лента.

Стъпки

Второто яйце се разбива в купа и с него се намазват баничките. Предпочетох да не ги пържа, за това ги запекох във фурната на 200°C за около 10-15 минути.





Кулинарно - в кухнята с Йоана Предястие от Мароко от Йоана Петрова - Кулинарно - в кухнята с Йоана
За още публикации, прочети съдържанието на блога или разгледай мозайката от снимки.
Публикувана на 06/28/08 12:30 http://feedproxy.google.com/~r/kulinarno-joana/feed/~3/Pg6eoGItFok/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване