01/15/10 13:37
(http://delian.blogspot.com)

Ден свободен ще е този! Няма повече правилници за нас!

Казуса Румяна Желева ми е смешен и ме забавлява още от самото си начало. Лично мен хич и не ми дреме дали тя е била управител на фирма или не през 2007-ма година. Много повече ме притеснява слабото и представяне пред ЕП, което гледах на запис, подкрепено косвено и от министър председателят Борисов с твърдението "има и по трагични еврокомисари". Бойко вероятно има в предвид Алгидрас Шемета, но той е оценен доста по-добре от Желева, постфактум.
Безспорно Желева се превърна в повод за сблъсък между локалните у нас и по-глобалните в ЕС партиини интереси. И атаката срещу нея, няма никакво основание по същество. Но е безспорно, че тя е и най-слабото решение на нашето правителство до момента, щом дава този повод това да се случи, както и всичко се концентрира около нея, па да не говорим колко бе предизвестено още от поне Ноември месец миналата година. Значи от Ноември се знае, от тогава (надяваме се) се готвят, а не могат да се справят? Очевидно става въпрос за доста слаба брънка в ГЕРБ. Пък и яко предложение за справяне с кризи даваме, дето още с първата си такава, започва да мънка и да не се справя.
В защитата на Желева се правят издънки след издънки. След като бе предварително разпространено (включително и в полза родину, щото каквото и да си говорим, която и да е Желева, не е добре за България да влезе в учебниците с първият отзован еврокомисар според Лисабонският договор), че се говори за политическа сделка, Борисов с неговият неподражаем стил направи две изказвания, които убиха сделката и нажежиха всички партии в ЕП срещу него, и поставиха Барозу и ЕНП в изключително, изключително тежка ситуация (тъй като те нямат мнозинство). Говори се, че дрязги и конфликти по повода има вече дори в самата ЕНП. Както се казва, Българският слон, може непремерено да троши стъкла и в далечният Брюкселски стъкларски магазин.
Вече не става въпрос просто за Желева. Натискът срещу нея се завиши заради непремерените изказвания на Борисов. Вече става въпрос за Борисов и за правителството на ГЕРБ.
И на този фон, вместо да оставят тихата политика да действа, днес заместник министър от Българското правосъдно министерство обяви че:
Отделно от самият факт, че такова изказване няма никаква стойност тъй като идва от чиновник, а не от съдия или оторизиран орган. Отделно от факта, че тук има остър конфликт на интереси, щом назначен от министър председателя заместник министър прави становище по отношение на предложен от министър председателят комисар. Отделно от твърдението на куп юристи и прависти, че изказването на заместник министъра просто не е вярно! Тук става въпрос за най-яката стъпка направена от Българският слон в законовият стъкларски магазин!
Защото аз реших! ДЕН СВОБОДЕН ЩЕ Е ТОЗИ, ДНЕС И ОТ ТУК НАТАТЪК!
Щом правилниците нямат значение и стойност, макар да са цитирани от закона, аз смятам от тук нататък да пресустановя да следвам правилата за движение по пътищата, определени в Правилникът за приложение на Законът за Движение по Пътищата, както и да оспорвам всички наказания и нарушения определени в него, ТЪЙ КАТО ТОЙ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ И СТОЙНОСТ! Ако някой катаджия го оспори това твърдение, ще му дам разпечатка от становището на заместник министъра и неговият телефон да му звънят и да се разберат!
Добре че станаха тия работи с Желева, та да разберем, че сме спазвали някакви правилници от глупост!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване