06/04/10 06:53
(http://blog.bogomil.info/)

Интеграция между vTiger и Wordpress

През последните дни се занимавах с интеграция между Wordpress и не толкова попълярната в нашите ширини система за работа с клиенти – vTiger.

В началото потърсих готово решение или акъл на готово, но не се получи и се хванах да го направя от съвсем в началото.

Задачата беше проста, от сайта на клиента да има форма, специфична за дадения вид бизнес, която след като се попълни от клиента да бъде вкарана директно като „Lead“ в сметката на екипа по продажби и те да могат да започнат обработката на заявката.

Така или иначе vTiger поддържа доста начини за интеграция (SOAP, WebForms, REST, ), но все още не на небходимото ниво и само за стандартната функционаност. Затова написах собствена услуга за този специфичен клиент и сега всичко работи.

Полезно?

vTiger е доста лека и много добра система за работа с клиенти и лично бих я препоръчал на всеки собственик на малък или среден бизнес – безплатна и е доста „лека“ в сравнение с другата подобна SugarCRM.

Вместо клиентите да ви пращат заявки по пощата или чрез някаква друга система, може те директно да влязат във вашата система, чрез която да управлявате продажбите си и така да ги направите евентуални клиенти и на нови услуги, да им се обаждате, да имате под ръка цялата ин история с вас и всичко което можете да правите с една такава система.

Публикувана на 06/04/10 06:53 http://blog.bogomil.info/3593
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване