11/02/10 09:27
(http://blog.bogomil.info/)

Статистика на посетители в Wordpress – кампании

Наложи ми се за един проект, да се извади статистика, каква секция точно посещават регистрираните потребители, по-колко време стоят в тази секция и дали срещат проблеми с дадена част от сайта.

Google не става
Проектът e на Wordpress и бяхме решили да използваме _setCustomvars към Google Analytics, но целия процес изглеждаше доста бавен, защото първоначално се изисква време от 48 часа, за да се появи такава информация за този тип данни, което се оказа, че в последствие не работи, въпреки, че сайтът изпраща данните коректно.

Как точно (не)става това?
Задавате си в кода на GA, следното:

_gaq.push(['_setCustomVar',1,'userid','21',3]);

Като в общи линии, този код казва на анализатора, че в момента по сайта ви се разхожда потребител с user_id 21, която информация, трябва да бъде видима през интерфейса на GA в частта посетители, което обаче или става след мнооого време, или както в нашия случай, изобщо не стана (все още).

Решение
След като времето за предаване на проекта наближи, реших да спра да си губя времето с Google и да използвам инструментите, които са написани за Wordpress или да си нашиша свой такъв, което е работа за 1 ден.
Оказа се, обаче, че има едина добавка, която върши чудесната работа да прави това, което искам (поне на 90%), което значи че клиента ще е доволен. Урааа !

Wazzup

Представям ви Wazzzzup, който е перфектен за целите, които си бях поставил в началото и има и още малко възможности, но доста малко повече :) въпроса е, че може да се извади пригледна статистика кои какво право по сайта ви, базирано на потребителско име, както и да виждате това в реално време – при всеки клик, информацията се променя, с помощта на Ajax. Можете да виждате роботите какво правят по сайта ви, както и всеки посетител и да обработвате тази статистика, което за определен тип кампании е много полезно, а в други случаи може да е доста вредно.

Извод
Google analytics sux – има доста други инструменти, които могат да го заместят, в известна степен. Чудесен пример за това е OpenWebAnalytics, който ви дава по-голям контрол и API на PHP.

OWA

Още по темата:

  1. Интеграция между vTiger и Wordpress
  2. Изграждане на сайтове чрез Wordpress
  3. Wordcamp: Как да си изкараме хляба с Wordpress

Публикувана на 11/02/10 09:27 http://blog.bogomil.info/3806
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване