06/12/10 09:22
(http://mamamemi.com/)

Геноцид срещу българските деца - какъв е резултатът след 4 ½ месеца...

 

Липсващите лекарства за онкоболните деца

 

    Резултат, що се отнася до институции, министерство и др. - няма. Резултат, що се отнася до медии и наши писма - се очаква. (Опитвам се да не се замислям докога ще очакваме и как това чакане се отразява на пряко засегнатите и техните близки).

     Насред известно затишие и състояние близко до вакуум по нашата кауза, попаднах на един сайт за качване на прессъобщения и гарантираното им изпращане до над 250 български медии от всякакъв калибър - електронни, хартиени, регионални, национални и специализирани. 

Press Bulgaria

ми се видя чуден и веднага ми светна лампичката! Свързах се с момчетата и те дори ми заявиха, че за тази кауза няма нужда да пращам смс-а, който по принцип придружава услугата. Дори заради нас промениха софтуера и направиха възможно прикачването на всякакви файлове, не само .jpg, както беше преди моето включване.  Страхотно, нали? И така, след известно уточняване на текста с приятелите от Спаси, дари на...   го изпратихме на 8-ми юни следобяд, с прикачено последното ни писмо до вече-не-толкова-новия здравен министър. Всичко хубаво, само че ... о, хайде, сещате се... до днес няма резултат! Ама никакъв! Не мога да кажа, че съм изненадана, просто разочарована. Това обаче все още е далеч от отказана.

     Та, днес писах пак на Денислава Симеонова от Капитал Каузи. Спомняте ли си, че тя присъства на обсъждането при Омбудсмана на 12-ти април 2010 и след това ме увери, че Капитал ще застане зад каузата за всички липсващи лекарства (които не са малко и за ужас на болните се увеличават) и дори ще разработи онлайн регистър в помощ на хората. Писах за това още през април тук. Това благородно (но и много трудно) начинание още не се е осъществило. Затова сега отново им предлагам да направим кауза само с тази частна тема, чието евентуално положително разрешение да се яви прецедент и да открие пътя към решаване на целия казус. Да използваме досегашния си опит и резултати, да ги подкрепим с предписанията на Омбудсмана и въобще всички да съсредоточим усилията си в една точка. Как ви звучи?

    Ще чакаме отговорът на Денислава с надежда. Няма да се изморя да настоявам, че децата ни заслужават да растат и живеят в нормална страна. Обратното на безумна. Нали така?

 

 

 


 

Публикувана на 06/12/10 09:22 http://mamamemi.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=7690
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване