06/25/10 07:08
(http://raltchev.info/)

Българска му работа

Когато преди няколко месеца се запознах с Петер Сюнде, единия от основателите на Пиратския залив, останах с впечатлението, че всичко, което са правели и правят, е с цел да предизвикат промяна в обществото, в мисленето. Лично той силно се надявал съвсем скоро да спрат най-големия тракер в света, просто защото компаниите, които в момента се занимават с писането на злобни писма, ще са измислили нов и полезен бизнес модел.

Докато гледах сутрешния блок по бTV днес, ми се прииска същото да се случи и тук. Напоследък чета все повече книги. Българските преводи обаче избягвам, защото ми омръзна да се мъча с правописни и пунктуационни грешки, както и да се боря с нежеланието на преводача да мисли. Тъй като постоянно съм в движение, както и повечето млади хора, чета на крак – или на неудобния iPod, или на екрана на лаптопа, докато съм в автобуса или влака. Понякога размъквам и хартиени книги. Скоро ще размятквам и някой ebook reader, въпрос на време и желание от страна на производителите. Ако и тогава българските издадетелства и книжарници седят и се надяват, че ще отида при тях, защото нямам друг избор, съвсем спокойно ще намеря друг начин да се сдобия с нужните ми книги.

Съсредоточили сме се върху статуквото, без да мислим какво точно можем да променим, колко лесно бихме се справили и колко много бихме спечелили от това. И още нещо, просто не пускайте Колев по телевизията, дразни ме.



Walking on the edge... - Един УеБлог на Иван Ралчев

Публикувана на 06/25/10 07:08 http://feedproxy.google.com/~r/WalkingOnTheEdge/~3/MyomUxptRj8/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване