07/05/10 18:49
(http://petyr.blogspot.com/)

Бедни, бедни Веско Маринов, защо не ...

Веско е зле. Това е ясно. Ясно е също, че песничката е "като извадена от дневника на Брежнев", както написа един приятел.

Прави ли това Бойко и правителството социалисти? Все повече изглежда, че е така. Бойко дойде на власт като човек от "консервативната десница", а предлага вдигания на данъци, ограничава свободния пазар (случаят със земеделските земи) и се държи все повече като "добрия стар Живков".

Интересното е, че обвинения в социализъм постоянно се появяват и в страна със съвсем друга история от нашата - САЩ. Дори на местните мижави социалисти се налага да обясняват, че Обама всъщност не е като тях и те са истинските "леви".

Вероятно и двете обвинения са повърхностни. Обама наистина разчита на кейнсианството (със спорен резултат), но това едва ли го прави социалист. При всичките му странни политики, не мисля, че той поставя под съмнение нуждата от капитализъм. Напротив, бори се именно за запазването му.

Бойко, с цялата му милиционерщина, също не мисля, че смята да отрече капитализма и да възобнови българската тежка индустрия в името на новата петилетка. Бойко искрено вярва, че е капиталист и консерватор и, че политиките му са такива. И точно тук е големият проблем, а и разликата с Америка. Докато Обама разбира чудесно системата и пробва екстравагантни начини за запазването й, Бойко има перверзно виждане за нея, оплетено от различните познанства с диктатори, царе, мафиоти и ченгета.

И тук опираме и до предния ми пост. Всъщност колко политици в България искрено разбират и подкрепят етикетите, които партиите им са си лепнали? Колкото Бойко е консерватор, толкова БСП са модерна лява партия и толкова ДПС са либерална. Всички идват от едно място и разбират политиката по един начин. И така ще е, поне докато Веско мърда и още пее за "предаването на славата", каквото и да значи това.
Публикувана на 07/05/10 18:49 http://petyr.blogspot.com/2010/07/blog-post.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване