07/30/10 13:47
(http://nname.org/)

Како ручаш, брате?

Българските радиа и телевизии, с редки изключения, нямат какво да ми предложат, за това аз, пък и цялата планета, слушаме подкасти. Това са радио и телевизионни предавания, които съм нагласил автоматично да се свалят на телефона ми (200-левова Nokia) и пълноценно ме забавляват, докато пътувам. Някои от подкастите, които следя:

no_agenda.jpg

No Agenda: перфектната доза хумор с елементи на разсъждение, американско сутрешно радио шоу, темите са основно вътрешни новини, но водещите успяват да ги направят интересни. Шоуто е много анти, на ръба на оцеляването са финансово.

Twit и Twig - най-сваляният подкаст в света и отрочето му. Бате Лео води радиопредавания за компютри от едно 30 години и заслужено е на върха. Баше се снимал как тълпата го носи на ръце като рок звезда, а и изкарва завидна сума в края на месеца. Обикновено е той и 3-ма гости през Скайп, снимат го и на видео, но аз предпочитам да го слушам. Говорят предимно за мобилни телефони и нареждат Епъл и Майкрософт.

Rocketboom - видео поредица, забавната страна на нещата. Подраздела Know your meme е задълже

TED Talks - къде без малко мъдрост. видео

Digg Nation - народът на копачите. Добри са, но този русия дебелее и се загрозява прогресивно, което болезнено ми напомня за мен самия.

Stephen Fry’s PODGRAMS - английски есеист, който не е толкова ударен, но си чете нещата с разказвателна интонация и британски акцент. Открехва вратата към едно езиково пространство, където още не съм навлязъл - аудио книгите.

Малко, но от сърце. Следя още много, но на тези имам абсолютно доверие.

Май, трябва да напиша един пост с адресите на фийдовете и упътване как точно се ползват тези неща :)

А вие бичите ли подкасти?

Публикувана на 07/30/10 13:47 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/Z3f2CRzDxfM/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване