08/04/10 22:42
(http://psabev.blogspot.com/)

Пойнтерът не е само указател в информатиката…

Напоследък пишем доста за бебета, но имаме предвид такива от вида homo sapiens.
Мимето и Илко (за тези, които ги познават) наскоро се сдобиха с цели осем (!) бебета… Пойнтери… Когато чуя пойнтери, се сещам за указатели в програмирането, курсори на мишка и др. такива. Но в случая става въпрос за английски пойнтер, т.е. за кученца.
И въпреки че са английски пойнтери, кученцата в действителност имат българо-сръбски произход с майка Aura (с партизанското име Яна) и баща Toro… Ето защо лаят по два начина: „Бау! Бау!“ (български) и „Ав! Ав!“ (сръбски). Повече информация за това как лаят кучетата на различни езици – тук.
Сега малко за породата – по принцип това е ловно куче, птичар. Работата му е да тича на зиг-заг по полето, да намери птиците (фазани, яребици, пъдпъдъци) и да направи стойка пред тях, без да ги изплаши.
когато ловецът види, че кучето стои в характерната си стойка (с носа и крачето си сочи къде са птиците – оттам и името „пойнтер“), той се приближава и прицелва. По сигнал, пойнтерът подплашва птиците и после ги отстрелва. Може да се научи и да носи дивеча, а някои ловци го обучават и за зайци. Подозирам, че може да се дресира и да прибира мръсни чорапи в прането, както и да простира, но предполагам, че е по-трудно.

Пойнтерите са големи сладури и са почти идеални за домашни любимци. Проблемът е, че им е необходима доста по-дълга разходка – едно двеминутно извеждане пред блока не върши работа, така че са подходящи за вас само ако обичате дълги разходки, решили сте да отслабнете или пък имате деца, които търчат напред-назад от сутрин до вечер. Но пък си има и предимства – за размерите си яде сравнително малко и като цяло е фино куче – няма тенденция за напълняване. Има къса козина, която е лесна за подръжка и не се скубе и съхне бързо.

Колкото до бебетата – родени са от майка си – нормално раждане, без упойка, в горещ летен ден. Датата е 30.06.2010 г., предлагат се в две разновидности – черно-бели (като таткото) и кафяво-бели (като майката). Обезпаразитени са, имат микрочип и международен паспорт. Ще бъдат ваксинирани, когато станат на 45 дни. Добрата новина е, че за тях се грижат двама ветеринари, така че определено са здрави и добре отгледани. Вече могат да бъдат отбити и се продават…

Ето защо е време да направим малко реклама:

Само сега! Английски пойнтери със сръбски произход на цената на български!

Малки, сладки и любвеобвилни на невероятната цена от 250 лв. с включен чип, паспорт и комплект от четири лапи и движеща се опашка. Възможност за избор на цвят и дизайн. Печелят само първите осем от вас, които се обадят, т.е. ако четете този пост през 2014 г., много вероятно е кученцата вече да са продадени…

Пойнтерите се намират в кв. Горна Баня, гр. София.

За контакти: 0898 44 16 18 – вет. д-р Илиян Христов

P.S. Закупувайки пойнтер, вие ставате част от кампанията „И блогърите са хора“, като част от средствата ще бъдат вложени в почерпка за Биляна и Петър Събеви, което е една благородна кауза, както и да го погледнеш.

Подобни публикации


Rating: 10.0/10 (1 vote cast)


Социални мрежи: Digg Facebook Google Bookmarks E-mail this story to a friend! LinkedIn MySpace Technorati Twitter Yahoo! Bookmarks Live RSS

Публикувана на 08/04/10 22:42 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/j5N0jcM6uoE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване