09/07/10 12:54
(http://ruslantrad.com/)

Един стар проект търси нови идеи

В миналото хората са ровели из старите си писма, днес ровим из директории и файлове. Та днес аз ровех из стари файлове. И попаднах на един проект между приятели, който тогава ми носеше много радост – списание Fantasy World. Бате Ламоте, ти мисля, че ще се заинтересуваш!

Това беше проект за онлайн списание в .pdf формат, правено от няколко души. Идеята ми хрумна заедно с моя стар приятел Александър Стоянов, когато обсъждахме поредната книга на Робърт Джордан. Включи се Веселин Матев (който сега учи право във Франция и сигурно фентъзи литературата му е на последна място по интереси) и Петьо Георгиев, на когото дължим кориците на списанията. И така започна всичко.

Няколко картинки нарисувани от фенове, пуснати в списанието, за да видите за какво иде реч:

Click to view slideshow.

Дали поради трудности с материали или друго, не знам. Но успяхме да пуснем само 3 броя и един 4-ти, който остана само на личните ни компютри. За онази 2008 година и тези броеве си бяха добре. Пускахме ги най-вече в Замунда и там правеха по над 1000 сваляния. Също един голям плюс, показващ, че Fantasy World се четеше.

Колко добре са били направени, друг въпрос е. Аз се радвах, че изобщо осъществявахме този проект, защото всички до един обичахме фентъзи културата. Аз все още я обичам и чета редовно нови книги, макар компанията да се е разбила малко.

Сега търся нови хоризонти за нашия проект. Вярвам, че все още има ентусиасти за тази кауза. Аз го виждам като продължение чрез социалните мрежи- като група във Facebook, която имаме и сега, но трябва развитие. Да се изготвя малък документ с интересното от света фентъзи културата.

Ще се радвам на идеи.


Публикувана на 09/07/10 12:54 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/09/07/6044/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване