09/21/10 11:18
(http://ruslantrad.com/)

Образователна реформа в Сирия и поезия по улиците на Дамаск

Реформите в Сирия следват една след друга и това не е странно. Макар еднолична власт, Башар Асад уверено върви към отваряне на страната. Това не може да стане без да бъде отразено в обществото, което от десетилетия живееше в изолация поради ред причини.

Bryan Denton for The New York Times

Инициатива на младежи в Дамаск разнообразява културния живот в столицата на Сирия. Bayt al-Qasid, Къщата на поезията, е мястото за млади поети, където, според собственика Лукман Дерки, всеки може да се изяви пред публика. Защото на това място се събират автори от няколко страни, там се чете поезия на арабски, гръцки, испански и берберски. Една място, което смятам да посетя веднага, щом замина за Сирия. Може да прочетете повече в статията на Карим Фахим за New York Times.

В същото време, министъра на образованието Али Ал-Хасри обяви, че ще бъде реформирана образователната система, която не е пипана от 1980 г. Желанието на министерството е преподавателите да учат децата да разчитат на себе си, да могат да дискутират, да поемат инициатива и да учат, вместо да наизустяват.


Публикувана на 09/21/10 11:18 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/09/21/6147/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване