10/01/10 20:06
(http://ruslantrad.com/)

Наши специалисти ще тренират сирийски спортисти

На официално посещение бе сирийска спортна делегация. Какво трябваше да се постигне от срещата с БОК, осъществена по покана на спортния министър Свилен Нейков?

На първо време, Сирия иска да приеме България за контрола по футбол през ноември месец. Това заяви председателят на Сирийската генерална спортна федерация,  генерал Моуафак Джумаа, който е и председател на Олимпийският комитет на Сирия.

Той проведе официален разговор с президента на БФС Борислав Михайлов, който е дал съгласието си за приятелския мач. Босът на централата, обаче очаква думата на селекционера  Лотар Матеус.

„Желанието ни е да срещнем България в Дамаск през ноември. Знаем, че имате много добър отбор и проверката е добре дошла за нас, защото се готвим за турнира за Купата на Азия през 2013”.

Ген. Джумаа беше очарован от условията за подготовка на спортисти на базите в Белмекен и Панчарево, като заяви готовност за сключване за спогодба мeжду двете държави за провеждане на подготвителни лагери на сирийски спортисти в България, както и на български в Сирия.
Г-н Джумаа изяви желание да представи на Сирийската футболна федерация автобиографии на български футболни специалисти, като не изключи възможността български треньор да поеме националния отбор. Също така се обсъжда възможността за обмен на футболни съдии между двете държави, като най-вероятно наши рефери ще бъдат канени да ръководят важни срещи от Сирийската първа лига.

Благодарим на Васимир Ел Хатиб, който помогна да научим повече за посещението.


Публикувана на 10/01/10 20:06 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/10/01/6234/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване