01/06/11 08:18
(http://www.bivol.bg)

Крадците на акциз

peshtera2006 г. Ваньо Танов е шеф на ГДБОП и преследва акцизните злоупотреби на известни фирми за производство на алкохол. Акцизна злоупотреба е, когато някой ви бръкне в джоба, вземе ви 5 лева на бутилка ракия и си ги сложи в неговия джоб, вместо да ги даде на държавата да храни баща ви и майка ви, които са пенсионери. За да е възможна злоупотребата 2 от 5 или 3 от 5 лева отиват в партийната каса на управляващите, които си затварят очите.

Помощник на Танов е неговият заместник Тони Странджев. Пречи му неговият началник, министър Румен Петков от управляващата партия БСП, която в този отрязък от време прибира 2 от 5 или 3 от 5 лева невнесен акциз. Той изгонва Тони Странджев и назначава на негово място корумпираното ченге Иван Иванов - Рилски, агент на Пещаците (винпром "Пещера"). Закрилата на контрабандата не е само по този канал. Петков пази Пещаците, а шефа на митницата, Дъбката и Велчев са опънали чадър над други крадци на акциз: “В.А.С” ООД, производител на водка "Селект". В крайна сметка Танов си тръгва. Румен Петков също е уволнен, но не заради Пещаците, а заради Галеви брадърс.

2010 г. Ваньо Танов е шеф на митницата и преследва акцизните злоупотреби на известни фирми за производство на алкохол и горива. Акцизна злоупотреба е, когато някой ви бръкне в джоба, вземе ви 5 лева на бутилка ракия и си ги сложи в неговия джоб, вместо да ги даде на държавата да храни баща ви и майка ви, които са пенсионери. За да е възможна злоупотребата 2 от 5 или 3 от 5 лева отиват в партийната каса на управляващите.

Помощник на Танов е неговият заместник Тони Странджев. Помага му и неговият началник, министър Симеон Дянков, който иска всеки пет лева акциз да влязат в бюджета и да има с какво да плаща пенсии. Пречи му министър Цветан Цветанов, който прави интриги, за да изгони Тони Странджев и да сложи на негово място свой човек, който да закриля злоупотребите и да направи Ваньо Танов "пионка."

Цветанов иска както преди 2 от 5 или 3 от 5 лева да отиват в черната каса на управляващите, защото идват избори. Освен това налага свои контрабандни канали за цигари, поверени предимно и само на ромски кланове. Това прозира от думите на Танов: "Не мога да накарам циганите да си плащат."  Постига се троен ефект - първо се махат старите групировки държащи каналите за цигари и се отчитат успехи с борбата против контрабандата, второ се слагат марионетки, безрезервно предани и лоялни (организиран, криминален контингент), трето се осигурява голямо количество ромски гласове за ГЕРБ на всякакви избори.

В крайна сметка Тони Странджев напуска. Ваньо Танов е бесен и говори за фирми, които са закриляни от властта. Не споменава директно Пещаци или други, а магазините "Билла", които са засечени да доставят и продават безакцизна продукция. Работещата мярка в такъв случай е да се правят внезапни проверки в магазините и ако се намерят фалшиви бандероли в един магазин, да се отнема лиценза за продажба на алкохол на цялата търговска верига. От думите на Танов става ясно, че мощни лобита се борят против такъв законодателен текст и успяват.

Това са известните факти. Истината за прикриването на крадците на акциз цъфна вчера от записите на Танов и Дянков. По схемата на Шопенхауер вчера се опитваха да я омаловажат и прикрият (стенограмата препечатана във в. Труд услужливо пропуска точно този епизод с "Билла"), днес я отричат с устата на премиера Борисов, а утре животът ще си продължи и всички ще я приемат за даденост.

Може да има размествания, може да си отиде Танов, или дори Цветанов. Никой няма да пипне с пръст Пещаците и колегите им. Важното е, дами и господа, да не се шуми много много за крадците на акциз, а вие да продължавате да им давате вашите пет лева, които те ще си разпределят по схемата две от пет или три от пет.

А за баща ви и майка ви, които са пенсионери, държавата ще ви вземе още пет от пет.

Публикувана на 01/06/11 08:18 http://www.bivol.bg/home/item/718-akciz.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване