01/14/11 15:53
(http://ivanbedrov.com/)

А кои бяха добрите?

Атаката срещу министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов става все по-интензивна, а изстрелите - все по-точни . Да си работил като шофьор в Централното информационно-организационно управление към Държавна сигурност може би не е чак толкова притеснително. Може би не е и престижно. По силата на закона такива хора не подлежат на огласяване от Комисията по досиетата, защото не са агенти или офицери. Законодателят е преценил, че останалите служители са незначителни и от тях нищо не е зависело. Въпреки тези детайли обаче засега никой не е оспорил верността на изречението “Цветан Цветанов е работил в Държавна сигурност”.

С този изстрел БСП успешно принуждава ГЕРБ да прегърне тяхната теза - Дайте да видим кой какво е правил, защото повечето служители на ДС са достойни българи. В единия случай управляващата партия продължава принципно поведението си от последния месец и отстранява от управлението всички, свързани с Държавна сигурност. В другия - присвоява си правото да оценява кой от Държавна сигурност е добър и кой е лош и така заприличва на БСП. Точен изстрел, нали. Друг е въпросът, че този случай не помага на атакуващите да изглеждат по-модерни и по-отдалечени от ченгеджийско интригантското минало. Напротив.

Бойко Борисов сега е поставен в ситуация, в която всеки ход е грешен. Грешно е Цветанов да бъде освободен на фона на възбудилите се сенки от миналото, които организират тези скандали. Грешно е Цветанов да остане на фона на демонстрирания хаос със специалните разузнавателни средства, на избирателното им огласяване, на медийния му щурм, който не води до осъдителни присъди. Т.е. най-малкият проблем на Цветанов е, че е бил шофьор в Държавна сигурност.

Попадането на Борисов и Цветанов в тази ситуация показва, че тяхната игра е сбъркана още в самото начало. Когато печелиш доверието на избирателите с обещания за ново начало и скъсване с порочното минало, не назначаваш хора от старата система. Дори и шофьори. Когато продължаваш да имаш доверието на гражданите за борба срещу престъпността, спазваш законите и не нарушаваш правилата. Когато говориш за бъдещето, се обграждаш с хора, които принадлежат на бъдещето. Ценностно.

Иначе зрителите стават все по-объркани и част от тях започват да се питат: А всъщност кои бяха добрите в тоя филм?

коментар от в.Пари

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване