02/03/11 12:50
(http://ruslantrad.com/)

Думи от площад “Тахрир”

По време на ожесточените сблъсъци на площад “Тахрир” в Кайро, Al Jazeera пуснаха разговор с активист, намиращ се на площада, където бяха ранени над 1500 души. Гласът е на Мона Сейф, сестра на един от видните активисти в Египет срещу режима на Хосни Мубарак – Алаа Абд Ел Фатах.

Ето някои важни моменти от това, което казва Мона пред Al Jazeera:

Ако всички са толкова загрижени, защо Мубарак е все още на власт и ние губим хора всяка минута?

На въпроса: “Какво бихте искали да кажете на света?”

Ние няма да напуснем това място (т.е. площад “Тахрир”). Има само две възможности за света: или те (международната общност) се придържат към Мубарак и неговия режим, и ние губим хиляди хора на площада и името му се сменя от “Освобождение” на площад “Клане”; или, те казват “не” на режима на Мубарак и позволяват на хората тук да имат шанс в реалния живот.

Тя беше попитана какви хора има в тълпата.

Много от тях са тийнейджъри, като малко от тях са на възраст над 25 години. Това е удивително, но и наистина тъжно, защото знаем, че това (сблъсъците) може да се избегне и те не трябва да загубят живота си.

Водещият попита дали тя е по-сигурна от по-рано, заради думите на държавния секретар Хилъри Клинтън, че насилието от про-Мубарак демонстрантите е шокиращо. Мона отговаря:

Не много, това е същата Хилари Клинтън, която преди седмица заяви, че страната е стабилна. Най-сигурно за мен ще е да чуя, че Мубарак е на път да произнесе спешно слово, в което да съобщи, че си тръгва.

Публикувана на 02/03/11 12:50 http://ruslantrad.com/?p=7657
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване