02/04/11 13:54
(http://nname.org/)

Слушам и не вярвам на очите си

Комитата е написал хубава статия за подслушването, с която ще си позволя да не се съглася, отчасти.

НТП променя правилата на играта. Шпионските джаджи струват по 100-300 лева и всеки с достатъчно време и нахалство може да си подслушва другия. Отделно МВР записва наред и тази информация се търгува. Парадигмата се променя, битката се води на нови терени. Бойко например слуша не само врага, но и собствените си хора. Нездравословна параноя или мислене по нов начин? Неговите министри знаят за подслушването и му изпращат послания чрез разговора си.

100 милиона на година бюджет само за слушалките… с толкова пари може да се построят доста доста детски градини. Но явно шпионирането е по-голям приоритет и по-важно за политическото оцеляване на управляващия.

Ситуацията е силно шизофренична. Ламята слуша ламята. МВР от 5-10 години слухти служебните карти на собствените си служители. Доста разумно, истинските престъпления в България рядко стават без участието на полицаи. Всички са преплетени като свински черва и отделно живеят на една улица и чукат тайно една съща манекенка. Маджо се оказва официален агент на ДАНС. Алексей взема заплата, даже на няколко отделни места. Бандитите уж работят за Държавата, а всъщност тя работи за тях. Никой вече не знае къде свършва Държавата и къде започва Мафията. Производства, дознания, проверки с ясен резултат и различна скорост. Няма добри и лоши, всички сме престъпници, но по различни провинения.

Публикувана на 02/04/11 13:54 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/SwQkCdTlJU4/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване