02/11/11 10:26
(http://vasvalch.com/)

“Нищо особено”, но точно така

Ровейки в последната серия интересни кампании във Facebook, попаднах на една новозеландска марка на Coca-Cola, която има доста интересен подход за комуникация. И той е… “нищо особено”. Кампанията Nothing Much обаче включва доста различни активности, така че маркетинг-екипът със сигурност е правил доста повече от “нищо особено”.

Lemon & Paeroa е явно доста известна напитка в Нова Зеландия, която сега се управлява от Coca-Cola. Питието се свързва с онова особено състояние на духа, в което просто не правиш нищо конкретно, а си почиваш безгрижно (известно като “чилаксване” ;) ) Телевизионната реклама не блести с нищо особено, но пък усилията им в социалните медии са доста интересни и ангажиращи.

Първо, имате “Nothing Much” Status Updater, който генерира доста интересни completely pointless статуси за онези моменти, когато твърде много те мързи да напишеш свой собствен. Към това прибавяме “Nothing Much” Memory Game, която е чудесен начин да си загубите някакво време, което иначе можеше да уплътните с – Боже опази! – работа.

lp-nothing-much-status-updater

Тези хитроумни приложения са напълно в стила на марката и още нещо: не е необходимо да си фен на страницата, за да ги ползваш! Това наистина ми направи страхотно впечатление, защото постоянно попадам на страници, които се опитват да ме накарат да натисна заветния бутон Like, преди да мога да видя каквото и да било. Стратегията явно работи, защото Lemon & Paeroa могат да се похвалят с повече от 73 000 фенове, които са доста активни:

L&P Facebook

Естествено, в началното развитие на страницата вероятно са правени активни кампании за набиране на фенове – такава цифра не се появява просто така. Но важното е, че веднъж постигнали определен обем на аудиторията L&P не се стараят да я увеличат на всяка цена, а са готови да предложат нещо забавно като изискват Nothing Much от потребителя – стратегия, която не съм виждала и при страници със 150 000 фена. Философията е ясна – ако предлагаме интересно съдържание, феновете сами ще дойдат. И те наистина идват.

Мислите ли, че това е “умен подход” за големи страници или предпочитате усилията по създаване на приложението да са подкрепени с явен скок в статистиката?



Още по темата:

  1. Нещо (нищо) ново под Слънцето
  2. Нов филм на ABSOLUT

Публикувана на 02/11/11 10:26 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/dz_0-ASkJvQ/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване