03/15/11 22:32
(http://nname.org/)

Малък, но много прост народ

Демокрация от пещерен тип. Сещаме се да протестираме, чак когато ни бръкнаха в джоба. И то за цената на бензина, която е една и съща в цяла източна Европа. Правителството няма какво да направи, освен да “търси начини”, да пише писмо на Комисията и най-важното, да сформира междуведомствена група. Или да организира тимуровски отряди от пенсионери, които да следят цените на всички бензиностанции и да докладват в базата.

Хубаво е да протестираш, ама е още по-хубаво, когато знаеш и за какво. От 10 години държавната НЕК е хранилка на политическата мафия: Цанков камък, Белене, договорите за газ с руснаците. Безброй непрозрачни сделки, безброй дългосрочни далавери. Къде бяха протестиращите тогава? Гледаха сапунка или вдигаха наздравица за българския ядрен ренесанс?

А този министър Найденов е по-голям мозък и от Лъчо Мозъка, още живее в плановата икономика. Отишъл да си прави PR на модернизираната рибна борса във Варна и 9 от 15-те магазина затворили и избягали. Нещо се улашили хората, касови апарати ли нямат, без договори ли работят или са очаквали пред репортерите да ги опандизи – не става много ясно.

Публикувана на 03/15/11 22:32 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/HEtlyZwZxDw/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване