03/15/11 08:44
(http://vasvalch.com/)

Островът на съкровищата

diesel-island-passportДнес ще пиша по една любима тема на Бисер, а именно: последната кампания на Diesel. И аз винаги съм ги харесвала, но този път те успяха да изтръгнат от мен не просто саркастична усмивка, но и искрен, неподправен (и доста силен предвид ранния час тук) смях. Струва си да се пише за такива компании!

Не сте очаквали от марка дънки да си направи собствена държава, нали? Но Diesel не са която и да е марка дънки – те са глупави (в добрия, Be Stupid смисъл, който те използват). Затова вече можете лесно да заявите гражданство в Diesel Island – онлайн общност, създадена около марката. Островът си има собствена история, химн, паспорт, флаг и какво ли още не. А пропусквателният режим в страната е много улеснен – за да станете граждани, трябва просто да се свържете с Facebook профила си. Първо, вижте краткото представяне на Diesel Island:

Типично в стила на марката, жителите на острова са млади, приключенски настроени и особено директни – химнът на Diesel Island е далеч от всяка политическа коректност, но предава бранд идентичността много добре. Вероятно много патриоти ще се почувстват засегнати, но споменаването на толкова много държави в текста наистина показва, че нещо със света не е наред, а на Diesel Island нещата магически се оправят. На всичкото отгоре мелодията е заразна и сега не мога да спра да си я тананикам :)

Но личен фаворит ми е видеото с историята на острова – забавна и побираща се идеално в 3-минутния неписан лимит за потенциално viral video. Разказът предава цялата философия на Diesel: светът е объркан, но ние все пак ще се забавляваме! Политическите нотки са достатъчно много, за да привлекат вниманието на бунтуващите се млади и все пак не толкова силни, че да отвличат вниманието от смеха и позитивните емоции.

На сайта на Diesel Island пък можете да прочетете последните новини от острова, да видите неговите жители и дори да покрачите виртуално на плажа с Island Streetview. Можете да намерите и полезна информация за обичаите на острова, като например факта, че днешният ден е обявен за Day of the naked woman. Културата на Diesel Island много ми допада – даже се чудя дали да не емигрирам…



Още по темата:

  1. Lexus: Лошият хибрид

Публикувана на 03/15/11 08:44 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/lcVdcfncUVQ/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване