03/18/11 10:17
(http://vasvalch.com/)

IKEA: Партито винаги е в кухнята

IKEA кухня видеоВсеки, който някога е стъпвал на домашно парти, е запознат с тази странна особеност: винаги има най-много хора в кухнята. Това място сякаш притежава собствено гравитационно поле и може да побере почти всички гости. Е, IKEA използва именно този социо-гравитационен закон в много свежа нова реклама.

IKEA Kitchen Party показва кухнята като място за забавления и бяга далеч от стандартния домакински стереотип. Ясно си личи, че марката протяга ръце към младата публика – демографията 20-35 надали се интересува толкова от готвене, колкото от вместимостта на хладилника, измерена в бутилки вино. Като разчупва кухненския стандарт, IKEA се позиционира в нова ниша и затвърждава имиджа си на младежка марка. А и песничката от спота е супер! :)

Освен 1-минутната реклама, IKEA са спонсорирали и заснемането на цял клип за песента You’ll Always Find Me In The Kitchen At Parties. Ако музиката ви е харесала, чуйте цялото парче. Интересното тук е, че във видеото са сложени линкове към някои мебели в кадър – така можете да разгледате каталога на IKEA, докато слушате. Доста интересно използване на YouTube.



Още по темата:

  1. Сто скачащи котки в IKEA
  2. Герила маркетинг с умереност – IKEA
  3. Винаги може повече

Публикувана на 03/18/11 10:17 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/TQHyKNelexI/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване