11/09/11 08:34
(http://vasvalch.com/)

Вдъхновение в кухнята

ikea_marang_ingredientsНе се безпокойте, този блог не се е превърнал внезапно в кулинарен, а остава предимно маркетингов. На почит обаче остават креативните идеи и именно по тази линия днес ще се пренесем в кухнята. IKEA за пореден път доказаха колко умело могат да придадат емоционална нотка на своите мебели, а дори и да създават изкуство. С новата си кампания Homemade is best шведската верига показа, че кухненските уреди не са толкова скучни, колкото си мислят всички.

Кампанията се случва на две нива. IKEA създава много интересен албум с 30 традиционни шведски рецепти за десерти, бисквити и кексове. За разлика от повечето готварски книги тук има доза изкуство, вдъхновено от минимализма:

ikea_homemade_is_best

Към албума се присъединява и хитро приложение за iPhone. Ориентирано към любителите на сладкото, то ви показва точно колко физически упражнения трябва да направите, за да изядете определен сладкиш, без да качвате килограми. Мил женски глас ви казва кога можете да спрете с тичането и да забегнете към кухнята. Естествено, в приложението ще намерите и как да приготвите избрания сладкиш, както и красиви кухненски уреди, които ще направят процеса още по-приятен. За повече нагледна информация вижте видеото:

Защо работи?

  • Създава се емоционална асоциация между кухненските уреди и вкусна храна;
  • Съдържанието е представено по забавен начин и кара потребителя да се включи в действието;
  • Доза изкуство и доза грижа за външния вид са идеалната комбинация за спечелване на внимание от женската аудитория – основното лице за взимане на решения при покупка на кухненски уреди.


Още по темата:

  1. IKEA: Партито винаги е в кухнята
  2. Вдъхновение за социални медии
  3. Сто скачащи котки в IKEA

Публикувана на 11/09/11 08:34 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/nIQ6Wjaf-L4/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване