03/19/11 10:42
(http://psabev.blogspot.com/)

Седалката на Вики – Kiddy Infinity Pro Design Edition

Това е новото столче за автомобил на Вики. Откакто достигна 9 кг и започна да негодува в бебешкото си столче, решихме, че е време за ново. След като се разтърсихме за най-сигурните и добри столчета и Петър публикува обстоен пост за сравнителен тест на над 120 модела, се спряхме на модела Infinity Pro на немския производител Kiddy. Изборът ни бе продиктуван от това, че столчето е едно от най-леките (може би най-лекото) и най-сигурните (може би най-сигурното) в класа си, цената му не е чак космическа и е обрало високите оценки на куп автомобилни организации и асоциации:

Столчето Kiddy се предлага в мнoго варианти и цветове:

Столчетата по-горе се предлагат на цена под 300 лв. от дистрибуторите на Kiddy. Това, което ме впечатли още повече, бяха дизайнерските модели на столчето:

След като вече бях сигурна, че ще вземем на Вики столче от дизайнерската серия (струват с около 50 лв. повече и трябваше да изчакаме около две седмици да го доставят по поръчка), то най-красив и подходящ за момиченце ни се стори моделът „Princess Lilifee“ (голямата снимка в розово и сиво на снимката по-горе). Принцеса Лилифи е приказна героиня, по-известна в Германия. Дори през 2011 г. по кината тръгва филмче за „Принцеса Лилифи и еднорога“:

Иначе притесненията на Вики около новото столче продължиха точно 10 секунди, след което също много си хареса столчето, пътува с удоволствие и заспива лесно на него:

Моята оценка за столчето: първоначално бях леко притеснена от тази част на столчето, която се поставя пред детето. Струваше ми се, че Вики ще е някак притисната, а не бих искала да се чувства дискомфортно при пътуване. Притесненията ми бяха напразни – „щитът-възглавница“ се позиционира спрямо тялото на детето, без да го притиска; при това се слага много лесно и не спарва (от Kiddy имат специална материя тип „восъчна пита“, която омекотява удара и проветрява). А Вики дори се радваше, че си има „масичка“, на която да си играе с любимите играчки. За разлика от предишното ни столче, това наистина се поставя много лесно и удобно:

Хубавото е, че и се почиства лесно (обвивката се разкопчава и може да се пере в пералня на 30 градуса), може да се наглася в положение за пътуване седнал (докато детето е будно) или полулегнал (докато спи), както и да се регулира. Единственият недостатък е, че предпазният колан на мястото по средата отзад при много автомобили е прекалено къс. Затова понякога столчето просто няма как да се закрепи така, че детето да седи по средата между двама възрастни. Други проблеми обаче наистина не сме имали.

Накратко, не съжаляваме за избора си и дадените пари ни най-малко. И за края цитираме Красимир Паскалев – читател на блога ни, който също си е взел въпросното столче:

Много сме доволни, вчера го взехме от магазина и имаше голяма драма докато убедим малкия да се съгласи да го закопчаем с възглавницата; явно още си спомняше че му беше неприятно онзи ден, като го пробвахме в магазина. Докато не му закачих играчка на нея, не искаше да я слага – вече си мислех да го връщам и ми хрумна да пробвам с играчката и той вече е доволен. Изглежда му е по-удобно от старото столче, само когато е с якето е малко като със скафандър и не може да си свие ръцете, но без яке е комфортно даже и не се оплаква.
Ще очаквам да разкажеш и за вашето първо преживяване.
Желая ви никога да не се налага столчето да доказва, че е най-доброто.


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Сподели тази публикация:DiggFacebookGoogle BookmarksemailLinkedInMySpaceTechnoratiTwitterLiveRSSOrkutSlashdotYahoo! Buzz

Подобни публикации

Публикувана на 03/19/11 10:42 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/A4qoLVrziBU/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване