08/25/11 20:43
(http://psabev.blogspot.com/)

Малката продавачка

Днес ще ви разкажа една забавна история, която ни се случи с дъщеря ми на Празника на детето (1 юни).

Реших да излезем на дълга разходка, за да купя подарък на Вики. Излязохме и на път за Южен парк в София се спряхме в едно малко и спретнато магазинче за детски дрехи, намиращо се на кръстовището на бул. България и бул. Гоце Делчев. Сетих се, че нямаме памучно елече за по-хладните летни дни. Влязох в магазинчето и видях, че продавачката консултираше една дама, затова погледът ми се плъзна по детските дрешки и обувки. В този момент чух нежно гласче, което ми каза:

- Добър ден и честит празник на малкото момиченце! Мога ли с нещо да Ви помогна?

Погледнах надолу и се усмихнах. Момиченце на около 5-6 години ме хледаше с големите си сини очи и очакваше да я попитам нещо.

- Благодаря и честит празник и на теб!… Ами тогава да те попитам дали имате памучно елече за нея?

- В момента не разполагаме с такова, но мога да Ви препоръчам ето това красиво комплектче за момиченце. Състои се от потниче и къси панталонки, посочи тя. Много е красиво и ще ѝ стане…

Останах с отворена уста. Колко малки момиченца използват фрази като „не разполагаме с такова“, „мога да ви препоръчам“, „състои се“… Все пак отговорих:

- Благодаря, но нямаме нужда. А дали…

- А какво ще кажете за тази поличка? – побърза да ме попита малката продавачка, докато вдигаше собствената си пола почти до раменете. – Тя е с две лица, както виждате… Имаме и нейния номер!

Засмях се от сърце, удивената от уникалната гледка на хлапето с вдигната нагоре пола и прозиращ бял чорапогащник, както и от търговските ѝ умения в тази крехка възраст. В този момент чух гласа на майка ѝ:

- Ах, виж си чорапогащника, скъсан е! И защо си си вдигнала полата? Така не се прави!

Без да се замисли дори, малката ѝ отговори:

- Абе, мамо, какво се притесняваш за един чорапогащник! Аз оборот на магазина правя, а ти чорапогащника гледаш!

Купих поличката на Вики. Дори не попитах за цената! За човек като мен, който се интересува от маркетинг, търговските умения на малката продавачка ме разхладиха като приятен душ в лятната жега!

Между другото полата излезе много сполучлива, Вики си я носи с удоволствие, а както виждате и на снимката, магазинът предлага и свой сайт за онлайн пазаруване на качествени детски дрехи.



Подобни публикации

Публикувана на 08/25/11 20:43 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/S4oil79Of2c/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване