12/06/11 16:09
(http://psabev.blogspot.com/)

Как да учим за животните на село

Откакто Вики започна да общува с всички нас с мимики и звуци, започнахме да я запознаваме с животните, растенията и всичко, което ни заобикаля. Както знаем, най-добрият начин детето да се запознае с нещо ново е докато го и докосва, чува, усеща.

Още преди да навърши годинка Вики имитираше звуците от много животни, но за да ги и научи как изглеждат, с какво се хранят, какъв е ръстът им и къде живеят неизбежно на този етап (за едно софиянче като нея) трябваше да го „открием“ в книжките.

В един хубав есенен ден баба и дядо дойдоха на гости с една прекрасна книжка за подарък.

За кратко време стана любима на Вики. Наредихме й отстрани и същите домашни животни от село в мини вариант (отново подарък от баба и дядо). Много лесно с ръчичка тя сама си натиска квадратчето със съответното бутонче. По всяко време, докато си разлиства книжката, може да чува звука от животното (кукуригу-у, муу-у, грух-грух), да го пипне, имитира или да му говори, както много често се случва. А вътре в книжката можем да открием всяко животно къде живее на двора, какво си похапва, къде обича да се разхожда, как изглеждат малките му.

Ако и вие искате да зарадвате някое детенце с интересен подарък за наближаващите празници, препоръчваме ви да си вземете:

1. Книга със звуци „Гости на на село“, издателство „Фют“.

2. Пластмасови играчки, имитиращи животни. (Има ги в магазин „Джъмбо“)

Весели празници!

 

 



Подобни публикации

Публикувана на 12/06/11 16:09 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/lQp34JC7tQE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване