03/26/11 14:46
(http://www.azcheta.com/)

Vita Brevis

"Животът е кратък и ние знаем твърде малко."

От две седмици се чудя как да започна тази статия. Мога да започна по безброй начини и никой от тях няма да е достатъчно силен, за да подскаже дори колко прекрасна книга е „Vita Brevis“ от Юстайн Гордер (автор, обречен да провокира безпределно силни емоции в редакторите на www.azcheta.com).

Бих могла да започна с биографична справка за Аврелий Августин, епископ на Хипон (по-известен като Августин Блажени). Бих могла да възхвалявам до безкрай прекрасното оформление на Кристина Йовчева. Бих могла да се чудя дали писмото на Флория Емилия, открито в аржентинска антикварна книжарница, е истинско или Гордер създава литературна мистификация, позовавайки се на загадъчната жена, спомената в „Изповедите“ на Св. Августин? Не. Не ме интересува дали е истинско. Тази книга ме „намери“ в най-подходящия за това момент. За това няма да отнемам нищо от нея с хипотези и въпроси. Ще започна ревюто с думите на самата Флория Емилия.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване