05/20/11 12:41
(http://eneya.wordpress.com/)

А сега ще осъдят ли Волен Сидеров?

А сега ще осъдят ли Волен Сидеров и дебилната му група симпатизанти след като нарушиха закона?
Предният път ВМРО спретнаха протест по отношение на „Свидетелите на Йехова“, което ескалира до побой и трошене на църквата.
Дали извършителите са се идентифицирали като ВМРО членове и поддръжници или просто са използвали удобен претекст, това няма как да знам, но се случи.
Това се случи Април месец, 2011та година.

Чл. 162. (1) (Изм. – ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. – ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

Според законът, включително преди изменението, това е подсъдно.
До този момент не съм чула да са заведени дела към извършителите.

И понеже глупостта обича другарчета, сега Атака и „сподвижници“ са нападнали джамия и молещите се в нея, след което е започнал побой.
Това е било ПОБОЙ, не сблъсък, Дневник могат да се  консултират с речника и значението на думите. СБЛЪСЪК е когато и от двете страни има реакции, побой е, когато едните замерят другите с камъни, яйца, плодове, каквото се намери, а другите просто си стоят на място (или в случая, са ръкопляскали). Познайте кой кого е замерял с камъни, а? Ама разбира се, това са любимите на всички урунгели  -’Атака и сие“.
Препоръчвам да се сравнят двете статии, много са интересни, даже човек би могъл да предположи, че става дума за различни събития.
А тук има и видео.

снимката е направена от БГНЕС

Забелязвате ли повтарящата се схема тук?
Нападение, насилие и агресия над хора на база вероизповедание и етнос, според закона, който по-горе съм цитирала, за справка на всеки който иска да провери, има много точно отношение по случая. А именно – че е незаконно. Призоваване към насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност е незаконно, наказва се с лишаване от свобод от 1 до 4 години и с глоба от 5 до 10 хиляди лева, че и с обществено порицание?.

Сега ще бъде ли арестуван Волен Сидеров?
Или да се готвим за излизане по улиците като за война, понеже националистчетата от всички форми и размери са някакви специални и се ползват с привилегиите те да решават кой има права и кой няма права?
Сидеров носи лична отговорност за този случай, защото той е бил начело и е гледал безучастно, когато 1. са правени опити да се заглуши молитвата 2. молещите са били замеряни с предмети 3. правени са опити да се предизвика реакция, като са горили молитвено килимче.

снимката е направена от БГНЕС

Не стига сеир, ами са били довлачени български знамена, та да не вземе някой случайно да се обърка, че агресията не е насочена просто от едни граждани на България, към други граждани на България, ами от супер специалните националистчета, които са убедени, че са супер специални, всички са им длъжни и проблемите им идват от хората с различна религия.
Всички тези са по-ниски от тревата, когато се прави нещо на практика (например чисти се София или се купуват билетчета в транспорта), но са най-отпред да веят знамена, да се бият в гърдите и да се гордеят колко са българи, докато бият хора, които не са им направили нищо и не са се защитавали срещу агресията им.

снимката е направена от БГНЕС

Е, кога точно очакваме новият закон да бъде демонстриран на практика или ще е поредната поза, да се води, че го има, но не и да се прилага?
Кога очакваме Волен Сидеров да бъде държат отговорен за поведението си и за доста пъти изстъпленията над законите на държавата и хората, които се опитват да живеят в нея?

П.П. Голям шум вдигна Сидеров да бъде задържан човекът метнал камък по депутат от ‘Атака’ и ударена в брадичката, но все още не съм чула да е казал нещо за Атакистите, които са хвърляли камъни? Или права има само депутата, но не и тези, които са били тормозени през причина и основание?

П.П. 2. Светла Енчева има прекрасна идея как да критикуваме днешното изстъпление. Просто да се мине и да се остави цвете пред джамията. Като извинение и като критика, за случилото се.


Filed under: абсурдно, политическaта отговорност Tagged: Волен Сидеров, агресия, закони, молитва, мюсюлмани, национализъм, побой
Публикувана на 05/20/11 12:41 http://eneya.wordpress.com/2011/05/20/agression/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване