06/17/11 05:02
(http://www.azcheta.com/)

Започва "Таласъмия 2011"

Единадесето поредно издание на фестивала за фантастична литература "Таласамия 2011" започва днес на Старозагорските минерални бани.

"Таласъмия" провежда ежегодно без прекъсване от 2001-ва година насам. Първоначално, идеята за него възникна във Старозагорския клуб по екокултура и фантастично изкуство "Уибробия". С течение на годините, успяхме да привлечем съмишленици и участници от цялата страна. Получаваме подкрепа и от читалище "Георги Илиев" гр. Стара Загора, с чиято помощ издаваме сборник със разкази, отличени на ежегодния литературен конкурс свързан с фестивала "Таласъмия".

Сред участниците на "Таласъмия", има български автори на литература, издатели, утвърдени имена от преводачите на чуждоезична литература, също така и много обикновенни фенове на тематиката.
За мен лично - това е вече традиция. Нещо като семейните празници. :)
В много, всъщност във всички настолни или ролеви игри, играчите разиграват един по-малко или повече измислен свят.
Сред игрите които ще бъдат представени е и "Magic: the Gathering". Най-общо, тя може да бъде представена като свят, в който двамата опоненти/играчи/, разполагат с същества, магии и ресурси и целта им е да елеминират противника. Всичко това, е представено във вид на карти, като при всяко разиграване, се получават различни комбинации и различен краен изход. Играта се отличава с разнообразие, бързина и развити на комбинативността.

Вижте цялата програма на "Таласъмия 2011" на страницата на събитието в Читалнята.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване