06/18/11 12:45
(http://sandolino.blogspot.com/)

UNITED COLORS OF... THE SOVIET ARMY?!



Не можах да удържа на желанието си да споделя с вас в този съботен ден, драги виртуални читатели, мечтатели, събеседници и кибер-лентяи, ентусиазма, обхванал ме при вида на новобоядисаните съветски солдати. Защото това за мен е най-многозначителното и ценно българско произведение на изкуството за последните години.
Освен че този поп-стриит-арт пърформънс ни дава най-после така липсващите цветове в откровено гнусното ни тоталитарно минало, неизвестният творец ни посочва един наистина градивен процес за разчистване на сметките с тираните от историята - вместо да рушим, с няколко кофи боя превръщаме шайката главорези в забавни палячовци.

Най-после виждам нещо ново, модерно и оригинално! Направо ми е чудно как Бойко Борисов пропусна да открие "обекта" с ножичка и рязане на лента! Щеше да се впише толкова сполучливо в композицията!

Е, аз лично бих махнал все пак паметника де... Но пък от друга страна ми става забавно при мисълта, че червените бабички и техните червени внучета-станишчета сега се чувстват дори още по неконфортно, отколкото биха се почувствали при един евентуален щастлив взрив с няколко шашки динамит на добре подбрани места в пиедестала  на "Човекът-който-се-смее-с-шпагина-в-ръка" (не по Виктор Юго, ами по маршал Толбухин).

Идеята е просто чудесна! Веднага ще разпечатам няколко черно-бели фотоса на подобни паметници на глупоста и ще ги дам на дъщеричката ми да ги оцвети - хем въображението й ще работи, хем и ще научи малко история... нищо че точно тази история е доста тъжна.




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване