08/21/11 07:37
(http://www.azcheta.com/)

Програмата на издателство Жанет 45 на "София диша:Словото зове"

Сериозна програма за най-малките са подготвили от издателство Жанет 45 за литературното издание на "София диша" днес. По тяхна покана на фестивала ще участват писателите Виктор Самуилов и Панчо Панчев, известен на всички деца като Дядо Пънч.

Виктор Самуилов ще ни разкаже как стихчетата срещат илюстрациите в новата му още "топла" книжка "През 9 локви в 10-та". Маг Астор най-любезно и благородно обеща да отвори торбата с фокуси! Шегите и лакомствата се задължителни. А Дядо Пънч ни е подготвил гатанки, игри и весели истории за книжката "Стихотворения с мустаци и стихотворения с панделки". Най-активните малчигани ще получат детски книжки специално с автограф от авторите.

В 18:00 ч. музикантите Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще ни разкажат за автобиографичните си книги "Богдана на 20 и 30 x 2" и "Мъжът на 60 (интимно)", а в 19:00 ч. Манол Пейков, Дарин Тенев и бийтбоксерът RED ONE ще експериментират с магичните образи от поемата „Балада за стария моряк“ на Самюъл Тейлър Колридж (написана през 1797 г. и поставила началото на английския романтизъм, в превод от английски от Манол Пейков)  оживяват.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване