09/07/11 08:37
(http://www.azcheta.com/)

Глава от "Игрите на глада" = нова училищна библиотека

За САЩ септември 2011 е Национален месец на грамотността. Отбелязван с различни инициативи из цялата страна, неговата цел е да повдигне пред обществото редица проблеми, свързани с неграмотността сред подрастващите и малцинствата, образованието и като цяло да фокусира общественото внимание върху книгата и четенето и тяхното място в ежедневието. Една от най-забележителните инициативи е съвместният проект на филмовото студио Lionsgate, издателство Scholastic и социалната платформа за четене и споделяне Scribd.

Чрез специално разработено приложение, феновете могат да прочетат (засега) първа и втора глава от „Игрите на глада“ онлайн и напълно безплатно. Особеното на приложението е, че читателите имат възможност четат текствете директно от Facebook, както и да споделят впечатленията си от прочетеното едновеременно в три социални мрежи – Facebook, Twitter и самият Scribd.

Както съдържанието, така и приложението, са част от усилията на трите компании да промотират четенето и книгите през Националния месец на грамотността. С тази цел трите компании се присъидиняват към инициативата на DonorsChoose.org, нестопанска организация, считана за една от най-иновативните компании, в организирането на томбола. Всеки, прочел „Игрите на глада“ чрез приложението на Scribed през септември, има шанса да спчели библиотека за някое от държавните училища, обслужавни от Donors Choose.

„Безкрайно ентусиазирани сме от партньорството с Lionsgate, Donors Choose и Scholastic, което ни дава възможност да поднесем чудесата на четенето“, споделят Scribd в своя корпоративен блог. Програмата е промотирана на всички медийни фронтове – социални мрежи, блоове и дори приложения за iPhone и iPad.

„Прочелите „Игрите на глада“ възприемат усещането, че е задължително да гледат и филма – историята е толква поглъщаща, че феновете буквално не могат да дочакат да я видят превъплатена на големия екран. Големи късметлии сме с партньори като Scholastic, които моментално прозряха огромната синергия, която съществува между книгата и филма“, уверен е маркетинговият директор на Lionsgate Тим Пелън.

По време на видеонаградите на MTV в края на август беше представен и първият тийзър трейлър, който още повече нажежи очакванията на феновете и усмири някои, недоволни от подбора на актьорите, гласове. Очакваната дата за първия от общо четири планирани филма е 23 март 2012 г., а сред актьорския състав блестят имената на Доналд Съдърланд, Стенли Тучи и Лени Кравиц.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване