07/20/12 09:03
(http://www.azcheta.com/)

Scholastic отчете 50 млн. продадени копия от "Игрите на глада"

Водещото американско издателство за детска и младежка литература Scholastic достигна 50 милиона продадени бройки от книгите от поредицата "Игрите на глада" в хартиен и електронен формат, стана ясно от съобщението на компанията. Това е първото публично анонсиране на обновените данни за продажбите на хитовата поредица на Сюзан Колинс от края на март насам.

Отчетените продажби от серията са само на книги, носещи логото на Scholastic в САЩ, а отделно трите заглавия са издадени на 50 езика в общо 55 държави, включително и в България. До днес от "Игрите на глада" са продадени повече от 23 милиона копия, от "Възпламеняване" - 14 млн., а от публикуваната в края на 2010 година "Сойка-присмехулка" вече е продаден 13-милионен тираж.

От излизането си през есента на 2008 година насам "Игрите на глада" са в списъка с най-продавани книги на New York Times вече повече от 200 последователни седмици. Книгата стана едва втората, прекарала 16 седмици начело на класацията на USA Today. Разбира се, немалък принос за този успех има и екранизацията на първото заглавие от трилогията, появила се през пролетта на 2012 г.

У нас поредицата също се радва на огромен интерес, като в момента колекцията от трите книги на Сюзан Колинс се намира на второ място в годишното подреждане за най-продавани предложения в "Книга за теб" за 2012 г.

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване