09/28/11 11:24
(http://www.gorichka.bg/)

Ателиетата за деца на Форум Родителство II

Ако сте присъствали на първото издание на Форум Родителство, ще знаете, че децата бяха повече от добре дошли. На 8 октомври, се завръщаме с Форум Родителство II, и отново чакаме малките хора: подготвяме няколко ателиета за занимания на децата, които може да запишете спрямо интересът и възрастта им. Важно е да знаете, че местата за тях са ограничени. Вижте по-долу какви занимания ще предлагаме и кой ни помага за тяхната организация.

Бъдеще сегабъдеще сега лого
Природотърсачница
Продължителност: от 10 до 17ч
За деца от 9 до 13 години

Програмата на Природотърсачницата е предвидена за деца на възраст от 9 до 13 години. Продължителността и е от четири до шест часа и се провежда в затворено пространство и навън при подходящо време. Създадена е за да развива в участниците творчество, приключения и практически умения за опазване на природата. Тази работилница ще подпомогне участващите деца да подобрят отношението си към природата и нейното опазване, отговорно поведение и в развитието на социални умения. Програмата включва серия от творчески активности, игри и задачи, които ще помогнат на децата да научат повече за себе си, природата и другите. За оптималното провеждане на програмата трябва да се води от двама обучени инструктори на НЧ Бъдеще сега 2006.

бъдеще сега - деца

Приказка за пътя приказка за пътя
Продължителност: един час в обедната почивка
За деца от 5 до 14 години
(ученици) и техните родители.

Социалният проект за детска пътна безопасност „Приказка за пътя” има за цел да подготви и образова младите хора, които са реални участници в пътната обстановка. Да изгради у тях култура на пътя, както и да ги предпази от нежелани инциденти с фатални последици. От проекта считат, че възпитанието на участниците в пътната обстановка трябва да започне още в ранна възраст като по този начин ще формираме и подготвим бъдещите пешеходци и шофьори. Под формата на игри и интерактивни забавления те могат реално да се потопят в пътната обстановка, да наблюдават опасни ситуации, тренират се да реагират бързо и адекватно в кризисни моменти, учат правилата за движение, повишават способностите си за правилна реакция чрез практическо обучение и опит. В края на всеки спектакъл децата получават карти, категория „пешеходец, велосипедист”, удостоверяващи, че участниците са преминали краткия курс на обучение.

prikazka-za-pytq
detska-arhitekturna-rabotilnicaАрхитектурна работилница
Продължителностот: 10 до 18ч
За деца от 5 до 12 години

“Искам децата ми да разберат света, но не само, защото светът е интригуващ, а човешкият ум любопитен. Искам да го разберат, така, че те ще бъдат в позицията да го превърнат в по-добро място. ” Хауърд Гарднър, психолог и преподавател

Поради широката сфера на приложение, архитектурата представя безкрайни възможности за придобиване на опит на ученици от всички възрасти, от най-малките до тези, които са на път да влязат в света за възрастните. От всички изкуства, архитектурата вероятно има най-пряко и неизбежно влияние върху нашето ежедневие. Ние я формираме и тя формира нас. Бъдещото качество на тази среда, ще бъде определено от днешните деца. Програмата на “Архитектурна Работилница” цели развитие на: * сетивна ориентация за пространствата, в които се движат и живеят децата *способността да работят в екип, да наблюдават.да набелязват проблемите и да откриват нови творчески решения. Заниманията дават възможност на участниците да експериментират с техники, форми, материали и да упражняват чувствителност и въображение, вкус и критична оценка. Сред материалите, които ще използват се намират от дървени клечки, коркови тапи до желирани бонбони и други : )

arhitekturna-rabotilnica-action

Център по забавна математика
Продължителност: от 10.00-1800 часаd186d0b5d0bdd182d18ad180-d0bfd0be-d0b7d0b0d0b1d0b0d0b2d0bdd0b0-d0bcd0b0d182d0b5d0bcd0b0d182d0b8d0bad0b0
За деца на възраст от 4 до 12 години

“Център по Забавна Математика” ООД е създаден с мисия да разпространява творчеството и красотата в математиката. Екипът му се състои от млади педагози и магистри по математика, възпитаници на Софийската Математическа Гимназия “Паисий Хилендарски”. Някои от заниманията и игрите, които забавната математика ще предложи на участниците включват:

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване