12/02/11 17:33
(http://www.azcheta.com/)

Принцеса открива ХХХ Коледен Панаир на книгата

Нидерландската принцеса Лаурентин ще открие 30-я юбилеен Софийски международен панаир на книгата. Кралската особа ще партнира на кмета на София Йорданка Фандъкова, която по традиция дава начало на Панаира. Официалният старт на изложението е на 6 декември (вторник) от 11.00 ч. в Централното фоайе на Националния дворец на културата.

Щандовете на над 130 издателства и проекти ще бъдат на разположение на любителите на четенето до 11 декември от 1 до 3 етаж в Централната сграда на НДК. Част от събитията в културната програма на Панаира са изнесени и извън територията на НДК.

Фокусна държава тази година е Франция, а участие са потвърдили и гости от САЩ, Норвегия, Китай, Испания, Германия. Специално представяне ще има и европейската мрежа за литература и книги „Традуки”, която включва Албания, Македония, Черна гора, Австрия, Румъния, Швейцария, Сърбия, Словения и Хърватия.

Сайтът "Аз чета" за поредна година е медиен партньор на събитието, но ще се включи за първи път и в основната програма. От 14.00 на 10 декември редакторът "Проекти и партньорства" в AzCheta.com Павлина Радославова ще представи за пръв път резултатите от проведеното тази година изследване на детските отдели на всички 27 регионални библиотеки в България.

Панаирът се осъществява с медийното партньорство на БНТ, БНР, в. „Стандарт”, „Аз чета”, bTV радио, радио „Джаз ФМ”, „Енджой”, „Зирок”, „Мелъди”, „Класик ФМ”.

Всичко най-интересно от книжното изложение можете да следите в секцията ни "Панаирът".

Вижте и официалната културна програма на ХХХ Софийски международен панаир на книгата:

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване