12/09/11 07:38
(http://www.azcheta.com/)

Ден четвърти на ХХХ Софийски международен панаир на книгата

Четвъртият ден от XXX международен Панаир на книгата е силен и съвсем не е за пропускане. Повечето събития са след 18.00 часа, така че са достъпни за онези, които искат да посетят Националния дворец на културата след работа.

Програмата започва с едно сутрешно събитие - от 11 ч. на щанда на Френски институт, социологът Мишел Мафезоли ще представи книгата си „Ритъмът на живота” и ще раздава автографи.

Веднага след това на Полуетаж “Изток” ще започне едно “детско" събитие - децата от детски ясли, градини и училище "Светлина" ще се представят пред вас с кратки стихове, песнички и рими на английски и български език.

От 14.00 ч.Съюз на преводачите, Столична библиотека, АБК, НУРЛА, посолствата на Дания, Финландия и Норвегия ще започнат семинар на тема „Скандинавските литератури в България". Събитието ще се проведе в Американски център в Столична библиотека на пл. Славейков и ще бъдат представени съвременните скандинавски литературнии постижения и начините за финансиране на преводи от скандинавски езици на български.

Direct Services и Xerox Bulgaria също се включват в Панаира на книгата със семинар на тема „Приложение на дигиталния печат при книгоиздаването“. Интересни идеи за бъдещото развитие на книгоиздаването ще споделят Тодор Тодоров, управител на Direct Services и Юлиян Григоров, генерален директор на Xerox за България и Балканите. За всички гости с персонални покани ще бъде организирана томбола с награда - безплатно отпечатване на 100 бр. от една книга. Всичко това ще се случи на полуетаж “Изток” в 16.00.

Час и половина по-късно, от 17.30 ч. издателство Жанет 45 и Калин Терзийски ще представят книгите "Има ли кой да ви обича", "Любовта на 35 годишната жена", "Имен ден за добрия човек". Авторът, който е българският носител на Европейската награда за литература за 2011 г., ще раздава автографи на читателите си на щанда на издателство "Жанет 45" (№78).

Издателство Рива ще представи „Как попкорнът измести фъстъците. Навлизането на звука в киното" от Владимир Игнатовски от 18.00 часа на полуетаж “Изток”, а в същото време ще започне срещата с Анна Данилова, по време на която ще бъдат представени три книги на писателката. Заповядайте на щанда на издателство „Персей" (№94).

Още една среща ще започне в 18.00 часа на щанда на издателство “Омофор” (№51) - среща с известния писател и публицист Деян Енев, автор на книгата "Народ от исихасти".

От 19.30 ч. на полуетаж “Изток” започва и кулминацията на вечерта - церемонията по връчване на годишните награди на Асоциация Българска книга - „Бронзов лъв".

И разбира се, панаирът предлага много други възможности, които включват не само да си закупите интересни заглавия на половин цена, но и да се срещнете с любимия си писател, докато оглеждате заедно щандовете с книги. За една такава неочаквана среща с Георги Господинов може да прочетете и чуете малко по-късно днес само в "Аз чета"...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване