02/11/12 07:59
(http://semkiibonbonki.blogspot.com/)

Като свободен човек, аз изпитвам гордост от думите "Аз съм Anonymous"

В началото на 60-те години на миналия век съветският ръководител Хрушчов провокира т.нар. Втора Берлинска криза. В хода на кризата Съветите издигат печалноизвестната Берлинска стена, разкъсваща на две града. Малко след изграждането й, американският президент Джон Кенеди идва в Берлин, за да покаже подкрепата на САЩ за берлинчани и произнася реч, която по-късно става знаменита с фразата:
Преди две хиляди години най-гордата хвалба била Civis Romanus sum. Днес, в света на свободата, най-гордата хвалба е „Ich bin ein Berliner“ (Аз съм берлинчанин)... Всички свободни хора, където и да живеят, са граждани на Берлин и следователно, като свободен човек, аз изпитвам гордост от думите „Ich bin ein Berliner!“

Днес, когато държавата на Кенеди е най-мракобесната по отношение на правото на интелектуалната собственост и се опитва да наложи ACTA на свободния свят, мисля, че всеки свободен човек може да перифразира думите му така:
Днес, в света на свободата, най-гордата хвалба е "I am Anonymous" ("Аз съм Anonymous")... Всички свободни хора, където и да живеят, искат да хакнат системата ACTA и следователно, като свободен човек, аз изпитвам гордост от думите "I am Anonymous!"
    Ние сме Anonymous!
    Ние сме легион! (1)
    Няма да забравим!
    Няма да простим! 

(1) библейски цитат, Евангелие от Марко, глава 5, стих 9:

"Легион ми е името; защото сме мнозина"
Публикувана на 02/11/12 07:59 http://semkiibonbonki.blogspot.com/2012/02/anonymous.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване