03/20/12 20:46
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

принцесата на малките неща сънува малки сънища

нямам никаква идея какво трябва да се направи за да има българия по-добър имидж в чужбина. бях поканена на дискусия с подобна тема от списание мениджър и изслушах един куп умни хора с разнопосочни мисли. аз самата нямах нищо съществено за казване. не мога да допринеса с нищо на подобна дискусия. нямам грандиозни идеи в момента. нямам желание да ги имам, нито пък съм способна да ги имам на този етап. този етап е сега. утре ще е друг етап. ако внезапно порасна и се сетя за нещо интересно, ще си извикам публика в борисовата градина и ще го разкажа. това е, защото нямам фейсбук. вече. 
няма нищо по-досадно от бивш пушач. най-много кашля и се дави от цигарите на другите. 
живея на няколко десетки квадратни сантиметра в главата си. толкова е голяма мозъчната ми площ. в момента тя е заета само с изключително малки цели. големите думи, идеи, вдъхновения, възмущения, обединения, раздори, предателства и лоялности, са прекалено големи за няколкото десетки квадратни сантиметра в черепа ми. моля никой да не ми задава въпроси и желания с радиус по-голям от сантиметър и половина.
не искам да мисля за бъдещето на никоя държава, нито за това как българия изглежда отвън. отвътре също не ме интересува, защото живея в търбуха й. глътна ме и сега смятам да й направя язва в стомаха за отмъщение. преди това америка ме повърна. 
трябва да внимавам къде ходя, картата на света не е никак голяма, колкото няколко мои мозъка е. 
на света ще му причиня сблъскване с астероид. един мой събрат по иронична мизантропия направи цял филм за негово подобно желание. не съм изненадана - скучен е живота на тази планета.
анатомията на българия, нейните болести, вътрешности, психози, и нервни кризи, оставям на тези, които се чувстват достатъчно големи за да могат да си позволят да я обсъждат. аз съм още дете и ми се четат само приказки. 
ако някой иска да ми разказва друго, ще си запуша ушите и ще пищя докато му спукам тъпанчетата. в моята държава гражданите получават нервни кризи само при споменаването на думата "политика".
така че, лека нощ. аз съм принцеса и никой не може да ме убеди в обратното.
завъртам ключето и думите заспиват. 
само една остава будна на страж.
тайната дума, която ме пази от разни държави и техните президенти и министър-председатели. 
good night, sleep tight, прошепна принцесата, прозявайки се, и затвори очи за да не вижда сянката на връхлитащия астероид. 

Публикувана на 03/20/12 20:46 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2012/03/blog-post_20.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване