05/27/12 08:27
(http://ivo.bg/)

Пречупен кръст(оносец)

 

 

 

1200 полицаи и спецове за борба с терористи атакуваха в именията на «Hells Angels» («Ангелите на Ада»). Това е най-голямата рокерска банда в Германия и Европа, свързана с трафик на хора и сводничество, проституция и нарко-търговия, грабежи, изнасилвания и убийства из цяла Европа.

Според говорителят на Европол, Сьорен Педерсен, «Ангелите на Ада» са сериозно -свързани и пране на пари и търговоя на огнестрелно оръжие – с две думи мафоти от класа.
Десетки полицейски коли, кучета и хеликоптери душеха за «черепи и кости» в именията, хотелите, кръчмите и бордеите на рок-гангстерите в Кийл, Хамбург и Хановър.
Говорителят на полицията в Кийл каза, че разследвали «изчадията Адови» за причинените от тях телесни повреди, корупция, проституция и търговия на хора, както и за убийство.

Идеята за създаването на рокерския «клуб» е внесена отвъд океана, където се появяват култовите мотоциклетни клубове Harley Davidson. Името „Ангелите на ада“ германските рокери заимствали от клуб със същото име, основан от бивши военни летци след Втората световна война. «Ангелите на Ада» била ескадрила на американските ВВС бомбардировачи.
„Бандитите“ са «дъщерна фирма» на Hells-Angels

 

 

Главатарят на рокерите е Франк Ханебутс, от който трепери Кийл, Ханвър и Хамбург, както и градове в Холандия, а напоследък и в Южна Европа. „Ангелите “ имали хора навсякъде и се мапесвали със собственни козове в световния корупционен покер. Техни хора били стъпили вече и в България. Байкърите сами разпространяват легендата, че кръстниците на техния клуб са ветерани от войната във Виетнам. (БЛИЦ)

 

 

Ако някой се чуди поради что обръщам внимание на тази вносна информация, отговарям веднага: поради факта, че у нас никой ( или по-точно не и онзи, който трябва) не обръща внимание на някои аналогии на местна българска почва. Сигурно мащабът и остротата на явлението не са същите, но дали има повод за тревога от поредния случай на избирателна слепота от страна на българските власти, преценете сами.

 

 

Както написах на 18 април ( в статията „Вътрешния интериор на един религиозно-монетарен спор“) водещият на ТВ 7 Николай Бареков се прехласна по тартора на пловдивските рокери от клуба „Вагабонд“ Малено, представяйки го като „един уважаван гражданин“, голям приятел и поддръжник на големия приятел на самия Бареков, пловдивския митрополит Николай. „Малка подробност“ е малкият по размери, но достатъчно ярък като символика атрибут от ревера на пловдивския рокер, видян от екрана на телевизиите в други предавания. Големият фен на православието, за какъвто се представя той в най-близкото обкръжение на митрополита, носи значка с пречупен кръст. За реториката му по отношение на мюсюлмани и турци, да не говорим, макар в конституцията да пише ясно, че подстрекаването към омраза на расова и религиозна основа е забранено. Нещо повече, Бареков, големият приятел на министър Вежди Рашидов, примири с лекота двете си приятелства, приемайки радушно репликата на приятеля си с пречупения кръст Рашидов „да си гледа джамиите“.

 

Държавата обаче си е на Бойко Борисов и неговите обслужващи журналисти явно нямат проблем да рекламират подобни субекти и дори да се гордеят и родеят с тях. Вътрешният министър Цветанов също е много зает да убеждава Европа, че у нас жънем успехи с престъпността, за да реагира на такива дреболии. Пък и нали е „Цецо“ за Бареков, за когото повечето известни лица от студиото са „приятели“- от „Бойко“, през „Ицо“( Стоичков), „Миро“ (министър Мирослав Найденов) и т.н. до Малено…

 

За „образи“, като въпросният тартор с фашистката гордост на ревера, крепител на кампанията на дядо Николай като някакъв самоназначил се воин на воинстващата ортодоксалност в България, можете да прочетете критична гледна точка само в истински свободни трибуни. Останалите, които се правят на такива в борбата за вниманието на властта и свързаните с нея олигархично разпределяни рекламни договори, се правят същото на слепи и по тази неудобна тема.

 

Ето едно изключение в e-vestnik.

 

 

 

Разпятие и пречупен кръст се сляха в едно

17 Април 2012

e-vestnik  

Митрополит Николай и пловдивското рокерско дуче с кръста при освещаването му. На ревера на рокера има значка с пречупен кръст. Снимки: podtepeto.com

“Разпятие и пречупен кръст се сляха в едно на днешната невиждана демонстрация, която управителят на пловдивска митрополия г-н Николай Методиевич Севастианов (б. р. – Пловдивския митрополит Николай) организира в Батак”, пише сайтът podtepeto.com
Написаното не е метафора или художствена измислица.
Случва се в понеделник, след Възкресение, когато близо 100 рокери идват с моторите си в Батак да подкрепят самоуправството на митрополит Николай.

Водачът на рокерите от пловдивския клуб “Вагабонд” Малено държи кръста при освещаването му. На ревера му ясно се вижда значката с пречупен кръст. Пръстените са подробности. Снимки: podtepeto.com

Той служи в църквата-костница, която е музей, въпреки становището на комисия към Министерството на културата, че там не трябва да се служи, а да остане музей.
Демонстративно водачът на пловдивските рокери забучи позлатен бронзов кръст на покрива на костницата, който преди това беше осветен от владиката. При освещаването водачът на рокерите от пловдивския клуб “Вагабонд” Малено държеше кръста до значката с пречупен кръст на гърдите си (виж снимката). Пръстените му с черепи са дребна подробност. След това лично той, с подкрепа на още двама рокери, сложи кръста на покрива.
Така рокерите показаха солидарността си с митрополит Николай, който превръща  музея в храм, в който се служи. Това не е първата му служба там. По повод на становището на Министерството на културата Малено коментира: „Министърът на културата да си гледа джамиите.”
На страната на митрополита е и местната община, която със спорно решение прехвърля костницата на митрополията.

Малено поставя кръста на покрива на костницата. Снимки: podtepeto.com

Процесията на рокерите с позлатения кръст от Пловдив до Батак е водена от областния управител Здравко Димитров, който вози съпругата си на червения си мотор “Хонда”.

Виж повече в “Под тепето

Рокерското дуче на Пловдив Малено пристига със свещеник с кръста в Батак. Снимки: podtepeto.com

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване