07/07/12 07:33
(http://ivo.bg/)

Не е луд, който яде медийната питка

Не помня статистиката за това какъв процент от българите страдат от психически заболявания, но явно към тях апелира днес МВР, съмнявайки се в здравомислието на „населението”, което призовава да не посещава района на „Бистришко бранище”, в който през изминалата седмица изгоря реномето на премиера като пожарникар и управленски храбрец, способен досега с голи ръце да спира протести на гръцки демонстранти на границата или да кара с личния си пример колебливи, направо страхливи пилоти да облитат с риск на живота (му) с хеликоптери пострадал от наводнение бедстващ регион.

Медиите разпространяват предупреждение към туристите на ведомството , чиито началник Цветан Цветанов обещаваше пожарът на Витоша да бъде потушен за броени часове. От туристите, заподозрени, че страдат от мазохизъм, се иска най-сериозно да не посещават района на пожара, където стотици огнеборци и доброволци ( последните биват призовавани да помагат още в борбата в уж овладяния лично от премиера пожар), са мобилизирани в битката, оказала се неравна.

Както се казва, Цветанов остава верен на себе си, прави заключения по подозрения. Дано поне не съди по себе си, защото това би означавало да имаме вътрешен министър, чиито вътрешен мир е доста смущаващ, щом допуска нормални хора да се разхождат за удоволствие там, където самият той не посмя да стъпи цели 5 денонощия. Вероятно така я разбира превенцията в борбата със самоубийствата и масовото полудяване в условията на непрекъснат възход и възторг от успехите на властта.

Починът трябва да бъде предаден на японското МВР, което има какво да научи от нашето като призове хората да не се къпят в локвите от изсипаната вода за потушаване на избухналите реактори на ядрената централа на Фукушима.

Колко ли трябва да е шантав човек, пък бил той и разбираемо изнервен от скока на цените на тока българин, за да отиде посред адските жеги на разходка тъкмо на „Бистришко бранище”, за да се погрее допълнително и да се опуши над нормата, полагаема и без това за всеки софиянец и гост на една от столиците с най-замърсен въздух в Европа? Отговорът е очевиден: много побъркан трябва да е! Но приказката за лудия и за баницата под формата на медийна питка, се търкаля съвсем истински по софийските улици, както закономерно установих от една случайност.

Наскоро екип на ТВ7, където моя милост е най-тържествено забранена за споменаване персона с изрична заповед на началника Бареков, датираща от декември миналата година (защото съм се изказал непочтително за министър Цветан Цветанов като конферансие на неговия съименник начело на Корпоративна търговска банка Цветан Василев), се навърташе на централно място в София, известна като „Попа”. Обърнах гръб на оператора, за да не попадна в картинката, от която после щеше да им се наложи да ме „изрязват” ( както редовно правят и от Би Ти Ви, когато се случи да попадна в кадър на някакво събитие). Обаче младата репортерка май не познаваше дъртак, като мен, обявен в една от тирадите на Бареков за около 50 години по-възрастен от една негова любима разследваща звезда ( което означава да съм нейде около 80 годишен старец).

Милото момиче ме настигна с микрофона и настоя да отговоря на въпроса от анкетата. Погледах в дулото на камерата и направих малка пауза с надежда да й спестя неприятностите, като й дам възможност да се опомни и да не си навлича беля. Но тя все пак си зададе въпроса: „ Одобрявате ли работата на МВР”? Вместо да похваля ведомството на началника, поръчал явно анкетата, от която винаги могат да се изберат „правилните мнения” ( така правеше и Би Ти Ви в предизборната кампания по отношение на Георги Първанов през 2006 г.), предупредих девойчето да не си създава проблем и тя изведнъж ме разпозна. След кратко възклицание за станалата грешка пчеличката се врътна със сконфузена усмивка и отиде да събира медец за медийната питка на кошера, в който един търтей на българската псевдожурналистика неуморно оправдава позлатяването си с услужлива пропаганда в полза на онзи, който си я поръчва.

Не съм проследил, но анкетата със сигурност е била натаманена за някое предаване на правителствения канал, посветено на празника на МВР, съвпаднал със злополучното, но въпреки това триумфално посещение на самия Цветанов и началника му Борисов на церемонията по преждевременното погребение на упорития Витошкия пожар на 6 юли.

Не знам доколко нашата полиция ни пази, както се твърди в нейния химн, но че трябва да се пазим от полицията, която ни смята за малоумни, това е сигурно. Колко му е по стара съветска традиция „лудите” да бъдат усмирени от „свестните”, овластени в името на народа на ни правят на луди!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване