07/14/12 05:52
(http://socialevo.net/)

Първа страница в Google – а какво да правим, ако не сме на нея?

Първа страница в Google - а какво да правим, ако не сме на нея?

Да си на първите места при търсенето на Google според почти всички специалисти по онлайн маркетинг е една от най-важните цели за вашия сайт и бизнес. За съжаление в доста случаи излизането на първа страница може да е неоправдано скъпо. Компаниите от туристическия сектор, продажбата на самолетни билети, детските дрехи и т.н. плащат големи суми на своите SEO оптимизатори.

Дали обаче това е толкова фатално и жизненоважно?

За щастие не. Да, няма да получите огромния трафик, който се насочва към резултатите от първа страница, но при положение че сте стартиращ сайт, с няколко прости трика можете да удвоите или утроите броя на посетителите си.

Възможните варианти в този случай са няколко

1. Открийте нишови сайтове и рекламирайте там!

В много от случаите тези сайтове ще изискват минимален бюджет за реклама. Пример за такъв случай са страниците в start.bg. Редакторите на отделните страници имат право да продават собствена реклама. Обикновено страница с 8-10 хиляди посещения продава рекламна позиция на цена от около 20 лв. Ако рекламирате в силно таргетирана страница и използвате подходящ криейтив, това може да ви донесе един доста солиден трафик.

2. Сложете подпис със своя сайт във форуми, имейл и т.н.

Сложете линк към вашия сайт във всичките си подписи които използвате, във форуми, имейл кореспонденцията и т.н.

3. Използвайте офлайн промотиране

Говорете за своя сайт пред хората, сложете го на челно място във визитните картички, които ползвате, включвайте се в конференции и представяйте своя проект пред другите участници. И един малко различен съвет, използвайте офлайн поща! Набележете най-големите си клиенти или клиентите, които имат най-голямо въздействие върху останалите, и им изпратете рекламен материал или малък подарък! Ако не друго, това ще ви гарантира, че ще ви запомнят, а и е възможно да споделят за подаръка ви в онлайн средата.

4. Пишете за други сайтове

Ако сте добри в нишата, в която се целите, подгответе качествени материали и ги изпратете на други сайтове, свързани с темата. Ако продавате климатици, можете да напишете статия за това как енергоспестяващите климатици помагат за опазване на околната среда. Ако продавате самолетни билети, напишете статия за най-интересните места, които могат да се посетят на най-ниска цена. Изобщо разказвайте истории, без директно да натрапвате своя сайт, но не забравяйте и да го споменете, все пак целта е да “хванете” точно своите потребители.

5. Направете проучване и споделете резултата

Направете проучване и споделете резултатите. По този начин ще постигнете така желания вирусен ефект. За самото изследване можете да използвате голям набор от безплатни инструменти, но най-лесният са Google формите в Google Drive.

6. Доверете се на приятелите си

Помолете приятелите си да споделят вашия сайт на техните стени, в техните блогове или да се включат в изследванията, които правите. Макар и да звучи логично, много често забравяме да помолим и разчитаме, че те сами ще се сетят, но една малка подсказка никога не би навредила.

Много е важно, да следите и как се конвертира трафикът ви. В тази статия може да прочетете как да изчислите дали инвестицията ви си е струвала. Идеята да получим много трафик би била много съблазняваща, но освен ако не сте медиен сайт, разчитащ на парите от показване на реклама, многото посетители не са гаранция за успех! Като влагате много пари в оптимизация за търсещите машини, може да се окаже, че сте получили много голям трафик, за който да плащате повече на вашата хостинг компания, да получавате запитвания, които товарят персонала ви, но не водят до продажби, и ред други проблеми.

Когато стартирате своя сайт, най-важното ще бъде да обслужите неговите посетители качествено! След това може да разчитате, че доволните клиенти ще споделят опита си сред своите приятели, в своите блогове, Facebook страници или в Тwitter. Пример за това са нашите приятели от Книга за теб. Ето така ще достигнете до първата страница в Google, но и до сърцата на хората.

Подобни статии:

  1. За какво ми е бизнес страница в Google+?
  2. Най-накрая имате Google+ Бизнес страница… а сега какво?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване