08/05/12 09:41
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

Не че има значение, но "а вътрешния тероризъм?"?


Текст неподходящ за никой вестник или списание. Съвсем неподходящ и за мен, защото да коментираш политика в България, в крайна сметка е доста неинтелигентно занимание с което признавам низшия си интелект. Дори и Корфу не ме спря да помисля и напиша тези неща. Съвсем ниска интелигентност.

Абсолютно нямам време, нито желание да следя разправиите на депутатите в народното събрание на тема кой е виновен за атентата срещу израелските туристи. Всички са виновни. Виновно е правителството на царя, виновно е правителството на Станишев, виновно е и правителството на Борисов. След 11 септември никой от тях не взе на сериозно опасността от тероризъм в България. Сега да гледаме циркове на взаимни обвинения – не, благодаря. „Москва не вярва на сълзи“. И никой от тях да не се и опитва да използва тези обвинения за предизборните си цели, защото всички са несъстоятелни.
Ще цитирам един човек от фейсбук, но ще го запазя анонимен, защото пускам цитата без негово разрешение. Смятам, че е важно това, което казва:
 „Аз съм убеден антикомунист, започвам с тази уговорка за да не се изтълкуват словата ми, като носталгия по миналото. В България отдавна няма служби, образа на "чекиста с хладен ум и горещо сърце" е изтрит. Разузнаването, стратегията и обединяването на информацията с цел опазването на сигурността, на държавата, не е нито филмите с 007, нито "на всеки километър" - много повече е. Не само след 11 септември, но и преди това, след 10 ноември, всичко, което е било разузнаване, служби за сигурност и анализ е унищожено. Заместено е с позьори, некомпетентни подмазвачи и "война" между измислени институции. Отдавна няма концепция, камо ли система за национална сигурност - резултатите са на лице, перспективите още по-мрачни.“
Да, всичко това беше направено като в същото време в държавата течеше вътрешен тероризъм. Този вътрешен тероризъм не е спирал от 10 ноември насам. До тогава бяхме управлявани от бивши партизани, които на съвременен език се наричат терористи, след това създадените от тях тайни и явни структури за терор продължиха работата си с тъй наречените знакови убийства.
Нека представители на всички досегашни правителства на България да отговорят колко убийци са открити и осъдени от масовия мор на знакови фигури от прехода:
1.       по времето на царя
2.       по времето на тройната коалиция - тогава имаше абсолютен бум на убийствата
3.       по времето на ГЕРБ

Някой да направи статистика. Срещу имената на убитите да стоят имената на заловените и осъдените. Цифри, в колонки, прегледно и ясно с дати и имена. И всяко правителство носи отговорност за убитите по негово време.
Вътрешният тероризъм на наследниците на БКП и ДС не е спирал.
Защо в България преходът тръгна наопаки? Защото имаше един премиер на който се надявахме, че ще извади ВСИЧКИ досиета, но той не го направи. С това той помогна на вътрешния тероризъм.
Това, което идва отвън невинаги е толкова страшно, колкото това, което разяжда отвътре.
И не мога да отмина лекомислието с което цялото българско правителство се изсипа на мястото на атентата. Отново – това не е признак на лекомислие, с това поведение държавните ни мъже потвърдиха, България е наивно неподготвена за борбата с тероризма. Какво щеше да стане ако нечия пъклена мисъл беше решила да направи истински голям удар и да унищожи министър-председател, президент, министри и т.н.? Щяха да ни оставят в ръцете на г-жа Цецка Цачева. Можеше да е смешно, ако не беше страшно. И не защото става дума за тази конкретна политическа фигура, а просто защото сигурността на държавата не бива да бъде застрашавана от може би необимислени жестове.
А камикадзето се оказа метро-сексуален – с изскубани вежди и гладко обезкосмени крака. За пръв път в историята на тероризма. Израелците твърдят, че това е абсолютно необичайно. Кой знае, светът може би се сблъсква за пръв път с модерен, млад терорист, който е решил да се яви при 70те очакващи го в рая девственици в добре поддържан вид. За съжаление вероятно никога няма да разберем истината за тази метро-сексуална терористична мистерия.
Публикувана на 08/05/12 09:41 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2012/08/blog-post.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване