Любимци в новините: постоянни и променливи величини

Наблюдението на новинарските сайтове от юли до началото на ноември 2012 г. регистрира няколко интересни нюанса в медийното отразяване на политическия живот. От една страна се запазиха устойчиви стари тенденции, от друга – започнаха да се оформят нови особености в присъствието на политическите субекти в новините. Какво показват детайлите? Първенецът Борисов: ...

Публикувано на 11/18/12 16:20

МОСАД на 61 години*

На 1 септември 1951 година е създадено политическото разузнаване на еврейската държава „Мосад” (Mossad). Много бързо то си извоюва водещо място в йерархията на специалните ведомства в страната и не случайно е пряко подчинено на премиера на страната. Нещо повече: сега „Мосад” е считана за една от най-ефективните и професионални служби в света. Главната задача на „Мосад” е да събира разузнавателни данни, тяхното обобщаване и анализ. На второ място агенцията се занимава със специални разследвания, контратероризъм, секретни операции и паравоенни дейности. Ведомството не предприема самостоятелни политически действия, несанкционирани от премиера. Цялата ...

Кольо Парамов: Свръхбогатите у нас са свързани с БСП!

- Господин Парамов, възмутен сте от това, че у нас има шепа богати и много бедни, които едва свързват двата края. Как се разви този латиномодел в България? - Да – много малко хора успяха да натрупат изключително големи богатства. Не съм против богатите хора. Всички онези, които с ум, с чест, с ангажимент, с пословичната си работа и с умел финансов риск управляват своите пари, за да направят повече, носят белега на будната българска икономическа класа. Но у нас 87 процента едва-едва да свързват двата края, някъде около 10 процента ...

Фестиваль Людвига ван Бетховена в Чикаго (Beethoven Festival: Revolution 2012)

Все началось 1 марта 2009 года, когда в Чикаго состоялась мировая премьера трех ранее неизвестных Фортепианных трио Людвига ван Бетховена. Первыми исполнителями стали чикагские музыканты Джордж Лепоу, фортепиано; Ли Санг Ми, скрипка; Венди Уорнер, виолончель. Тот памятный концерт провела компания “International Beethoven Project” (далее – IBP). Вслед за ним последовали выступления музыкантов в Нью-Йорке и других городах, а также выпуск диска на студии “Cedille Records”. По данным Classical Billboard Charts в первую неделю продаж этот диск занимал двадцать четвертое место. По инициативе IBP в сентябре 2011 года в Чикаго состоялся фестиваль Людвига ван ...

ВИДЕО: AYP Eпизод 10 – 2 септември

AYP-Episode-10-Rossen-Bossev-Vladimir-Valkov-2012-09-02

Изборът на нов състав на Висшият съдебен съвет, независимостта на ВСС, проблемът за натовареността в съдебната система, кадровото и ресурсно обезпечаване на съдилищата в България дискутираха днес в Епизод 10 на "Гневни Млади Хора" водещият Росен Босев, журналист от "Капитал" и съдията в Софийски районен съд и кандидат за член на ВСС Владимир Вълков. Предлагаме ви пълен видео запис на разговора на Росен със съдия Вълков:

къде започва България

снимката е от днес. бях на една малка уличка, в едно почти безлюдно селце, на няколко километра от западната ни граница мисля, че на България и (за да не звучи прекалено националистично) на света му трябват днес повече смели хора смели да излязат от комфорта, от инерцията, от клишетата, от общоприетото, от ...

„Обединени идеи за България“ организира конференция в СУ

Основният актуален проект нa "Обединени идеи за България" е конференция, която ще бъде проведена през септември 2012 г. Над 150 българи, следващи в страната и чужбина, ще заседават в залите на български университет, търсейки практични решения за актуалните политически и икономически проблеми на държавата.

Становище на ОС на българите в чужбина за промените в Изборния кодекс

Временни Обществени съвети на българите в чужбина - Становище относно приети на първо четене в българското Народно събрание предложения за изменение и допълнение на Изборния кодекс.

Защо вечер жабите пеят в хор

Някога, много отдавна, когато светът бил още пълен с магически същества, в една гора живеела нимфата Дафне със своите деца. Денем те лекували горските обитатели с песните си, а вечер пеели и танцували за удоволствие край запаления огън. Били толкова обаятелни, а песните им така омайни, че цялата гора се събирала да ги гледа.
Така живели щастливо и безгрижно, докато един ден в гората не дошъл зъл магьосник. Той бил изключително могъщ и повече от всичко на света мразел радостта и веселието. Когато видял нимфата и нейните деца да пеят и да танцуват, страшно се разярил, ударил с жезъла си по земята, изрекъл проклятие и децата на Дафне се превърнали в беззащитни жабчета. Нимфата горчиво се разридала, като видяла какво се случило с децата и, и замолила горските обитатели за помощ, но нямало кой да я спаси от нещастието, защото старият магьосник бил по-силен от всяко горско създание. Жабчетата се втурнали да бягат, а магьосникът ги подгонил с жезъла си, за да ги смаже. Дафне го молела за милост, но в отговор чула единствено зловещия му смях. Жабчетата скачали с всичка сила, но злият старец ги доближавал с всяка изминала крачка. Достигнали черното безбрежно блато. Дафне нагазила в него и започнала да потъва. Разбрала, че ако не получи помощ, там ще намерят края си тя и нейните деца. Тогава отправила молбите си към бащата на гората, а гората и отвърнала с шума на дърветата. Извил се вятър и нимфата се превърнала във висока трева острица, а децата-жабчета се скрили в нея. Старият магьосник започнал да рови в тревата с дългите си костеливи ръце, за да ги улови. А Дафне заплакала с роса от болка и унижение. Когато видели, че майка им я боли и плаче, жабчетата се опитали да запеят, защото така били научени да лекуват. В началото се разнесло нестройно квакане, но то все повече заприличвало на песен, защото те се стараели с всичка сила да помогнат на майка си. И когато чул това, магьосникът, който повече от всичко мразел радостта и веселието, песните и танците, просто се пукнал от яд.
Когато злият старец умрял, нимфата и децата и добили предишния си облик. Вечерта край огъня заедно с останалите горски обитатели пели благодарствени песни за бащата на гората, който не позволил да загинат. А оттогава жабите всяка вечер пеят в хор за щастливото избавление на децата на Дафне, които за малко били едни от тях.

по Джени Уилърс



Рискове

18-годишна неопитна девойка отишла да се изповяда. - Отче, вчера нарекох един мъж “копеле”. - И защо? – попитал той. - Защото ме докосна по рамото без разрешение. - Както аз сега те докосвам ли? – попитал свещеникът и я прегърнал. - Да, отче. - Това не е основателна причина да го наречеш копеле. - Но, отче, той ми пипаше гърдите. - Както аз сега ги пипам ли? - Да, отче. - И това не е причина да го наречеш копеле. - Но след това той ме съблече. - Както аз ли? – попитал той и свалил дрехите й. - Да, отче. - И това не е причина да го наричаш копеле. - Но, отче, той ме облада. - Както аз сега правя ли? - Да, отче – казала тя няколко минути по-късно. - И това не е причина да го наречеш копеле. - Но, отче, оказа се, че той е болен от СПИН. - Ах, това гадно копеле! Усмихни се, България! Въпреки многобройните кампании за превенция от СПИН, броят на заразените у нас продължава да расте. Обратната тенденция е отчетена само в затворите. Което ни...

"Какъв читател си?" Наръчник за диагностика на типовете читатели

Ако сте редовен посетител на “Аз чета” или приятелите ви винаги имат резервен план за подарък под формата на книга, ако заглавието на този материал ви е провокирало да го прочетете, сигурно имаме нещо общо помежду си. Всички сме читатели. Има обаче много и разнообразни стилове на четене, а читателите често хич не си приличат. От The Atlantic Wire са се постарали да класифицират 10 вида читатели и как те четат по много симпатичен начин, който решихе да споделим и с вас.

Чудиш се към кой тип спадаш ти? Прецени сам :)

Педантът

Ти купуваш книга и я прочиташ. Купуваш друга и я прочиташ. Ако заемеш книга от библиотеката – я прочиташ, връщаш я и си взимаш нова, която ще прочетеш. Четеш методично и отговорно, докато не приключиш. Може да оставиш някоя книга само ако имаш много добра причина. А това ще те накара да се почувстваш виновен и най-вероятно ще вземеш книгата отново и ще я довършиш.

Предложения: Няма значение, ще стигнете до всички тях, така или иначе.

Двуличникът

Ах, ти! Преструваш се, но всъщност обичаш четенето почти толкова, колкото го и мразиш. Дори да се оплакваш, че авторът не може да върже смислено две изречения или че действието се развива бавно, ти някак си харесваш това. След като прочетеш книгата, ще я оплюеш и ще я захвърлиш, непризнавайки дори пред себе си, ще се чувстваш удовлетворен.

Предложения: „Здрач”, „Петдесет нюанса сиво”.

Разрушителят

Твоят дом е препълнен с книги, пръснати насам-натам, страниците им са прегънати, кориците са разтворени и гърбът им е скъсан, нали? Ти си унищожител за книгите, но ги обожаваш толкова, че не си даваш сметка. Ти просто искаш да ги прегръщаш и мачкаш. Може да ги правиш на парчета, да ги изпускаш във ваната, но в какъвто и вид да са, ги пазиш, защото те са книги, а ти ги обичаш.

Предложения: Каквото ти се иска, но моля те, купи си Kindle.

Любовникът

Ти без съмнение си истински Дон Жуан за книгите. Където и да видиш книга, винаги си купуваш една или повече. После се прибираш и ги оставяш на нощното шкафче при другите. Може да е след месеци, но когато най-накрая успееш да завършиш една от тези книги, ще бъдеш свръх доволен от всичко, което си научил, от чувството за хумор, от начинът на писане и няма да можеш да повярваш, че толкова много време е била на една ръка разстояние и си я прочел чак сега.

Предложения: „Лолита”, „Ан от фермата „Грейн Гейбълс”

Перчещият се

Ти купуваш книги, за да ги показваш. Ако си богат, може да имаш даже библиотека, облицована с махагон точно с тази цел. Все пак пробвай да прочетеш някоя от тях.

Предложения: „Великият Гетсби”, „Гордост и предразсъдъци”, ”Хрониките на Нариния”.

Книгофилът

Ти не само четеш книгите , обичаш ги. Старите - начина, по който миришат, пожълтелите страници. Новите – отново аромата им, чистотата, допира с тях. Харесват ти книгите, спасени от улицата, с твърди, меки корици, нови издания – всичко. Просто книгите за теб са обекта на обожание и в никакъв случай не би ги наранил по какъвто и да е начин.

Предложения: Всичко, до което можете да се докоснете. Прекрасно, нали?

Античитателят

Ти никога не четеш книги, понеже ги намираш за прекалено дълги. Все пак вземи една книга, било тя и кратка, струва си!

Предложения: Може да започнеш с комикси или нещо на любима тематика.

Нетипичният

Ти си възрастен, който чете детски книжки или дете, което чете книги за възрастни. Ти не се слагаш в категориите, ти си свободомислещ. Независимо от това какво казват другите, ако искаш да прочетеш дадена книга, ще го направиш.

Предложения: За деца: Дикенс, Селинджър, Харпър Лий. За възрастни: Колинс, Роулинг.

Безразборният

Ти можеш да започнеш деня с няколко страници от известен романист, а след това да прочетеш нещо друго в метрото, връщайки се вкъщи, ще разгърнеш нова творба, а книгата за преди лягане е коренно различна и т.н. Може би обръщаш повече внимание на едни книги за сметка на други, но да се обвържеш само с една ти се струва ненужно.

Предложения: Кратки истории, сборници.

Заспиващият

Смяташ ли, че единственото време, в което четеш е преди сън? Случвало ли ти се е да си легнеш с чудесна книга и да се почувстваш толкова удобно, а книгата да е толкова интересна, че да не можеш да я оставиш, но очите ти се затварят и в крайна сметка се събуждаш в 3 през нощта с книга върху лицето и светната лампа?

Предложения: Каквото ти се иска, но може да се поизправиш или да седнеш на стол, ако не искаш да се събуждаш често с книга отбелязана по бузите.

В наръчника за диагностика на типовете читатели можем да добавим още категории, като Снобът, Отдаденият, Аудиобукърът, Съвестният, Критикът, Наивният, Препрочитащият и др.

Вие къде се разпознахте? А имате ли предложения за още типове читатели?

Георги Карастоянов: Бързата, но неточна емоционална реакция ни прави уязвими на влияние

Георги Карастоянов е доцент по психология (2002) във Военна академия и Нов български университет, доктор по психология (Институт по психология на БАН, 1995). Специализирал е в САЩ и Германия. Бил е гост - преподавател в университета на Мурсия, Испания и Университета за специални операции, Хърлбъртфийлд, Флорида, САЩ. Автор е на на няколко книги и на 62 статии, съставител е на седем сборника. През тази седмица ще излезе от печат книгата му „Психология на преднамереното влияние”, с която издателството „Изток Запад” стартира новата си поредица „Психологията днес”. - Г-н Караславов, в увода на новата Ви книга се казва, че тя представя оригинална теория за преднамереното влияние. Какво означава това? - Опитал съм се да изследвам психологическите механизми на влиянието. Защо мислим това, което мислим, защо чувстваме това което чувстваме, защо действаме по начина, по който го правим и как другите хора, а и медиите са ни повлияли това да се случи. Книгата не предлага готови...

Винкел в торба не стои

Голфът профучава бясно по улицата, а от предната седалка се усмихва винкел. Обутият в последен модел ангуц крак натиска нервно газта, докато бабаитът зад волана самодоволно похапва близалка от кюфтак. Всеки уважаващ себе си перничанин знае, че трябва поне веднъж в живота си да наруши правилата за движение, за да покаже възможностите на „гоуфа” си пред своите съграждани. Това е като да подариш на жена си слънчеви очила само с две помръдвания на юмрука, когато е решила да пропусне готвенето на вечерята. Израз на миньорска чест е да вкараш в употреба всички конски сили на таратайката си, а на когото от пешеходците не му изнася – винкел! Както винаги обаче, наглите столичани отново се опитаха да изместят събратята си от провиницията и се наредиха на първо място по брой на джигитите, хванати в крачка. Или поне така твърди статистиката на МВР, според която в София са установени цели 2204 нарушения на ограниченията за скорост. Вярно е, че в задръстената от автомобили столица има...

Внимавайте да не ви отстрани някой под вашето ниво

В чуждестранна компания в София работела една чужденка, 40-годишна, да приемем условно – от Холандия. Та тази холандка изкарала няколко години в България. Не щеш ли, сменили й началника. С един българин, по-млад от нея. Тя го търпяла седмица - две, но не издържала и му казала, че не става за нищо. Той се ядосал и така организирал нещата, че да я уволнят. Замислих се. На пръв поглед това е една тривиална история, но на мен ми се стори поучителна. Първо холандката много си е разбирала от работата. Българинът, обратно - явно парашутист, е бил много под нейното ниво. И се стига до битка. Той обаче въобще не си дава сметка колко е по-ниско от холандката. И колко е некадърен, а колко способна е тя. Не я цени, и съответно веднага я “отстрелва”. Сетих се за Библията. Там е добре познатата притча за битката на Давид срещу Голиат. Давид е малко пастирче, в армията срещу филистимците били братята му. Един ден баща му го пратил в лагера да разбере какво става с братята му. Голиат от своя...

Apple предложи сделка на европейските антимонополисти

Apple и четири големи издателски къщи предложиха на антимонополния орган на Европейския съюз сделка: американската компания ще разреши на търговците на дребно, и в частност на Amazon, да продават електронни книги с отстъпки в продължение на две години, а регулаторът ще прекрати антимонополното разсл...

Деца от БГ училища в Испания представят преписи на „История Славянобългарска“

30 ученици от българските неделни училища в Испания ще представят оригинални преписи на "История Славянобългарска" на Вторият Международен младежки арт фестивал, организиран от Национален дарителски фонд "13 века България" в Самоков от 1 до 7 септември.

Цветана Пиронкова е на 1/8 финал на US Оупън

Първата ракета на България Цветана Пиронкова победи с 2:1 сета испанката Силвия-Солер Еспиноса и се класира за осминафиналите на US Oупън.

Фриганьовизмът и имитаторите фриганисти

Агенция Франс прес, цитирана от БТА, разпространи коментар с елементи на репортаж от Аржентина, където, оказва се, набира скорост една позната в България практика. Наричала се обаче „фриганизъм”- стремеж към общество без потребление и без пари – алтернативен начин на живот. Модата била зародена. в Съединените щати, пишат невежите колеги от АФП.
Ето малко въведение за аржентинските плагиатори на отдавна усвоената практика в България, преразказани от френската агенция, на която не й хрумва, че доста по-наблизо може да открие „фригатанисти” . Дори на семантично ниво да си „фри” ( т.е.) „свободен” и да си Ганьо се е чист „фриганьовизъм”, но признавам – с тази разлика, че обикновено това явление съществува по нашите земи по принуда.
“Опитвам се да живея без пари”, казва 34-годишният Ариел Родригес Босио, който се определя като фриганист. “Опитвам се да насърчавам едно ново общество и да не поддържам повече това старо несправедливо общество”, допълва той.

Със спортна фигура и пронизващ поглед, Ариел, който е основател на неправителствената организация “Арко ирис универсал” (“Всемирна дъга”), се е отказал от мобилния си телефон и телевизията, не носи маркови дрехи и предпочита лимона пред дезодоранта.

“Опитвам се да харча възможно най-малко средства, да престанем да сме зависими от потребителското общество, да бъдем самодостатъчни”, обяснява той.

Фриганизмът се състои в консумиране на безплатни неща чрез създаването на мрежи за взаимопомощ, за да бъде изобличено пилеенето на храна и замърсяването, предизвикано от боклуците, изхвърляни от западните общества.

“Фриганизмът не е в това да живееш от отпадъци, а в това да живееш от природата”, твърди Ариел, който на практика не е използвал пари в продължение на три години и половина преди да стане фриганист.

Движението се заражда в Съединените щати през 1999 г., когато Уорън Оукс – бивш барабанистът на пънк групата “Агейнст ми” (“Срещу мен”) – пише пасквила “Защо съм фриганист?”. Той определя фриганизма като “противопотребителска етика”.

Въпреки че идеологията на фриганизма е в по-голяма степен антипотребителска, отколкото екологическа, екологичните ценностите са все по-силно представени.

Като излиза от жилището си, Ариел подскача под едно дърво и си откъсва плод, след това рови в кошче за боклук, търсейки разни неща, които може да окажат използваеми.

Това ровене по кофите понякога го поставя в конкуренция с “картонерос”, както наричат хората, които събират хартия, продукт на голямата криза от 2001 г., които рециклират част от боклуците на Буенос Айрес.

Но докато “картонеросите” събират хартия и я препродават, за да оцеляват, фриганистите не се опитват да си изкарват така прехраната, а да водят друг живот. (АФП, БТА)”

. На другарите американци и аржентинци трябва да кажем гордо, че доста са изостанали в изнамирането на живота без пари с помощта на подръчни средства, достъпни благодарение на щедрата природа в нашия иначе скъпернически свят на лакомия, егоизъм и социални експерименти върху цели народи, какъвто беше наложеният от СССР социализъм. Сигурно и други народи по света имат тази традиция, но вероятно рядко ще намерите друг, като българският, който така да е пристрастен към приготвянето на зимнина с цел оцеляване в една страна, която възпяваме в химна си като земен рай.

Справка: чушкопекът беше избран от зрителите на БНТ за най-важното българско изобретение.

При развития социализъм тя беше източник не само на протеини в условията на вечния стоков дефицит, но и на завист сред онази част от градското население, което беше онеправдано с липса на селски роднини. В този смисъл: да ме прощават „откривателите” на оцеляването без пари в някаква си Америка ( Северна и Южна), но антикапиталистическият елемент в тяхната мода малко несправедливо пренебрегва фактите от нашата социалистическа история, изпъстрена с ярки примери на „фриганьовизъм”.

Моята прабаба Елисавета, например, си беше фри, макар и не „ганьовист” по рождение, доколкото се е родила в Прага ( а пък баба й дядо й пък били от град Париж). Но понеже никога не е работила друго през своите 94 години ( повече от 80 от които в България), освен да отгледа няколко поколения деца ( „лесна работа”, но непризната от соцдържавата за такава) не й се полагаше нищо, освен гладна смърт (ако не беше т.н. семейна мрежа). Защото живя повече от 30 г. в условията на „народната власт” при „най-справедливия строй”с 10 лева пенсия, с която тя еднократно и винаги с тъжен поглед (изразяващ съжаление, че само толкова може да си позволи) черпеше внуците и правнуците си с бонбони и боза.

Но ако прабаба ми Елисавета може да мине за някакъв частен или нетипичен случай, то масовото човъркане на парчетата земя, оставени милостиво на българския селянин за лично ползване в НРБ, изхранваше наистина половин България. За аржентинците отправната точка може и да е кризата им през 2001 г., но за България тя е 1944 г.

За разочарование на антикапиталистите „фриганисти”, трябва да отбележа, че „фриганьовизмът” като насилствено наложена практика по времето на комунизма е точно обратното: нещо като неосъзната възхвала на „самозадоволяването” ( както буквално се наричаше тогава в официалната пропаганда) с помощта на нагона на свободния човек да произведе колкото се може повече от свободна шепа земя. Контрастът със съсипията, неефективноста, мърлящината и отровения бойкот чрез залудо хвърления труд на полето на колективната собственост беше толкова силен, че „частникът” се оказа победител в съревнованието между остатъците от свободния дух в свободното тяло на свободния човек в съпротивата на цялото му, отровено от идеологическия диктат на комунизма същество, срещу несвободата на т.н. социализъм.

Ричард Бах катастрофира със самолет

Писателят фантаст Ричард Бах е претърпял самолетна катастрофа и е в тежко състояние, съобщава dnevnik.bg като цитира "Асошиейтед прес" и сина на писателя.

Бах е пътувал с малкия си самолет за остров Сан Хуан при приятел, когато машината, която пилотирал лично, се е закачила в електропровод при кацането и се разбила.

Американският писател бил изваден от спасители, но е с тежки фрактури на главата и на рамото. Според лекарите състоянието му е сериозно.

Летенето е не само едно от хобитата на Бах, но и дълго време е негова професия. В армията той служи в авиационните части, а след това работи и като пилот-каскадьор и конструктор. Има издадени и книги за авиацията, а темата за летенето присъства често и в художествените му книгите.

Ричард Бах е известен на читателите с романите "Джонатан Ливингстън чайката", "Мост над вечността", "Илюзии" и други.

Прочетете ревютата за "Джонатан Ливингстън чайката" и "Живот под хипноза" в Аз чета.

ЗА увеличението на глобите и цените за паркиране в синя зона!


вместо с кола от лозенец отидохме до докторската с метро и това е супер. аз съм за тройното увеличение на глобите за неправилно паркиране и за двойното или не знам колко голямо увеличение на таксата за паркиране в синя зона. а ако това не облегчи трафика в софия, значи ще се потвърди убеждението ми, че българите не са толкова бедни колкото самосъжаляващи се мрънкала. метрото е красиво и приятно и удобно. най-накрая! 
било почнато при станишев, но той не се бил фукал. ми да се е фукал! кой му е виновен.
и е супер, че не се пуши по кръчмите. а през зимата ще е още по-супер, защото няма да се душим от отровите на другите, а и от изкушението да пушим когато пием;)
много добре. все по-цивилизовано.

Топ няколко: интересното от маркетинга №24

24

Отпускарският сезон е към своя край, идва моя си месец и всичко става от интересно по-интересно. В това число включвам и количеството полезни постове, които намирам по други сайтове и блогове. Та за първи път от месец-два успявам да си събера седмичното обобщение без да си изсмуквам от пръстите и целенасочено да ровя за запълване на позиции. Днес ще си говорим за важни уроци относно блогването, кариерно развитие, call-to-actions, както и за любимците сред социалните мрежи – Facebook и Pinterest. Да започваме!

  1. Блогове: в Spin Sucks споделят важни уроци, събрани през 6 години опит в блогването. Грешките са особено интересни и препоръчвам да прегледате, дори и да не водите корпоративен блог – съветите до голяма степен важат за контент мениджмънт от всякакъв род, особено по отношение на планирането.
  2. Кариера: интересен поглед върху мястото на специалистите и генералистите в съвременния свят. Fast Company рисува кривата от генералистите (ренесансовите личности) на 19 век през тесните специалисти на 20 век до днес. Жокер: в информационната ера ни трябват хора, които могат да навигират лесно през различни течения.
  3. Pinterest: най-накрая се появи смислена интеграция на Pinterest за e-commerce, благодарение на Zappos. PinPointing ми изглежда като интересен проект, който ще покаже как социалните медии да влязат в употреба на търговците.
  4. Инфографика: през SocialEvo стигнах до една полезна визия за създаването на ефективен call-to-action. Точките са адски общи, но пък дават добра основа и могат да се ползват за обучаване на екипа ви.
  5. Facebook: една интересна страница за всички админи във Facebook – Condescending Corporate Brand Page е страхотен начин да изкорените всички банални постове, които някога са ви идвали наум. Просто не пускайте нищо, което е сходно на съдържанието в тази страница и ще си гарантирате бягство от клишетата. Създателите са подхванали и Twitter, където автоматично споделят постовете от Facebook. Схванахте намека, нали?

И за финал, един по-особен трейлър на Pixar – мисля, че е в тон със скорошния ми пост за разказването на истории :)

Приятен уикенд!

___
снимка:  castle79

10 най-гледани видео каналa в YouTube

Кои са най-гледаните видео канали в YouTube? Кои видеа са най-посещавани? На тези въпроси отговарят колегите от AdAge в своята класация, която публикуват редовно всяка седмица класация и която ни дава представа за интереса на публиката към видео клиповете в Youtube. Освен това има доста интересни неща за гледане, така че, днес е неделя, включвайте тонколоните, разполагайте се удобно в креслото и се насладете. Има за всекиго по нещо, определено няма да скучаете.

Номер 1

Канал: TheWarnerSound
Брой гледания: 12 174 445

http://www.youtube.com/watch?v=Rh35Yt7OHok

 

Номер 2

Канал: MondoMedia
Брой гледания: 5 980 557

http://www.youtube.com/watch?v=Ku1rCgdX6Dw

 

Номер 3

Канал: WWEFanNation
Брой гледания: 5 378 659

http://www.youtube.com/watch?v=jBpUMfGPO1A

 

Номер 4

Канал: SourceFed
Брой гледания: 4 859 113

http://www.youtube.com/watch?v=dSqfhL6taqY

 

Номер 5.

Канал: Howcast
Брой гледания: 4 212 008

http://www.youtube.com/watch?v=bPl-NH-6_zM

 

Номер 6

Канал: MotorTrend
Брой гледания: 4 151 112

http://www.youtube.com/watch?v=JaS7n6qKQe4

 

Номер 7

Канал: nuevon
Брой гледания: 12 174 445

http://www.youtube.com/watch?v=AYi3KR5lO34

 

Номер 8

Канал: ENTV
Брой гледания: 3 001 126

http://www.youtube.com/watch?v=7cGN_GStUv4

 

Номер 9

Канал: redbull
Брой гледания: 2 778 714

http://www.youtube.com/watch?v=FNSDDAd4qWg

 

Номер 10

Канал: vice
Брой гледания: 12 174 445

http://www.youtube.com/watch?v=DXq2xzSzphE

Снимки: YouTube

Подобни статии:

  1. 10 най-гледани рекламни видео клипа в Youtube през тази седмица
  2. YouTube със свое FREE професионално видео студио

Facebook обяви война на фалшивите харесвания (Like)

Facebook обяви война на фалшивите харесвания (Like)

Facebook актуализира своята система с цел предотвратяване на фалшиви Like-ове. Интересното е, че те обявиха тази новина без много фанфари в петък на страницата си в своя блог за безопасност.

Идеята е, че много от скъпоценните Like-ове, за които се борят всички във Facebook, са безполезни. Екипът на Facebook потвърждава този всеизвестен факт и казва, че ще вземе мерки тази практика да намалее, дори спре. Добра новина за бизнеса, който иска да е сигурен, че парите, които налива за присъствие във Facebook, са за нещо реално и полезно.

Всички знаем, че много от Like-овете, които Facebook бизнес страниците получават, са фалшиви. Тези фалшиви харесвания правят някои бизнес страници да изглеждат така, сякаш имат огромен брой почитатели, което на практика е една измама. Не помага на никого и заблуждава потребителите.

Ето защо от Facebook са решили да предприемат полезната стъпка в обявяване на война на тези измамни практики, създавайки автоматизирана система, която ще премахне Like-ве, получени чрез зловреден софтуер, компрометирани акаунти, измамени потребители или закупени на черно. Да, всички тези възможности са реалност и се ползват за надуване на броя потребители, харесали дадена страница.

И все пак от Facebook бързат да ни успокоят, че тази промяна няма да е фатална:

Като цяло по-малко от 1% от харесванията за всяка отделна страница ще бъдат премахнати, стига те и техните филиали да са спазвали нашите условия. Тези нови подобрени автоматизирани мерки ще премахнат тези Like-ове, придобити чрез зловреден софтуер, компрометирани профили, измамени потребители или закупени в насипно състояние. Докато ние винаги сме имали специални защити срещу всяка една от тези заплахи за Facebook, новите подобрени системи са специално конфигурирани да откриват и предприемат действия срещу подозрителни Like-ове.

Снимка: LikeFake.com

Подобни статии:

  1. Skype обяви война на Facebook и Twitter
  2. Scam за Трета световна война във Facebook

10 интересни потребители на Pinterest, които ви препоръчваме

10 интересни потребители на Pinterest, които ви препоръчваме

Pinterest е интересна, забавна и визуално привлекателна социална медия. Силата и популярността на Pinterest се дължат на нейните потребители, които систематично и с вкус подреждат своите табла, правейки ги интересни. Затова е полезно да се черпи опит от популярни потребители на социалната мрежа Pinterest. Осланяйки се на опита на колегите от Business Insider, ви предлагаме да разгледате тези 10 потребителя на Pinterest.

1. Evan Sharp: Бивш архитект. Един от създателите на Pinterest.  

Evan Sharp: Бивш архитект. Един от създателите на Pinterest.
2. Centsational Girl: дизайн, вътрешно обзавеждане и подобрения в дома.

Centsational Girl: дизайн, вътрешно обзавеждане и подобрения в дома.

3.Fitsugar: Здравословен начин на живот.

Fitsugar: Здравословен начин на живот.

4. Paula Deen: Готвене, рецепти, храна.

Paula Deen: Готвене, рецепти, храна.

5. New York Public Library Art and Picture Collections: поп-културата, изкуството и Ню Йорк

New York Public Library Art and Picture Collections: поп-културата, изкуството и Ню Йорк

6. Sara Harvey: изкуство, графичен дизайн и типография

Sara Harvey: изкуство, графичен дизайн и типография

7. Christine Martinez: Кучета, дизайн

Christine Martinez: Кучета, дизайн

8. Leah Dent: изкуство, интериор, дизайн и мода

Leah Dent: изкуство, интериор, дизайн и мода

9. Chad Syme: стил, дизайн и фотография

Chad Syme: стил, дизайн и фотография

10. Bonnie Tsang: стил, дизайн и архитектура

Bonnie Tsang: стил, дизайн и архитектура

Снимки: Pinterest

Подобни статии:

  1. Официално: Pinterest с 20 милиона потребители!
  2. 9 от най-популярните поста в Pinterest

Равиния-2012 (Пригород Чикаго Хайленд-парк): 1-9 сентября

    1 сентября, 7.30 pm. Павильон. Концерт гитаристов и композиторов из Филадельфии Дэрила Холла и Джона Оутса. Дуэт исполнит музыку в стиле рок-н-ролла, ритм-н-блюза и придуманного ими “рок-н соула”. В апреле 1984 года Американская ассоциация звукозаписывающих компаний объявила дуэт Холла и Оутса самым успешным дуэтом в истории американской музыки. По числу проданных записей они превзошли даже легендарный дуэт Саймона и Гарфункеля.   На наших глазах зарождается новая традиция Равинии – сольные фортепианные вечера в уютном Беннетт Гордон холле. 19 августа состоялся один из лучших концертов сезона – фортепианный вечер Даниила Трифонова. Блистательный российский пианист буквально ...

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване