09/02/12 07:41
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №24

24

Отпускарският сезон е към своя край, идва моя си месец и всичко става от интересно по-интересно. В това число включвам и количеството полезни постове, които намирам по други сайтове и блогове. Та за първи път от месец-два успявам да си събера седмичното обобщение без да си изсмуквам от пръстите и целенасочено да ровя за запълване на позиции. Днес ще си говорим за важни уроци относно блогването, кариерно развитие, call-to-actions, както и за любимците сред социалните мрежи – Facebook и Pinterest. Да започваме!

  1. Блогове: в Spin Sucks споделят важни уроци, събрани през 6 години опит в блогването. Грешките са особено интересни и препоръчвам да прегледате, дори и да не водите корпоративен блог – съветите до голяма степен важат за контент мениджмънт от всякакъв род, особено по отношение на планирането.
  2. Кариера: интересен поглед върху мястото на специалистите и генералистите в съвременния свят. Fast Company рисува кривата от генералистите (ренесансовите личности) на 19 век през тесните специалисти на 20 век до днес. Жокер: в информационната ера ни трябват хора, които могат да навигират лесно през различни течения.
  3. Pinterest: най-накрая се появи смислена интеграция на Pinterest за e-commerce, благодарение на Zappos. PinPointing ми изглежда като интересен проект, който ще покаже как социалните медии да влязат в употреба на търговците.
  4. Инфографика: през SocialEvo стигнах до една полезна визия за създаването на ефективен call-to-action. Точките са адски общи, но пък дават добра основа и могат да се ползват за обучаване на екипа ви.
  5. Facebook: една интересна страница за всички админи във Facebook – Condescending Corporate Brand Page е страхотен начин да изкорените всички банални постове, които някога са ви идвали наум. Просто не пускайте нищо, което е сходно на съдържанието в тази страница и ще си гарантирате бягство от клишетата. Създателите са подхванали и Twitter, където автоматично споделят постовете от Facebook. Схванахте намека, нали?

И за финал, един по-особен трейлър на Pixar – мисля, че е в тон със скорошния ми пост за разказването на истории :)

Приятен уикенд!

___
снимка:  castle79

Публикувана на 09/02/12 07:41 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/oGqVeKW7WE0/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване