09/26/12 07:51
(http://vasvalch.com/)

Семинар с Дейвид Миърман Скот – защо ви трябва?

nmm

Пак идва сезонът на събитията и е време да ви разказвам за нови семинари, на които трябва да присъствате. А това, за което ще ви говоря днес, е доста голямо – става дума за автора на “Новите правила в маркетинга и ПР-а” и “Newsjacking”, активен блогър, специалист по вирусен маркетинг и онлайн комуникации Дейвид Миърман Скот. Той ще е в България на 8 ноември за New Marketing Masterclass. За мен това е второто най-голямо име в маркетинга, което идва “на турне” през 2012 тук – но първият, Guy Kawasaki, не успя да дойде.

Д. М. Скот има няколко известни книги, сред които “Real Time Marketing & PR”, “The New Rules of Marketing & PR” и “Newsjacking”, а блогът му е постоянен източник на интересни теми. Повечето му идеи дават ясно име на нови маркетинг-практики, които отделни кампании използват рядко или несъзнателно, за да ги превърне в техники за арсенала на всеки практик. Говори много структурирано и е ориентиран изцяло практически, което ми харесва – допълва всяка идея с реален пример, за да я онагледи и читателят да я запомни по-лесно.

Не-новината

The-Man-in-the-Chair

Рекламата на McGraw-Hill е не-новината на маркетолозите от десетилетия насам. Всички знаем, че потребителят не отива да си купи бормашина, а да си купи дупка в стената, но удобно успяваме да забравим този факт при планиране на кампании и комуникационни стратегии. Затова е добре някой да ни го напомня. Сигурна съм, че Скот също ще ни го напомни. Но той ще даде и своята рецепта как да преодолеем липсата на внимание към продукта и да говорим с потребителите ефективно.

Рецептата на Дейвид Миърман Скот

 В блога си и в книгите си Скот винаги се спира на няколко основни елемента, които гарантират успеха в онлайн комуникацията:

  • Да познавате традиционните маркетингови практики и да знаете как те се променят в дигитална среда;
  • Да познавате клиентите си до такава степен, че да си представяте ясно техните интереси и да се съобразявате с тях;
  • Да създавате съдържание, което е интересно не само на вас и вашите мениджъри, а и на потребителите, които трябва да го видят и разпространят;
  • Да познавате отделните комуникационни канали онлайн и техните специфики.

За всичко това Скот ще говори на семинара в София. Надявам се, че ще илюстрира тезите си и с много примери, както обича да прави – независимо дали става дума за увеселителен парк по Хари Потър, или за комуникационната стратегия на американската армия, примерите му помагат на идеята да оживее. Неговият подход в търсенето на примери, подобен на разследваща журналистика, гарантира, че тези истории не сте ги чували преди.

Вижте програмата и се регистрирайте за събитието – ще се видим там.

Публикувана на 09/26/12 07:51 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/Ruf9gRWrpXA/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване