01/13/12 08:15
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №10

10 десетВреме е за още едно обобщение, а това е и първият юбилей на рубриката “Топ няколко”. Предчувствам, че ще ми става все по-трудно да намирам снимки за нея :) Но дребните проблеми настрана, ето какво прочетох тази седмица. Обобщението ми вклюва личен брандинг, още малко преглед на 2011 и предвиждания за 2012, интересен PR-трик, нова книга за четене и съвети за Google+. Да започваме!

  1. Презентация: Браян Солис ме насочи към една много интересна презентация, която показва какво всъщност значи Social и колко сериозно е навлязва тази идея сред потребителите през 2011. SOCIAL всъщност е акроним от Speed, Open, Collaboration, Individual, Alignment и Leaderless – ключовите думи на онлайн групите.
  2. Прогнози: Все още сме в месеца на анализите за фаталната 2012. Ogilvy PR се справят добре със задачата да изведат някои от тенденциите, които ще ни занимават през новата година – от приложения през промяна на новинарските източници, та чак до въпросите за сигурност на личните данни. Интересна перспектива.
  3. Личен брандинг: Независимо дали си търсите работа или просто смятате, че е важно да поддържате имиджа си (и правилно!), трябва да обърнете внимание на личния си брандинг. MarketingProfs показват новите тенденции в персоналния маркетинг като обхващат всичко от нуждата от професионални снимки до използването на персонални QR кодове. Чакам с нетърпение и втората част от поста.
  4. PR: Любимият ми Дейвид Миърман Скот издаде нова книга, а най-накрая намерих ревю, което обобщава най-важните идеи на тактиката “Newsjacking”. Мисля, че ще си сваля е-книгата съвсем скоро и после ще споделям повече впечатления, но засега темата изглежда повече от обещаващо.
  5. Медии: Стив Рубел от Edelman преобрази напълно личния си блог, а като допълнение пусна първия от серията доклади The Clip Report. Презентацията включва някои от най-значимите нови медийни тенденции. Рубел показва с примери как традиционните медии се научиха да бъдат дигитални, а дигиталните започнаха да приличат на печатни – с таблетни списания и е-книги. Със своя медиен опит той може да стигне до доста интересни изводи – и го прави.
  6. Прес конференции: Попаднах и на интересен пост за стратегия при тежки медийни събития. Идеята е проста: ако се ограничи времето за въпроси и оставите някои от детайлите неизказани, въпросите на медиите ще са насочени към тях вместо в друга неизвестна посока. Звучи полезно, но стискам палци да не ми се налага да го ползвам.
  7. Google+: И за да завършим седмицата с още един списък съвети, този път ще се спрем на личния маркетинг в Google+. Ето как го правят професионалистите: от разширяване на визитката при hover до използване на снимките за предаване на съобщение – в списъка на Social Media Examiner има доста полезни неща.

И тъй като сме във времето на Consumer Electronics Show и в главата ми са само технологични въпроси, тази седмица ще ви споделя най-добрият viral от доста време насам. Става дума за един доста изобретателен крадец:

Приятен уикенд!

___
снимка: jaxxon



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №9
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №8

Публикувана на 01/13/12 08:15 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/RwE8Wjh1cpo/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване