10/29/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Pinbooster – платената рекламна платформа на Pinterest

Pinbooster - платената рекламна платформа на Pinterest

Знаете ли колко време общо всички американците прекарват в Pinterest на месец? Отговорът е 19 милиона часа. Звучи пристрастяващо, нали? Не е нужно да имате познания в статистиката, за да разберете, че времето, отделено в социалния сайт за споделяне на картинки, е наистина много. 

Дейв Уайнбърг и Ариел Ремер са хората, които осъзнаха силата на тези цифри и възможните резултати, които могат да им донесат. Двамата създадоха платформа, финансирана със събрани от техните семейства и приятели средства, с която да печелят от дейността на потребителите в Pinterest. Услугата, за която разказват TechCrunch, се казва Pinbooster и е първата рекламна платформа в социалния сайт, която официално може да се ползва от тази седмица.

Pinbooster принадлежи към новата вълна в серията инструменти за закупуване на „закачени” изображения. Чрез нея собствениците на брандове ще могат да насърчават своя бизнес по един креативен и подходящ начин, като плащат на потребителите на социалната мрежа да „пинват” на своите табла изображения и рекламни съобщения за марката. За да не се създава объркване, посетителите на сайта ще бъдат информирани кое споделяне е платено, като за целта всички платени снимки ще бъдат маркирани с hashtag като реклама (#реклама).

Още след пускането на сайта през март месец Pinbooster събра над 1000 желаещите потребители, заинтересовани да рекламират споделени материали от брандовете. В средата  на лятото създателите на услугата Дейв Уайнбърг и Ариел Ремер представиха рекламната платформа с бизнес модел, сходен до услугата „pay-per-tweet” на Sponsored Tweets, само че разработен и предназначен за целите на Pinterest, нещо като „pay-to-pin“.

Платформата работи директно с брандове и рекламни агенции, които ще имат достъп до базата потребители на Pinterest, регистрирали се в сайта на Pinbooster. Самата услуга им предоставя инструмент, чрез който ще могат да сегментират потребителите на социалната мрежа според техния брой последователи, местонахождението им и цената, за която ще споделят рекламния пост.

За потребителите, желаещи да се включат в услугата Pinbooster, процедурата е изключително опростена, единственото, с което трябва да разполагат, е регистрация в Pinterest. Използвайки специален алгоритъм, Pinbooster ще предложи на бранда потребител, който отговаря на поставените изисквания. Това, което всеки желаещ да „пинва” рекламно съобщение на своето табло  трябва да направи, е да определи цена на своята услуга.

Преди време Дейв Уайнбърг не пропусна да изтъкне предимствата, които Pinterest има пред гиганта в социалните мрежи – Facebook. Според него споделянето на страхотен снимков материал във Facebook ще донесе на бранда около 100 „харесвания” и близо 10 интеракции, докато при Pinterest се получава именно обратният ефект – 10 „харесвания” и 100 последващи интеракции от страна на потребителите.

Не можем да отречем факта, че  снимковите изображения са най-лесно възприемани и най-масово споделяни от хората, ползващи социалните мрежи. Именно чрез тях потребителите успяват ефективно да взаимодействат с брандовете, имащи  присъствие в онлайн пространството. В този ред на мисли рекламната платформа Pinbooster може би има шанс да заработи за най-бързо разрастващата се социална мрежа. Вие как мислите?

Подобни статии:

  1. Twitter пуска Self Serve рекламна платформа
  2. Cooliris пуска 3D мобилна рекламна платформа през 2012
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване